Yeni Askerlik Sistemi

Yeni Askerlik Sistemi

Son dakika yeni askerlik sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni askerlik sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni askerlik sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Askerlik Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni askerlik sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 340 yeni askerlik sistemi haberi bulunmuştur. Tüm yeni askerlik sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: NATO’nun artık dur demesinin zamanı geldi
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: NATO’nun artık dur demesinin zamanı geldi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar, bu yılın başından itibaren yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 3 bin 982 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Öte yandan Bakan Akar Yunanistan'a da sert tepki göstererek "NATO’nun da bu şımarıklığa artık dur demesinin zamanı gelmiştir." dedi.
24.12.2022 Gündem
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama!
TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili Bakan Akar'dan açıklama! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasıyla ilgili konuşarak, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır. TC’nin TSK’nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor." ifadelerini kullandı.
16.11.2021 Gündem
Bedelli askerlik ile ilgili son dakika açıklaması! MSB duyurdu, kaldırılması ya da ücretinin azaltılması...
Bedelli askerlik ile ilgili son dakika açıklaması! MSB duyurdu, kaldırılması ya da ücretinin azaltılması... Son dakika haberine göre; Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "bedelli askerlik uygulamasının kaldırılması" veya "bedel ücretinin azaltılması" gibi popülist söylemlerle gençlerin duygularının istismar edilmemesi gerektiğini, bu tür tartışmaların kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelini olumsuz etkilediğini bildirdi.
24.07.2021 Gündem
Bedelli askerlik kaç gün? Bedelli askerlikte yaş sınırı var mı?
Bedelli askerlik kaç gün? Bedelli askerlikte yaş sınırı var mı? Bedelli askerlik kaç gün? Sorusuna Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünce 2020 bedelli ve dövizle askerlik başvuru duyurusu yayımlanmasının ardından arama motorundan yanıt aranmaya başlandı. Bedelli askerliğin kaç gün olacağı dışında, askerlik ücreti, yaşı ve şartları da sorgulanmaya başlandı. MSB tarafından yapılan açıklamada ayrıca bedelli ve döviz askerlik başvurusu için yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar ödeme yapmak gerektiği de belirtildi. 2020 yeni bedelli askerlik süresi, ücreti, yaşı ve şartları hakkında merak edilenleri haberimizde derledik.
20.01.2020 Gündem
MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları….
MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları…. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika haberine göre, yeni bedelli askerlik ücretleri ve şartları belli oldu. Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaşı gibi şartlar da yeni bedelli askerlik sistemi kılavuzunda yer aldı. MSB tarafından yapılan açıklamasının ardından, yeni askerlik kaç gün? Bedelli askerlik şartları ve yaşı nedir? soruları araştırılmaya başlarken, askerlik başvurusu yapmayı düşünen vatandaşlar aynı zamanda askerliğin kaç ay olduğunu da sorgulamaya başladı. MSB’nin resmi internet sitesinde bedelli ve döviz askerlik başvurusu için yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar öde yapmak gerekmektedir. Peki, askerlik kaç ay oldu? Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaş şartı nasıl değişti? İşte ayrıntılar...
16.01.2020 Gündem
Bakan Akar, yeni askerlik sistemini değerlendirdi
Bakan Akar, yeni askerlik sistemini değerlendirdi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin, "Bu sistem şimdi gayet güzel yürüyor. Beklenenleri karşıladığını söyleyebilirim. Vatandaşlarımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz." dedi.
10.12.2019 Gündem
Bakan Akar'dan flaş bedelli askerlik açıklaması
Bakan Akar'dan flaş bedelli askerlik açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yeni kanun yürürlüğe girdiği tarihten şu ana kadar 20 bin 725 yükümlü bedelli askerlik için müracaat etmiş bulunuyor. Bunlardan 688 milyon civarında bedel tahsil edilmiş bulunuyor. 31 Aralık 2019'a kadar müracaatların alınmasına devam edilecektir. Bu süreç devam ediyor. Uygulamaya yönelik herhangi bir sıkıntı yoktur. Ocak 2020'den itibaren yükümlülerin askerlik yapacakları birlik ile celp ve sevk dönemleri açıklanacaktır" dedi.
21.11.2019 Gündem
Bakan Akar duyurdu! Tam kapasiteyle faaliyete başladı...
Bakan Akar duyurdu! Tam kapasiteyle faaliyete başladı... Milli Savunma Bakanı Akar, "Birleşik Müşterek Harekat Merkezi tam kapasiteyle faaliyete başladı. Birinci safhayla ilgili sahada uygulamalara geçildi." dedi.
24.08.2019 Gündem
Askerliği uzatana avantaj! Kıdem ve işsizlik de alabilir...
Askerliği uzatana avantaj! Kıdem ve işsizlik de alabilir... Yeni askerlik sistemi kapsamında hayata geçirilen yedek astsubaylık uygulaması gençlerden yoğun ilgi gördü. Kısa sürede 9 bine yakın yükümlü, yedek astsubay olabilmek için başvuruda bulundu. Askerliğini uzatan erlere ikinci 6 ay boyunca aylık 2 bin 146 lira, onbaşılara 2 bin 285 lira ve çavuşlara 2 bin 423 lira harçlık verilecek. İşte askere gidene ve askerliğini uzatana sağlanan haklar...
Yedek astsubaylığa yoğun ilgi
Yedek astsubaylığa yoğun ilgi Yeni askerlik sistemi kapsamında hayata geçirilen ve yoğun ilgi gören yedek astsubaylık uygulamasına kısa sürede 9 bine yakın yükümlü başvuru yaptı.
4.08.2019 Gündem
Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılıyor?
Bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılıyor? Bedelli askerlik başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, 16-31 Temmuz tarihleri arasında başvurularını tamamlayabilecek.Peki, bedelli askerlik ve yeni askerlik sistemi kapsamında tercihler nasıl yapılabilecek?
16.07.2019 Gündem
Türkiye'de Google'a giren en çok ne arıyor?
Türkiye'de Google'a giren en çok ne arıyor? Google, 24 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihlerinde Türkiye genelinde en çok yapılan aramaları paylaştı. Bakın en çok arananlarda neler var neler?
2.07.2019 Bilim ve Teknoloji
Askere giden çalışanın hakları neler?
Askere giden çalışanın hakları neler? Yeni askerlik yasası ile bedelli askerlik kalıcı oldu, askerlik süresi kısaldı. Peki çalışırken bedelli ya da bedelsiz askere gidenlerin ve askerden dönenlerin yasal hakları neler? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...
27.06.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini onayladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni askerlik sistemini onayladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni askerlik kanununu onayladı. Askerlik Kanunu Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
26.06.2019 Gündem
Yeni askerlik sisteminde sıcak gelişme!
Yeni askerlik sisteminde sıcak gelişme! TBMM Genel Kurulunda, yeni askerlik sistemi teklifinin üçüncü bölümünde yer alan 61, 62, 63. maddeleri ile Geçici 1. maddesi kabul edildi. Buna göre, bakaya ve yoklama kaçakları 460 bin genç 1 Kasım'a kadar başvurmaları halinde bedelliden yararlanabilecek.
20.06.2019 Gündem
Askerlik süresini 6 aya indiren yasa teklifi kabul edildi
Askerlik süresini 6 aya indiren yasa teklifi kabul edildi Askerlik süresini 6 aya düşüren madde Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Öğretmen, doktor, polislerin nasıl askerlik yapacağı belli oldu.
19.06.2019 Gündem
AK Parti Meclis'e sundu! Eğitimde önemli düzenleme
AK Parti Meclis'e sundu! Eğitimde önemli düzenleme AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, eğitim ile ilgili Meclis Başkanlığı’na sundukları yasa teklifine ilişkin, "İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkıyor. Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman 4 sene sözleşmeli, artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikleri zaman aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi '3+1' olarak revize edilmesini teklif ediyoruz" dedi.
17.06.2019 Siyaset
Meclis'e 'sürpriz' paket mesaisi
Meclis'e 'sürpriz' paket mesaisi AK Parti hükümeti, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinin ardından kapatma kararı aldığı TBMM’yi bir ay daha çalıştırma planı yapıyor. Yeni askerlik sistemi görüşmeleri, AK Parti ve muhalefetten gelen eleştiriler üzerine uzadı. AK Parti’de önceki gün yapılan toplantıda, Genel Kurul çalışmalarının temmuz sonuna kadar uzatılması ele alındı. Daha önce açıklanan yargı reformu paketine ilave olarak 3 paketin daha görüşülmesi planlanıyor.
15.06.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar! Tacikistan ziyareti öncesi havalimanında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Varil, fosfor bombalarıyla bu bölgeye saldırının devam etmesi, affedilemez gereğini yaparız. Rejim, eğer burada gözlem kulelerine saldırılar vesaire, bunları devam ettirecek olursa sessiz kalmamız mümkün olmaz" diye konuştu. CHP'nin seçim kuruluna başvuru görüntüleri için YSK'nın gereğini yapacağına inandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da yaşanan VIP krizi ile ilgile de "Devletin valisini küfürle anmak kabul edilebilir değil" açıklaması yaptı.
14.06.2019 Siyaset
Yeni askerliğe yeni celp sistemi
Yeni askerliğe yeni celp sistemi Askeralma Kanun Teklifi’nin ilk iki maddesi kabul edildi. Yeni sistemin hayata geçmesiyle üç ayda bir dört celp halinde yapılan asker alımları 12 aya yayılacak. Her ay düzenli asker alımıyla erken terhisler, personel sayısı ve güvenlik açısından risk olmaktan çıkarılacak
14.06.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Askerlik Sistemi' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Yeni Askerlik Sistemi' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni Askerlik Sistemi" düzenlemesine ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
13.06.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye S-400'leri alacaktır'' demiyorum, almıştır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye S-400'leri alacaktır'' demiyorum, almıştır Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye S400 savunma sistemlerini alacaktır demiyorum, almıştır. Biz bu işi bitirdik." dedi.
12.06.2019 Siyaset
Meclis yeni askerlik sistemi için toplanıyor
Meclis yeni askerlik sistemi için toplanıyor TBMM Genel Kurulu, yeni askerlik sistemini kapsayan Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri bugün başlıyor.
11.06.2019 Gündem
Yeni askerlik düzenlemesi yarın TBMM'ye geliyor!
Yeni askerlik düzenlemesi yarın TBMM'ye geliyor! Yeni askerlik kanunu teklifinin yarın TBMM Genel Kurulu gündemine geleceği öğrenildi.
10.06.2019 Gündem
Meclis yeni askerlik sistemi için mesai yapacak
Meclis yeni askerlik sistemi için mesai yapacak TBMM Genel Kurulu, yeni askerlik sistemini kapsayan Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri için mesai yapacak.
9.06.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni askerlik sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.