Yumurta Fiyatları

Yumurta Fiyatları

Son dakika yumurta fiyatları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yumurta fiyatları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yumurta fiyatları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yumurta Fiyatları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yumurta fiyatları gelişmeleri de dahil olmak üzere 237 yumurta fiyatları haberi bulunmuştur. Tüm yumurta fiyatları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi?
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi? Dünyada yumurta fiyatları geçen yıl yüzde 50’ye varan artış kaydetti. Uzmanlar bazı ülkelerde görülen tarihin en kötü kuş gribi salgınının ve artan yem fiyatlarının etkisinin 2023’te de sürebileceğini belirtiyor. Türkiye’de ise şimdilik kuş gribi ve yem fiyatları bir tehlike olarak görülmese de sektör temsilcileri gözlerinin yeni yılda mısır ve buğdaya gelecek olası zamlarda olduğunu ifade ediyor. Sektörün diğer bir sorunu da bilinçsiz yatırımlar ve plansızlık olarak öne çıkıyor.
3.01.2023 Ekonomi
Yumurta fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 4 liraya çıktı
Yumurta fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 4 liraya çıktı Gıda fiyatlarındaki artıştan yumurta da etkilendi. Geçen ay tanesi 2 lira olan organik yumurtanın fiyatı 4 liraya yükseldi. Esnaf fiyatların haftalık olarak değiştiğini ifade etti.
3.10.2022 Ekonomi
Mama fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Müdahale açıklaması
Mama fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Müdahale açıklaması Geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, mama fiyatlarına müdahale yapıldığını açıklamıştı. Peki Rekabet Kurumu bu durum karşısında hangi adımı attı, vatandaşlar neler yapmalı? İşte cevabı...
26.06.2022 Ekonomi
Yumurtada zam oyunu! Bakanlık harekete geçti, flaş karar
Yumurtada zam oyunu! Bakanlık harekete geçti, flaş karar Temel gıdada yapılan yüzde 7’lik KDV indirimine karşın düşmeyen yumurta fiyatları tepkilere neden oluyor. Ticaret Bakanlığı, indirim öncesi bazı firmaların yumurta fiyatlarını artırdığı şikayetleri üzerine müfettiş görevlendirdi. Üretici, tedarikçi ve perakendeciler gezilerek, firmaların son bir yıldaki fiyat skalası incelenecek.
20.02.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin'den 'Migros' açıklaması! İşçilerin şikayetleri ile ilgili soruşturma başlatıldı
Bakan Bilgin'den 'Migros' açıklaması! İşçilerin şikayetleri ile ilgili soruşturma başlatıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Migros çalışanı işçilerin şikayetleri ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
19.02.2022 Ekonomi
Yumurta fiyatı ne kadar oldu? Yumurta fiyatları arttı mı? Yumurta zam soruşturması!
Yumurta fiyatı ne kadar oldu? Yumurta fiyatları arttı mı? Yumurta zam soruşturması! Temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin yapılmasının ardından, marketlerde fiyatlar raflara yansımaya başladı. Ancak, KDV indiriminin yumurta fiyatlarına yansımaması bir süredir tartışılıyordu. Ticaret Bakanlığı yumurta fiyatları ile ilgili hereket geçti. Bakanlık, yumurta fiyatlarında artışa gidildiği iddialarına yönelik soruşturma için müfettişlerini görevlendirdi. Peki, Yumurta fiyatı ne kadar oldu? Yumurta fiyatları arttı mı? İşte detaylar…
19.02.2022 Ekonomi
Fahiş yumurta fiyatları sonrası harekete geçildi! Bakanlık duyurdu
Fahiş yumurta fiyatları sonrası harekete geçildi! Bakanlık duyurdu Son dakika haberi... Ticaret Bakanlığı'nca bazı firmalar tarafından KDV indiriminin olumlu etkisini ortadan kaldırmak amacıyla yumurta satış fiyatlarında artışa gidildiğine ilişkin şikayetler üzerine müfettiş görevlendirildi.
19.02.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim etikete yansıyacak, Bakanlık harekete geçti
Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim etikete yansıyacak, Bakanlık harekete geçti Ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. İndirim etiketlere yansıyacak. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Ayçiçek yağı, un ve yumurta fiyatları için Hazine ve Maliye Bakanlığının yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Bakanlığın tüm taraflarla görüşerek yürüttüğü çalışmayla birlikte KDV oranlarında düzenlemeye gideceği öğrenildi. Söz konusu düzenleme sonunda ayçiçek yağı, un, süt ve yumurta gibi ürünlerde fiyatların düşmesi bekleniyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sinyalini verdiği ve etiketlere yansıması beklenen indirim düzenlemesinin son dakika detayları...
22.01.2022 Ekonomi
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve...
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Sadeleştirilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesine gidecek. Ürünlerdeki KDV uygulaması farklılıklarını gidermeyi amaçlayan düzenlemenin, birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor. Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek. Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.
20.01.2022 Ekonomi
Yumurta fiyatları ile ilgili flaş açıklama! 'KDV sıfırlansın'
Yumurta fiyatları ile ilgili flaş açıklama! 'KDV sıfırlansın' Temel gıda maddelerinin artan fiyatları vatandaşı ekonomik olarak zorluyor. Özellikle gelirinin büyük bölümünü gıdaya ayıran dar gelirliler birçok ürüne ulaşmakta zorluk çekiyor. Yumurta da fiyat artışı ile uzun süredir gündemdeydi. Yumurta fiyatları ile ilgili yeni açıklama ise Yumurta Üreticileri Birliği'nden geldi. Yumurta üreticileri yüzde 8 olan KDV’nin sıfırlanmasını talep ediyor.
13.01.2022 Ekonomi
Yumurtaya zam! Fiyatı yüzde 66 arttı
Yumurtaya zam! Fiyatı yüzde 66 arttı Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlar yumurtaya da yansıdı. Yıl boyunca fiyat artışı görülen yumurtaya yüzde 66 zam yapıldı. Kasım ayında fiyatı en çok artan ürünler arasında yer alan yumurta, en ucuz protein kaynağı olarak özellikle dar gelirli vatandaşın sofrasından eksik olmuyordu. Ancak yapılan zamlar alım gücü düşen vatandaşın yumurta tüketimini de etkiledi.
14.12.2021 Ekonomi
Yumurta fiyatları kanatlandı! Bakanlık harekete geçti
Yumurta fiyatları kanatlandı! Bakanlık harekete geçti Yumurta fiyatları son dönemlerde tırmanışa geçti. Orta boy yumurtanın fiyatı üreticide 80 kuruşa dayandı. Geçen haftaya kadar 73 kuruş olan yumurtanın adet fiyatı geçen yılın aynı döneminde 43 kuruştu. Üreticiler, “Maliyetlerimiz çok yükseldi. Yem fiyatları bir hayli arttı buna rağmen maliyet artışlarını tam olarak yansıtmadık. Normal şartlar altında üreticide 1 adet yumurtanın 1 TL olması gerekiyor” açıklaması yaptı.
15.09.2021 Ekonomi
Yumurta fiyatı uçtu! Tavuktan daha pahalı...
Yumurta fiyatı uçtu! Tavuktan daha pahalı... Yumurta fiyatı resmen uçtu. Türkiye’nin yumurta borsasının belirlendiği Afyonkarahisar’da yumurta fiyatlarındaki önlemez yükseliş devam ediyor. Kolisi 24-25 TL’den satılan yumurta kilogram fiyatı 13-15 TL arasında satılan tavuğun fiyatını ise açık ara solladı. Yetkililer fiyatlardaki yükselişin en büyün nedeninin ise tavuk sayısının azalması olduğu belirttiler.
25.12.2020 Ekonomi
Yumurta fiyatlarındaki yükselişi durdurulamıyor
Yumurta fiyatlarındaki yükselişi durdurulamıyor Türkiye’nin yumurta borsasının belirlendiği Afyonkarahisar’da yumurta fiyatlarındaki önlemez yükseliş devam ediyor. Kolisi 24-25 TL’den satılan yumurta kilogram fiyatı 13-15 TL arasında satılan tavuğun fiyatını ise açık ara solladı. Yetkililer fiyatlardaki yükselişin en büyün nedeninin ise tavuk sayısının azalması olduğu belirttiler.
25.12.2020 Ekonomi
Fahiş fiyat artışına bakanlık 'dur' dedi
Fahiş fiyat artışına bakanlık 'dur' dedi Vatandaşlar yükselen fiyatlardan şikayetçiydi. Bakanlık harekete geçti. Fahiş fiyatlar mercek altına alındı. Vatandaşlara yüksek fiyatlı ürünleri satın almamaları yönünde uyarı yapıldı. Marketlerde 2 kilogramlık bütün tavuk 22 liraya satılırken, 30’lu büyük, kahverengi yumurtanın fiyatının son birkaç ayda 20 liradan 34 liraya kadar yükselmesi Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık fiyatlardaki fahiş artışı mercek altına alırken, hem yumurtacıların hem de marketlerin kapısını çaldı. Üreticiler yumurta için “90 kuruşun üzeri fahiş fiyattır” demişlerdi.
24.12.2020 Ekonomi
Altın yumurtlayan tavuk! Tanesi 40 TL
Altın yumurtlayan tavuk! Tanesi 40 TL Yumurtası 40 TL kendisi 2 bin TL olan süs tavuklarına olan ilgi her geçen gün artıyor. Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde 6 yıldır hobi olarak süs tavuğu yetiştiren 26 yaşındaki Serdar Vardar, bu sene yumurtasından itibaren kendi yetiştirdiği 10 horozla Türkiye’deki şampiyonalara katılıp şampiyon olmayı beklediğini söyledi.
12.12.2018 Yaşam
Yumurtalar yeni kodlarıyla piyasaya sunuluyor
Yumurtalar yeni kodlarıyla piyasaya sunuluyor Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yumurta üreticileri, "yetiştirme metodu kodu"nu da içeren yeni kodlama uygulamasına başladı.
29.11.2017 Ekonomi
Yumurta fiyatları dibi gördü!
Yumurta fiyatları dibi gördü! Yılbaşında üretici adet fiyatı 35 kuruşa yükselerek, tarihi zirveyi gören yumurta fiyatları, 7 ayda yüzde 53 değer kaybederek 16 kuruşa geriledi. YUMBİR Başkanı Konya, "Gezen tavuk, salma tavuk ve köy tavuğu adı altında oluşturulan sektörün yumurtası, daha çok talep gördüğü için fiyatların düşmesinde etkili oldu." dedi.
13.07.2017 Ekonomi
Yumurta fiyatları dibi gördü! Yılın en düşük seviyesinde
Yumurta fiyatları dibi gördü! Yılın en düşük seviyesinde Sene başında 40 kuruşa kadar yükselen yumurta fiyatları şu anda 22 kuruşa geriledi ve yılın en düşük seviyesini gördü.
23.06.2017 Ekonomi
Yumurta fiyatlarındaki artış "geçici"
Yumurta fiyatlarındaki artış "geçici" Yumurtada üretici fiyatları, 14 Kasım-12 Aralık tarihleri arasındaki süreçte yüzde 74 artarak, ortalama 23 kuruştan 40 kuruşa yükselirken, sektör temsilcileri bu artışın geçici olduğunu, fiyatların kısa sürede eski seviyesine ineceğini belirtiyor.
20.12.2016 Ekonomi
Yumurta fiyatları 20 günde yüzde 100 arttı
Yumurta fiyatları 20 günde yüzde 100 arttı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki yumurta üreticileri, yurt içi fiyatların önemli ölçüde artışına karşılık ihracatın arttığını, buna kuş gribi vakası ve dolardaki kur artışının sebep olduğunu belirttiler. Tavşanlılı üreticiler, 20 gün önce 7 lira olan 30’lu yumurtanın koli fiyatının son gelen zamlarla yüzde yüz artarak 14 liraya kadar yükseldiğini söylediler.
16.12.2016 Ekonomi
Dolardaki artış yumurta fiyatlarını vurdu
Dolardaki artış yumurta fiyatlarını vurdu Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde dolardaki kur artışının yumurta fiyatları yüzde 100 oranında yükselttiği bildirildi.
12.12.2016 Ekonomi
Yumurta fiyatları yükselişe geçti
Yumurta fiyatları yükselişe geçti Kahvaltı sofraları ve gıda sektörünün vazgeçilmezi yumurtada, yaz sezonunda dip yapan fiyatlar, iç piyasa ve ihracattan gelen güzel haberlerle yeniden tırmanışa geçti...
14.09.2016 Ekonomi
Artık üzerinde tarih yazmayan yumurta satışı yok
Artık üzerinde tarih yazmayan yumurta satışı yok Yumurta satışlarıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca hazırlanan yumurtanın tekniğine uygun ve hijyenik şekilde paketlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve pazarlanmasında dikkate alınacak usul ve esasların düzenlediği, Türk Gıda Kodeksi Yumurta Tebliği bugün yürürlüğe giriyor...
19.12.2015 Ekonomi
Yeni dönem yarın başlıyor
Yeni dönem yarın başlıyor Yarından itibaren tüketiciye sunulan yumurtaların üzerine "yumurtlama tarihinin" yazılmış olması gerekecek aksi taktirde satışı gerçekleştirilemeyecek.
19.12.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yumurta Fiyatları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yumurta fiyatları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.