Yeni Yasal Düzenleme

Yeni Yasal Düzenleme

Son dakika yeni yasal düzenleme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni yasal düzenleme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni yasal düzenleme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Yasal Düzenleme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni yasal düzenleme gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.068 yeni yasal düzenleme haberi bulunmuştur. Tüm yeni yasal düzenleme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem bölgelerinde fahiş fiyata hapis cezası
Deprem bölgelerinde fahiş fiyata hapis cezası Adalet Bakanlığı, deprem ve salgın dönemlerinde ürün fiyatı ve kirada fahiş artış yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ön gören yasa için teknik çalışma başlattı.
27.02.2023 Gündem
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi...
Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! ‘En az yüzde 25’ deyip müjdeyi verdi... Ev fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Tarih verildi, oranlar belli oldu. Kira fiyatları düşecek. Enflasyondaki artışlar sonrası ev fiyatları fahiş oranda artmıştı, sektör temsilcilerinden art arda uyarılar geldi. Ev sahiplerinin pişman olduğunu belirten İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, tarih vererek ev fiyatlarının “en az yüzde 20-25 düşüş bekliyorum" dedi. Emlakçılar ve ev sahipleri ise kira artışına yüzde 25 sınırı gelmesine rağmen zam yapmaya devam ediyor. Bazı illerde yüzde 100 ve daha fazla kira artışları söz konusu! İşte ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son gelişmeler...
1.08.2022 Ekonomi
Fiyatlara yüzde 100 zam! Yasal düzenlemeyi hiçe sayıyorlar, isyan ettiler
Fiyatlara yüzde 100 zam! Yasal düzenlemeyi hiçe sayıyorlar, isyan ettiler Kirada oturan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Birçok ev sahibi yasal düzenlemeyi hiçe sayıyor. Kira artışına yüzde 25 sınırı gelmesine rağmen Eskişehir’de emlakçıların baskıları yüzünden öğrenciler, yüzde 100 ve daha fazla kira artışlarıyla karşı karşıya kalmaya başladı. İşte son dakika haberinin detayları...
29.07.2022 Ekonomi
Naylon faturaya hapis cezası arttı
Naylon faturaya hapis cezası arttı Sahte fatura düzenleyenlere verilen hapis cezaları arttı. Meclis’te kabul edilen 7394 sayılı yasa Cumhurbaşkanı’nın onayı sonrası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek.
12.04.2022 Gündem
Ünlü isimlerin kabusu olmuştu! Yeni dönem! Ceylan Ertem, Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Aleyna Tilki, Hadise...
Ünlü isimlerin kabusu olmuştu! Yeni dönem! Ceylan Ertem, Ezgi Mola, Serenay Sarıkaya, Aleyna Tilki, Hadise... Son dönemlerde özellikle sosyal medyadan duyurulara ve ünlüler hakkında haberlere konu olan ısrarlı takip işi ilk kez yasal düzenlemeye giriyor. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz Yeşilçam’ın menekşe gözlü güzeli Fatma Girik’in 50 yıllık saplantılı takipçisi yıllar sonra hâkim karşısına çıkarılabilmişti. Ama o süre zarfında Fatma Girik’in kâbuslar yaşamasına neden olmuştu. İşte tüm detaylar...
7.03.2022 Gündem
Faizsiz ev ve araba almak isteyenler dikkat! Flaş gelişme, artık...
Faizsiz ev ve araba almak isteyenler dikkat! Flaş gelişme, artık... Ev ve araba almayı planlayan pek çok kişi faizsiz ödeme seçeneği olan alternatifleri değerlendiriyor. Yeterli nakit birikimi olmayanlar özellikle ev almak için faizsiz konut satışı yapan şirketlerin yolunu tutuyor. Birçok kişi bu şirketler nedeniyle de mağduriyet yaşadı. Hükümet harekete geçti. Yeni düzenleme geliyor. Çalışmalar başlatıldı.
24.02.2022 Ekonomi
Barınaklar yasaklı ırklar ile doldu
Barınaklar yasaklı ırklar ile doldu Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 43 olan 'yasaklı ırk' köpek sayısı kısa zamanda 160'a yükseldi. Belediye yeni bireysel kulübeler imal ederek, köpeklerin güvenli bir şekilde barınmasını sağladı.
22.01.2022 Yaşam
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar, binlerce öğrenci alacak, 2.125 TL
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! MEB'den flaş karar, binlerce öğrenci alacak, 2.125 TL Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB harekete geçti. Bakan Özer güzel haberin detaylarını paylaştı. Binlerce öğrenci alacak. Asgari ücret zammı ile birlikte artış oldu. Bu sene 2.125 TL ödenecek. Milli Eğitim Bakanı Özer yüz yüze eğitim süreci ile ilgili gelinen son durumu açıkladı. Okul öncesi eğitimden meslek liselerine, öğretmenlik kanunundan okullar arası eşitliğe kadar pek çok konuda bilgi veren Özer meslek liseleri ile ilgili, "Mesleki eğitim merkezleri hem işveren hem de öğrenciler için çok cazip hale geldi. Artık mesleki eğitim merkezindeki öğrenciler ilk üç yılda yeni asgari ücrete göre yaklaşık 1.400 TL, son yıl ise 2.125 TL civarı ücret alacaklar. Her yıl asgari ücret arttığında bu ücret de artacak. Ayrıca tüm öğrencilerin iş kazalarına ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanmasına devam edilecek. Bu düzenlemeyle artık aradığım elemanı bulamıyorum mazereti işveren açısından kalmadı. Bu dönüşüm mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenci sayılarına da yansıdı. Mesleki eğitim merkezlerinde iki ay önce öğrenci sayısı 159 bin iken şu an itibariyle 235 bine yükseldi. Yani çok kısa sürede öğrenci sayısı yaklaşık yüzde 50 arttı. Yeni düzenlemeyle sağlanan bu imkânlar duyuldukça bu sayının çok daha yükseleceğine inanıyorum." diye konuştu.
4.01.2022 Eğitim
SGK maaşı kesti parayı geri istedi! Mahkemeden flaş çift baba maaşı kararı
SGK maaşı kesti parayı geri istedi! Mahkemeden flaş çift baba maaşı kararı Dul yetim herkesi çok yakından ilgilendiren karar mahkemeden geldi. Flaş çift maaş kararı. Mahkeme babasından ve kendisini evlat edinen kişiden yetim maaşı alan kadın haklı bulundu. İzmir 16. İş Mahkemesi, 74 yaşındaki kadının açtığı davada, davacının, hem öz babasından hem de kendisini evlat edinen kişiden kalan maaşlardan biri brüt asgari ücreti geçse dahi, iki maaşı da alabileceğine hükmetti.
21.09.2021 Çalışan Hakları
Vergi muafiyeti ile ilgili son dakika gelişmesi! Esnafa büyük müjde... İşte detaylar
Vergi muafiyeti ile ilgili son dakika gelişmesi! Esnafa büyük müjde... İşte detaylar Binlerce esnafı ilgilendiren son dakika gelişmesi! Gelir vergisine muafiyet geliyor. Şartlar belli oldu. Berber, kuaför, terzi... Ara eleman desteğini de devlet üstlenecek. Müjdeyi geçtiğimiz mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vermişti. Ve vergi muafiyeti Meclis'e geliyor. AK Parti, 55-56 maddelik yeni yasal düzenleme üzerindeki çalışmalarında sona geldi. İşte detaylar...
16.09.2021 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık...
Milyonları ilgilendiriyor! Artık zorunlu oluyor, ödemeler artık... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
10.06.2021 Ekonomi
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor
Borcu olan herkes için geçerli! Tek seferde ödenecek, zorunlu oluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borcu olanlar, icra, iflas ve konkordato ile ilgili son dakika gelişmesi. Resmen kabul edildi. Tek seferde ödenecek. Zorunlu oluyor. Detaylar belli oldu. AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. İcra ve İflas Yasası TBMM'de kabul edildi. Kabul edilen yasa ile; konkordato kurumu daha işlevsel hale getirilecek. İflas tasfiyesi daha etkin şekilde yürütülecek. Tazminat hesaplamalarında, değer kaybı tazminatında aracın piyasa değeri, kullanılmışlık düzeyi, hasara uğrayan parçaları ile hasar tutarı dikkate alınacak. Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeyle, yapı kullanma izin belgesi verilmesi sırasında yapı kullanma izni harcı ile cins tashihi harcının belediyelerce tek seferde alınması öngörülüyor. Borçlu, mahkemenin izni dışında mühlet kararından itibaren rehin tesis edemeyecek, kefil olamayacak ve ivazsız tasarruflarda bulunamayacak; taşınmazını, işletmenin faaliyetinin devamı için önem arz eden taşınırını ve işletmenin devamlı tesisatını devredemeyecek ve takyit edemeyecek. Aksi halde yapılan işlemler hükümsüz olacak. Mahkeme, bu işlemler hakkında karar vermeden önce komiserin görüşü ile alacaklılar kurulunun muvafakatini almak zorunda olacak.
9.06.2021 Ekonomi
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato...
Borçlular için yeni dönem! Resmen kabul edildi! İcra, iflas ve konkordato... Hükümetten önemli adım. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Resmen kabul edildi. Borçluları ilgilendiriyor. İcra ve İflas Kanununda değişiklik içeren kanun teklifi Meclis Adalet Komisyonu'nda kabul edildi. Yeni teklife göre icra ve iflas kapsamındaki satışlarda işletmenin devamlılığı ve ekonomiye katkısı gözetilecek.
26.05.2021 Ekonomi
Borçluya yeni yasal düzenleme geliyor! İcra, iflas ve konkordato...
Borçluya yeni yasal düzenleme geliyor! İcra, iflas ve konkordato... Hükümetten önemli adım... Adalet Bakanlığı taslak bir metin üzerinde çalışıyor. Bakanlık TBMM’ye yeni düzenleme ile geliyor. Hükümet, icra, iflas ve konkordatoya ilişkin yasal uygulamaları revize etme kararı aldı. İflas aşamasına gelen bazı kurumların parçalanarak satılmasının ekonomik değer kaybına neden olduğu belirlenirken, şirketlerin bir bütün olarak satılmasına öncelik verilmesine olanak getiriliyor. Ayrıca, borçlunun da bu süreçte bazı hakları olacak.
18.04.2021 Ekonomi
Arazilere devlet desteği! Değeri en az yüzde 20 oranında artacak!
Arazilere devlet desteği! Değeri en az yüzde 20 oranında artacak! Yeni yasal düzenleme ile arazilere devlet desteği getirildi. Arazi toplulaştırması ile arsa arazi değerleri en az yüzde 20 oranında artacak. Yatırım uzmanları, arazi toplulaştırması ile arazi değerlerinin fiyatlarında artış yaşanabileceğini belirtiyor. Peki, Arazi toplulaştırması nedir, nasıl yapılır? Arazi toplulaştırması için devlet desteği nasıl alınır? İşte yeni düzenleme ve E-Devlet Arazi Toplulaştırması Sorgulama ekranı...
3.02.2021 Ekonomi
Yargıtay'dan elektrik faturalarıyla ilgili önemli karar!
Yargıtay'dan elektrik faturalarıyla ilgili önemli karar! Yargıtay 3'üncü Hukuk Dairesi, elektrikteki kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşın faturalarına yansıtılmasına ilişkin uygulamanın 2016'da yürürlüğe giren yasa değişikliğiyle hukuka uygun hale geldiğine karar verdi. Daire, bu nedenle kayıp-kaçak bedellerine ilişkin tahsilatın tüketiciye iadesine karar verilemeyeceğine hükmetti.
4.03.2020 Gündem
Bakan Ziya Selçuk duyurdu: Kırmızı tebeşir uygulaması geliyor
Bakan Ziya Selçuk duyurdu: Kırmızı tebeşir uygulaması geliyor Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren duyuruyu sosyal medya hesabından yaptı. Bakan Selçuk,açıklamasında ‘Şiddete maruz kalan eğitim çalışanlarına kolluk kuvvetleri ve yetkililer tarafından hızlı müdahalenin sağlaması için KIRMIZI TEBEŞİR mobil uygulama sistemi oluşturduk ve yaygınlaşması için çalışmalar başlattık’ dedi.
22.11.2019 Eğitim
Yasa dışı bahise kulüp başkanlarından tepki
Yasa dışı bahise kulüp başkanlarından tepki Kulüp Başkanları yasa dışı bahis için büyük tepki gösterdi. Son 10 yılda yaklaşık 50 milyar doların yasal olmayan bahis yoluyla oynandığı ve bu rakamın ülkemizde kalmak yerine yurt dışı kökenli siteler üzerinden dışarıya kaçırıldığının ortaya çıkmasının ardından İç İşleri Bakanlığı'nın talimatıyla bilişim suçları ve asayiş birlikte operasyonlarına devam ediyor. Yasa dışı bahis oynatan mekanlara baskınlar yapılıp göz altına alınanlara hapis ve para cezası verilirken , oynayanlara da para cezaları veriliyor.
24.08.2019 Futbol
Gürcistan dijital para yatırımlarında vergileri kaldırdı
Gürcistan dijital para yatırımlarında vergileri kaldırdı Gürcistan dijital para alım-satımı yapan birey ve şirketlerden artık katma değer vergisi almayacağını açıkladı.
23.07.2019 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde veriyorum' dedi ve açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjde veriyorum' dedi ve açıkladı! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak Ereğli'de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Erdoğan 'müjde veriyorum' dedi ve "Ereğli Demir Çelik fabrikası 1 milyar dolarlık yeni yatırım kararı aldı" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Zelanda'daki katliama da değinerek, çok sert konuştu:"50 kardeşimizi alçakça öldürdün ama bunun hesabını vereceksin. Bunun hesabını eğer Yeni Zelanda sormazsa öyle veya böyle biz bunun da hesabını sormasını biliriz."
19.03.2019 Siyaset
Son dakika: Yarın başlıyor! 4 milyon kişinin yemeği ucuzlayacak
Son dakika: Yarın başlıyor! 4 milyon kişinin yemeği ucuzlayacak 100 bin işletme ile 4 milyondan fazla kişiyi yakından ilgilendiren yemek kartı düzenlemesi yarından itibaren uygulanmaya başlayacak. Düzenleme kapsamında yemek kartlarındaki komisyon oranı yüzde 12’lerden yüzde 6’ya kadar indirilecek. Yapılacak yüzde 6’lık indirimin yemek kartı kullanıcılarına ise daha ucuza yemek olarak yansıması bekleniyor.
21.11.2018 Ekonomi
Yükseköğretimde akademisyenler 75 yaşına kadar çalışabilecek
Yükseköğretimde akademisyenler 75 yaşına kadar çalışabilecek YÖK Başkanı Yekta Saraç, Üretim Reform Paketi kapsamına alınan Yükseköğretim Kanunu ile emekli öğretim üyelerinin ilgili bölümün ihtiyacı ve üniversitenin talebi üzerine, 75 yaşına kadar çalışabileceğini belirtti.
11.05.2017 Eğitim
'Kısmetse Olur' devam edecek!
'Kısmetse Olur' devam edecek! Kanal D'nin evlilik programı Kısmetse Olur'un KHK nedeniyle yayından kaldırıldığı iddia edilmişti. Programın yapımcısı Kısmetse Olur'un devam edeceğini açıkladı.
30.04.2017 Televizyon
'Kısmetse Olur' KHK sonrası yayından kaldırıldı
'Kısmetse Olur' KHK sonrası yayından kaldırıldı Kanal D'nin evlilik programı Kısmetse Olur da KHK nedeniyle yayından kaldırıldı. İşte konuya ilişkin yapılan açıklama...
30.04.2017 Televizyon
‘Yanları açık’ı tanımayacağız cam dahi olsa içirtmeyeceğiz
‘Yanları açık’ı tanımayacağız cam dahi olsa içirtmeyeceğiz Sağlık Bakanlığı’nca, tütün ve tütün ürünleriyle mücadele kapsamında “açık alan” düzenlemesinde yenilik yapılarak restoran, kafe gibi mekanların açılabilir camlı kısımlarının bulunduğu yerlerde de sigara içilmesi yasaklanacak
5.01.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Yasal Düzenleme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni yasal düzenleme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.