Yaşlanma Karşıtı

Yaşlanma Karşıtı

Son dakika yaşlanma karşıtı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yaşlanma karşıtı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yaşlanma karşıtı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yaşlanma karşıtı gelişmeleri de dahil olmak üzere 93 yaşlanma karşıtı haberi bulunmuştur. Tüm yaşlanma karşıtı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor Yaşlanma karşıtı mucizevi etkiye sahip olan Moringa Oleifera, gençleştirici özellikleriyle dikkat çekiyor! İçerdiği benzersiz besinlerle hızlı bir etki vaat eden bu mucize bitki, genç ve sağlıklı bir cilde adım atmaya hazır mısınız? İşte kullanışı ve faydaları…
12.04.2024 Yaşam
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Hadise'den ayna karşısında poz!
Hadise'den ayna karşısında poz! Şarkıcı Hadise, Mehmet Dinçerler ile boşanmasıyla gündemdeydi. Özel hayatıyla çok konuşulan ünlü popçu, İngiltere'nin başkenti Londra'ya giderek kafa dağıtmıştı. Hadise son olarak sosyal medya hesabından aynı karşısında verdiği pozu paylaştı.
15.01.2023 Magazin
Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forum Organizasyonu
Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forum Organizasyonu En son güzellik trendleri ve gelişmiş teknoloji sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Dünya Çin Tıbbı Dernekleri Federasyonu Yaşlanma Karşıtı Profesyonel Komite'nin açılış konferansı ve Dünya Çin Tıbbı Federasyonu’nun düzenlediği Uluslararası Yaşlanma Karşıtı Zirve Forumu 26 Kasım’da ziyaretçilerle buluşuyor.
28.11.2022 Advertorial
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum...
Kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı oluyor, kan şekerini düzenleyerek yaşlanmayı geciktiriyor, kolesterolü azaltarak kalp sağlığını artırıyor! Antioksidanlar zengini, protein, vitamin, potasyum... Kalori, protein, yağ, karbonhidrat, lif, riboflavin, tiamin, C vitamini, bakır, potasyum bakımından çok zengin, kilo vermeye yardımcı oluyor. Antioksidanlar açısından oldukça zengin, kalp hastalığına bağlı iki kan yağı olan kolesterol ve trigliserit düzeylerini azaltarak kalp sağlığını artırıyor. Yüksek antioksidan içeriği nedeniyle yaşlanma karşıtı etkiler gösteriyor, yüksek kan şekeri düzeylerinin neden olduğu yaşlanmayı geciktiriyor. Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip, kanser hücrelerini öldürmeye ve kanserin yayılmasını önlemeye yardımcı oluyor. İşte diyet yapanların listesinde mutlaka olması gereken meyvenin saymakla bitmeyen faydaları...
31.05.2022 Sağlık
Menopozun ilacı, doğal hormon
Menopozun ilacı, doğal hormon Jinekolog Ayşalı Yılmaz, menopoza giren kadınlara verilen doğal hormonların bu sürecin olumsuz etkilerini ortadan kaldırdığı gibi, çeşitli hastalık risklerine karşı kalkan görevi gördüğünü söyledi. Doğal hormonların yaşlanmaya karşı destek de verdiğini belirten Opr. Dr. Yılmaz, “Kısa süre öncesine kadar kötü gözle bakılan hormon tedavileri doğal hormonların kullanımı ile kadınların hayatında çığır açmaya aday. Yeter ki eski bilgilere takılıp önyargılı olmayalım” dedi.
8.05.2022 Sağlık
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat!
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat! Pek çok faktör cilt üzerinde olumsuz etkiliyor. Diğer organlara oranla çok daha hızlı yaşlanan cildin özellikle de yirmili yaşlardan itibaren daha fazla bakım ve desteğe ihtiyacı bulunuyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar yaşlanma belirtilerini azaltmak, kırışıklık ve lekelerin oluşumu önlemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Dinamik bir yüz için hangi işlemler tercih edilebilir?
Dinamik bir yüz için hangi işlemler tercih edilebilir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Op. Dr. İlsun Aka, dinamik ve genç bir yüz görünüme kavuşmak isteyenlerin tercih edebileceği işlemleri derledi.
20.01.2022 Sağlık
Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor!
Genetik gözaltı morlukları artık tedavi edilebiliyor! Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Artık tedavi edilebiliyor!
Artık tedavi edilebiliyor! Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Başar Kaya, “Bu nedenlerin çoğu kalıtsaldır, yani halkaların oluşmasına neden olan bu özellikleri doğuştan miras almışsınızdır. Bu genetik miras da artık tedavi edilebiliyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
Yaşlanma karşıtı aşı geliştirildi
Yaşlanma karşıtı aşı geliştirildi Japonya'da uzmanlar, 'zombi hücreler' olarak bilinen ve ölüm riskini artıran yaşlanan hücreler için aşı geliştirdi.
13.12.2021 Sağlık
Çikolata yemek için 10 geçerli sebep
Çikolata yemek için 10 geçerli sebep Çikolata gerçekte son derece sağlıklı, besleyici, hatta iyileştirici bir gıda olmasına karşın üretim sırasında içine karıştırılanlar yüzünden, sağlıksız, kilo aldıran ve uzak durulması gereken bir besine dönüşebiliyor. Uzm. Bio. Çiğdem Üregen, çikolata hakkında bilgiler verdi.
5.11.2021 Sağlık
Cilt yaşlanmasının önüne geçmenin yolları!
Cilt yaşlanmasının önüne geçmenin yolları! Cilt yaşlanması estetik görünümüne ve bakımına önem veren pek çok insanın ortak sorununu oluşturuyor. Deri yaşlanmasına bağlı sorunların çözümü için ise cerrahi ya da ameliyatsız pek çok farklı teknik kullanılıyor. Estetik amaçlı tıbbi destek için belirli bir yaş vermenin mümkün olmadığını belirten uzmanlar örneğin, botox gibi uygulamalara eğer ihtiyaç varsa 18 yaşından itibaren başlanabileceğini belirtiyor. Fakat genel olarak cilt yaşlanmasının etkilerini azaltmak için 25-30 yaş arası tedavi desteğine başlamak uygun bir zaman dilimi olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Erol Özan deri yaşlanması ile ilgili merak edilenleri anlattı.
2.11.2021 Sağlık
Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri!
Zamana meydan okumak isteyenlere yaşlanma karşıtı bakım önerileri! Doğum, çocukluk ve genç erişkin dönem kadar yaşlanma da doğal bir süreçtir. Ebeveynlerimizden aldığımız genetik mirasın özellikleri ile maruz kaldığımız güneş ışığı, sigara kullanımı, hava kirliliği, sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uykusuzluk, vitamin, mineral eksiklikleri gibi türlü stres yaratan faktörler sonucu cilt yaşımız ortaya çıkar. Yaşlanma belirtileri genel olarak 25 yaşından sonra göz kenarlarında ince çizgiler ile başlar ve yaş ilerledikçe boyunda, ellerde de ince kırışıklık ve lekelenmeler halinde kendini gösterir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi. Emre Araz yaşlanma karşıtı bakım önerilerini anlattı
12.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz…
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz… Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin olan incir tam bir şifa deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Öyle ki bir adet incir sadece 30 kalori içeriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, gün içerisinde tüketeceğiniz 2 adet incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacınızı karşıladığını belirterek, “Ancak unutulmamalı ki incir düşük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutmaları için 1-2 adet incirin yanında 2 adet ceviz veya 10 adet çiğ badem tüketmeleri çok önemli” diyor.
8.08.2021 Sağlık
Yaban mersini göz altı morluklarını yok ediyor
Yaban mersini göz altı morluklarını yok ediyor Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümü'nden Uzm. Dr. Yegane Özcan, "Ayı üzümü ve blueberry adıyla bilinen yaban mersini cilt dostu bir meyve. Yaban mersiniyle evde kendiniz hazırlayacağınız maskeyle hem ışıl ışıl sağlıklı bir cilde kavuşabilir hem de göz altı morluklarına zahmetsizce veda edebilirsiniz." ifadelerini kullandı.
30.07.2021 Sağlık
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal bitkisel yağlar, arı sütü ve arı zehri içeren katkısız formüllerin kullanımı cilt bariyerinin temizliği, sıkılaşması ve canlı bir görünüm kazanması açısından faydalı olacaktır." dedi.
13.07.2021 Sağlık
Tatile çıkarken cildinizi ihmal etmeyin!
Tatile çıkarken cildinizi ihmal etmeyin! Hepimiz bütün kış hayalini kurduğumuz yaz tatili için hazırlanmaya başladık. Gardrop hazırlığının yanısıra cildimiz için de deniz ve güneşin yaratabileceği hasara karşı önlem almamız gerekiyor. Cildin günlük nem ihtiyacının karşılanmasının derinin canlılığı ve sağlığı için çok önemli olduğunu dile getiren Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer, son dönemlerin en çok konuşulan uygulaması Milano Gençlik İksiri'ni anlattı.
6.07.2021 Sağlık
Gebelik maskesi hastalığı esmer ciltlerde daha sık görülüyor
Gebelik maskesi hastalığı esmer ciltlerde daha sık görülüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilal Cengiz Şahbaz, gebelik maskesi olarak adlandırılan ve hamilelerde görülen renk koyulaşmasının aşırılaşmış halinin esmer ciltlerde daha yaygın olduğunu bildirdi.
2.07.2021 Sağlık
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir?
Yaşlanma önleyici enjeksiyon uygulamaları nelerdir? Yaş ilerlemeye başladıkça cildimize özen gösterme isteğimiz artıyor. Peki yaşlanma belirtilerini nasıl durdurabiliriz? Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, yaşlanmayı önleyici enjeksiyon uygulamalarını sizler için derledi.
29.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Yaşlanma Karşıtı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yaşlanma karşıtı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.