Yeni Öğretim Yılı

Yeni Öğretim Yılı

Son dakika yeni öğretim yılı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni öğretim yılı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni öğretim yılı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Öğretim Yılı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni öğretim yılı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.936 yeni öğretim yılı haberi bulunmuştur. Tüm yeni öğretim yılı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor
MEB'den kısıtlama geldi! Yeni eğitim yılı telefonsuz başlıyor Okulla ilk kez tanışacak ya da yeni bir kademeye geçecek olan öğrenciler için bugün okul zili çalıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 11 Eylül pazartesi günü başlayacak. MEB, bu yıl dijital bağımlılığın önüne geçmek için okullarda cep telefonu kısıtlaması uygulayacak. Uzmanlar da odaklanmayı olumsuz etkileyen cep kullanımı kısıtlamasından yana.
4.09.2023 Eğitim
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Üniversiteler kapanacak mı? 2021 üniversitelerde koronavirüs önlemleri…
Üniversiteler kapanacak mı? 2021 üniversitelerde koronavirüs önlemleri… Vaka sayılarının 20 binin üzerine çıkması üniversite öğrencilerinin, üniversitelerin durumu hakkında araştırma yapmasına neden oldu. Üniversitelerdeki eğitim durumunun akıbetini sorgulayan öğrenciler, üniversiteler kapacak mı, sorusuna yanıt arıyor. Peki, üniversiteler tekrar kapanacak mı?
20.09.2021 Eğitim
Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim mesajı
Bakan Özer'den flaş yüz yüze eğitim mesajı Milli Eğitim Bakanı Özer, okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. "2021-2022 eğitim ve öğretim yılını, tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatıyoruz" diyen Özer, "Okul bazlı ortaya koymuş olduğumuz Kovid-19 önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Çoklu kontrolle, sistemin sağlıklı çalışabilmesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.
28.08.2021 Eğitim
Seminerler ne zaman başlıyor? Öğretmenlerin seminer programı ve tarihleri…
Seminerler ne zaman başlıyor? Öğretmenlerin seminer programı ve tarihleri… Öğretmenlerin seminer dönemi ne zaman? Öğretmenlerin 'seminer' tarihleri ve programı belli oldu. Bakanlık tarafından illere gönderilen yazıda, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin yeni öğretim dönemi mesleki çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. İşte öğretmenlerin seminer programı ve tarihleri…
25.08.2021 Memur
MEB harekete geçti ve belli oldu! 18 Mart...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 18 Mart... MEB resmi yazı ile 81 ile duyurdu. Binlerce kişi bekliyordu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere yazı yollandı ve son tarih açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, açıköğretim lise öğrencilerine bir defalık nakil hakkı tanıdı. Bakanlık yazısında son tarih olarak 18 Mart 2021 açıklandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 1 Mart'tan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacağını bildirdi.
19.02.2021 Eğitim
2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı! İşte ders programı
2020-2021 eğitim-öğretim yılı başladı! İşte ders programı Milyonlanca öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Bugün itibarıyla uzaktan eğitim yoluyla 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine ait eksik konu ve kazanımlara yönelik eğitim programı başladı. 18 Eylül'e kadar sürdürülecek uzaktan eğitimde, 2019-2020 eğitim öğretim yılında yüz yüze işlenemeyen ve öğrencilerin bir üst sınıfta hazır bulunuşluk düzeylerini etkileyebilecek öğrenme eksikliklerinin giderilmesine öncelik verilecek. Bakan Selçuk ayrıca Eğitim Bilişim Ağı (EBA) canlı ders programını paylaştı. Bakan Selçuk konuyla ilgili açıklama yaparak, "Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18'ine kadar sürdüreceğiz. 21’inden itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor" dedi.
31.08.2020 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili kritik açıklama!
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan okulların açılmasıyla ilgili kritik açıklama! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Yüz yüze eğitime 21 Eylül’de başlayabilmemiz sizin elinizde. Gece gündüz çalışıyoruz. Teneffüste oynanacak temassız oyunlar bile hazır. Detaylara bu kadar titizlikle hazırlandığımız bu süreçte hâlâ maskesiz ve mesafeyi hiçe sayan insanlar görmek bizleri derinden üzüyor. Okulları birlikte açacağız. Sizleri bu sorumluluğa ortak olmaya çağırıyoruz. Sizsiz başaramayız. Lütfen maske takın, mesafenizi koruyun ki okulları açıp işimizi yapabilelim, çocuklar okullarına kavuşsun. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz adına rica ediyorum" dedi.
16.08.2020 Eğitim
MEB'den flaş değişiklik! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor
MEB'den flaş değişiklik! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor Milli Eğitim Bakanlığı yeni öğretim yılı için son hazırlıkları tamamladı. Bilim Kurulu’nda bulaş ve bulaştırma riskinin 15 yaş üstünde fazla olduğu, en az bulaşın 10 yaş altında bulunduğu görüşünün ortaya çıkması üzerine Bakanlık bürokratları çalışma yaptı. Buna göre yüz yüze eğitime ilk olarak anasınıfı, birinci ve ikinci sınıflar başlayacak. Haftada iki gün ders yapılacak, çarşamba-pazar okullarda büyük temizlik olacak.
15.08.2020 Eğitim
MEB'den flaş yeni öğretim yılı açıklaması! Asılsızdır
MEB'den flaş yeni öğretim yılı açıklaması! Asılsızdır Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yeni öğretim yılı takvimiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. MEB tarafından yapılan açılmada, "Yeni eğitim öğretim yılı planlamaları ve takvimine ilişkin Bakanlığımız resmî iletişim kaynakları dışında yapılan açıklama ve paylaşımlara itibar etmeyiniz." ifadeleri kullanıldı.
13.08.2020 Eğitim
Yeni öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar Eylül'de mi açılacak?
Yeni öğretim yılı ne zaman başlıyor? Okullar Eylül'de mi açılacak? Okulların ne zaman açılacağı merak ediliyordu. Okullar ne zaman açılıyor? Okullar 1 Haziran’mı açılacak? Sorularının ardı arkası kesilmiyor. Corona virüsü önlemleri kapsamında alınan tedbirler uzaktan devam eden eğitim öğretim ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bir açıklama yaptı. Yeni öğretim yılı Eylül’de mi başlayacak, 1 Haziran’da okul var mı?
18.05.2020 Eğitim
Yeni dönem başlıyor! Okullarda 4G modeli...
Yeni dönem başlıyor! Okullarda 4G modeli... Yeni öğretim yılı pazartesi başlıyor. Antalya'da okullarda 4G modeli ile okul, servis, kantin ve çevre gibi dört konunda güvenliğinin sağlanması kararı alındı.
7.09.2019 Eğitim
Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor?
Okul değişikliği çocuğu nasıl etkiliyor? Okulların açılmasına sayılı günler kala bazı çocuklar için okul değişikliği de gündemde. Okul değişikliğinin çocuklar için zorlayıcı olabileceğini belirten uzmanlara göre çocukların yeni bir sosyal ortama adapte olması için zaman gerekiyor.
13.09.2018 Eğitim
Okul alışverişi
Okul alışverişi Sema Şimşek oğlu Rüzgar Hakkı ile birlikte geçtiğimiz gün Zorlu Alışveriş Merkezi’ndeydi.
7.09.2018 Magazin
Milyonlarca öğrenci için geri sayım başladı
Milyonlarca öğrenci için geri sayım başladı Yaklaşık 1 milyon öğrenci 2 Haziran’da liseye, 2.3 milyondan fazla genç de 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde üniversiteye geçiş için sınavlara girecek. Lise sınavına 1 ay, üniversite sınavlarına ise yaklaşık 2 ay kaldı.
2.05.2018 Eğitim
Okullar ne zaman açılacak? Birinci sınıf uyum haftası başladı!
Okullar ne zaman açılacak? Birinci sınıf uyum haftası başladı! Okullar ne zaman açılacak sorusu gündemden düşmüyor. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrenciler ve veliler okul hazırlıklarına başladı. Birinci sınıf uyum haftası ise bugün itibariyle başladı.
29.09.2021 Gündem
AÖL 2016-2017 sınav takvimi ne zaman açıklanacak?
AÖL 2016-2017 sınav takvimi ne zaman açıklanacak? Açık Öğreim Lisesi(AÖL) 2017-2017 yeni öğretim yılı tarihleri ve sınav tarihleri öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. MEB bünyesinde her yıl açık öğretim lisesi (AÖL) sınavları yapılıyor. AÖL sınav tarihleri açıklandı mı? Merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu'ndan yeni öğretim yılı mesajı
Kılıçdaroğlu'ndan yeni öğretim yılı mesajı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni eğitim öğretim yılı için tüm öğrencilere başarı dileğinde bulundu...
29.09.2021 Gündem
Öğrenci sayısı az deyip Türk okullarını kapattılar
Öğrenci sayısı az deyip Türk okullarını kapattılar Okulların bugün açıldığı ülkede öğrenci sayısının yetersizliğini gerekçe gösterilerek 60 azınlık okulunun kapısına kilit vuruldu, kapatılanlar arasında dokuz Türk okulu var. Ayrıca azınlık liselerinde Türkçe ders saatleri azaltıldı.
29.09.2021 Gündem
Doğa Okulları'nın tüm çalışanları eğitimde
Doğa Okulları'nın tüm çalışanları eğitimde Doğa Okulları, bilinen eğitim kalitesini daha da artırmak için eğitimci kadrosunun, 21. yüzyılın yeni eğitim modellerine uygun gelişimini destekliyor. Doğa Okulları'nın eğitimcileri yaşayarak öğreniyor.
8.08.2016 Eğitim
Okul çantası seçerken dikkat edilmesi gerekenler
Okul çantası seçerken dikkat edilmesi gerekenler Yeni bir eğitim öğretim yılının heyecanı hepimizi sardı...
6.09.2015 Sağlık
Öğrencilerin kalacak yer arayışı başladı
Öğrencilerin kalacak yer arayışı başladı Yeni eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla kalacak yer arayışında olan binlerce üniversiteli kiralık ev bulmaya yöneldi.
1.09.2015 Arşiv
Hükümet kurulurken papa seçim kriterleri neden uygulanmaz ki?
Hükümet kurulurken papa seçim kriterleri neden uygulanmaz ki? Milliyet Gazetesi Yazarı Abbas Güçlü, seçimin ardından bir türlü kurulamayan hükümet konusunda tepkisini dile getirdi. İşte Güçlü'nün yazısı;
29.09.2021 Gündem
Hz.Muhammed'in kabri taşınacak mı?
Hz.Muhammed'in kabri taşınacak mı? İngiliz gazetelerinde çıkan 'Hz.Muhammed'in kabri taşınacak' iddialarına Suudi alimden cevap geldi.
29.09.2021 Gündem
Fenerbahçelilere özel proje
Fenerbahçelilere özel proje Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, gerçekleştirmek istediği büyük hayalin sırrını verdi.
16.09.2013 Fenerbahçe

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Öğretim Yılı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni öğretim yılı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.