Yunan Ordusu

Yunan Ordusu

Son dakika Yunan ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yunan ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yunan ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yunan Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yunan ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 yunan ordusu haberi bulunmuştur. Tüm yunan ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava, kara ve deniz araçlarıyla ordusunu, donanmasını ve hava kuvvetlerini güçlendirmesi Yunan basınında yer buldu. ABD'nin Türkiye’ye F-16 jetlerinin satılmasına onay vermesiyle birlikte Yunanistan'a da 40 adet F-35 savaş uçağı satışını yaptığını duyurması, Yunan basının Türk ordusu ile Yunan ordusunun güç dengesini karşılaştımasına neden oldu. 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Büyük destan: 30 Ağustos! Bir millet küllerinden yeniden doğdu
Büyük destan: 30 Ağustos! Bir millet küllerinden yeniden doğdu 26 Ağustos’ta başlayan ve 5 gün 5 gece süren Büyük Taarruz, Türk ordusunun Yunan’a karşı kesin zaferiyle sonuçlandı. Türk milleti 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde makus talihini yendi ve dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen Yunan işgal güçlerini topraklarından attı. 101 yıl önce bugün kazanılan zaferle bir millet küllerinden yeniden doğdu, Anadolu'nun işgal edilemeyeceği tüm dünyaya gösterildi.
30.08.2023 Gündem
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile!
Yunan medyasından F-16 ve F-35 iddiası: Ege'de kontrol Yunan ordusunda olacak Türkiye yaklaşamayacak bile! Ege ve Doğu Akdeniz'deki barış ortamı Yunan medyasını rahatsız etmiş gibi görünüyor. Fransa'dan aldığı Rafale savaş uçakları ve ABD'den satın almayı planladıkları F-35 savaş uçaklarıyla Yunan ordusunun Ege'de kontrolü eline aldığını sayfalarına taşıdırlar. Ankara-Washington hattında yavaş ve dikkatli iki satranç oynandığını belirten Yunan gazeteleri, Türkiye ile Yunanistan arasındaki güç dengesini sayfasına taşıdı...
18.07.2023 Dünya
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar
Bayraktar TB2'lerden öykündüler! Tıpatıp aynısını yaptılar Türkiye'nin insansız hava araçlarına karşı çare arayan Yunanistan, İsrail'den Spike-NLOS füze sistemi satın aldı. Bir pistte havalanan drone görüntüsü ise, fazlasıyla tanıdık.
2.04.2023 Dünya
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. İşte az bilinen fotoğraflarıyla ölümünün 84. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
10.11.2022 Gündem
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler…
Şükrü Naili Paşa kimdir? İstanbul işgalini sonlandıran Şükrü Naili Paşa hakkında merak edilenler… İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdi. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 tarihinde resmi işgale dönüştü. 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim'i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. İstanbul’un Kurtuluşu’nun 99. Yılında işgali sonlandıran komutan Şükrü Naili Paşa hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Şükrü Naili Paşa kimdir?
6.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dengimiz ve muhatabımız değil’ diyerek uyardı: Yunanistan düşmanca davrandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dengimiz ve muhatabımız değil’ diyerek uyardı: Yunanistan düşmanca davrandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde “30 Ağustos - Büyük Zafer’in 100. Yılı Özel Programı”nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bir asır önce kendi halklarını ve ülkelerini felakete sürükleyen Yunanistanlı siyasetçilerin bugünde aynı yanlışta ısrar ettiklerini görüyoruz. Yunanistan bizim ne siyasi, ne ekonomik, ne de askeri olarak dengimiz ve muhatabımız değildir. Yunanistan’ın hava sahamızı ihlal, uçaklarımızı tacizle başlayan hasmane tavırlarını S-300 radar kilidi atma seviyesine çıkararak aslında bize değil NATO’ya ve müttefiklere meydan okumuştur” dedi.
30.08.2022 Gündem
Büyük Zafer böyle geldi! 5'inci Süvari Kolordusu Yunan cephesine sızıp savaşın kaderini değiştirdi
Büyük Zafer böyle geldi! 5'inci Süvari Kolordusu Yunan cephesine sızıp savaşın kaderini değiştirdi 26 Ağustos’ta başlayan ve 5 gün 5 gece süren Büyük Taarruz, Türk ordusunun Yunan’a karşı kesin zaferiyle sonuçlandı. 30 Ağustos’ta Mustafa Kemal Paşa’nın önderliğinde makus talihini yendi ve dünyanın en güçlü devletleri tarafından desteklenen Yunan işgal güçlerini topraklarından attı. Zafere giden yolda ise kritik anlarda yaptığı önemli hamlelerle Fahrettin Altay ve komuta ettiği 5. Süvari Kolordusu’nun rolü çok büyüktü.
30.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük Zafer’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kütahya'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız" diye konuştu.
29.08.2022 Siyaset
Abdülhamid Han Doğu Akdeniz'e açıldı! Rum ve Yunan ikilisinde büyük panik...
Abdülhamid Han Doğu Akdeniz'e açıldı! Rum ve Yunan ikilisinde büyük panik... Türkiye’nin 4’üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han sondaj gemisinin dün denize açılması Yunan basınında geniş yer buldu. Yunan ordusu ve Atina'nın teyakkuza geçtiğini yazan komşu basını Abdülhamid Han'ın rotasını da sayfalarına taşıdı.
1.08.2022 Dünya
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in sözleri Yunanistan'da soğuk duş etkisi yarattı!
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in sözleri Yunanistan'da soğuk duş etkisi yarattı! Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD ve Almanya'da ağlayıp Türkiye'yi şikayet etmesi ve "gayri askeri" statüdeki adalarda provokatif ziyarette bulunması Ankara-Atina hattında tansiyonu yükseltmişti. Artan gerilim sonrası NATO'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.
14.06.2022 Dünya
Türk ordusu ve Yunan ordusu arasındaki güç farkı! İşte Türkiye ile Yunanistan'ın askeri kuvvet dengesi...
Türk ordusu ve Yunan ordusu arasındaki güç farkı! İşte Türkiye ile Yunanistan'ın askeri kuvvet dengesi... Yunanistan'ın Türkiye'yi İsrail, ABD ve Almanya'ya şikayet etmesi ve Yunan Başbakan Miçotakis'in, Türkiye'nin 6 millik karasuları içindeki "gayri askeri" statüdeki Keçi Adası'na gidip askerleri denetleyip provokatif paylaşım yapması iki ülke arasındaki tansiyonu iyice artırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Aklınızı başınıza alın’ uyarısı Yunanistan’da panik havası oluşturdu.
14.06.2022 Dünya
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması!
Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne, asker sayısı kaç? Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması! Yunanistan Türkiye savaş ve askeri gücü karşılaştırması aramalar arttı. Emekli Yunan komutan Yanis Egolfopulos'un yaptığı, "Larisa'dan üç füze atsak İstanbul Boğazı'ndaki köprüleri vururuz" şeklindeki provokatif açıklamaya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan sert tepki geldi. Çavuşoğlu, konuyla ilgili olarak, "Cesareti varsa yapsaydı. Boş laflarla kendilerini avutmalarına gerek yok" yorumunda bulundu. Söz konusu gelişmelerin ardından Yunanistan askeri gücü 2022 kaçıncı sırada, dünya sıralaması ne? sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Yunanistan Türkiye askeri gücü (savaş gücü) karşılaştırması 2022…
13.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız' Efes-2022 Tatbikatı’nı yerinde takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yaptığı uyarılar, hükümetin soğukkanlı görünme çabalarına rağmen Atina’da panik etkisi yarattı. Yunan başkentinde Ege’de ‘sıcak olay’ yaşanması ihtimaline dair korku iyice arttı. Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Yunan televizyonuna çıkan emekli koramiral, skandal sözlere imza attı.
11.06.2022 Dünya
Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Türklerin çok gerisinde kaldık! Türk ordusundan Yunan ordusuna tarihi fark...
Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Türklerin çok gerisinde kaldık! Türk ordusundan Yunan ordusuna tarihi fark... Dünya Türk İHA ve SİHA'larına sahip olmak için sıraya girerken Atina'dan itiraf geldi. Türkiye'nin F-35 programına dönme ihtimalinin her zaman açık olduğunu belirten Yunan basını, Yunanistan'ın İHA konusunda Türkiye'nin çok gerisinde kaldığını itiraf etti. Yunanistan, Fransa'dan ikinci el Rafale savaş uçakları satın alarak Türkiye'ye rakip olma gayreti 2022 rakamlarına da yansıdı. İşte iki ülke arasındaki güç dengesini gösteren son rakamlar...
29.01.2022 Dünya
Sakarya Zaferi tarihi! Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında!
Sakarya Zaferi tarihi! Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında! Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır" emrini verdiği, Kurtuluş Savaşı için dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin üzerinden 100 yıl geçti. Peki, Sakarya Zaferi sonuçları nelerdir, Sakarya Meydan Muharebesi nerede oldu? Sakarya Zaferi 100 yaşında!
13.09.2021 Gündem
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü! Resimli 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları ve sözleri!
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü! Resimli 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları ve sözleri! Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Zaferin 99. yılında Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutluyoruz. 30 Ağustos öncesinde pek çok kişi de 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajlarını araştırıyor. Biz de bu özel gün için 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları ve sözlerini derledik. İşte resimli 30 Ağustos mesajları...
29.08.2021 Gündem
Zafer Tepe fotoğrafında bilinmeyen detay! 'Gelin hanımefendi taarruz ediyoruz'
Zafer Tepe fotoğrafında bilinmeyen detay! 'Gelin hanımefendi taarruz ediyoruz' Yunan kuvvetleri Haymana ile eski Polatlı arasındaki çarpışmalar sonucunda geri püskürtüldü. Açıksöz gazetesinin başyazarı İsmail Habib, savaşın dönüm noktasını “Düşman bir tehdit olmaktan çıktı... Düşman artık korkutmuyor, korkuyor” sözleriyle duyurdu.. 10 Eylül’de Başkomutan, Zafer Tepe’de taarruzu kumanda ediyordu. Türk tarihinin kırılma anı yaşanıyordu. Öğle saatlerinde, Dua Tepe’yi savunan Yunan tümeni çözüldü. Dua Tepe; Sakarya Muharebesi’nde karşı taarruzla düşmandan geri alınan ilk tepeydi...
26.08.2021 Gündem
Yeryüzünün en uzun meydan savaşı Sakarya: 22 gün, 22 gece sürdü!
Yeryüzünün en uzun meydan savaşı Sakarya: 22 gün, 22 gece sürdü! Yeryüzünün gelmiş geçmiş en uzun meydan savaşı 23 Ağustos 1921’de başladı. Acaba Savaş Tanrısı kimin yüzüne gülecekti? Türk Milleti topyekûn savaşa hazırlanıyor, milletin gücü ordunun gücüne katılıyordu. Mustafa Kemal Paşa orduya ihtarda bulundu: “5. Tümen’in tüm komutan, subay ve erlerinden verilecek ilk emirle yıldırım gibi düşmanın üzerine atılmalarını ve onu yok ederek şan ve şeref kazanmalarını isterim”
23.08.2021 Gündem
23 Nisan coşkusu 101 yaşında!
23 Nisan coşkusu 101 yaşında! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin 101. açılış yıl dönümü kutlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, beraberindeki heyet ve çocuklar ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Bakan Selçuk, Anıtkabir özel defterini imzaladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Şentop ve devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.
23.04.2021 Gündem
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı
Ulu Önder Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82'nci yılı Askeri ve siyasi dehasıyla Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de Dolmabahçe Sarayı'nda saat 9'u 5 geçe hayata gözlerini yumdu.
9.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yunan Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yunan ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.