Yavuz Sondaj Gemisi

Yavuz Sondaj Gemisi

Son dakika Yavuz sondaj gemisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yavuz sondaj gemisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yavuz sondaj gemisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yavuz Sondaj Gemisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yavuz sondaj gemisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 yavuz sondaj gemisi haberi bulunmuştur. Tüm yavuz sondaj gemisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi
Tüm Türkiye'nin beklediği doğal gaz görüntülendi CNN TÜRK ekibi Zonguldak açıklarındaki doğal gaz faaliyetlerinde bulunan Yavuz sondaj gemisini görüntüledi. Karadeniz'den çıkarılacak ve yakın zaman sonra evlere girecek olan doğal için çalışmalar detaylı olarak incelendi.
13.11.2022 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisinde 1 gece!
Yavuz sondaj gemisinde 1 gece! Bu görüntüleri ilk defa izleyeceksiniz. Çünkü CNN TÜRK bir ilke imza attı. Karadeniz'de doğalgazın çıkarıldığı Yavuz Sondaj Gemisinde 1 gece geçirdi.
28.07.2022 Haber
Yavuz Sondaj Gemisi'nde tarihi anlar! İlk görüntüler geldi: 'Biz hazırız'
Yavuz Sondaj Gemisi'nde tarihi anlar! İlk görüntüler geldi: 'Biz hazırız' Türkiye'nin 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfine imza atan gemiler Karadeniz'de faaliyete devam ediyor. CNN Türk ekibi Yavuz Sondaj Gemisi'ne gitti ve detayları yerinde inceledi.
28.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama...
Doğal gaz ile ilgili son dakika gelişmesi! Türkiye'den peş peşe hamleler! Yeni rezerv ve depolama... Doğal gaz keşfi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Servet değerinde rezerv. Dünyanın 45 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayacak. Karadeniz'in, dünyanın ihtiyacını 45 yıl boyunca karşılayacak enerji stokuna sahip olduğu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, bunun daha başlangıç olduğunu söyledi. Öte yandan doğal gaz depolama kapasitesini her geçen yıl hızla artıran Türkiye, son olarak Silivri Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi kapasite artırma çalışmaları kapsamında bölgede açılan kuyuların ikisinde gaz yakma testilerini başarıyla tamamladı.
9.05.2022 Ekonomi
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak...
Konut satışı yasaklanıyor! Ülke harekete geçti, yabancılar alamayacak... Kanadalılar artan fiyatlar sebebiyle ev almakta zorlanıyor. Ülke genelinde ev fiyatları son 1 yılda yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Bu sebeple hükümet yabancılara konut satışını 2 yıl yasaklama kararı aldı. Yabancıya satış dışında Kanada hükümeti ayrıca ev alıp aynı evi bir sene içinde satanlardan kesilen vergiyi de artıracak. Bu vergi artışıyla yatırım amaçlı talebin kısılıp ilk evini alacaklar için piyasanın rahatlatılması hedefleniyor.
8.04.2022 Ekonomi
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün
Yavuz Sondaj Gemisi'ne kritik görev! Karadeniz gazında tarihi gün Karadeniz gazında tarihi gün! Yavuz Sondaj Gemisi’ne kritik görev, Filyos Limanı’ndan yola çıkan Yavuz Sondaj Gemisi, Türkali-2’deki keşif kuyulara kuyubaşı vanasını indirecek. Ayrıca üst seviye kuyu tamamlama görevini de yerine getirecek. Uğurlama töreninde konuşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Türkiye'nin kaderini değiştirecek 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimizle Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için önemli adım attık. Bu başarılar hem masada hem sahada yapılan uzun süreli dikkatli ve detaylı bir planlama strateji ve aksiyon planını bir neticesidir” dedi.
8.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor
Doğal gaz için çok önemli adım! Doğal gaz dağıtımı başlıyor Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de yeni göreve hazırlanıyor. Geçen hafta Filyos Limanı’na götürülen dev kuyubaşı vanası Yavuz Sondaj Gemisi’yle bugün Karadeniz’in derinliklerine indirilmek üzere yola çıkacak. Karadeniz’de açılan kuyuların üretime hazırlanması için kuyubaşı vanası ilk adımı oluşturacak. Kuyubaşı vanası 6 kuyudan toplayıp gazı dağıtacak. Vanaların toplam sayısı 10 olacak.
8.04.2022 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'de göreve başlıyor
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'de göreve başlıyor Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, yarın Karadeniz’deki ilk görevi için demir alacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.
7.04.2022 Ekonomi
Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferine hazırlanıyor
Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferine hazırlanıyor Karadeniz’de yürütülen arama çalışmalarında görev almak amacıyla yola çıkan ve geçen yıl 7 Ekim günü Filyos Limanı'na demirleyen Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz'deki ilk seferi için gün sayıyor.
2.01.2022 Ekonomi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması: Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yakmış olacağız...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den Karadeniz gazı açıklaması: Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde yakmış olacağız... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkartılacağı işleme tesisinin yer alacağı inceledi. Bakan Dönmez, “Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu gazı buradan yakmış olacağız. Hizmete alacağız. Sonra da ulusal iletim sistemimize bağlamak suretiyle artık yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek. Hem halkımız kazanacak, hem devletimiz kazanacak" diye konuştu.
1.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz arayacak! Kritik görev için hazırlanıyor
Doğal gaz arayacak! Kritik görev için hazırlanıyor Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Limanı'nda, Karadeniz'deki ilk sondaj faaliyetine hazırlanan 'Yavuz' sondaj gemisinin kule montaj çalışmaları sürüyor. Montajın tamamlanmasıyla gemi, Karadeniz'e açılarak 'Fatih' ve 'Kanuni' gemileriyle doğal gaz çalışmalarında kullanılacak.
19.11.2021 Gündem
Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor
Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları sürüyor Karadeniz'de sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla 7 Ekim'de Filyos Limanı'na ulaşan Yavuz Sondaj Gemisi'nin kule montajı çalışmaları hızla devam ediyor.
19.11.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'de
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'de Türkiye'nin sondaj gemilerinden 'Yavuz', Karadeniz'de gerçekleştirilen sondaj faaliyetlerine katılmak için Zonguldak'a ulaştı. Filyos Limanı'nda kule montajı yapılacak 'Yavuz', ardından Karadeniz'deki ilk görevine başlayacak.
7.10.2021 Gündem
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı
Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı Yavuz sondaj gemisi, kule direklerinin sökümünün ardından petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına katılmak üzere İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Geminin boğaz geçişine Kıyı Emniyeti Kurtarma römorkörü de eşlik etti.
6.10.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor
Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'deki ilk görevi için hazırlanıyor Yavuz sondaj gemisinin Karadeniz'deki ilk görevi öncesi İstanbul Boğazı geçişi için kule söküm işlemleri tamamlandı ve gemi Yenikapı açıklarına demirledi.
27.09.2021 Ekonomi
Yavuz sondaj gemisi boğaza demirledi
Yavuz sondaj gemisi boğaza demirledi Karadenizde çalışma yapmak üzere İstanbul boğazına gelen Türkiye'nin üç sondaj gemisinden biri olan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz'e açılmak üzere İstanbul boğazına demirledikten sonra Haydarpaşa Limanı'na yanaştı. Üst platformu sökülecek olan geminin boğazdan geçtikten sonra Karadeniz'de çalışma yapacağı kaydedildi.
14.08.2021 Ekonomi
Doğal gazda flaş gelişme! Türkiye için tarihi bir ilk yaşanacak
Doğal gazda flaş gelişme! Türkiye için tarihi bir ilk yaşanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu. Karadeniz'den gelen müjdeli haberlere bir yenisi daha eklendi. Çalışmalar yüksek teknolojili gemilerle ara vermeden devam ediyor. Günlük 10 milyon metreküp karaya pompalanacak. Cari açığı kapatacak, Türkiye’nin elini daha da güçlendirecek.
28.07.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum
Doğal gaz ve petrolde müjde! İşte son durum Doğal gaz ve petrolde son durum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası merak konusu oldu. Doğal gaz ve petrolde kuyu arama faaliyetleri devam ediyor. İşte sondaj gemilerindeki son durum...
20.05.2021 Gündem
'Yavuz Sondaj Gemisi, Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamladı'
'Yavuz Sondaj Gemisi, Selçuklu-1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamladı' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, Yavuz Sondaj Gemisi'nin Selçuklu- 1 kuyusunda başladığı çalışmalarını tamamlayarak, bir sonraki görevine hazırlık, bakım ve ikmal işlemleri için Taşucu Limanı'na döndüğü açıklandı.
5.10.2020 Ekonomi
Sıcak görüntüler! MSB'den Karadeniz ve Doğu Akdeniz mesajı
Sıcak görüntüler! MSB'den Karadeniz ve Doğu Akdeniz mesajı Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Karadeniz’de Fatih sondaj gemisine, Doğu Akdeniz’de de Yavuz sondaj gemisine ve Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisine koruma ve refakat görevlerinin devam ettiği belirtildi.
17.09.2020 Gündem
Türkiye'den son dakika hamlesi! Yeni NAVTEX ilanı...
Türkiye'den son dakika hamlesi! Yeni NAVTEX ilanı... Yavuz sondaj gemisinin görev süresi 12 Ekim'e kadar uzatıldı.
15.09.2020 Gündem
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, 'Oruç Reis' açıklaması
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, 'Oruç Reis' açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "Oruç Reis bugüne kadar söz konusu sahada 3525 kilometrelik sismik veri toplama işlemini gerçekleştirmiştir. Gemi, ikmal ve bakım işlemlerinin ardından sismik arama ve araştırma faaliyetlerine devam edecektir" açıklamasında bulundu.
13.09.2020 Gündem
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri
Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin gemileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'un Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'de doğalgaz keşfettiğini duyurduğu açıklamasında Türkiye'nin üç sondaj ve iki sismik araştırma gemsinin tamamen Türkiye'ye ait ekipman ve personel ile çalışmalarını yürüttüğünü söyledi. Bu haberin ardından Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri merak ediliyor. Peki, Türkiye'nin kaç sondaj gemisi var? Türkiye sondaj gemileri nerede görev yapıyor? İşte Türkiye'nin sondaj ve araştırma gemileri Fatih sondaj gemisi, Yavuz sondaj gemisi, Kanuni Sondaj gemisi, Barbaros Hayrettin Paşa gemisi, Oruç Reis gemisi hakkında bilgiler...
21.08.2020 Gündem
Türkiye'den Yavuz Sondaj Gemisi için yeni NAVTEX ilanı
Türkiye'den Yavuz Sondaj Gemisi için yeni NAVTEX ilanı Türkiye, uzun süredir Doğu Akdeniz’de faaliyetlerde bulunan Yavuz sondaj gemisi için yeni NAVTEX yayınladı Söz konusu NAVTEX, Yavuz’un şuan görev yaptığı sahadaki faaliyet süresini 15 Eylül’e kadar uzatıyor.
16.08.2020 Gündem
Türkiye'den yeni uyarı! 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek
Türkiye'den yeni uyarı! 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek Yunanistan ile Mısır arasında imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasına yanıt gecikmedi. Türkiye, yeni bir NAVTEKS ilan etti: 10-11 Ağustos'ta Akdeniz'de atış eğitimleri icra edilecek.
8.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yavuz Sondaj Gemisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yavuz sondaj gemisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.