Yıllık İzin Ücreti

Yıllık İzin Ücreti

Son dakika YILLIK İZİN ÜCRETİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan YILLIK İZİN ÜCRETİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını YILLIK İZİN ÜCRETİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yıllık İzin Ücreti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yıllık izin ücreti gelişmeleri de dahil olmak üzere 492 yıllık izin ücreti haberi bulunmuştur. Tüm yıllık izin ücreti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi
Maaş artı prim ile çalışan milyonlara kötü haber geldi! Emsal karar verildi Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden maaş artı primle çalışanları üzen karar çıktı. Yüksek Mahkeme, ücret artı prim usulü ile çalışmada fazla çalışmaya esas ücretin sabit ücret olacağına, prim ödemelerinin fazla çalışma ücretinin hesabında dikkate alınmayacağına hükmetti.
10.12.2023 Çalışan Hakları
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek
Çalışanlar için müjdeli karar! Yıllık, haftalık izinler zamlı ödenecek Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren emsal nitelikteki karar Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nden çıktı. Sözleşmesinin herhangi bir nedenle sona ermesi halinde kullanılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşeceğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme; bu miktarın işçinin son maaşı üzerinden ödeneceğine hükmetti. İşçinin çalıştığı hafta tatillerinin biriktirilerek kullandırılıp yıllık izinden mahsup edilemeyeceğine dikkat çekti. İşte haberin detayları...
2.12.2023 Çalışma Hayatı
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi
Yıllık izin ile ilgili dikkat çeken karar! 18 yılda 26 gün izin kullandı, kötü haber geldi Bursa'da devlet hastanesinde taşeron firma bünyesinde çalışan bir kişi emeklilik sebebiyle işten ayrılıp kıdem tazminatını alamadığı gerekçesiyle dava açtı. Çalıştığı süre boyunca, yani 18 yıldır da yalnızca 26 gün yıllık izin kullandı. İşçiye Yargıtay'dan kötü haber geldi. İşte emsal yıllık izin kararı...
18.04.2023 Çalışma Hayatı
İzin ücreti kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Ödemek zorunda
İzin ücreti kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: Ödemek zorunda Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yıllık izinler ile ilgili flaş karar verildi. Yargıtay, işçinin kullanılmayan yıllık iznine ilişkin ücretinden indirim yapılmasının mümkün olmadığına hükmetti. İşte haberin detayları...
25.03.2023 Çalışan Hakları
İzin ücretleri ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışan için güzel haber
İzin ücretleri ile ilgili yeni karar! Milyonlarca çalışan için güzel haber Milyonlarca özel sektör çalışanını yakından ilgilendiren bir karara imza atan Yargıtay, işçinin kullanılmayan yıllık iznine ilişkin ücretinden indirim yapılmasının mümkün olmadığına hükmetti. Yüksek Mahkeme; yıllık ücretli izin hakkının özde dinlenme hakkına ilişkin bir hak olduğuna dikkat çekti.
20.03.2023 Çalışan Hakları
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi
Çalışan binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulma sebebi Gece bekçisi olarak çalıştığı farikayı terk edip yan taraftaki komşu işyerine yemeğe giden bekçi, hayatının şokunu yaşadı. Hırsızların talan ettiği fabrikanın sahibi, bekçiyi tazminatsız kovdu. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay, görev yerini terk eden bekçiyi haksız buldu.
19.03.2023 Çalışan Hakları
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi
İşveren ve işçiye kötü haber! Mahkeme iade kararı verdi İşe iade davalarıyla alakalı emsal nitelikte bir karara imza atan Bölge Adliye Mahkemesi, işçinin işe iade yönündeki başvurusunun samimi olması gerektiğihne hükmetti. Mahkeme; işverenin de işe davette ciddi ve samimi davranmasının mecburi olduğuna dikkat çekti.
15.03.2023 Çalışan Hakları
'Kıdem tazminatı' ilgili kritik karar! Dikkat çeken avans detayı
'Kıdem tazminatı' ilgili kritik karar! Dikkat çeken avans detayı EYT ile emekli olmak için gün sayan milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Yargıtay, işçinin iş sözleşmesi feshedilmediği halde çeşitli sebeplerle kıdem tazminatı adı altında yapılan ödemelerle ilgili emsal bir kararın altına imza attı. Karar sonrası yıllardır çalıştıkları işyerlerinden kıdem tazminatı alma hayali kuran EYT'lilerin tazminat planı riske girebilir. İşte detaylar...
15.02.2023 Emekli
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor
Çalışan yüz binleri ilgilendiren karar! Ayrımcılık tazminatı ödeniyor Bir dokuma fabrikasında çalışan kadın işçi, işyerinde kendisiyle aynı işi yapan erkek işçilerden cinsiyet ayrımı nedeniyle daha az ücret aldığı gerekçesi ile istifa etti. Olayın yargıya taşınması sonrası kritik bir karara imza atan Yargıtay, kadın işçiye, aynı işi yapan erkek işçilerden daha az ücret ödenmesinin kanuna aykırı olduğuna hükmetti. Konuyu değerlendiren Avukat Ali Oktay Coşgun, böyle bir durumda iş akdinin haklı nedene dayalı olarak feshedilebileceğine ve davacının kıdem tazminatı isteğinin kabul edilmesi gerektiğini belirtti.
14.12.2022 Çalışma Hayatı
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek Taksici yüz binlerce vatandaşa güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hasılata bağlı günlük yevmiyeli olarak çalışma sisteminde, haftalık 45 saati aşan bir çalışması bulunması durumunda işçinin fazla çalışma ücretine hak kazanacağına hükmetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Kararın en enteresan ve önemli tarafı uyuşmazlığa konu olayın hangi iş ilişkisine girdiğinin tespitinin sağlanması." dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi Kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
22.09.2022 Çalışan Hakları
Yıllık izinde çift ödeme detayı! İzin hakkı ile ilgili flaş gelişme, milyonlarca çalışan için geçerli, 5 yıl süresi var
Yıllık izinde çift ödeme detayı! İzin hakkı ile ilgili flaş gelişme, milyonlarca çalışan için geçerli, 5 yıl süresi var Yıllık izin hakkı çalışan milyonlarca kişinin en çok merak ettiği konular arasına yer alıyor. İş hayatında çalışanların, kanunlar tarafından belirlenen birçok hakları bulunuyor. Bunlardan en önemlilerinden biri de yıllık izin hakkı ve süresi… Özellikle yaz döneminde, çalışanlar yıllık izin haklarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Aynı zamanda yıllık ücretli iznin uygulanma süreci veya idari izinlerin yıllık izinlerden düşüp düşmeyeceği de merak ediliyor. Aynı iş yerinde 1 yılını doldurmayan çalışanlar ise senelik izin kullanıp kullanamayacaklarını merak ediyor. Aynı zamanda yıllık izin ücreti ile ilgili çift ödeme detayı da dikkat çekiyor. Peki yıllık izin süreleri çalışma yılına göre kaç gün? İdari izinler, yıllık izinden düşer mi? Çalışana yol izni verilmesi zorunlu mu? Yıllık izin kullanmayıp parası alınabilir mi? Yıllık izin ile ilgili merak edilenler…
Çalışan emeklileri ilgilendiriyor! Kötü haber geldi! Flaş kıdem tazminatı kararı
Çalışan emeklileri ilgilendiriyor! Kötü haber geldi! Flaş kıdem tazminatı kararı Çalışan emeklileri ilgilendiren kötü haber geldi. Emekliyi ilgilendiren flaş kıdem tazminatı kararı. Yargıtay, milyonlarca çalışan emekliyi yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yüksek mahkeme; emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
Yıllık izinlerle ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Yıllık izinlerle ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Yıllık izin ile ilgili son dakika açıklaması! İşçinin yıllık iznini kullandığının ispatının işverene ait olduğuna dikkat çeken Yargıtay, işçinin iş sözleşmesinin devamı süresinde kullanmadığı yıllık izinlere ait ücreti talep etmesinin mümkün olmadığına hükmetti. Yüksek mahkeme, işçinin iş sözleşmesinin devamı sırasında izin hakkının bulunduğunun tespitini talep etmesinde hukuki menfaati olduğuna vurgu yaptı.
31.07.2022 Çalışan Hakları
İşçi - işveren milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ve işe iade ile ilgili flaş açıklama
İşçi - işveren milyonları ilgilendiriyor! Tazminat ve işe iade ile ilgili flaş açıklama Milyonlarca çalışan ve işvereni doğrudan ilgilendiriyor.Tazminat, işe iade va çeşitli alacakları kapsıyor. Birçok çalışan işten çıkarıldığında işe iade talebiyle dava açıyordu. Tazimat ödemelerinin eksik yapılması da dava açıklan konular arasında bulunuyordu. Ancak 2018 yılında yapılan düzenleme ile işçi işveren arasındaki alacak davalarında arabulucuya başvuru zorunluluğu başladı. Arabulucu başvurusunda ve uzlaşılamaması halinde düzenlenecek tutanakta alacak kalemlerinin tek tek sayılması gerekiyor. Başvuruda ve tutanakta yer almayan alacaklar için dava açılamıyor. Arabulucu ile sonuç alınamaması durumunda dava yolu açılıyor.
28.07.2022 Çalışma Hayatı
Bunu yapan çalışana kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti ödenmeyecek! Milyonları kapsayan yeni karar...
Bunu yapan çalışana kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti ödenmeyecek! Milyonları kapsayan yeni karar... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan kıdem tazminatı alamayacak. Bir işçi, maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmemesi gerekçesiyle çalıştığı yerden istifa etti. Ardından kıdem tazminatı ve mesai alacağı için dava açtı. İş mahkemesi davayı kabul ederek 'mağdur' dedi ancak işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Davalı kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay, kararı bozdu. İşçinin başka bir firmaya başvuru yaptığı ve ay sonunda işe başlayacağına dair taahhütte bulunduğu ortaya çıktı. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
28.07.2022 Çalışan Hakları
Avans ödenecek! Paralar hesaba yatacak! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Avans ödenecek! Paralar hesaba yatacak! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Paralar hesaba yatacak. Çalışan milyonlarca vatandaşa avans ödenecek. İşçilerin yıllık izne hak kazanabilmeleri için son işyerinde en az bir yıl çalışmaları gerekiyor. Yıllık izin süresi, o işyerindeki çalışma süresine göre hesaplanıyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Çalışması bir yıldan beş yıla kadar olanlara 14 gün; 5 yıldan fazla 15 yıldan az olanlara 20 gün; çalışması 15 yıl ve daha fazla olanlara 26 gün yıllık ücretli izin veriliyor. Yıllık izin, bu sürelerin altında olamaz ama toplu iş sözleşmesiyle veya işverenle işçi arasındaki iş sözleşmesiyle artırılabiliyor. Kullanılmayan yıllık izin ücreti çalışırken ödenmiyor. Öte yandan Yönetmeliğe göre, işveren, yıllık ücretli iznini kullanan her işçiye izin dönemine ilişkin ücreti ile ödenmesi bu döneme rastlayan diğer ücretleri, izne başlamadan önce peşin olarak vermek veya avans olarak ödemek zorunda. İşte yıllık izin ile ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
21.06.2022 Çalışan Hakları
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Milyonlarca çalışan için geçerli, bunu yapan işverene kötü haber...
Kıdem ve ihbar tazminatı kararı! Milyonlarca çalışan için geçerli, bunu yapan işverene kötü haber... Son dakika kıdem ve ihbar tazminatı kararı geldi. Milyonlarca çalışanı ve işvereni çok yakından ilgilendiriyor. İşveren feshi sayıldı. 5 yıldır bir şirkette çalışan kişi, kız kardeşinin doğumu sebebiyle birkaç saat iş yerinden izin istedi. Ancak işveren izin vermedi. Buna rağmen gitmekte ısrar eden çalışana işveren 'Bir daha iş yerine gelme' diyerek sözleşmesini feshetti. Çalışan tazminatlarını alamayınca iş mahkemesine başvurdu. İş mahkemesi, davanın kısmen kabulüne karar verince davalı şirket temyize gitti; devreye Yargıtay girdi. Yargıtay kararı sonucu çalışana güzel, işverene kötü haber geldi. Emsal nitelikte bir karara imza atıldı. İşte milyonlarca çalışan için geçerli olacak kıdem ve ihbar tazminatı kararının detayları...
Emekli maaşına zam ve fark 5 bin 796 lira ve...
Emekli maaşına zam ve fark 5 bin 796 lira ve... Milyonlarca SSK, Bağkur ve memur emeklisi bekliyordu belli oldu. Rakamlar açıklandı. Zam, fark ve ikramiye müjdesi geliyor. Ilk 5 aylık sonuca göre memur ve emeklinin zammı yüzde 35’i aşıyor. Zammın kesinleşmesi için sadece haziran verisi kaldı. Son ayda da yüzde 2 üzeri enflasyon gelirse zam yüzde 39’u bulacak. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 5 aylık enflasyona göre 4 bin 289 liradan 5 bin 796 lira 15 kuruşa, 6 aylık enflasyon tahminine göre ise 5 bin 969 liraya çıkacak.2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 5 aylık enflasyona göre 3 bin 292 liradan 4 bin 465 lira 27 kuruşa, 6 aylık tahmine göre ise 4 bin 597 lira 94 kuruşa çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı.Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte kuruşu kuruşuna yeni zamlı emekli maaşları...
4.06.2022 Emekli
Yıllık izin ücreti ve tazminat ile ilgili çalışanlara kötü haber! Artık değişti
Yıllık izin ücreti ve tazminat ile ilgili çalışanlara kötü haber! Artık değişti Yıllık izin ücreti ve tazminat ile ilgili son dakika gelişmesi! Çalışan milyonları kötü haber. İşçilerin tazminat ve yıllık izin ücreti alacaklarında zamanaşımı süresi 2017 yılında yapılan değişiklik ile 10 yıldan 5 yıla indirildi. Sözleşmesi daha önce sona erenlerin zamanaşımı süreleri için ise geçiş dönemi kuralları uygulanıyor. Zaman aşımı 2017 yılına kadar işçilerin ücret alacaklarında 5 yıl, yıllık izin ücretleri ve tazminat alacaklarında ise 10 yıl olarak uygulanıyordu. 25 Ekim 2017 tarihinde 4857 Sayılı İş Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Yıllık izin ücreti, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı ve iş sözleşmesinin eşit davranma ilkesine aykırı şekilde feshinden kaynaklanan tüm tazminat alacakları için zaman aşımı süresi, ücret alacakları ile eşitlenerek 5 yıl olarak belirlendi. İşte çalışan milyonları ilgilendiren detaylar...
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Paralar faizi ile iade edilecek, zaman aşımı yok, on binlerce çalışan alacak Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiren para iadesi kararı! Ödemeler faizi ile birlikte yapılacak. Tazminat kararında zaman aşımı söz konusu değil. Vergi iadesinde 27 Mart 2018 milat olarak kabul edilirken, dava açan 25 bine yakın çalışan için zaman aşımı işlemeyecek. Bu kapsamda yaklaşık 180 milyon liralık vergi iade edilecek
30.05.2022 Çalışma Hayatı
Bayram tatili sonrası dönüş bileti bulamadı, işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar
Bayram tatili sonrası dönüş bileti bulamadı, işten kovuldu! Yargıtay'dan emsal karar Bayram tatili için memleketine giden işçi geri dönüşte bilet bulamadığı için gecikince hakkında verilen kararla şoke oldu. İşçi geri dönüşünün geç olmasının haklı sebebi olması nedeniyle kendisi hakkında verilen karar sonrası şirket yönetimine karşı harekete geçti. İşte konuyla ilgili yaşanan gelişmeler.
5.05.2022 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulmanın önü açıldı
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Tazminatsız kovulmanın önü açıldı Çalışan milyonları ilgilendiriyor. Yargıtay'dan tazminatsız işten çıkarma ile ilgili flaş detay. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, verdiği emsal nitelikteki kararla doğruluk ve bağlılıkla bağdaşmayan harekette bulunan işçinin tazminatsız kovulmasının önünü açtı.
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor… Çalışan herkes merak ediyordu. Havaların ısınması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. İşçi işveren milyonlar çalışanların izin haklarını soruyor. Herkesin yıllık izin, taşınma izni, süt izni, doğum izni, evlilik izni gibi izin hakları bulunuyor. 1 yıl şartı var 14 gün ile başlıyor.  Anneler doğum yapar babalar izin kullanır… İşte tüm izinler…
19.04.2022 Çalışan Hakları
Yıllık izin ve yıllık izin ücretleriyle ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışan bilmiyor
Yıllık izin ve yıllık izin ücretleriyle ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca çalışan bilmiyor Yıllık için ve yıllık izin ücretleriyle ilgili flaş açıklama! Milyonlarca çalışanın merak ettiği izin konusuyla ilgili tüm detaylar açıklandı. İzninizi ne zaman kullanacağınıza kim karar verecek? İzin kullanılmaz ise parası ödenir mi? Kim kaç gün izin kullanabilir? soruları cevabını buldu. İşçilerin yıllık izin için en az bir yıl çalışmaları gerekiyor. 1-5 yıl arası çalışanlar en az 14 gün, 5-15 yıl arası en az 20 gün, 15 yıl ve daha fazlası için en az 26 gün izne hak kazanıyor. 50 yaş üstü ve 18 yaş altı çalışanların izinleri 20 günden az olamıyor. Yasa gereği 1 yılını doldurmayan bir çalışan izin kullanamıyor. Fakat işveren isterse işçilerine 1 yıl dolduktan sonra hak edeceği izin günlerini avans olarak kullandırabilir. Burada iznin tamamı da bir bölümü de kullandırılabilir. Bu tamamen işveren ile işçi arasındaki anlaşmayla gerçekleşiyor. Ancak yasal olarak bir yılı doldurmayan çalışan izin kullanamıyor. İşçi 'ben izin kullanmayayım parasını alayım' diyemiyor. Dolayısıyla izin yerine para alınamıyor. Ancak eğer kullanılamayan izinler var ise işçi ayrılırken son maaş üzerinden hesaplanıp parası ödeniyor. İzin ücreti hesaplanırken 1 tam yıl hesaba katılır. 1 yıldan eksik süreler dikkate alınmaz. Örneğin, 1 yıl 8 ay çalışan bir işçi için izin ücreti 1 yıl üzerinden belirlenir. İşçiye ödenecek miktar son çıplak ücreti ile hesaplanır. Brütten yapılacak hesaplamalarda yasal prim ve vergi kesintileri düşülür. Yani net ücret olarak ödenir.
16.04.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Yıllık İzin Ücreti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yıllık izin ücreti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.