Yeraltı Şehri

Yeraltı Şehri

Son dakika yeraltı şehri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeraltı şehri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeraltı şehri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeraltı Şehri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeraltı şehri gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 yeraltı şehri haberi bulunmuştur. Tüm yeraltı şehri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri Adana'nın İmamoğlu İlçesinde bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca incelenerek koruma altına alınan Altınini Yeraltı Şehri gün yüzüne çıkarılıyor.
25.04.2024 Adana
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat
Ev, para ve vatandaşlık veriyorlar! Yurt dışında yaşamak isteyenlere büyük fırsat Yurt dışında yaşama hayali kuran çok sayıda kişiyi ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. İtalya'daki kasabalar, son yıllarda yeni sakinlerini çekmek için birbirleriyle yarışıyor. Bir euroya satılan harap evlerden, düşük fiyatlardaki oturmaya hazır evlere kadar, bir bu yerleşim yerleri arasında yüksek bir rekabet bulunuyor. Son olarak İtalya’nın güneyindeki Puglia'da yer alan Presicce kasabası, insanlara boş bir konut ve oturma izni almaları için 30 bin euroya (yaklaşık 575 bin lira) ödeme yapacağını duyurdu.
21.11.2022 Dünya
Bakan Ersoy Midyat'ta: Bu alanı turizme kazandırmayı amaçlıyoruz
Bakan Ersoy Midyat'ta: Bu alanı turizme kazandırmayı amaçlıyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, esnaf ziyaretinin ardından çalışmaların sürdüğü ‘Matiate Yeraltı Şehri Altunkaynak Kazı Alanı’na geçti. Bakan Ersoy, burada yaptığı incelemenin ardından, ibadethane, silo, su kuyuları bulunan ve dehlizlerle geçişlerin olduğu yer altı şehri ile ilgili yetkililerden bilgi aldı.
25.05.2022 Siyaset
Putin ile ilgili flaş iddia! 'Sibirya'da sığınağa sakladı!'
Putin ile ilgili flaş iddia! 'Sibirya'da sığınağa sakladı!' Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sürerken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili akılalmaz iddia ortaya atıldı. Rus siyaset bilimci profesör Valery Solovey, Putin'in ailesini Sibirya'daki bir 'yeraltı şehrinde' sakladığını iddia etti.
1.03.2022 Dünya
Ukrayna’ya işgal emri veren Putin ile ilgili ‘gizli sığınak’ iddiası! Nükleer savaş çıkarsa...
Ukrayna’ya işgal emri veren Putin ile ilgili ‘gizli sığınak’ iddiası! Nükleer savaş çıkarsa... Rusya’nın Ukrayna’yı işgali tüm dünya tarafından anbean takip ediliyor. Batı, Moskova yönetimine ağır yaptırımlar getirmeye devam ederken, Ukrayna lideri Zelenskiy’nin Avrupa Parlamentosu'ndaki konuşması ses getirdi. İki ülke arasındaki gerilime ilişkin açıklama yapan Rus siyaset bilimci profesör Valery Solovey ise flaş bir iddia ortaya attı. Solovey, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in aile üyelerini Sibirya'daki bir 'yeraltı şehrinde' sakladığını ileri sürdü.
1.03.2022 Dünya
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz...
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz... Anadolu'nun cennet köşelerinden Kapadokya’da eşsiz bir yeraltı şehri olan Derinkuyu, sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Hititler tarafından inşa edildiği düşünülen bu yeraltı şehri, birçok amaçla kullanıldı. Uzun yıllar boyunca gizemini koruyan Derinkuyu için yeni bir aşamaya geçme vakti geldi.
15.12.2021 Gündem
Yeraltının gizemli şehri! İçinde dünyanın en eski akıl hastanesi de var
Yeraltının gizemli şehri! İçinde dünyanın en eski akıl hastanesi de var Derinkuyu, tarihi Kapadokya bölgesi içindeki en özel yerlerden biri. Roma döneminde kalma yapıların bulunduğu bu yeraltı şehri 1963 yılında tesadüfen bulundu. İçinde kiliselerin, kamusal alanların ve aynı zamanda dünyanın en eski akıl hastanesinin de bulunduğu Derinkuyu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı. İşte bu tarihi rota hakkında bilmeniz gerekenler.
2.04.2021 Yaşam
Erken Tunç Çağı’na ait höyük turizme kazandırılacak
Erken Tunç Çağı’na ait höyük turizme kazandırılacak Bayburt’ta, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen alanda 3 yıl önce yürütülen kurtarma kazısında tespit edilen Erken Tunç Çağı’na ait oda ve koridorların olduğu höyük turizme kazandırılacak.
15.02.2021 Kültür Sanat
Büyük gün yarın! Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı yarın hizmete girecek...
Büyük gün yarın! Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamı yarın hizmete girecek... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açılan Ankara-Niğde Otoyolu'nun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik bağlantı yollarından oluşan ikinci kesimi de yarın devreye alınarak, projenin tamamı hizmet vermeye başlayacak.
15.12.2020 Ekonomi
1300 metre uzunluğunda yeraltı şehri bulundu
1300 metre uzunluğunda yeraltı şehri bulundu KAYSERİ'nin Melikgazi ilçesi Büyükbürüngüz Mahallesi'nde 1300 metre uzunluğunda yeraltı şehri bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Türkiye'de ismi zikredilen yer altı şehirlerinden iki misli daha büyük bir yer altı şehri keşfedildi" dedi.
21.11.2019 Yaşam
Kapadokya’da bahçe çöktü, ortaya yeraltı şehri çıktı
Kapadokya’da bahçe çöktü, ortaya yeraltı şehri çıktı Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde çöken bir bahçenin altından yeraltı şehri çıktı.
3.08.2019 Gündem
Su baskını, yeraltı şehrini ortaya çıkardı
Su baskını, yeraltı şehrini ortaya çıkardı Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış Beldesi'nde, su ana şebekesinin patlaması sonucu 15 ev ile bahçelerini su bastı. Suyun tahliye işlemi sırasında bölgede bulunan ve daha önce kapatılan doğal tüneller açıldı. Tünellerden birisine giren ekipler ve vatandaşlar, yer altı şehri ile karşılaştı.
10.07.2019 Yaşam
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı
Bayram tatilinde müze ve ören yeri ziyaretinde rekor kırıldı Kültür ve Turizm Bakanlığı, 9 günlük bayram tatilinde müze ve ören yerlerini toplam 1 milyon 124 bin 503 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Açıklamada, bayramın 3'üncü günü olan 6 Haziran'da, 188 bin 231 ziyaretçi sayısı ile bugüne kadar müze ve ören yerlerinde bir günde ağırlanan en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşıldığı bildirildi.
12.06.2019 Gündem
Evleri su basınca ortaya çıktı! Tünel zannetmişlerdi ama...
Evleri su basınca ortaya çıktı! Tünel zannetmişlerdi ama... Nevşehir'in Avanos ilçesi Çalış beldesinde 15 evi su basmasının ardından yapılan incelemede, yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda, içerisinde su birikintisi bulunan yer altı şehri ortaya çıktı. Belde sakinleri yer altı şehrinin turizme kazandırılmasını istedi.
8.06.2019 Gündem
Yozgat'ta gizli kalan yer altı şehrine girildi
Yozgat'ta gizli kalan yer altı şehrine girildi Yozgat'ta samanlık olarak kullanılan alanın bitişiğinde ortaya çıkarılan 17 odalı, 270 metre uzunluğundaki yeraltı şehrinin tanıtımı yapıldı.
27.09.2018 Yaşam
Trabzon'da 'kayıp imparatorluk'un izine rastlandı
Trabzon'da 'kayıp imparatorluk'un izine rastlandı Trabzon Ortahisar'da kentsel dönüşüm projesi sırasında 4 bin yıllık yeraltı şehri keşfedildi. Kalıntıların ‘Kayıp İmparatorluk' olarak bilinen Komnenos Krallığı'na ait olduğu düşünülüyor.
1.01.2018 Yaşam
Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’e yolunuz düşerse...
Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir’e yolunuz düşerse... Ankara’ya 240 kilometre uzaklıktaki Kırşehir gezmeniz gereken bir şehir! Büyük usta Neşet Ertaş’ın izlerine tüm şehirde rastlayabilirsiniz...
29.12.2017 Arşiv
İlim-bilim-kültür şehri KIRŞEHİR
İlim-bilim-kültür şehri KIRŞEHİR ‘Ahilik Teşkilatı’nın temelleri burada atıldı, ilk ‘Astronomi Okulu’ burada kuruldu, büyük usta Neşet Ertaş burada uyuyor... Kırşehir’i ziyaret etmek için neden çok!
28.12.2017 Magazin
Mersin'deki kazıyla ilgili flaş gelişme!
Mersin'deki kazıyla ilgili flaş gelişme! Mersin' in Tarsus İlçesi'nde bulunan 82 Evler mahallesinde gecekondu tipi bir evde özel harekat polislerinin gözetiminde 1 yıldır süren esrarengiz kazının sona erdiği bildirildi. Kazı alanı görevliler tarafıdan toprakla kapatılmaya başlandı.
29.09.2021 Gündem
Finlandiya, Rusya saldırısı ihtimaline karşı 'yeraltı şehri' inşa ediyor
Finlandiya, Rusya saldırısı ihtimaline karşı 'yeraltı şehri' inşa ediyor Finlandiya, Rusya ve Batılı ülkeler arasındaki ilişkilerin kötüye gitmesi nedeniyle yeraltı iletişim sistemlerini aktif olarak iyileştirmeye başladı.
18.07.2017 Dünya
Kapadokya'da turist sayısı yüzde 50 düştü
Kapadokya'da turist sayısı yüzde 50 düştü Peribacaları, yeraltı şehirleri ve balonlarıyla ünlü Kapadokya'ya yılın ilk yarısında 672 bin 730 yerli ve yabancı turist geldi...
15.07.2016 Ekonomi
DAEŞ’in yeraltı şehrine girdiler
DAEŞ’in yeraltı şehrine girdiler Irak ordusu, DAEŞ’ten temizlenen bölgedeki tünellere girmeye başladı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeraltı Şehri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeraltı şehri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.