Yüce Divan

Yüce Divan

Son dakika yüce divan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüce divan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüce divan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüce Divan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüce divan gelişmeleri de dahil olmak üzere 934 yüce divan haberi bulunmuştur. Tüm yüce divan haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'den art arda değişim mesajları! Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından sert eleştiriler
CHP'den art arda değişim mesajları! Kılıçdaroğlu'nun en yakınlarından sert eleştiriler CHP'de 28 Mayıs seçimlerinin ardından başlayan 'değişim' tartışması sürüyor. İBB Başkanı İmamoğlu'nun çıkışlarının ardından çok konuşulacak bir mesaj da CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı'dan geldi.
12.06.2023 Gündem
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen ve mevcut politika kurullarının faaliyetleri ve hedeflerini içeren çalışmada, seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen “yeni anayasanın” şifreleri de yer aldı.
5.05.2023 Gündem
AYM Başkanı Arslan: Cumhuriyetin geleceği, yargı bağımsızlığına bağlıdır
AYM Başkanı Arslan: Cumhuriyetin geleceği, yargı bağımsızlığına bağlıdır ANAYASA Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Demokratik cumhuriyetin geleceği, hukuksal ve siyasal düzlemde kuvvetler ayrılığı ilkesinin ve bu kapsamda özellikle yargı bağımsızlığının tam manasıyla hayata geçirilmesine bağlıdır" dedi.
25.04.2023 Gündem
HDP'ye kapatma davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den açıklama
HDP'ye kapatma davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den açıklama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'ye kapatma davasıyla ilgili yaptığı açıklamada "HDP, PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini açıkça ifade etti. Biz yazılı metindeki taleplerimizi aynen ilettik. Seçimden önce sürecin tamamlanıp tamamlanmaması yüksek mahkemenin takdiri" ifadelerini kullandı.
10.01.2023 Gündem
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü
Fuat Oktay'dan, İmamoğlu açıklaması: Trajikomik bir görüntü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İmamoğlu davasına ilişkin, “Karar henüz kesinleşmemiştir. Bu kararın daha istinaf ve Yargıtay aşamaları bulunmaktadır. Kararı verecek olan ne yürütme ne TBMM ne de karalama siyasetiyle muhalefettir. Şayet verilen kararda herhangi bir eksik veya yanlış varsa, bunun düzeltileceği yer yine yargı kademeleridir. Mahkeme kararlarının arkasında siyasi akıl aramak, siyasal akılsızlığın ta kendisidir" dedi.
16.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi İnce’nin yemin törenine katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyesi İnce’nin yemin törenine katıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Muhterem İnce’nin yemin törenine katıldı.
17.10.2022 Siyaset
Davutoğlu: Mandacı olduğuma dair belge varsa asın beni
Davutoğlu: Mandacı olduğuma dair belge varsa asın beni Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik sözlerine yanıt verdi. Davutoğlu, "Elinde bir delil varsa benim mandacı olduğuma, herhangi bir hükümet lehine davrandığıma, gizli bir iş yaptığıma dair belge varsa, iktidarsınız, çıkar belgeni, Yüce Divan'a gönder beni. Millet en ağır cezayı versin. İdam yasası getirilsin, gerekirse beni de asın" dedi.
17.06.2022 Siyaset
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar!
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar! 12 Nisan olayı nedir, 12 Nisan ne günü? 12 Nisan tarihli doğumlar, vefatlar ve meydana gelen olaylar merak ediliyor. Tarihte 12 Nisan’da neler olduğunu kronoloji sırayla aktarıyoruz. Peki, 12 Nisan gününde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar gerçekleşti? 12 Nisan olayı kadınlar ve Twitter nedir, gerçek mi? İşte, 12 Nisan yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
12.04.2022 Gündem
Zühtü Arslan: Uzun yargılamalar AYM'den önce denetlenmeli
Zühtü Arslan: Uzun yargılamalar AYM'den önce denetlenmeli Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, bireysel başvurularda iş yükünün arttığını ve AYM'nin aldığı tedbirlerin bu konuda yeterli olmadığını belirterek, "Uzun yargılamaların bir şekilde AYM'den önce denetimden geçmesi gerekiyor. Uzun yargılama şikayetleri için bir etkili yol oluşturulması gerekiyor" dedi.
1.03.2022 Gündem
İlber Ortaylı'dan senato açıklaması!
İlber Ortaylı'dan senato açıklaması! Tarihçi ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'de "senato" oluşturulması gerektiğini belirterek, "Seçmenle fazla seçim teması olmayan üyelerden olması gerekiyor. Yüksek mahkeme üyelerinden, ulemadan veya seçkin, isim yapmış, yer edinmiş kimselerden oluşan bir şura olması gerekir." dedi.
2.11.2021 Gündem
Askeri Ceza Kanunu teklifi Meclis'ten geçti
Askeri Ceza Kanunu teklifi Meclis'ten geçti Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
24.06.2021 Gündem
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı!
Hüseyin Kurtoğlu Paşa'ya kumpas kuran Kenan Karabeyeser, gaybubet evinde yakalandı! Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu'na, İstanbul Jandarma Komutanı iken kumpas kurarak terfisini engelleyen ve onun yerine FETÖ'cü Hamza Celepoğlu'nun önünü açan yargı mensuplarından Kenan Karabeyeser, Ankara'da FETÖ'nün gaybubet evinde yakalandı.
8.06.2021 Gündem
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi
Askeri Ceza Kanunu teklifi, komisyonda kabul edildi AK Parti'nin hazırladığı askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemede, askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile merciler yeniden düzenleniyor.
2.06.2021 Gündem
AK Parti'den 20 maddelik yeni yasa teklifi! Meclis'e sunuldu
AK Parti'den 20 maddelik yeni yasa teklifi! Meclis'e sunuldu AK Parti, askeri suçları düzenleyen 20 maddelik yasa teklifini Meclis’e sundu. Teklif ile askeri suçlara ilişkin davalara bakacak mahkemeler yeniden belirleniyor. Askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler ile soruşturma ve kovuşturma mercileri yeniden düzenleniyor. Asker kişilerin, suçüstü olması halinde, görevli herkes tarafından geçici olarak yakalanabilecek.
26.05.2021 Gündem
Bahçeli'den flaş yeni anayasa açıklaması: Metin yazımı sonuçlandı
Bahçeli'den flaş yeni anayasa açıklaması: Metin yazımı sonuçlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. MHP lideri Devlet Bahçeli gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, "MHP yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. 100 maddelik yeni anayasa adıyla yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. İlk sözümüz yerine getirilmiştir. Ön çalışma şu anda elimizdedir" dedi.
4.05.2021 Siyaset
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti
Ömer Çelik'ten Biden'a sert tepki: Sabote etti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sona erdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine ilişkin "Sorumsuz, hukuki temeli, tarihsel dayanağı olmayan bir yaklaşımdır." ifadelerini kullandı. Çelik, 'Açıklamanın zamanlaması da açıklama gibi yanlış olmuştur. Normalleşme çalışmalarını sabote etmiştir' dedi.
27.04.2021 Siyaset
Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Anayasa hükümleri üstün hukuk kurallarıdır
Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Anayasa hükümleri üstün hukuk kurallarıdır Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, "Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır." dedi.
9.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 ay sonra bir ilk
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3 ay sonra bir ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu haftaki başkent mesaisi yoğun bir gündemle başlıyor. Bugün öncelikle 23 Ocak’ta Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atadığı İrfan Fidan’ın AYM Yüce Divan Salonu’nda yapılacak yemin törenine katılması beklenen Erdoğan, programın ardından Külliye’de, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan, “2021- 2030 Milli Uzay Programı”nı açıklayacak.
9.02.2021 Gündem
Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı hayatını kaybetti!
Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı hayatını kaybetti! Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Tuncay Mataracı, koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.
18.12.2020 Gündem
Yüce Divan'da yargılanacaklar: 9 yıl sonra bir ilk!
Yüce Divan'da yargılanacaklar: 9 yıl sonra bir ilk! FETÖ yöneticiliği ve üyeliği suçlarından hapis cezası alan eski Danıştay üyeleri Galip Tuncay Tutar, Vahit Bektaş ve Bülent Olcay 'görevi kötüye kullanma' suçu yönünden Yüce Divan'da yargılanacak. Anayasa Mahkemesi heyetinin 9 yılın ardından Yüce Divan olarak görev yapacağı davanın ilk duruşması yarın yapılacak.
23.11.2020 Gündem
Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşındaydı? Mesut Yılmaz ne zaman başbakan oldu?
Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşındaydı? Mesut Yılmaz ne zaman başbakan oldu? Tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında vefat eden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, son yolculuğuna uğurlandı. Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, akciğer ve beyninde tespit edilen tümör nedeniyle tedavi görüyordu. 72 yaşında vefat eden Mesut Yılmaz bir dönem Türk siyasetine damga vuran isimlerden biriydi. 36 yaşında siyasete girmiş bakanlık, başbakanlık yapmıştı. Peki, Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşındaydı? Mesut Yılmaz nereli? Mesut Yılmaz'ın hayatı hakkında merak edilenler...
1.11.2020 Gündem
Mesut Yılmaz öldü mü? Eski başbakan Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü?
Mesut Yılmaz öldü mü? Eski başbakan Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Mesut Yılmaz öldü mü? Neden öldü? Eski Başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz vefat etti. Mesut Yılmaz 2019 yılı Ocak ayından bu yana tümörler ile uğraşıyordu. En son Mayıs ayında beyinde saptanan tümör nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Bir süredir hastanede devam ediliyordu. Mesut Yılmaz kimdir, kaç yaşında?
30.10.2020 Gündem
Facebook ve Twitter'ın kurucuları ifadeye çağrıldı! Sansür...
Facebook ve Twitter'ın kurucuları ifadeye çağrıldı! Sansür... Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg ve Twitter’ın sahibi Jack Dorsey, New York Post’ta yayınlanan tartışmalı bir makaleye sansür uyguladıkları sebebiyle ifade vermeye çağrıldı.
23.10.2020 Ekonomi
Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın kardeşi ile ilgili flaş detay
Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın kardeşi ile ilgili flaş detay "Işıklar yanıyor" paylaşımıyla Türkiye gündemini meşgul eden Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım'ın kardeşi hakkında önemli bir detay ortaya çıktı. Yıldırım'ın kardeşinin FETÖ soruşturması geçirdiği ifade edildi.
16.10.2020 Gündem
Mesut Yılmaz kimdir? Mesut Yılmaz kaç kaşında?
Mesut Yılmaz kimdir? Mesut Yılmaz kaç kaşında? Eski başbakan ve eski Anavatan Partisi Genel Başkanı olan Mesut Yılmaz kimdir? 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık 2 yıl boyunca 3 kez başbakanlık ve çeşitli bakanlıklar yapmıştır. İşte Mesut Yılmaz'ın hayatı ile ilgili bilinmeyenler...
19.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yüce Divan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüce divan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.