Yüksek Öğretim Kurulu

Yüksek Öğretim Kurulu

Son dakika yüksek öğretim kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüksek öğretim kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüksek öğretim kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüksek Öğretim Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüksek öğretim kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.014 yüksek öğretim kurulu haberi bulunmuştur. Tüm yüksek öğretim kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu? İstanbul Üniversitesi'ne Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar nereli, kaç yaşında?
1.08.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak: Resmi Gazete'de yayımlandı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 20 mühendis alacak: Resmi Gazete'de yayımlandı Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatı'nda istihdam edilmek üzere 20 kişilik mühendis kadrosu açıldığı Resmi Gazete'de yayımlandı.
3.05.2023 Personel Alımı
YÖK'ten üniversitelerin bahar yarıyılına ilişkin 16 soruya cevap
YÖK'ten üniversitelerin bahar yarıyılına ilişkin 16 soruya cevap Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversitelerde bahar yarıyılı dönemine ilişkin merak edilen 16 soruya yanıt verdi.
19.02.2023 Eğitim
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasallaştı mı? TBMM Genel Kurulu’nda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
16.01.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alacak! KPSS’de en az 70 puan alanlar başvurabilecek! İşte aranan şartlar!
Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alacak! KPSS’de en az 70 puan alanlar başvurabilecek! İşte aranan şartlar! Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı duyurdu! Strateji ve Bütçe Başkanlığına Strateji ve Bütçe Uzman Yardımcısı alımı için giriş sınavı yapılacak. KPSS’den en az 70 puan alanlar başvuruda bulunabilecek. Adaylar başvurularını online olarak gerçekleştirebilecek. Peki, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Strateji ve bütçe uzman yardımcısı alımı sınav başvuru şartları!
29.11.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle
Cumhurbaşkanlığı DDO ve YÖK’ten siber hamle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Yüksek Öğretim Kurulu, siber güvenlik alanında yetkin ve nitelikli iş gücü sağlanması amacıyla Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları açılmasına ilişkin bir protokol imzaladı.
5.10.2022 Gündem
15 bin TL burs fırsatı! 4 yıl boyunca her ay ödeniyor, başvuru için...
15 bin TL burs fırsatı! 4 yıl boyunca her ay ödeniyor, başvuru için... Üniversite adaylarını yakından ilgilendiriyor. Her ay 15 bin TL burs ödemesi yapılıyor. 4 yıl boyunca devam edecek brus ödemesi ile ilgili detaylar üniversite tarafından açıklandı. Birçok kurum ve ünicersite burs desteği ile öğrencilerin yanında yer alıyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ile imzaladığı protokol kapsamında öğrencilere aylık 6 bin liraya kadar burs sağlayacak. Ön lisans programlarına başvuru için son gün yarın. İşte burs veren tüm kurumlar, burs miktarları ve alma şartları...
4.08.2022 Ekonomi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT’ye personel alacak! İşte İBB personel alımı 2022 şartları!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İETT’ye personel alacak! İşte İBB personel alımı 2022 şartları! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne personel alacak! İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan ilana göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İETT’de Teftiş Kurulu Başkanlığı Genel İdare Hizmetleri sınıfına yazılı ve sözlü sınavla müfettiş yardımcısı alınacak. Peki, İBB personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İBB personel İETT alımı başvuru şartları!
16.04.2022 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları!
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alacak. Ceza ve Tevkifevleri, Genel Müdürlüğü, 5563 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alımı başvuruları ve şartları…
1.03.2022 Personel Alımı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! TSK’ya muvazzaf subay adayı alınacak! İşte subay başvurusu şartları!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! TSK’ya muvazzaf subay adayı alınacak! İşte subay başvurusu şartları! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) muvazzaf subay adayı alınacak! Yayımlanan ilana göre, Kara Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na 30, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na 10, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 10 olmak üzere toplamda 50 kadın ve erkek subay adayı alınacak. Son başvuru tarihi 20 Mart 2022 olarak belirlendi. Peki, TSK subay alımı başvurusu nasıl yapılır? Subay başvurusu şartları ne? İşte personel temin başvuru ekranı!
18.02.2022 Personel Alımı
Binlerce kişiye iş fırsatı! Kamuya memur ve sözleşmeli personel alınacak!
Binlerce kişiye iş fırsatı! Kamuya memur ve sözleşmeli personel alınacak! Kamuda memur olmak isteyenlere iş fırsatı! İş arayan binlerce kişi için kamu kurumları harekete geçti. Devlet kurumlarında pek çok kadroya alım yapılacak. Kamuda açık onbinlerce kadro için ilan bakanlıklar ve kurumlar ilana çıktı. Kamu personeline yönelik işlemler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülüyor. İşe alım süreçlerinin tamamı Kariyer Kapısı Platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Kamu ilanları "kariyerkapisi. cbiko.gov.tr" adresi üzerinden yayımlanıyor. Peki, Hangi kamu kurumu memur ve personel alımı gerçekleştiriyor? Memur alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Kariyer Kapısı memur ve personel alımı ilanları...
7.01.2022 Personel Alımı
Profesörden iğrenç istismar! 'Lüks otomobiller konutlar alacağım'
Profesörden iğrenç istismar! 'Lüks otomobiller konutlar alacağım' Ankara Barosu avukatlarından N.S.'ye (38) yönelik 'cinsel taciz', 'tehdit', 'şantaj' suçlarından hakkında 6 dava açılan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerafettin D. (53) için yürütülen idari soruşturmada dekanlık, soruşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Konya İdare Mahkemesi, N.S.'nin açtığı davada eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle soruşturmaya yer olmadığı kararını iptal etti.
12.11.2021 Yaşam
YÖK duyurdu! Pedagojik Formasyon Eğitimine ilişkin esaslar güncellenerek yürürlüğe girdi!
YÖK duyurdu! Pedagojik Formasyon Eğitimine ilişkin esaslar güncellenerek yürürlüğe girdi! Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) MEB ile yapılan protokol çerçevesinde Pedagojik Formasyon Eğitimine ilişkin usul ve esasların güncellendiğini duyurdu. YÖK'ten yapılan açıklamada protokol çerçevesinde "usul ve esaslara uymak kaydıyla" üniversiteler Pedagojik Formasyon programı açabilecekler.
28.09.2021 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı açıkladı...
Üniversitelerde yeni dönem! YÖK Başkanı açıkladı... Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya üniversitelerde alınan tedbirleri açıkladı. Özvar, öğretim görevlilerinin yüzde 88,56'sının aşılandığını açıkladı.
21.09.2021 Eğitim
Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! Mezun olamayana kayıt hakkı!
Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! Mezun olamayana kayıt hakkı! Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), 2021 yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kayıt tarihleri arasında önlisans programından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan öğrencilere kayıt hakkı tanınacağını açıkladı.
23.08.2021 Eğitim
Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklamalar
Bilim Kurulu toplantısı sonrası Bakan Koca'dan flaş açıklamalar Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, 12 yaş üstü için alınan aşı kararını açıkladı. Bakan Koca ayrıca, "3 doz aşı olmuş kişilerin 2 doz aşı olmuş kişilere göre hastalığa yakalanma oranında, hastaneye ve yoğun bakıma yatışta daha iyi korunduğu anlaşıldı." ifadelerini kullandı.
18.08.2021 Gündem
YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu
YKS ile ilgili son dakika kararı! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu Son dakika haberi... MEB, ÖSYM ve YÖK YKS barajının düşürülmesi ile ilgili toplantı yaptı. Toplantı sonrası yapılan çalışma Cumhurbaşkanı’na sunuldu. Konuya ilişkin bir ‘müjde’ vermek istediğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “YÖK, 2021-YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır” dedi.
10.08.2021 Eğitim
Üniversite sınavında baraj altında kalan gençlere müjde! Erdoğan ve Bahçeli duyurdu YÖK harekete geçti...
Üniversite sınavında baraj altında kalan gençlere müjde! Erdoğan ve Bahçeli duyurdu YÖK harekete geçti... Üniversite sınavına giren ve 180 puan barajının altında kalan yüzbinlerce genç için YÖK harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barajın düşürülmesine yönelik açıklamasının ardından YÖK çalışma başlattı. Bahçeli’den de barajın düşürülmesine ilişkin tam destek geldi
10.08.2021 Eğitim
Mühendis adaylarına asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi!
Mühendis adaylarına asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Deri ihracatçı birlikleri ile YÖK arasında 2019 yılında imzalanan protokole göre üniversite sınavında ilk 20 bine giren öğrenciler, Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olan ve 2021 yılı tercih kılavuzuna göre 26 öğrenci kontenjanı bulunan deri mühendisliğini tercih etmeleri durumunda her ay net asgari ücret tutarında karşılıksız burs ve iş imkanından faydalanacak.
6.08.2021 Eğitim
Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK Başkanlığı Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar kaç yaşında, nereli, evli mi?
Erol Özvar kimdir? Yeni YÖK Başkanlığı Marmara Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar kaç yaşında, nereli, evli mi? Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Başkanlığı'na atandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski YÖK Başkanı Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi.
30.07.2021 Gündem
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları…
Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları… Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) sözlü giriş sınavı ile akreditasyon uzman yardımcısı ve hukuk müşaviri alacak. Alınacak personel idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilecek. Peki, Türk Akreditasyon Kurumu personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Türk Akreditasyon Kurumu sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
12.06.2021 Personel Alımı
Normalleşme takvimi 2021… Normalleşme takvimi 3. Aşama ne zaman başlıyor, Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek?
Normalleşme takvimi 2021… Normalleşme takvimi 3. Aşama ne zaman başlıyor, Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek? Normalleşme takvimi 2021 ile ilgili açıklamalar peş peşe yapılırken, vatandaşlar ayrıntıları merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsle mücadele kapsamındaki normalleşme sürecinin 1 Mart'ta başlayacağını duyurdu. Türkiye’de normalleşme sürecine nasıl geçilecek?
21.02.2021 Gündem
65 yaş ve üstü için flaş karar! Yasak kalkacak
65 yaş ve üstü için flaş karar! Yasak kalkacak 65 yaş ve üzeri için ilk adım atıldı. Bartın Valiliği Pandemi İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi.
20.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay KKTC'ye gidecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay KKTC'ye gidecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın çalışma ziyareti kapsamında, ikili görüşmeler ve Türkiye ile KKTC arasındaki Mali İşbirliği Protokolü görüşmesi yapılacak.
9.02.2021 Siyaset
YÖK'ten Boğaziçi Üniversitesi açıklaması
YÖK'ten Boğaziçi Üniversitesi açıklaması YÖK, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen provokasyon ile ilgili açıklama yaparak, "Boğaziçi Üniversitesi'nde Ka'be-i Muazzama'nın hak ettiği saygı ve tazime ters düşen provakatif bir eylem gerçekleşmiştir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin üniversite gençliğini temsil etmediğini hatırlatmak isteriz." ifadelerini kullandı.
30.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüksek Öğretim Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüksek öğretim kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.