Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı
Telefonunuzda bu uygulamalar yüklüyse dikkat: Kesinlikle kullanılmamalı Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamalar kullananlar dikkat. Etik hacker Tamer Şahin mesajlaşma uygulamalarının taşıdığı güvenlik risklerine değinerek, “Bu uygulamalar normal kullanıcılar için bile güvenli değil, kamu görevlileri kesinlikle kullanmamalı” uyarısında bulundu...
13.01.2024 Bilim ve Teknoloji
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultayda genel başkanlık seçimi için yeterli imzayı toplayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel aday oldu. Kurultayda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Özgür Özel "CHP'de hançer yok hançerleyecek de kimse yok" yanıtını verdi. Genel başkanlık seçimi ikinci turda tamamlandı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci turun sonunda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Oy sayımının ardından kurultay salonunda bir açıklama yapan Özgür Özel, "Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım" ifadelerini kullandı. İşte CHP kurultayında dakika dakika yaşananlar...
5.11.2023 Gündem
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’"
Atatürk'ün hayali 100 yaşında! "‘En sağlam, en tutarlı önder odur’" Prof. Dr. İlber Ortaylı, 'Bugün etrafımızdaki coğrafyalar kaynıyor. Bunlar içinde Türkiye en iyi durumdaysa ve barışını kısmen de olsa sağlayabiliyorsa bu büyük bir başarıdır' dedi. Ortaylı Atatürk’ün Cumhuriyet fikriyle ne zaman tanıştığını anlattı.
29.10.2023 Gündem
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı
Dünyanı gözü Erdoğan - Putin zirvesine çevrildi! Detaylar ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının yankıları sürüyor. Dünya genelinde milyonlarca kişinin tahıla ulaşmasını sağlayacak anlaşmanın yeniden devreye girebilmesi için gözler Türkiye'de. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin tarihinin belli olması dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaparken, bakan Fidan'ın Moskova'daki temaslarına geniş yer ayıran Alman basını 4 Eylül'deki zirve için 'büyük buluşma' yorumunda bulundu.
1.09.2023 Gündem
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur
İngiliz medyası Hakan Fidan'ın sırrını yazdı: Türkiye'yi ciddiye alsalar iyi olur İngiltere merkezli Middle East Eye haber sitesi, yayınladığı Türkiye analizinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın sırrını açıkladı ve mevkidaşlarının Fidan ve Türkiye'yi ciddiye alması gerektiğini yazdı...
5.08.2023 Dünya
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok
Turizm patladı, toplu taşıma şoförsüz kaldı! 20 bin lira maaşla çalışacak eleman yok Turizm kenti Antalya’nın gelen turist sayısında 2019 yılını geride bırakarak 8 milyonu aşkın turist sayısıyla rekor kırması, toplu taşıma araçlarını şoförsüz bıraktı. Şoförlerin turizme yönelmesiyle büyükşehir belediyesi tarafından şehrin birçok noktasında verilen ilanlar da arayışa çözüm olmadı. Üst geçitlere asılan dev afişlerin ardından 600 başvuru oldu, 100 kişi işe alındı. 20 bin TL maaşla şoför bulunamayan kentte 120 kişilik şoför açığı kapanmadı.
4.08.2023 Yaşam
Ümit Özdağ: Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir
Ümit Özdağ: Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Bunun üzerinden çok fazla tartışmaya gerek yok. Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir" ifadelerini kullandı.
19.07.2023 Gündem
Arap medyası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı yazdı! Türk dizileri, CIA ve FBI ayrıntısına yer verildi
Arap medyası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ı yazdı! Türk dizileri, CIA ve FBI ayrıntısına yer verildi 'NATO Zirvesi Türkiye yüzünden başarısız' diyen Yunan medyası Ankara'nın hamlesini skandal başlıklarla gördü, Londra merkezli Suudi Arabistan gazetesi ise 'Türkiye'nin sır küpü' Hakan Fidan' başlığıyla uzun bir analiz yayımladı.
18.06.2023 Gündem
İsrail'den çarpıcı Hakan Fidan analizi: Başkanın güvenine, büyük deneyime ve bilgiye sahip
İsrail'den çarpıcı Hakan Fidan analizi: Başkanın güvenine, büyük deneyime ve bilgiye sahip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya Köşkü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek, Türkiye Yüzyılı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısını ve Yeni Kabinesi'ni açıklamasının yankıları sürüyor. İsrail merkezli Jerusalem Post yeni dışişleri bakanı Hakan Fidan için çarpıcı bir analiz kaleme aldı. İsrailli gazete Fidan'ın oynadığı kilit rolü yazdı.
12.06.2023 Dünya
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf
Yeni MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın'ın makam odasından ilk fotoğraf paylaşıldı. MİT'in internet sitesindeki 'MİT Başkanı' bölümü de güncellendi.
10.06.2023 Gündem
ABD ile kritik görüşme dünyada ses getirdi! Yeni Dışişleri Bakanı Fidan ile ilgili çarpıcı analiz
ABD ile kritik görüşme dünyada ses getirdi! Yeni Dışişleri Bakanı Fidan ile ilgili çarpıcı analiz Merkez Bankası Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Hafize Gaye Erkan atandı. Uluslararası ajanslar Erkan'ın kariyerine ve Türkiye'nin ilk kadın TCMB başkanı olduğuna dikkat çekti. Alman Welt gazetesi Türkiye'nin yeni Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ilgili çarpıcı bir analiz kaleme aldı. Fidan'ın ABD'li mevkidaşı ile yaptığı kritik görüşme de dış basında geniş yer buldu.
9.06.2023 Gündem
MİT'te İbrahim Kalın dönemi! Dünya basınına böyle yansıdı: 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı'
MİT'te İbrahim Kalın dönemi! Dünya basınına böyle yansıdı: 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı' Millî İstihbarat Teşkilâtı Başkanlığı’na (MİT) İbrahim Kalın atandı. Kalın'ın MİT'in başına geçmesi dünya basınında geniş yer buldu. Londra merkezli MEE Kalın için 'Erdoğan'ın uzun süredir sırdaşı' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını manşetlerini MİT'teki yeni döneme ayırdı.
6.06.2023 Dünya
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu
MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu MİT'in yeni başkanı İbrahim Kalın oldu. İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’na Sayın İbrahim Kalın’ı atamıştır" ifadelerine yer verildi.
5.06.2023 Gündem
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir? Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanı olmasının ardından yeni MİT müsteşarı tartışmaları gündeme geldi. Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı atamasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak. Peki, Mit müsteşarı nedir, müsteşar ne demek? Mit müsteşarı nasıl olunur, MİT müsteşarının sorumlu olduğu tek merci hangisidir?
5.06.2023 Gündem
'MİT'e alacağız' yalanıyla kandırmışlardı! Sanık: Kendimi istihbaratçı olarak tanıtmadım
'MİT'e alacağız' yalanıyla kandırmışlardı! Sanık: Kendimi istihbaratçı olarak tanıtmadım Konya'da 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' yalanıyla kandırılan lise öğrencisi G.A.’ya (17) cinsel istismarda bulunan elektrik ustası Ahmet Mandal (35), duruşmadaki savunmasında, ''Benim MİT veya başka bir istihbarat kuruluşuyla bağlantım yoktur. Kendimi istihbaratçı olarak tanıtmadım” dedi. Aynı davada haklarında 37'şer yıl hapis cezası istenen okul müdürleri Harun Avcu (57) ile Asuman Sahar Koleri (48) ise Mandal'ın kendisini MİT elemanı olarak tanıttığını öne sürdü.
1.06.2023 Gündem
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik
Devlet yüzde 70 hibe veriyor, kilo fiyatı 400 lira! Tamamen organik Kırıkkale'de KOP destekli projeden faydalanan arıcılar, bin 744 rakımlı Dinek Dağı'ndaki zengin bitki örtüsüne sahip vadide organik bal üretiyor. Normal balın kilogramı 200 liradan satılırken, organik balın fiyatı ise 400 lira olarak belirlendi.
17.05.2023 Gündem
Sosisli sandviç satıcılığından milyarderliğe! Wagner’in patronu Putin’e savaş açtı...
Sosisli sandviç satıcılığından milyarderliğe! Wagner’in patronu Putin’e savaş açtı...   Ukrayna'daki savaşta ülkenin doğusundaki cephede zor durumda kalan Rus ordusuna destek olan ve Bahmut kentinde ilerleme kaydeden Wagner'in patronu Putin'e savaş açmış durumda. Rus paralı asker grubu Wagner’in sosisli sandviç satıcısından milyardere dönüşen lideri Yevgeny Prigozhin, açıklamaları nedeniyle Rusya’ya da dönemiyor.
17.05.2023 Dünya
TBMM Başkanı Şentop CNN TÜRK'e konuştu: 'Türkiye'de şaibeli seçim yok'
TBMM Başkanı Şentop CNN TÜRK'e konuştu: 'Türkiye'de şaibeli seçim yok' Meclis Başkanı Mustafa Şentop, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Şentop, "YSK verileri partilerle paylaşılıyor. Seçim yapılır ve sayılır tutanaklar oradaki siyasi partilere verilir. Takip edebilmek mümkün. Yanlış olur mu, yanlış olabilir. Ama sürecin kendisi yanlışlıkları düzeltebilecek alan savunuyor. Türkiye'de şaibeli seçim yok" ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
Kadın katilin elektrikli sandalyede tarihe geçen sonu! Ölümü beklerken ABD Başkanı Roosevelt’ten gelen yanıt şok etti...
Kadın katilin elektrikli sandalyede tarihe geçen sonu! Ölümü beklerken ABD Başkanı Roosevelt’ten gelen yanıt şok etti... ABD'de yaşanan korkunç olaydan sonra ilk kez bir kadın elektrikli sandalyede idam edilecekti. Olayın kahramanı üvey kızını korkunç bir şekilde katleden Martha Place idi. 19. yüzyılın sonunda ABD’de yeni yeni denenmeye başlayan elektrikli sandalyeyle idam şeklinin ilk kadın kurbanı Martha Place olmuştu. Martha’nın işlediği suçlar ise hem o dönem duruşmada bulunanların hem de günümüzde okuyanların kanını donduran cinsten.
9.05.2023 Dünya
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak Aday tanıtım toplantısında "Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Gündem
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor
Türkiye'de çürük bina sayısı 5 milyona yakın! 191 okulun altından fay geçiyor TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda konuşan uzmanlar, Marmara’nın olası bir depreme hazır olmadığını belirtirken, Türkiye’de 5 milyona yakın binanın çürük olduğunu söyledi. Türkiye’de 48 bin 600 okulu incelediklerini belirten uzmanlar, 191 okulun fay üstünde olduğunu açıkladı.
6.04.2023 Gündem
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak EYT ve asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, maaşlardan kesilen vergi dilimleriyle ilgili çalışma yürütüyor. Çalışma bitince açıklayacağız, çalışanlar rahatlayacak" dedi.
23.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri