Gazete Vatan Logo

Nurettin Yıldız kimdir? Nurettin Yıldız’ın 6 yaşında evlenebilir videosu gündeme oturdu! Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız kaç yaşında, nereli?

İSTANBUL Sancaktepe'deki Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını evlendirmesi tartışmaları devam ederken Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’ın daha önce yayınladığı bir videoda çocuk evliliğine ilişkin yaptığı bir konuşmada 7 yaşındaki bir kız çocuğu 25 yaşındaki erkekle evlenebilir ifadelerini kullanıyor. Söz konusu videoyu izleyenler Nurettin Yıldız hakkında araştırma yapmaya başladı.

Nurettin Yıldız kimdir? Nurettin Yıldız’ın 6 yaşında evlenebilir videosu gündeme oturdu! Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız kaç yaşında, nereli?

Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesi çocuk yaştaki evlilikleri bir kez daha gündeme gelince Nurettin Yıldız'ın eski bir videosu yeniden sosyal medyanın en çok konuşulan videosu oldu.

Nurettin Yıldız kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Nureddin Yıldız 1960 senesinde Trabzon'da dünyaya geldi. Yıldız, ilk dini eğitimini İstanbul’a geldikten sonra babası Hilmi Yıldız'dan aldı, on yaşına kadar hafızlık yaptı. 

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'ne devam etti, ardından da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir yıllık eğitim aldı. Sonra Mekke Umm Al-Qura Üniversitesi’ne geçiş yapıp orada Usul-u Fıkıh Bölümü’nü bitirdi.

Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'ne devam ederken değişik gazetelerde haftalık yazılar ve tercüme haberler kaleme aldı. Bu sırada kürsü hatipliğine devam etti.

Mekke’de bulunduğu sürede bazı âlimlerden özel ders ve icazetler aldı. 

İstanbul’a döndükten sonra eğitim ve sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösteren Yıldız, hafızlık ve din eğitimi alanında grup eğitimleri başlattı.

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarından Senabil Hizmet ve Kültür Vakfı gibi teşkilâtların kuruluşuna öncülük etmiş ve hâlen birçoğunun yönetim ve istişare kurullarında görevli olarak bulunmaktadır. En son Sosyal Doku Derneği’nin kuruluşunu yapmıştır. 

Nurettin Yıldız’ın 6 yaşında evlenebilir videosu gündeme oturdu!         

Evlilik için bir yaş sınırı yok

Nurettin Yıldız'ın videoda “Büyük küçük nikahı da yapılabilir. Mesela 7 yaşında bir kız çocuğu 25 yaşında bir erkekle veya 7 yaşında bir erkek, 25 yaşında bir kız evlenebilirler mi? Evet nikahlanmalarında sakınca yoktur.” Diyor.

Kur'ana iman eden bütün Müslümanlar için evlilik için bir yaş söz konusu değildir. “10 yaşında, 7 yaşında, 6 yaşında 78 yaşında, yaşıyorsa 135 yaşında bir insan evlenmeye adaydır, ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikaha engel bir durum yoktur... 

11 yaşında aybaşı olduğuna göre bir kız ortalama 10-11 yaşında olduğuna göre, sıcak bölgelerde 9-10 yaşında olur, ne demiştik aybaşı 9 yaşında başlar demiştik, demek ki aybaşı olmamışlar da boşandıkları zaman üç ay iddet bekleyecekler bir daha evlenebilmeleri için…

Haberin Devamı