Gazete Vatan Logo

MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları….

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika haberine göre, yeni bedelli askerlik ücretleri ve şartları belli oldu. Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaşı gibi şartlar da yeni bedelli askerlik sistemi kılavuzunda yer aldı. MSB tarafından yapılan açıklamasının ardından, yeni askerlik kaç gün? Bedelli askerlik şartları ve yaşı nedir? soruları araştırılmaya başlarken, askerlik başvurusu yapmayı düşünen vatandaşlar aynı zamanda askerliğin kaç ay olduğunu da sorgulamaya başladı. MSB’nin resmi internet sitesinde bedelli ve döviz askerlik başvurusu için yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar öde yapmak gerekmektedir. Peki, askerlik kaç ay oldu? Bedelli askerlik süresi, ücreti, yaş şartı nasıl değişti? İşte ayrıntılar...

MSB’ye göre askerlik kaç ay oldu 2020? Yeni askerlik kaç gün? İşte askerlik süresi ve şartları….

Askerlik kaç ay oldu? Yeni askerlik kaç gün? sorularına yeni askerlik sisteminin yürürlüğe girmesinden sonra üzerine asker adayları tarafından cevap aranıyor. Asker adayları yeni askerlik sürelerini merak ediyor. Askerlik süresini 6 aya kadar indiren yeni askerlik sistemi hakkında merak edilenler…

ASKERLİK SÜRESİ KAÇ AY OLDU?

Yeni sistem ile zorunlu askerlik 6 ay oldu. Zorunlu askerliğin ardından isteyenler, 6 ay daha maaşlı olarak askerlik yapabilecek.

Yedek subay ve astsubaylar için askerlik süresi 12 ay olacak. Bedelli askerliğin kaç lira olacağı ise memur maaş katsayısı esasına göre belirlenecek. Ücretin iki katına kadar artırılmasına ya da yarısına kadar azaltılmasına Cumhurbaşkanı tarafından karar verilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Bedelli ücreti 35 bin TL oldu. Yurt dışı dövizli askerlik bedeli ise bugünkü kurla 5 bin 261 Euro.

YENİ ASKERLİK KAÇ GÜN

Bedelli askerlik yapanlar bir ay temel eğitim alacaklar. Bedelli için her yıl 145 bin kişilik kontenjan olacak. Başvuru sayısının çok olması durumunda ise kura çekilerek bedelli adaylar belirlenecek.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı kılavuza göre bedelli askerlik hizmeti kapsamında;
a. 2020 yılında müracaat edecek yükümlülerin başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

b. Başvuru; yükümlülerin yoklamalarını yaptırmalarını, bedelli askerlik tercihinde bulunmalarını ve belirtilen bedelin tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödenmesini içermektedir. Bu nedenle yoklamasını yaptırmayanların öncelikle “Askerliğe Elverişlidir” sağlık kararı almış olması gerekmektedir.

c. Fiilî askerlik hizmetine başlayanlar ile bakaya, yoklama kaçağı ve saklıların bedelli askerliğe başvuru hakkı bulunmamaktadır.

ç. 2001 doğumlu ve bu doğumla yoklamaya tabi daha yaşlı yükümlüler ile askerliği ertelenmiş olanlardan (erteleme başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar hariç) erteleme süresi içerisinde başvuru işlemlerini tamamlayanlar bedelli askerlikten yararlanacaktır. 2020 yılı celp ve sevk dönemlerinde sınıflandırılmış yükümlülerden erteleme hakkı olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.

d. Yükümlülerin 30 Haziran 2020 (dahil) saat 18:00’e kadar ödeyecekleri bedel 35.054,64 TL’dir. 01 Temmuz-31 Aralık 2020 (dahil) arasında ödenecek bedel ayrıca duyurulacaktır.

Haberin Devamı

e. Bedel ödemeleri; Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım
Bankası ve Vakıf Katılım Bankası ile PTT Şubelerine veya mal müdürlüklerine yapılabilecektir.

f. Başvuru sayısının Millî Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıdan fazla olması halinde yararlanacak yükümlüler kura ile belirlenecektir.

g. Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel eğitimi yapacakları birlikleri Ocak 2021 ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır.

ğ. Bedelli askerliğe başvuracak yükümlülerin; yoklama kaçağı ve bakaya kalmadan, yoklamalarını yaptırmaları ve bedelli askerliği tercih tarihinden itibaren iki aylık süre içerisinde 31 Aralık 2020 saat 18.00’i geçirmemek şartıyla bedeli ödemeleri gerekmektedir. Yükümlülerin hak kaybına uğramamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları önem arz etmektedir.

Haberin Devamı