Yeşil Altın

Yeşil Altın

Son dakika yeşil altın haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeşil altın ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeşil altın haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeşil Altın

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeşil altın gelişmeleri de dahil olmak üzere 635 yeşil altın haberi bulunmuştur. Tüm yeşil altın haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medyadan paylaştı görüntüler tepki çekti! Üzerine tükürdüğü 2 ton fıstığa el konuldu
Sosyal medyadan paylaştı görüntüler tepki çekti! Üzerine tükürdüğü 2 ton fıstığa el konuldu Siirt'te 'yeşil altın' olarak bilinen fıstığın depolandığı yere girip, yüzen ve kabukları tüküren kişinin görüntüleri sonrası belirlenen adresteki 2 ton fıstığa el konuldu.
2.10.2023 Gündem
Sosyal medyayı bölen çift! Uzak mesafeli ilişkisinde aldatılmamak için sözleşme imzalattı: Konum paylaşımı ve hediye göndermek zorunlu
Sosyal medyayı bölen çift! Uzak mesafeli ilişkisinde aldatılmamak için sözleşme imzalattı: Konum paylaşımı ve hediye göndermek zorunlu ABD'li çiftin imzaladı sözleşme sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya uzak mesafeli ilişkisinde aldatılmamak için erkek arkadaşına sözleşme imzalatan ABD'li kadının garip önlemini konuşuyor...
23.08.2023 Dünya
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor
'Yeşil altın'ın kilosu 1000 liradan satılıyor Denizli’nin Çal ilçesinde Temmuz ayında başlayan bamya hasadı hız kesmeden devam ediyor. Bamyanın yaş fiyatı 150-200 TL arasında değişirken, kuru bamya fiyatı ise bin TL’ye yaklaşıyor.
23.08.2023 Gündem
Karadeniz'in 'Yeşil altını'nda ikinci sürgün sezonu açıldı! 'Z kuşağı', çay tarımından uzak
Karadeniz'in 'Yeşil altını'nda ikinci sürgün sezonu açıldı! 'Z kuşağı', çay tarımından uzak Doğu Karadeniz'de, 830 bin dekar alanda üretici ailelerin yaptığı yaş çay tarımında 2'nci sürgün sezonu açıldı, olgunlaşan ürünlerin hasadına başladı. Ziraatçi uzmanlar, 'üretecinin kendi çayını kendi toplasın' çağrısında bulunurken, üreticiler ise gençlerin bahçeye girip hasada yardımcı olmamasından yakındı. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, "Bölgede yeterli işçi olmayışı, gençlerin de aile tarımına katkı sağlamaması, hasadı oldukça zorlaştırıyor. Gençlerimiz, çay tarımından çok uzak" dedi.
13.07.2023 Yaşam
Tarhun Otu Nedir? Tarhun Otu Faydaları Nelerdir?
Tarhun Otu Nedir? Tarhun Otu Faydaları Nelerdir? Tarhun otu, lezzetli aroması ve keskin kokusu ile birlikte özellikle Fransız mutfağında çok sık kullanılan bir baharat çeşididir. Ülkemiz çapında da tercih edilen ve yeşil altın, dargun ve ejder otu olarak da isimlendirilen bu ot mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir.
22.06.2023 Sağlık
Dolu yağışı ‘yeşil altın’ı vurdu
Dolu yağışı ‘yeşil altın’ı vurdu Siirt’te etkili olan dolu yağışı ‘yeşil altın’ olarak tabir edilen fıstık bahçelerine büyük zarar verdi. Hasar tespit çalışmaları başlatılan Tillo ilçesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, “Dolunun vurduğu alanlarda hasar gerçekten çok büyük. Biz üreticilerimize çok geçmiş olsun diyoruz. Müdürlük olarak elimizden gelen destek çalışmasını yapmaya çalışacağız” dedi.
2.06.2023 Ekonomi
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar Siyah elmas veya kara altın olarak adlandırılan ve dünyanın en pahalı gıdalarından biri olan trüf mantarı İtalya ve Fransa'da avcılar arasında karanlık bir savaşa sahne olurken ‘Yeşil altın’ denilen avokado da Meksika’da çete savaşlarına konu oluyor.
2.02.2023 Dünya
Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti
Stokçular yeşil altına dönüştürdü, onlar da fındıklısını üretti Diyarbakır'ın tatlıda marka yüzü olan Kadayıfçı Sıtkı Usta işletmecisi Mehmet Altunbay, stokçuların yeşil fıstık fiyatlarını uçurmasıyla tatlıcıların da çareyi farklı arayışlarda bulduğunu belirterek, fındıklı soğuk baklava üretmeye başladı. Altunbay, yetkililerin ithal fıstık getirerek stokçulara darbe vurmasını istedi.
30.01.2023 Ekonomi
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat Yurt dışında yaşama hayali kuran çok sayıda kişiyi ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. İtalya'daki kasabalar, son yıllarda yeni sakinlerini çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Bir euroya satılan harap evlerden, düşük fiyatlardaki oturmaya hazır evlere kadar, bir bu yerleşim yerleri arasında yüksek bir rekabet bulunuyor. Son olarak İtalya’nın güneyindeki Puglia'da yer alan Presicce kasabası, insanlara boş bir konut ve oturma izni almaları için 30 bin euroya (yaklaşık 575 bin lira) ödeme yapacağını duyurdu.
21.11.2022 Dünya
Fıstık fiyatları uçuşa geçince silahlı nöbet başladı
Fıstık fiyatları uçuşa geçince silahlı nöbet başladı Batman'da, gelecek ay hasadına başlanacak fıstık bahçelerinde üreticiler, mahsulleri çalınmasın, diye silahla nöbet tutmaya başladı. Bahçeden tüccarlara kilosu 140-170 liradan satılan fıstık için hasat dönemlerinde 7 gün 24 saat nöbet tuttuklarını söyleyen Deveboynu köyünden İdris Aba, "Fıstık bahçelerinde emeklerimizin heba olmaması için buradayız. Olgunlaşan fıstıkların çalınmaması için uykusuz kaldığımız oluyor" dedi.
30.08.2022 Gündem
Fındık fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme!
Fındık fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (KFMİB) Başkanı Hasan Osman Sabır, dünyada yaşanan durgunluk nedeniyle eylülde başlayacak ihracat sezonu hedeflerine ilişkin, “Dünyada durgunluk söz konusu. İnşallah 320 bin tonu yakalarsak başarılı bir sezon geçirmiş olacağız. Bu seneyi 2 milyar dolarla kapatmış olacağız” dedi.
16.08.2022 Ekonomi
Ülke ekonomine getirisi 5 milyar lira! Jandarma koruyor
Ülke ekonomine getirisi 5 milyar lira! Jandarma koruyor Siirt’e 'yeşil altın' olarak nitelendirilen fıstığın hasadına sayılı günler kala İl Jandarma Komutanlığı fıstık bahçelerindeki önlemlerini arttı.
12.08.2022 Ekonomi
3 yıl hapsi istenen Fındıklı Belediye Başkanı için beraat kararı
3 yıl hapsi istenen Fındıklı Belediye Başkanı için beraat kararı -RİZE'nin Fındıklı ilçesinde 3 yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili görülen davada, 'kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma' suçlamasıyla yargılanan ve savcının mütalaasında 'hak yoksunluğu' ile 3 yıl hapis cezası talep ettiği Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Çervatoğlu beraat etti.
25.04.2022 Siyaset
Kuru bamya fiyatı 2022! Kuru bamyanın kilosu kaç TL?
Kuru bamya fiyatı 2022! Kuru bamyanın kilosu kaç TL? Kuru bamya fiyatı 2022 merak ediliyor. "Yeşil altın" olarak bilinen bamyanın kilosu 400 TL’den satılıyor.
9.02.2022 Ekonomi
'Kızılırmak'taki renk değişiminin nedeni ortaya çıktı
'Kızılırmak'taki renk değişiminin nedeni ortaya çıktı Samsun'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 56 bin hektarlık Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, eğrelti otu ile kaplanınca kızıl renge büründü. Tedirginliğe de neden olan görsel şölen hakkında konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Yalçın "Renk değişikliği, kirlilik faktörü değildir. Bilhassa tam tersine eğrelti otu, sularda oluşabilecek kirliliği filtre etme özelliğine sahiptir" dedi. 
2.01.2022 Yaşam
Samsun'da ortaya çıktı: Yeşil altın madeni... Görenler inanamıyor, dünya listesinde!
Samsun'da ortaya çıktı: Yeşil altın madeni... Görenler inanamıyor, dünya listesinde! Bir tür su eğrelti otu olan azolla filiculoides ile kaplanan UNESCO Geçici Miras Listesi'ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti kızıla büründü. Su yüzeyini tamamen kaplayan eğrelti otu, eşsiz görüntüler oluşturdu.
25.12.2021 Yaşam
'Yeşil altın' orak biliniyor! Tarlada 28, tezgahta 120 lira...
'Yeşil altın' orak biliniyor! Tarlada 28, tezgahta 120 lira... 'Yeşil altın' olarak biliniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en önemli geçim kaynaklarından biri. Tarladan 28-33 lira arasında alınıyor, tüketiciye 120 liradan satılıyor. Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, bölgedeki fiyatların tüccarlar tarafından belirlendiğini, fahiş fiyatların önlenebilmesi için TMO'nun alım yapması gerektiğini söyledi.
10.09.2021 Ekonomi
'Yeşil altın'da kötü haber! Yüzde 60...
'Yeşil altın'da kötü haber! Yüzde 60... Güneydoğu'da 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığı da kuraklıktan nasibini aldı. 'Yok' yılı nedeniyle bu yıl rekoltenin düşük beklendiği Gaziantep ve bölge illerdeki fıstık ağaçlarında gelecek yıl çıkacak ürünü gösteren 'karagözler' azlığı ile üreticiyi endişelendiriyor. Gaziantep Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, ağaçlarda yaptıkları incelemelerde karagözlerin gelecek yıl mahsulde ciddi düşüşe yol açacağını gösterdiğini belirterek, "Bu yıl zaten 'yok' yılı. Ancak gelecek sezon 'var' yılı. Fakat fıstık ağaçlarındaki karagözlerin azlığı ve seyrekliği 2022'de rekoltede yüzde 60 düşüş olacağını gösteriyor" dedi.
27.05.2021 Gündem
Geçimlerini bu üretimden sağlıyorlar! Yüzde 40 düşecek
Geçimlerini bu üretimden sağlıyorlar! Yüzde 40 düşecek Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığında iklim değişikliği nedeniyle verimde düşüş yaşanması bekleniyor. Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, yeterli yağış düşmediği için fıstık ağaçlarının bu yıl erken tamurcuklanmaya başladığını ve bunun da hem yüzde 40 rekolte düşüşüne, hem de fıstığın içinin küçülmesine neden olacağını söyledi.
30.03.2021 Ekonomi
Fıstık fiyatları yüzde 200 artabilir!
Fıstık fiyatları yüzde 200 artabilir! Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, 'yeşil altın' olarak bilinen Antep fıstığı ağaçları, kuraklık nedeniyle mevsimi olmamasına karşın, 'karagöz' adı verilen çiçek açmaya başladı. Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, kuraklık nedeniyle fıstık ağaçlarının erken uyanmaya başladığını, bu durumun rekolteyi etkileyip fıstık fiyatlarının yüzde 200 artması anlamına geleceğini söyledi.
16.01.2021 Ekonomi
Antep fıstığında Cumhuriyet tarihinin rekolte rekoru kırılacak
Antep fıstığında Cumhuriyet tarihinin rekolte rekoru kırılacak Gaziantep ile özdeşleşen ve geçen yıl 70 bin ton civarında hasadı yapılan, yörede 'yeşil altın' olarak adlandırılan Antep fıstığında bu yıl 300 bin ton ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesi bekleniyor. Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Bu sezon için çok heyecanlıyız. Beklentimiz 300 bin tonun üzerinde ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek rekoltesini bu yıl alacağız" dedi.
11.06.2020 Ekonomi
Avni Yıldırım, Anthony Dirrel'den rövanş istedi
Avni Yıldırım, Anthony Dirrel'den rövanş istedi WBC Süper Orta Sıklet Dünya Şampiyonluk Unvan maçında ABD'li boksör Anthony Dirrel ile karşılaşan ve haksızlığa uğradığını söyleyen Türk boksör Avni Yıldırım, Dünya Boks Konseyi'ne (WBC) resmi başvurusunu yaparak maçın rövanşını istedi.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Hamile kadın hırsızlıktan tutuklandı!
Hamile kadın hırsızlıktan tutuklandı! Adana'da hırsızlık suçundan 4 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aylık hamile kadın, bir eve girip altın çalınca yakalandı.
25.09.2018 Yaşam
Fıstık ucuzladı, baklava değişmedi
Fıstık ucuzladı, baklava değişmedi 180 TL’ye çıkan Antep fıstığının fiyatı, baklavayı da pahalandırmıştı. Fıstık 90 TL’ye kadar gerilemesine rağmen baklavada bir değişiklik olmadı.
4.08.2018 Ekonomi
Altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı... (3 Nisan)
Altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı... (3 Nisan) Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yeni haftaya 169 lira bandının üzerinde başlayan 24 ayar has altın fiyatı bugün 171 lirayı aştı. Peki çeyrek altın fiyatı kaç lira oldu? İşte en güncel altın fiyatları...
4.04.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeşil Altın ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeşil altın haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.