Yahudi Soykırımı

Yahudi Soykırımı

Son dakika yahudi soykırımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yahudi soykırımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yahudi soykırımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yahudi Soykırımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yahudi soykırımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 234 yahudi soykırımı haberi bulunmuştur. Tüm yahudi soykırımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan 'seçim anketi' açıklaması AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, gündeme ilişkin çarpıcı mesajlar verdi. Seçim anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş önemli açıklamalara imza attı. İşte Numan Kurtulmuş'un açıklamaları...
13.07.2022 Siyaset
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı! Yahudi soykırımının sembol isimlerinden biri olan Anne Frank Google’a Doodle oldu. Google, günlük yazarı Anne Frank’ın hayatından kesitlerin olduğu slayta yer verdi. Arama motoruna giren milyonlarca kişi Anne Frank’ın hayatını araştırıyor. Peki, Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
25.06.2022 Kültür Sanat
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı!
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde inanılmaz sahtekarlık! İtalya'nın kuzeyinde 50 yaşında bir adam, aşı pasaportu almak için akla hayale gelmeyecek bir yola başvurdu. Yetkililer 'gülünecek bir şey olmadığını ve olayın son derece ciddi olduğunu' açıkladı.
5.12.2021 Dünya
İbrahim Kalın: ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasını kınıyoruz
İbrahim Kalın: ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasını kınıyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamasına ilişkin, "ABD Dışişleri Bakanlığının gerçeklikle hiçbir ilişkisi olmayan söz konusu açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz" dedi.
19.05.2021 Siyaset
ABD Başkanı Joe Bıden’a 10 soruda ‘soykırım’ yanıtı
ABD Başkanı Joe Bıden’a 10 soruda ‘soykırım’ yanıtı 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden’ın yaptığı açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanmasının siyasi yansımaları sürerken, gözler hukuken bu açıklamanın ne anlama geldiğine ve sonuçlarına çevrildi. 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen bir mahkeme kararı yok. Adalet Bakanlığı’na göre esasen ve usulen böyle bir mahkeme kararı verilmesi mümkün değil. Adalet Bakanlığı’nın açıklamasına göre 10 soruda soykırım iddialarının hukuki çerçevesi şöyle:
27.04.2021 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan Biden'a sert tepki! 'Hukuki bir karşılığı yok'
Adalet Bakanlığı'ndan Biden'a sert tepki! 'Hukuki bir karşılığı yok' Adalet Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin iddialara hukuki değerlendirmeler içeren "Hukuksal Açıdan Soykırım Yalanlar-Gerçekler" paylaşımıyla yanıt verdi.
26.04.2021 Siyaset
Holokost nedir? Uluslararası Holokost anma günü!
Holokost nedir? Uluslararası Holokost anma günü! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Holokost’u Anma Günü ile ilgili mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin tekerrür etmemesi için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Bilhassa dijital platformların ve basın-yayın organlarının da etkisiyle artan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık 'dur' denilmelidir." ifadelerini kullandı. Peki, Holokost nedir?
27.01.2021 Gündem
Facebook'tan Holokost kararı!
Facebook'tan Holokost kararı! Facebook, ‘nefret söylemi’ poliçesini güncelliyor. Sosyal medya ağının Holokost’u (Yahudi soykırımı) inkar eden ya da yalanlayan gönderileri yasaklayacağı bildirildi.
12.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Angela Merkel düşme tehlikesi geçirdi
Angela Merkel düşme tehlikesi geçirdi Almanya Başbakanı Angela Merkel, Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau'yu ziyareti sırasında düşme tehlikesi geçirdi.
7.12.2019 Gündem
Neo Nazileri izleyelim mi?
Neo Nazileri izleyelim mi? Almanya’da ırkçı şiddet olaylarının ardından sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin istihbarat servisi tarafından izlenmesiyle ilgili tartışmalar büyüyor
4.09.2018 Dünya
Facebook'tan 'Yahudi soykırımı' kararı
Facebook'tan 'Yahudi soykırımı' kararı Sosyal paylaşım sitesi Facebook, Yahudi soykırımını inkar eden içeriği yasaklamayı planlamıyor.
19.07.2018 Dünya
Almanya kabul etti: 'Nazi Prensesi'ne iş vermiş
Almanya kabul etti: 'Nazi Prensesi'ne iş vermiş BND, Nazi rejiminde Adolf Hitler'den sonraki en güçlü ikinci kişi olan Heinrich Himmler'in kızı Gudrun Burwitz'i istihdam ettiğini kabul etti. Mayıs ayında 88 yaşında ölene dek Nazi destekçiliğini sürdüren Burwitz, iki yıl boyu başka bir isimle BND'de sekreterlik yapmış...
30.06.2018 Dünya
İsrailli kadın ülkesine savaş açtı!
İsrailli kadın ülkesine savaş açtı! İsrail’de dört çocuk annesi bir kadın, devlet okullarında verilen eğitimi Facebook hesabındaki paylaşımlarıyla eleştirmeye başlayınca eğitim sisteminden hoşnut olmayan veliler de ona katıldı. Amerikan dergisi The New Yorker, bu kültür savaşını uzun vadede hangi tarafın kazanacağı sorusuna yanıt arayan kapsamlı bir analiz yayımladı.
21.04.2018 Dünya
Ünlü modacıdan tepki çeken benzetme
Ünlü modacıdan tepki çeken benzetme Alman kökenli moda tasarımcısı Karl Lagerfeld, Fransız C8 kanalında katıldığı programda, Başbakan Angela Merkel’in sığınmacılara yönelik açık kapı politikasını, Nazilerin Yahudi Soykırımı ile karşılaştırınca tepki çekti.
14.11.2017 Dünya
Hitlerin iç çamaşırı 5 bin dolara satılacak!
Hitlerin iç çamaşırı 5 bin dolara satılacak! Yahudi Soykırımı'nı gerçekleştiren ve milyonlarca insanı katleden Alman Nazi Lideri Adolf Hitler'in kişisel eşyalarının açık artırmaya çıkacağı duyuruldu. 1945'te intihar ettiği öne sürülen Hitler'in iç çamaşırlarından, el yazmalarına kadar birçok eşyası satışa çıkacak.
12.09.2017 Dünya
Dünyanın en yaşlı adamı öldü! Nazilerden kurtulmuştu!
Dünyanın en yaşlı adamı öldü! Nazilerden kurtulmuştu! Dünyanın en yaşlı adamı Yisrael Kristal, Cuma günü İsrail'de yaşamını yitirdi. 113 yaşındaki Kristal, Polonya'da doğmuş ve İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Auschwitz Toplama Kampı'nda hayatta kalmayı başarmıştı.
12.08.2017 Dünya
Twitter'ın silmediği 'nefret söylemli tweetler' şirket ofisinin önüne yazıldı!
Twitter'ın silmediği 'nefret söylemli tweetler' şirket ofisinin önüne yazıldı! Alman mizahçı Shahak Shapira, nefret söylemi içeren tweetleri silmemekle suçladığı Twitter'ın Hamburg'daki ofisinin önüne bu tweetleri yazdığı bir eylem yaptı.
9.08.2017 Dünya
UNESCO'dan Kudüs kararı
UNESCO'dan Kudüs kararı UNESCO Dünya Miras Komitesi, İsrail'in Mescid-i Aksa ve çevresinde egemenlik hakkı iddiaları ve yürüttüğü yasa dışı kazıları kınayan bir tasarıyı onayladı.
4.07.2017 Dünya
Macron’dan AB’ye uyarı
Macron’dan AB’ye uyarı Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılan Emmanuel Macron, Avrupa Birliği’nin yapısal reforma gitmemesi halinde ülkesinin de İngiltere gibi birlikten ayrılabileceği uyarısı yaptı
1.05.2017 Dünya
Google, sahte haberlere arama motoruyla savaş açıyor
Google, sahte haberlere arama motoruyla savaş açıyor İnternet devi Google, sahte haberlerin kendi platformu aracılığıyla yayılmasını önlemek için arama motorunun algoritmasında değişiklikler yaptığını açıkladı
25.04.2017 Dünya
Spicer’dan soykırım gafı
Spicer’dan soykırım gafı Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Suriye Devlet Başkanı Esad’ı eleştirirken sarfettiği, ‘Nazi lideri Hitler bile kimyasal silah kullanmamıştı’ şeklindeki sözleri nedeniyle özür diledi
12.04.2017 Dünya
Nazi kampından çalınan tarihi kapı sergilenecek!
Nazi kampından çalınan tarihi kapı sergilenecek! Nazi Almanyası'nda açılan ilk toplama kampı Dachau'nun girişindeki "Arbeit macht frei" yazılı kapı, çalındıktan 2 buçuk yıl sonra Dachau'da sergilenmeye başlanacak. "Çalışmak özgürlük getirir" anlamındaki yazı, Nazilerin kamplarda Yahudilere yönelik uygulamalarını temsil ediyordu.
17.06.2021 Dünya
Nazi savaş suçlusu Şam'da bir bodrum katında öldü
Nazi savaş suçlusu Şam'da bir bodrum katında öldü Bir Fransız dergisi Avusturya doğumlu SS kumandanı Alois Brunner'ın Şam'daki pis bir bodrum katında 2001 yılında öldüğünü bildirdi. Yahudi soykırımın sorumlularının akibeti hala gizemini koruyor.
17.06.2021 Dünya
Kadrosu göz dolduruyor
Kadrosu göz dolduruyor Bu hafta vizyona giren yapımlar arasında kadrosu ve kurgusuyla “Hain”, öne çıkıyor.
22.07.2016 Arşiv
Fransızlar sözde Ermeni soykırım inkarına ceza yasasını kabul etti
Fransızlar sözde Ermeni soykırım inkarına ceza yasasını kabul etti Fransız milletvekilleri akşam üzeri "Ermeni soykırımı inkarına da" cezayı getiren yasa değişikliği teklifini kabul etti.
2.07.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Yahudi Soykırımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yahudi soykırımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.