Yoksulluk Sınırı

Yoksulluk Sınırı

Son dakika yoksulluk sınırı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yoksulluk sınırı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yoksulluk sınırı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yoksulluk Sınırı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yoksulluk sınırı gelişmeleri de dahil olmak üzere 296 yoksulluk sınırı haberi bulunmuştur. Tüm yoksulluk sınırı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı
Türk-İş'ten açlık sınırı açıklaması: Temmuz ayında 11 bin 658 liraya çıktı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Temmuz ayı verilerine göre, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcamalarını kapsayan açlık sınırını 11 bin 658 lira, yoksulluk sınırını ise 37 bin 974 lira olarak duyurdu.
31.07.2023 Ekonomi
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, ekonomi gündemine ilişkin tüm detayları TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
29.12.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak EYT ve asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, maaşlardan kesilen vergi dilimleriyle ilgili çalışma yürütüyor. Çalışma bitince açıklayacağız, çalışanlar rahatlayacak" dedi.
23.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli
Asgari ücret ile ilgili flaş vergi düzenlemesi önerisi! KDV yüzde 1'e indirilmeli Asgari ücretlileri yakından ilgilendiren vergi düzenlemesi önerisi geldi. Vergi Hukuku uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, "Türkiye’de vergi yükünü taşıyan ana kesimin ücretliler olduğuna dikkat çekerek, “Asgari ücret belirlenirken geçim şartları ile yoksulluk sınırının dikkate alınması Anayasal bir zorunluluktur. Bunun için ise, sadece asgari ücret miktarına odaklanmak yeterli değildir. Asgari ücretli üzerindeki ağır vergi yükünün de dikkate alınması gerekir. Aksi halde, bir el ile verilen diğer el ile alınmış olunur” dedi.
20.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu
Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Bilgin duyurdu Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca vatandaşın beklediği açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Salı günü asgari ücretin müzakeresinde uzlaşmaya varacağız. Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
17.12.2022 Ekonomi
Açlık sınırı nedir? Türkiye’de açlık sınırı kaç TL? Asgari ücrette açlık sınırı mı referans alınacak?
Açlık sınırı nedir? Türkiye’de açlık sınırı kaç TL? Asgari ücrette açlık sınırı mı referans alınacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. 2023 yılı asgari ücreti belirleyecek görüşmeler öncesinde Türk-İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşçiyi temsil eden TÜRK-İş’in masada kalma şartını açıklayan Başkan Atalay, görüşmelerin başlayacağı en düşük rakamı da açıkladı. Atalay, komisyonda görüşmelerin açlık sınırından başlayacağını duyurdu. Peki, Açlık sınırı nedir? Türkiye’de açlık sınırı kaç TL? Asgari ücrette açlık sınırı mı referans alınacak? Açlık sınırı 2022 ne kadar? İşte detaylar…
7.12.2022 Ekonomi
Türk iş asgari ücret teklifi 2023 ne kadar? Güncel asgari ücret teklifi kaç oldu? Asgari ücret zammı 2023 görüşmeleri ve asgari ücret açıklaması!
Türk iş asgari ücret teklifi 2023 ne kadar? Güncel asgari ücret teklifi kaç oldu? Asgari ücret zammı 2023 görüşmeleri ve asgari ücret açıklaması! Son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda İşçileri temsil eden Türk İş görüşmeler için başlangıç rakamını açıkladı. TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay görüşmeler için asgari ücret sınırının açlık sınırından başlatacaklarını duyurdu. Peki, Asgari ücret pazarlık sınırı ne? Asgari ücret görüşmeleri kaç liradan başlayacak? Açlık ve yoksulluk Sınırı kaç? İşte detaylar…
7.12.2022 Ekonomi
Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçi temsilcisi TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? DİSK’in asgari ücret önerisi ne?
Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçi temsilcisi TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? DİSK’in asgari ücret önerisi ne? Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2023 yılının asgari ücretini belirlemek için ilk toplantısını bugün yapıyor. 2023 yılının asgari ücretini belirlemek için komisyonda işveren kesimi adına TİSK, İşçi kesimi adına da TÜRK-İŞ ve kamuyu temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları masada olacak. Milyonlarca çalışanın gözü toplantıya çevrilirken işveren ve işçi kesiminin asgari ücret ile ilgili beklentileri merak ediliyor. Peki, Asgari ücrette kim, ne istiyor? İşçileri temsil eden TÜRK-İş’in asgari ücret beklentisi ne? İşveren temsilcisi TİSK ne diyor? İşte detaylar…
7.12.2022 Ekonomi
Asgari ücret toplantısı ne zaman, 2023 asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak? Asgari ücret son toplantı ne zaman? Toplantı tarihleri takvimi!
Asgari ücret toplantısı ne zaman, 2023 asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak? Asgari ücret son toplantı ne zaman? Toplantı tarihleri takvimi! Asgari ücret görüşmeleri başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi ve işveren tarafları, taleplerini masaya yatıracak. Toplantılar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşecek. Görüşmelerin ardından yeni asgari ücret tutarı belirlenecek. Peki, Asgari ücret toplantısı ne zaman, asgari ücret tespit komisyonu saat kaçta toplanacak? İşte Asgari ücret toplantı tarihleri takvimi…
6.12.2022 Çalışma Hayatı
2023 DİSK asgari ücret talebi ne kadar? DİSK asgari ücret talebini açıkladı
2023 DİSK asgari ücret talebi ne kadar? DİSK asgari ücret talebini açıkladı Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) 2023 yılına ilişkin asgari ücret talebini 13 bin 200 lira olarak açıkladı.
EYT'de formül netleşiyor! Milyonlar bu haberi bekliyordu, işte detaylar...
EYT'de formül netleşiyor! Milyonlar bu haberi bekliyordu, işte detaylar... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca kişi bekliyor. EYT düzenlemesinde geri sayım başladı. Yaklaşık 6 milyon EYT'liyi ilgilendiren yasa önümüzdeki günlerde Meclis’te olacak. Hükümet, 3600 ek göstergenin ardından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’liler) için de çözüm formülleri üzerinde çalışıyor. Peki EYT çalışmasında en güçlü formül hangisi? İşte detaylar...
10.08.2022 Çalışan Hakları
Açlık sınırı 2022 Temmuz ne oldu, yoksulluk sınırı nedir? TÜRK İŞ Temmuz ayı Türkiye açlık ve yoksulluk sınırı 2022!
Açlık sınırı 2022 Temmuz ne oldu, yoksulluk sınırı nedir? TÜRK İŞ Temmuz ayı Türkiye açlık ve yoksulluk sınırı 2022! Açlık sınırı 2022 Temmuz ne oldu, yoksulluk sınırı nedir? TÜRK İŞ Temmuz ayı Türkiye açlık ve yoksulluk sınırı 2022 açıkladı. TÜRK-İŞ'e göre temmuzda 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 22 bin 280 lira oldu. Açlık sınırı ise 6 bin 840 lira olarak hesaplandı. 
30.07.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama!
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur zammı ve EYT çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin kamuda çalışan sözleşmeli personellerde dahil olmak üzere tüm kamu çalışanların ücret artışından faydalanacağını belirtti. Bilgin EYT için ise tarih verdi. İşte detaylar...
4.07.2022 Ekonomi
Kurban Bayramı öncesi kıyma uyarısı! Bakkal, manav ve berber...
Kurban Bayramı öncesi kıyma uyarısı! Bakkal, manav ve berber... Kurban Bayramı öncesi son dakika kıyma uyarısı geldi. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen, her yıl Kurban Bayramı’nda sokaklarda bakkal, manav, internet kafe ve berber gibi meslek gruplarının hijyensiz ortamlarda kıyma çektiğine dikkat çekerek, “Yetkililer buna dur demeli” dedi.
29.06.2022 Gündem
Asgari ücret açıklandı mı, toplantı bitti mi? Yeni asgari ücret ne kadar olacak?
Asgari ücret açıklandı mı, toplantı bitti mi? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı açıklandı mı, yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ara zam toplantısı sona erdi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'nin ikinci altı ayında asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplanmıştı. Peki, asgari ücret ne kadar olacak, asgari ücret zammı belli oldu mu?
29.06.2022 Çalışan Hakları
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık ne kadar? İşte açlık ve yoksulluk sınırı 2022 Haziran ayı sonuçları!
4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti aylık ne kadar? İşte açlık ve yoksulluk sınırı 2022 Haziran ayı sonuçları! Türk-İş açıkladı! Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2022 Haziran ayı sonucu belli oldu. Yoksulluk sınırı, gıda enflasyonu, 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı rakamları ortaya çıktı. Peki, 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı kaç oldu? Açlık ve yoksulluk sınırı nedir? Yoksulluk sınırı nasıl hesaplanır? İşte Haziran 2022 açlık ve yoksulluk sınırı verileri…
29.06.2022 Ekonomi
Türk-İş: Açlık sınırı 6.017 TL
Türk-İş: Açlık sınırı 6.017 TL Türk-İş'in Mayıs 2022 açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, açlık sınırı 6.017 TL ile mevcut asgari ücretin 1764 TL üzerinde gerçekleşti. Mutfak enflasyonundaki artış aylık yüzde 13 olurken son on iki aylık yüzde 107 oranında belirlendi. Yoksulluk sınırı ise 19.602 TL olurken bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 7.836 TL‘ye ulaştı
27.05.2022 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan, 'Ramazan Bayramı' mesajı
Kılıçdaroğlu'ndan, 'Ramazan Bayramı' mesajı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı mesajında, "Türkiye'de gerçek anlamda bir bayram yaşanması için, büyük bir değişime, büyük bir silkinmeye, işinin ehli insanların görev başına gelmesine ihtiyaç var" dedi.
1.05.2022 Siyaset
Erbakan: Yüzde 50'lik zam asgari ücretlinin eline geçmeden buhar oldu
Erbakan: Yüzde 50'lik zam asgari ücretlinin eline geçmeden buhar oldu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Asgari ücret 4 bin 250 lira oldu, 'yüzde 50 zam yaptık' diye gece gündüz reklam yaptılar ama ne çare; yıllık yüzde 124'lük enflasyonla sizin yaptığınız yüzde 50'lik zam daha 7 milyon asgari ücretlinin eline geçmeden buhar oldu gitti" dedi.
27.03.2022 Siyaset
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme...
Paraların yüzde 60'ı iade edilecek! Genelge yayınlandı yeni düzenleme... Paraların yüzde 60'ı iade edilecek. Bakanlık duyurdu ve genelge yayınlandı. Desteğe başvuru için gerekli belgelere bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilecek. 2022 yılında geçerli olacak yeni düzenlemeler duyuruldu. İhracatçıya ‘dijital pazara giriş’ desteği geldi. Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan destek açıklamasına göre ihracat firmaları, bakanlık tarafından onaylanan dijital ihracat platformlarında işlem yapmak için ödedikleri ücretlerin 15 bin 102 TL’ye kadar olmak kaydıyla yüzde 60’ı iade alacak.
7.02.2022 Ekonomi
Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939 TL oldu
Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939 TL oldu Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Ocak ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809.3 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939.1 TL olarak tespit edildi.
7.02.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve sona gelindi! 4 bin lira...
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi! Ve sona gelindi! 4 bin lira... Asgari ücret zammı ile ilgili flaş gelişme! Asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalar peş peşe yapıldı. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ne kadar olacak? Asgari ücret 2022 yılında kaç para olacak? sorularının cevabı pazartesi günü cevabını buluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la işçi ve işverenden gelen önerileri paylaşırken, 2022 yılında asgari ücretin pazartesi günü yapılacak toplantı sonrası netleşmesi bekleniyor. TİSK, asgari ücret için en az 3 bin 500 lira önerdiklerini açıklarken, Türk-İş de 4 bin liranın kırmızı çizgileri olduğunu açıkladı. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
11.12.2021 Çalışan Hakları
Asgari Ücret Görüşmeleri ne zaman başlayacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı!
Asgari Ücret Görüşmeleri ne zaman başlayacak? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı! Asgari ücret görüşmeleri merakla bekleniyor. Asgari ücret alan milyonlarca işçi, görüşmelerden çıkacak sonucu beklerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerin uzamayacağını ve kararın 1-2 hafta içerisinde açıklanacağını söyledi. Peki, Asgari Ücret Görüşmeleri ne zaman başlayacak?
25.11.2021 Çalışan Hakları
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin?
Kılıçdaroğlu: Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin?  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan diyor ki 'Bu ekonomik kurtuluş savaşından milletimizi zaferle çıkaracağız'. Bu ülkeyi başka birisi mi yönetiyor, 20 yıldır neredeydin? 1 dolar 1 liraydı, ne oldu? 12 lira oldu?" dedi.
23.11.2021 Siyaset
Asgari ücrete zam! 3 bin 532 lira ve 3 farklı senaryo...
Asgari ücrete zam! 3 bin 532 lira ve 3 farklı senaryo... Herkes asgari ücret zammını bekliyor. Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu aralık ayının ilk haftasında toplanacak. Komisyon 4 toplantı yaptıktan sonra ay sonunda nihai kararını açıklayacak. Asgari ücrete dair üç farklı senaryo var. Yüzde 25 ila 35 arası bir zam beklentisi var. Eğer beklentiler gerçekleşirse yeni asgari ücret ne kadar olacak? İşte rakamlar...
20.11.2021 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Yoksulluk Sınırı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yoksulluk sınırı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.