Gazete Vatan Logo

Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!

Yahudi soykırımının sembol isimlerinden biri olan Anne Frank Google’a Doodle oldu. Google, günlük yazarı Anne Frank’ın hayatından kesitlerin olduğu slayta yer verdi. Arama motoruna giren milyonlarca kişi Anne Frank’ın hayatını araştırıyor. Peki, Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!

Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!

Dünyaca ünlü arama motoru Google Anne Frank’ı anıyor. Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank Google’a Doodle oldu. Günlük yazarı olarak bilinen Anna Frank, e2. Dünya Savaşı sırasında evdeki gizli bir bölmede saklandıkları süre boyunca tuttuğu günlükleri, Yahudi soykırımının (Holokost) simgelerinden biri haline geldi. Peki, Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!

ANNE FRANK KİMDİR?

Anne Frank 12 Haziran 1929 tarihinde Frankfurt, Almanya'da doğdu. Naziler'in Almanya'yı kontrol altına almasıyla dört buçuk yaşındayken ailesiyle birlikte, hayatının çoğunu geçireceği Amsterdam, Hollanda'da yaşadı. Alman vatandaşı olarak doğdu, 1941'de vatandaşlığını kaybetti.

Yahudi kökenli Alman-Hollandalı günlük yazarıdır. II. Dünya Savaşı sebebiyle 1942'den 1944'te kadar işgal altındaki Hollanda'daki yaşamını yazdığı günlüğü daha sonra Anne Frank'in Hatıra Defteri adıyla basılmıştır. Frank bu sebeple Holokost'un en bilinen mağdurlarından biridir. Kendisi konu alan birçok kitap, tiyatro oyunu ve film bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Amsterdam'ın Prinsengracht semtinde saklandıkları evde 4 Ağustos 1944'te yakalanan Anne Frank ve ailesinin, kim tarafından ihbar edildiği, 2. Dünya Savaşı'nın hala aydınlatılamayan sırlarından biriydi.

Evdeki gizli bir bölmede saklandıkları süre boyunca tuttuğu günlükleri, Yahudi soykırımının (Holokost) simgelerinden biri haline gelen Anne Frank ve ailesine Nazilerin nasıl ulaştığı hiçbir zaman öğrenilemedi.

Frank, 15 yaşındayken Şubat 1945'te Bergen-Belsen toplama kampında tifüsten öldü. Anne'in saklanmış olduğu ev 1960 yılında müzeye çevrildi ve günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.