Yaşlılık

Yaşlılık

Son dakika yaşlılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşlılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşlılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşlılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşlılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.971 yaşlılık haberi bulunmuştur. Tüm yaşlılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Biniciliği eski yarış atlarıyla öğreniyorlar
Biniciliği eski yarış atlarıyla öğreniyorlar Adana'da yaşlılık ve sakatlık gibi çeşitli nedenlerle hipodromda yarışma dışında kalan yarış atları, öğrencilerin at binmesine yönelik değerlendiriliyor.
23.04.2024 Adana
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka
Türkiye’de yaşlılar arasında giderek artıyor! Kronik rahatsızlık olarak ortaya çıksa da nedeni bambaşka 2013 yılında 37 milyon 258 bin 388 kutu olan antidepresan kullanımı, yüzde 75 oranında artarak 2023 yılında 65 milyon 451 bin 831 kutuya çıktı. Depresyon sadece gençleri değil, yaşlıları da etkiliyor. İleri yaş depresyonu olarak adlandıran ve özellikle 65 yaş ile üstü bireylerde ortaya çıkan bu durum daha çok fiziksel güçlerin azalması, yakınların kaybı ve sosyal statüdeki değişimlere dayanıyor. Klinik Psikolog Burcu Amrağ da yaşlılarda depresyon riskine dikkat çekerken, belirtilerin kronik hastalıklarla karıştırılabileceğini ve enerjisiz ve yorgun hissetme, uyku ve iştah değişiklikleri ve/veya unutkanlık, konsantrasyon güçlüğü gibi yakınmaları olan ileri yaştaki kişilerin mutlaka depresyon açısından da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
24.03.2024 Yaşam
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor
Adanalı kadınların güzellik sırrı ortaya çıktı! Güneş hasarlarına iyi geliyor Adanalı kadınların güneş hasarlarından korunmak için gerçekleştirdikleri güzellik rutini ortaya çıktı. Pirinç maskesi, özellikle Japon veya Kore cilt bakımı rutinleri arasında yer alıyor. Güneş hasarına iyi gelen bu maske Adanalı kadınlar tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Pirinç sayesinde nesiller boyu parlak, pürüzsüz ve bembeyaz bir cilde sahip oluyorlar. Peki pirinç maskesi nasıl yapılır? İşte yanıtı...
22.03.2024 Adana
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Oruç tutamayan ne kadar para vermeli? Oruç fidyesi ne kadar, kaç TL ve kimlere verilir?
Oruç tutamayan ne kadar para vermeli? Oruç fidyesi ne kadar, kaç TL ve kimlere verilir? Oruç fidyesi, oruç kefareti ya da Ramazan fidyesi olarak adlandırılan miktar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. Bizlere farz kılınan oruç ibadetini hastalık veya yaşlılık gibi sebeplerle eda edemeyen müminler, fıtır sadakası kadar bir parayı düşkün durumdakilere vermekle yükümlüdür. Peki, 2024 oruç fidyesi ne zaman, kimlere verilir?
10.03.2024 Gündem
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir
Çalışan milyonları doğrudan ilgilendiriyor! Birikmiş binlerce liranız olabilir Çalışan milyonlar ile bil birlikte devlet desteği alan ya da banka hesabı olan milyonları kapsıyor. Birikmiş paranız olabilir. Devletin sunduğu engelli ve yaşlı aylıkları gibi ödemelerinin hesaplarına yatırıldığının farkına bile varmıyor. Peki, unutulan destek ödemeleri nasıl alınabilir? İşte adım adım bilinmesi gerekenler…
7.03.2024 Gündem
Kulübede sokak hayvanlarına adanan bir ömür!
Kulübede sokak hayvanlarına adanan bir ömür! Adana’da tapusunu almadığı arsasındaki evinden atılan ayakkabı tamircisi Hamza Avlar, tamirhane kulübesinde kedi ve kuşlarıyla birlikte yaşıyor. Yaşlılık aylığını sokak hayvanlarıyla paylaşan Avlar vatandaşlardan yardım bekliyor.
8.03.2024 Adana
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor
Ev alacaklara büyük destek! 500 bin TL karşılıksız veriliyor Evi olmayanlara müjde gibi haber! 500 bin TL'ye kadar karşılıksız ödeme yapılıyor. Detaylar belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardım Programlarını açıkladı. Ev alacaklara bazı şartlar dahilinde 500 bin liraya kadar kadar destek verilirken bunun dışında yaşlılık aylığı, engelli aylığı, asker çocuğu yardımı, öksüz ve yetim yardımları, doğum yardımı da veriliyor.
21.02.2024 Ekonomi
Saçlarınız yaş aldıkça beyazlaşmıyor: Yemeklerden bunları eksik etmeyin, sebum üretimi durmasın!
Saçlarınız yaş aldıkça beyazlaşmıyor: Yemeklerden bunları eksik etmeyin, sebum üretimi durmasın! Yaşlılık beraberinde cilt kırışıklığı getirir. Ancak tek etkisi bu olmaz. Saçlarınız da grileşmeye başlar. Saçlarınıza yaş aldıkça nasıl bakım yapmanız gerektiği ve daha iyi bir saç bakımı için nelerin olması gerektiğini bilmeniz gerekiyor.
18.02.2024 Yaşam
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları...
Amazonit Taşı Özellikleri Nelerdir? Amazonit Taşının En Bilinen Faydaları... Amazonit taşı uyum taşı olarak da bilinen bir doğal taştır. Amazonit taşının rengi mavi, yeşil ve koyu mavi arasında farklılık gösterir ve turkuaz da olabilir.
30.01.2024 Yaşam
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler?
25 yıl evli kalana emeklilik Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 25 yıl evli kalan kadınlara emeklilik şartları neler? 25 yıl evli kalana emeklilik var mı? Sosyal güvencesi olmayan ev hanımları için yeni bir sigorta sisteminin devreye alınacağı haberleri sonrası emeklilik ile ilgili ayrıntılar sorgulanmaya başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmalarımızı başlattık." açıklaması yaptı.
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem
Emekli maaşını 20 bin liraya yükseltiyor! İşte bilinmeyen yöntem Emekli aylığını yükseltmek isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Emekli aylığı, çalışma süresi, prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, enflasyonla beraber dilekçe tarihine göre artırılabilir. Emekli aylığı, çalışanın ortalama aylık kazancı ile aylık bağlama oranının çarpımı sonucunda bulunan tutar olup bunda prime esas kazanç önemli rol oynuyor. Aylık bağlama oranı ise sigortalının malullük, yaşlılık, ölüm sigortalarında toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için yüzde 2 uygulanıyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
29.01.2024 Çalışma Hayatı
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz
Sigara, Alzheimer riskini artırıyor! Şok eden analiz Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, 32 bin katılımcının beyin taramalarını ve sigara içme geçmişini analiz etti.
4.01.2024 Yaşam
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, SGK Bağkur emekli maaşına ne kadar zam yapıldı? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de 6 aylık zam oranı belli oluyor. Memurlara yapılacak artış, memur maaş katsayılarında bir artışa neden olduğu için, yaşlılık aylığı, engellilik aylığı, evde bakım aylığı ve desteği alanların ödemelerinde de artış olacak. Memur maaş zammıyla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. En düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Peki, 7500 emekli maaşı ne kadar oldu? 2024 en düşük emekli maaşı ne kadar, emekli maaşına ne kadar zam yapıldı?
3.01.2024 Emekli
65 yaş aylığı 2024 ne kadar oldu? Yaşlılık maaşına zam geldi mi, 65 aylığı ne kadar olacak 2024?
65 yaş aylığı 2024 ne kadar oldu? Yaşlılık maaşına zam geldi mi, 65 aylığı ne kadar olacak 2024? Sosyal yardım ödemeleri, SED, 65 yaş maaşı, evde bakım parası, yaşlılık aylığı ve engelli maaşı gibi kalemler enflasyon verilerinin açıklanıp memur katsayısının belli olmasıyla artacak. 65 yaş aylığı alan vatandaşlar da 2024 yaşlılık aylığı için aramalarını arttırdı. Peki, 2024 65 yaş aylığı ne kadar oldu? Yaşlılık maaşı ne zaman yatar, 65 yaş aylığı şartları değişti mi?
3.01.2024 Ekonomi
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar Türkiye 2024’e yüzde 49 oranında artan yeni asgari ücretle girdi. Bu, 1 Ocak’tan itibaren sosyal güvenlik sisteminde de değişiklik demek. İşsizlik maaşından isteğe bağlı sigorta primine, borçlanma oranından yaşlılık aylığına birçok kalemde ödeme miktarı değişti.
3.01.2024 Ekonomi
Hepsi değişecek, kuruşu kuruşuna hesaplandı! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık maaşı, engelli aylığı…
Hepsi değişecek, kuruşu kuruşuna hesaplandı! Kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti, yaşlılık maaşı, engelli aylığı… Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur ve emekliler için yapılacak zammın yanı sıra bedelli askerlik, kıdem tazminatı tavanı, 65 yaş aylığı ve engelli aylıklarında da artış yaşanacak. Bedelli askerlik ücreti, kıdem tazminatı tavanı, engelli aylığı ve 65 yaş aylıkları Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2024'ün ilk yarısında geçerli olacak memur maaş katsayısı üzerinden değerlendirildiğinden yeni katsayı, söz konusu ödemelerde de artış yaşanmasına neden olacak.
3.01.2024 Ekonomi
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi?
Evde bakım maaşı 2024’te ne kadar olacak? Evde bakım maaşı zammı neye göre belirleniyor, asgari ücret sonrası evde bakım maaşına zam geldi mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre 2024 için net asgari ücret yüzde 49 artışla 17 bin 2 TL oldu. Karara muhalefet şerhi koyduklarını söyleyen Türk-İş Başkanı Ergün Atalay kendi taleplerinin 18 bin TL olduğunu belirtti. Söz konusu zammın ardından işsizlik maaşı, GSS primi, yaşlılık aylığı gibi kalemler değişince evde bakım maaşı ile ilgili aramalar da arttı. Peki, yeni evde bakım maaşı ne kadar oldu 2024? Evde bakım maaşına zam geldi mi? Evde bakım aylığı zammı oldu mu? İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilenler…
28.12.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Yeni 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 2024 yaşlılık maaşı ne kadar arttı?
Yeni 65 yaş aylığı ne kadar oldu? 2024 yaşlılık maaşı ne kadar arttı? Asgari ücretin yüzde 49 artmasıyla gözler 65 yaş aylığına çevrildi. Yaşlılık maaşı olarak da bilenen 65 yaş aylığı da asgari ücretin artışıyla etkilenen ödemelerden oldu. 2348 lira olarak ödenen 65 yaş aylığı 2024 yılında ne kadar oldu?
27.12.2023 Ekonomi
Yaşlılık aylığı 2024'te ne kadar oldu? 65 yaş aylığı nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır?
Yaşlılık aylığı 2024'te ne kadar oldu? 65 yaş aylığı nasıl alınır, başvurusu nasıl yapılır? Üçer aylık ödemelerle yapılan 65 yaş aylığı yılın son günlerinde alacağı zamla birlikte araştırılmaya başlandı. 2024 Ocak zammıyla birlikte 65 yaş aylığı da güncellenecek. Ödemelerden yararlananlar, "Yaşlılık aylığı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Öte yandan bu yıl 65 yaşını dolduracakla, "65 yaş aylığı başvuru nasıl yapılır?" internette yanıt arıyor.
27.12.2023 Ekonomi
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri Peneplen coğrafyada ovaya benzeyen bir alanı ifade eder. Yüksek bölümlerin neredeyse tamamı aşınıncaya kadar devam eden nehir ve yağmur erozyonu ile oluşur. En dayanıklı kayalar genellikle arazinin genel seviyesinin üzerinde yükselir. Bir peneplen yükseltildiğinde, bir plato haline gelir ve bu daha sonra gençlik ve yaşlılık arasında geçiş yaparken nehir tarafından parçalara ayrılır.
20.12.2023 Eğitim
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme
Emeklilikte yeni yol haritası belirlendi! BES ile ilgili dikkat çeken gelişme Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilik sistemine ilişkin yol haritasını belirlediklerini, BES’in, mevcut sosyal güvenlik sistemini de içine alan bir yapıya kavuşturulacağını belirterek, tamamlayıcı emeklilik sistemine 2024’ün üçüncü çeyreğinde geçileceğini söyledi.
11.12.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Yaşlılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşlılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.