Yerli Doğal Gaz

Yerli Doğal Gaz

Son dakika yerli doğal gaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yerli doğal gaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yerli doğal gaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yerli Doğal Gaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yerli doğal gaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 402 yerli doğal gaz haberi bulunmuştur. Tüm yerli doğal gaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerli doğal gaz komandolara emanet!
Yerli doğal gaz komandolara emanet! Türkiye'nin yerli ve milli enerjisi Karadeniz doğal gazı bugün sisteme verilecek. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, jandarma komandoların koruduğu gaz işleme tesisinin kritik noktasında yayın yaptı.
20.04.2023 Gündem
Mobilya fabrikası yangınında itfaiye eri hayatını kaybetti
Mobilya fabrikası yangınında itfaiye eri hayatını kaybetti Mersin'in Akdeniz ilçesindeki mobilya fabrikasında çıkan yangına müdahale eden itfaiye eri Nazmi Çelikkaya (30), tavanın çökmesi sonucu hayatını kaybetti.
20.04.2023 Yaşam
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde
Marmara Denizi'nde müsilaj alarmı! Başlangıç seviyesinde Marmara Denizi'nde müsilaj endişesine neden olan kütlelerle ilgili Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı dalış yaparak incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Sarı, "Tekirdağ, İstanbul  Fenerbahçe, Mudanya, Gemlik Körfezi ve Erdek'te benzer görüntüyü görmeye başladık. Şu an kremsi müsilajı görüyoruz" dedi.
20.04.2023 Gündem
Çadır yangınında ölen Elif Mislina'dan 24 gün sonra ablası Yeşim de hayatını kaybetti
Çadır yangınında ölen Elif Mislina'dan 24 gün sonra ablası Yeşim de hayatını kaybetti Hatay'da depremzedelerin kaldığı çadırda çıkan yangında hayatını kaybeden Elif Mislina Eker'den (4), 24 gün sonra da ablası Yeşim Eker (17) yaşamını yitirdi.
20.04.2023 Yaşam
Yerli doğal gaz dünyada yankı uyandırdı! 'Türkiye'nin en iddialı projesi'
Yerli doğal gaz dünyada yankı uyandırdı! 'Türkiye'nin en iddialı projesi' Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğal gazı karaya çıkarması ABD'den Japonya'ya, İngiltere'den Yunanistan'a dünyanın dört bir yanında yankı buldu. Nikkei Asia Türkiye'nin uluslararası toplumda nüfuz kazandığı yorumunu yaptı, en çarpıcı yorum ise Financial Times'tan geldi.
20.04.2023 Ekonomi
Ücretsiz doğal gaz müjdesi! Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak, işte faturalara etkisi
Ücretsiz doğal gaz müjdesi! Detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak, işte faturalara etkisi Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda yaşanıyor. Karadeniz gazı devreye alınıyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni bir müjde gelmesi bekleniyor. Konutlarda kullanılan doğal gaza büyük oranda bedava kullanma imkanı geliyor. Müjdenin detayları ortaya çıkarken, doğal gazın evlere verilmesi sonrası faturalarında 130 lira civarında bir indirim söz konusu olacak.
20.04.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak!
Bakan Dönmez açıkladı, Bloomberg dünyaya duyurdu: Karadeniz gazı mayıs ayında evlerde kullanılacak! Türkiye Karadeniz gazı için geri sayıma geçti. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in CNN Türk ekranlarında yaptığı açıklamayı sayfasına taşıyan ABD merkezli Bloomberg, bu gelişmeyi 'Türkiye, kendi bulduğu gazı Mayıs ayından itibaren evlere ulaştırmayı hedefliyor' başlığı ile okurlarına duyurdu.
9.04.2023 Ekonomi
Karadeniz gazı müjdesi! Doğal gaza indirim yolda, Erdoğan açıklayacak, işte 4 formül
Karadeniz gazı müjdesi! Doğal gaza indirim yolda, Erdoğan açıklayacak, işte 4 formül Karadeniz gazında mutlu sona sayılı günler kaldı. Müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak. Rezerv büyüklüğü 710 milyar metreküp olan Karadeniz Gazı’nın BOTAŞ aracılığı ile evlere ulaşacak. 20 Nisan’da karaya ulaşacak olan Karadeniz gazı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 formüllü indirim müjdesi vereceği belirtiliyor. Bu kapsamda Nisan ayında doğal gaz faturalarından ücret alınmaması ya da 1216 liralık indirimin yapılması gündemde. İşte haberin detayları...
5.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandı
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Ve tamamlandı Karadeniz’den çıkarılacak doğal gazı ulusal sisteme aktaracak ölçüm istasyonu ve 36 kilometrelik boru hattı tamamlandı. Boru hattının geçişi için, yol, nehir, bataklık gibi pek çok engel aşılırken, “sıfır hata” için ilk kez “otomatik kaynak makinesi” kullanıldı.
17.01.2023 Ekonomi
'EYT' ve 'sözleşmeli personele kadro' için beklenen açıklama geldi
'EYT' ve 'sözleşmeli personele kadro' için beklenen açıklama geldi Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa tekliflerinin Meclis gündemine geleceği tarihlerle ilgili TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç bilgi verdi.
13.01.2023 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! İkinci hamle geldi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! İkinci hamle geldi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Karadeniz gazında kuyulardan gelen gazı toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk gaz toplama ve dağıtım haznesi 'Çepni'nin yaklaşık 1 gün süren operasyonla 2 bin 200 metre derinlikteki deniz tabanına yerleştirildiğini duyurdu.
13.01.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yeni rekor geliyor
Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yeni rekor geliyor Geçtiğimiz hafta zirve seviyeleri gördükten sonra düşüşe geçen altın fiyatları yeni haftaya da kayıpla başlamıştı. Özellikle dolar endeksinin toparlanma göstermesi ons altın fiyatını baskılarken, bu durum yurt içinde gram altının düşüş göstermesinde etkili oluyor.
22.11.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili geri sayım başladı! Tarih verildi
Yerli doğal gaz ile ilgili geri sayım başladı! Tarih verildi Karadeniz gazını konutlara taşıyacak altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Enerji Bakanı Dönmez Türkiye’nin hem altyapısı hem gaz piyasalarıyla doğal gaz merkezi olmak için bütün enstrümanlara sahip olduğunu söyledi.
22.11.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu
Yerli doğal gaz ile ilgili yeni gelişme! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılının ilk çeyreğinde Karadeniz Gaz Sahası'ndaki doğal gazı vatandaşlara ulaştıracaklarını belirterek, "Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek olan kablo gemisi İstanbul Boğazı'na geldi. İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek olan gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Boruları nasıl çekmeye devam ediyorsak, kabloları da bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz" dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Evlere giriyor Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Karadeniz’de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazı gelecek yılın ilk çeyreğinde evlere ulaştırmak için hazırlanan Türkiye, diğer yandan karadaki sahalarında da doğal gaz üretimine devam ediyor.
25.09.2022 Yaşam
Merkez Bankası'ndan cari açık mesajı: 3 milyar 458 milyon dolar oldu
Merkez Bankası'ndan cari açık mesajı: 3 milyar 458 milyon dolar oldu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziran ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerini açıkladı. Cari işlemler açığı, 2 milyar 269 milyon dolar artarak 3 milyar 458 milyon dolar olarak gerçekleşti. 12 aylık cari işlemler açığı, 32 milyar 667 milyon dolar oldu.
11.08.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika! Bakan tarih verdi! 'Mart ayında...'
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika! Bakan tarih verdi! 'Mart ayında...' Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama geldi. Yerli doğal müjdesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez duyurdu. Bakan Dönmez, "Karadeniz'in 2200 metre altında bir enerji üssü kuruyoruz. 2023'ün mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız" dedi.
11.08.2022 Ekonomi
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek
Yeri doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi! Yıl sonu bitecek Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi. Yerli doğal gaz ile ilgili tarih verildi. 540 milyar metreküplük doğalgaz karaya çıkıyor. Karadeniz gazını denizin altından taşıyacak 170 kilometrelik hatta, ilk boruların serim işleminde 40 kilometrelik kısım tamamlandı. İlk evredeki üretim miktarı günlük 10 milyon metreküp olarak planlanırken, bu üretimin 4 yıl içerisinde günlük 40 milyon metreküpe çıkarılması öngörülüyor. 40 milyon metreküp üzerinden hesap yapıldığında, Karadeniz'deki kuyuların yaklaşık 25 yıl boyunca evlerin ihtiyaç duyacağı bütün gazı üretebilecek kapasitede olduğu hesaplanıyor. Evleri ilgilendiren bu gaz miktarı, toplam tüketimin de yüzde 30'una denk geliyor. İşte yerli doğal gaz ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.07.2022 Ekonomi
Bakan Varank: Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var
Bakan Varank: Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Su Altı Sistemleri Yarışması aslında geleceğin trendleri açısından çok önemli. Şu anda Karadeniz'de gazımızı çıkarmakla ilgili çok ciddi bir faaliyet var. Orada bu tip su altında çalışan insansız araçlar kullanılıyor ve bunu geliştiren mühendisler de tıpkı buradaki gençlerimiz gibi geçmişte bu alanlara yönelmiş bu çalışmaları yapmış insanlar” dedi.
24.07.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı...
Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Güzel haber geldi, kapasite artışı... Doğal gaz kullanımı ile ilgili flaş açıklama! Kış ayları işaret edildi. Avrupa enerji arzı sebebiyle zor bir kış geçirmeye hazırlanırken, Türkiye ise gerçekleştirdiği yatırımlarla bu kışı rahat atlatacak. Tuz Gölü’nde depolama işlemleri sürerken, Silivri’deki doğalgaz tesisinin de kapasitesi artırılıyor. Elimizdeki doğalgazın yüzde 20’sini depolayabileceğiz.
15.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz müjdesi! 400 milyar dolarlık doğal gaz rezervi! Doğal gaz evlere geliyor
Doğal gaz müjdesi! 400 milyar dolarlık doğal gaz rezervi! Doğal gaz evlere geliyor Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Türkiye ihya edecek doğal gaz rezervi. Yerli doğal gaz evlere giriyor. Keşfedilen doğal gazın değere 400 milyar dolar. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Önümüzdeki 4 yıl içerisinde de 10 kuyuyu 40 kuyuya tamamlayacağız. Böylece 40 milyon metreküpe ulaşmış olacağız. Maksimum üretime ulaştığında Türkiye'deki hanelerin doğalgaz ihtiyacının hemen hemen tamamını kendi gazımızla karşılar hale geleceğiz” dedi. Karadeniz’deki mevcut rezervin ekonomik değerine ilişkin de Bakan Dönmez, “Karadeniz’deki mevcut rezervin ekonomik değerine gelince, bugün çıkarsak hepsini satsak, bu rakam 400 milyar dolar eder. Bu 25 yıllık bir üretim. Dolayısıyla 25 yıllık bir projeksiyon elimizde yok. Fiyatların ne olacağına gelirsek çok değişkenlik var. Sorulduğunda bugünkü fiyatlarla potansiyel olarak böyle bir rezerv miktarı var. Geçen yıl sorulsaydı belki 300 milyar dolar diyecektik. Seneye belki daha fazla olabilir. Ama her halükarda büyük bir rezerv ve bedel” diye konuştu.
23.06.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Bakan tarih verip duyurdu
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş açıklama! Bakan tarih verip duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ‘‘Çalışmalarımızın neticesi olarak 2020 yılının dünyadaki en büyük off-shore doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. Bu gazı önümüzdeki sene, ulusal iletim sistemimize bağlamak için çalışmalarımız hızla devam ediyor’’ dedi.
14.06.2022 Ekonomi
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yarın başlıyor, ilk kez...
Yerli doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Yarın başlıyor, ilk kez... Yerli doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Karadeniz gazda müjde verildi, gözler yarına çevrildi. 540 milyar metreküplük doğal gazın karaya nakli için yarın çok önemli bir adım atılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya üzerinden hazırlıklara ilişkin son gelişmeleri paylaştı. İşte detaylar...
12.06.2022 Ekonomi
Yerli doğalgaz ile ilgili flaş gelişme! Tarih verildi! Evlere geliyor
Yerli doğalgaz ile ilgili flaş gelişme! Tarih verildi! Evlere geliyor Karadeniz açıklarında 2020 yılında keşfedilen doğalgazın karaya ulaştırılması için yürütülen çalışmalarda yeni bir viraj dönülüyor. Enerji yatırımlarıyla Türkiye’nin dışa bağımlılığını aşama aşama azalttıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, pazartesi günü Karadeniz’de 2020 yılında keşfedilen doğalgazın karaya ulaştırılmasını sağlayacak boruların Filyos’ta denize indirilmesi törenine katılacak. Karadeniz’deki çalışmalar çerçevesinde günlük 10 milyon metreküp Doğalgaz üretilmesi ve 2023’ün ilk yarısında şebekeye verilmesi planlanıyor.
11.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yerli Doğal Gaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yerli doğal gaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.