Yabancılar

Yabancılar

Son dakika yabancılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yabancılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yabancılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yabancılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yabancılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.351 yabancılar haberi bulunmuştur. Tüm yabancılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışında sert fren alımlar durdu! İstanbul’un iki ilçesine dikkat çekildi
Konut satışında sert fren alımlar durdu! İstanbul’un iki ilçesine dikkat çekildi Konut piyasasında yaşanan durgunluk yabancıya da sıçradı. Özellikle son dönemde yabancıların yaptığı alımlarda da büyük düşüşler gözleniyor. Peki konutta yabancı payının azalmasının nedeni ne? Şu anda yabancılar İstanbul’da en çok hangi ilçelerde alım yapıyor? İşte detaylar...
8.05.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ta kalanlar ve gidecekler belli oldu
Beşiktaş'ta kalanlar ve gidecekler belli oldu Beşiktaş’ta 20 yabancıdan 9’u büyük olasılıkla kadroda tutulacak. 4 futbolcunun durumu sezon sonu netlik kazanacak. Rosier, Onana, Montero, Hasic ve Ghezzal’ın yanı sıra beklentilere yanıt veremeyen Rebic ve Worrall’la yollar ayrılacak.
7.04.2024 Şampiy10
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı
Dünyanın tohum merkezine yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu ihracatı Trakya tarlalarında üretilen yerli ve milli 20 ton hibrit ayçiceği tohumu, Tekirdağ'dan Rusya'ya ihraç edilmek üzere TIR'larla yola çıkarıldı.
28.03.2024 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor
Ev alacakları ilgilendiriyor! Hata tapuda ortaya çıkıyor Antalya'da kent imar planlarının hazırlandığı yıllarda yapılan hata nedeniyle emlakçılar ve ev almak isteyenler, tapuda karşı karşıya geliyor. Alıcı gezip gördüğü ve anlaştığı 1'inci kattaki dairenin tapuda zemin, zemin katın ise bodrum olarak geçtiğini görünce ev almaktan vazgeçiyor. Emlakçılar ise 'Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor' dedi.
24.02.2024 Gündem
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında!
Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında! Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararında. Bugün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak.
22.02.2024 Ekonomi
Borsada ralli devam ediyor! Yabancılar hız kesmiyor
Borsada ralli devam ediyor! Yabancılar hız kesmiyor Borsa İstanbul’da yeni yılın ilk günlerinden itibaren başlayan ralli devam ediyor. Yabancı yatırımcıların devam eden alımlarına yerli yatırımcıların da katılımıyla BIST100 Endeksi 9.000 puan seviyesine ulaştı. Yılbaşından bu yana yüzde 25 prim oluştu. Konut, döviz, faiz, altın gibi yatırım araçlarıyla karşılaştırıl-dığında BIST100 Endeksi’nin getirisi açık ara önde. Elbette henüz ‘zirve oluştu’ demek için erken ama Borsa İstanbul’da iyimserlik sürebilir.
11.02.2024 Ekonomi
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı
Antalya'da yabancı nüfus 40 bin azaldı! Kiralarda düşüş başladı Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası bu iki ülkeden yoğun göç alan Antalya'daki yerleşik yabancı nüfusu, son 1 yılda 40 bin azaldı. Oturum izinlerinin uzatılmaması, yeni gelenlere izin verilmemesi, konut ve kira fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle Antalya'dan Dubai ve Sırbistan'a yoğun göç yaşanıyor. Konut fiyatları ve kiralarda da yüzde 15- 25 civarında düşüş başladı.
10.02.2024 Ekonomi
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 2 Şubat haftasında 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı.
8.02.2024 Ekonomi
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: VAR kayıtları açıklanacak
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: VAR kayıtları açıklanacak Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig için alınan radikal kararları açıkladı. Buna göre VAR kayıtları kamuoyuyla paylaşılacak.
31.01.2024 Süper Lig
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya
Uzmanlardan velilere kritik uyarı! Gençler ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya Uzmanlar gençler arasında yaygınlaşan tehlikeye karşı aileleri uyardı. Son zamanlarda yaygınlaşan yasadışı bahis sitelerindeki kumar oyunları, gençleri ciddi bir bağımlılık tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor. Uzmanlara göre, özellikle lise çağında çocuğu olan ebeveynlerin bu yeni tehlikeye karşı tetikte olmaları gerekiyor.
17.01.2024 Gündem
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler Tüm yurtta soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Antalya'da ocak ayının ortasında yerli ve yabancılar denize girdi.
14.01.2024 Gündem
Mossad’a espiyonaj yapan 100 dolarlık casuslar! Detaylar ortaya çıktı
Mossad’a espiyonaj yapan 100 dolarlık casuslar! Detaylar ortaya çıktı MOSSAD için casusluk yaptıkları öne sürülen çoğu Suriyeli ve Filistinli şüphelilerin, kendi vatandaşlarına ait bilgileri 100-200 dolar karşılığında İsrail’e sattıkları ortaya çıktı. İşte küçük paralara ancak kilit bilgiler toplayan muhbirlerin yaptığı faaliyetler ve MOSSAD’ın para trafiğinin detayları...
7.01.2024 Gündem
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek
Putin'den yeni kararname: Ukrayna'da savaşan yabancılar Rusya vatandaşlığı alabilecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin imzaladığı kararnameyle, Ukrayna’daki savaşta Rusya ordusunda görev yapmak üzere sözleşme imzalayan yabancı uyrukluların ve ailelerinin Rus vatandaşlığı almasının önünü açtı.
4.01.2024 Dünya
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler Antalya'da yerli ve yabancılar, 2024 yılının ilk gününde denize girdi.
1.01.2024 Gündem
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti'
ABD, Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 'vize muafiyeti' Cumhurbaşkanlığı kararına göre; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Kanada ve bazı Arap ülkeleri vatandaşlarına 90 gün süreyle vize muafiyeti sağlanması Resmi Gazete’de yayımlandı. 
23.12.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Galatasaray’ın eski futbolcusu ile Manchester United'ın kalecisi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusu bulunuldu
Galatasaray’ın eski futbolcusu ile Manchester United'ın kalecisi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla suç duyurusu bulunuldu Manchester United'ın kalecisi Andre Onana ve 4 kişi hakkında ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla avukat Kerim Bahadır Şeker suç duyurusunda bulundu.
20.11.2023 Gündem
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor
Öğrenciye 'uygun' kiralık ev 12 bin 500 lira! Şikayet yağıyor Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki ilçelerde 8 bin lira ila 500 bin lira arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin lirayı ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 2 odalı konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 12 bin 500 liradan başlayan fiyata kiralanıyor.
7.10.2023 Yaşam
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya: 42 bin 875 düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "1 Haziran'dan 22 Eylül'e kadar 42 bin 875 düzensiz göçmeni deport ettik. Sahaya böyle basmamız sonucunda vizesi biten, ikamet izni biten 105 bin 488 yabancı uçağa bindi, ülkeden ayrıldı" dedi.
27.09.2023 Gündem
Antalya 8 ayda 10 milyonu aşkın turist ağırladı
Antalya 8 ayda 10 milyonu aşkın turist ağırladı Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya'nın 2023'ün ilk 8 ayında bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 19,45 artışla toplam 10 milyon 835 bin 204 ziyaretçi ağırladığını duyurdu.
27.09.2023 Ekonomi
Türkiye turizmde rekor kırdı! Yüzde 13,95 artış gerçekleşti
Türkiye turizmde rekor kırdı! Yüzde 13,95 artış gerçekleşti Kültür ve Turizm Bakanlığı paylaştığı verilerde Türkiye'ye ilk 8 ayda 36,8 milyon ziyaretçinin geldiğini duyurdu. Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ını yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sını ise yurt dışı ikameti vatandaşlar oluşturdu.
22.09.2023 Ekonomi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi Yabancı yatırımcıda Türkiye rekabeti başladı. Yabancı yatırımcı kur riski az olan alanlara yoğunlaşabilir. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından doğrudan yatırımlarda ve portföy yatırımlarında beklenen yabancı ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar “Altı ay önce Türkiye’ye bakmadıklarını söyleyen yatırımcılar şimdi geri dönüyor. ‘Yeni rakipler gelmeden işimi bitireyim’ diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.
16.09.2023 Ekonomi
Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında rekor
Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısında rekor Türkiye, 2023 yılının ilk 7 ayında toplam 30 milyon 93 bin 446 ziyaretçiyi ağırlarken turizmde rekor yılı olan 2019’daki 26 milyon 524 bin rakamını geçti.
25.08.2023 Ekonomi
Bakan Yerlikaya kritik rakamı duyurdu! 1 ayda 21 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Bakan Yerlikaya kritik rakamı duyurdu! 1 ayda 21 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göçmenlerin tespitine yönelik İstanbul’da mobil göç noktaları kurduklarını hatırlatarak, son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.
22.08.2023 Gündem
Ucuz tatil fırsatı başladı! Fiyatlar yüzde 40 düştü
Ucuz tatil fırsatı başladı! Fiyatlar yüzde 40 düştü Ucuz tatil fırsatı başladı. Yabancılar tarafından satın alınan konutların turizm amaçlı konaklamada kullanılması otellerdeki doluluk oranını aşağı çekti. Ayrıca artan maliyetler de fiyatlara yansıyınca iç talep sınırlı kaldı ve otellerdeki doluluk istenen seviyeye gelemedi. Bu nedenle sezonun son aylarına girilirken oteller yüzde 40’lara varan indirime gitti. İşte detaylar...
19.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Yabancılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yabancılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.