Washington Yönetimi

Washington Yönetimi

Son dakika Washington yönetimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Washington yönetimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Washington yönetimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Washington Yönetimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan washington yönetimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.708 washington yönetimi haberi bulunmuştur. Tüm washington yönetimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gazze yoğun ateş altında! Katliam sonrası İsrail durmuyor, ABD'den skandal 'veto'
Gazze yoğun ateş altında! Katliam sonrası İsrail durmuyor, ABD'den skandal 'veto' Havalimanında Netanyahu tarafından kucaklanarak karşılanan ABD lideri Biden, hastanedeki saldırıya 'patlama' deyip Filistinli grupları sorumlu tuttu. Temasları sonrası basın açıklaması düzenleyen Biden, İsrail için ABD Kongresi'nden destek isteyeceğini bildirdi. Öte yandan Washington yönetimi BM'nin insani yardım için talep ettiği ateşkesi reddetti.
19.10.2023 Gündem
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor
İsrail basını: Netanyahu, Erdoğan ile görüşmeye çalışıyor İsrail basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme ayarlamak için uğraştığını yazdı. İşte İsrailli başbakanın verdiği yoğun çabanın arkasındaki dikkat çeken neden.
16.06.2023 Dünya
Washington'dan Yunanistan'a S-300 mesajı: Sizde olması bizim için sorun değil
Washington'dan Yunanistan'a S-300 mesajı: Sizde olması bizim için sorun değil ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunanistan' sevince boğan açıklama geldi. Türkiye’ye Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın aldığı için tepki gösteren Washington yönetimi, Rus S-300 füze sistemlerinin Yunanistan’da bulunmasını mesele etmediği mesajını verdi.
3.09.2022 Dünya
İran: Nükleer müzakereler sona erdi, anlaşma süreci devam ediyor
İran: Nükleer müzakereler sona erdi, anlaşma süreci devam ediyor İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı Abbas Muktedayi, “Nükleer müzakereler son buldu ve anlaşma süreci ise devam ediyor” dedi.
17.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! NATO zirvesi sonrası İsveç ve Finlandiya'ya net mesaj... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid'de gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonunda medya mensuplarıyla söyleşi gerçekleştirdi. NATO Zirvesi'nin Türkiye için büyük bir diplomatik zafer olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreç özellikle İsveç ve Finlandiya’ya aittir. Herhangi bir yanlışları vesaire olduğu zaman zaten kapı gibi belgeler elde, oradan gereğini yaparız" dedi. Erdoğan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışıyor. İnşallah arkadaşlarımız çalışmayı efradını cami ağyarını mani bir şekilde bitirirler. Biliyorum ki Asgari Ücret Tespit Komisyonu en ideal seviyeyi belirleyecek. Biz de inşallah müjdeli haberi işçilerimizle, emekçilerimizle paylaşırız." dedi.
1.07.2022 Siyaset
Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı?
Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Ukrayna-Rusya arasındaki kriz büyüyor. ABD'nin de dahil olmasıyla bölgeye birçok askeri yığınak yapıldı. Rusya, en güçlü ordular listesinde 2. sırada bulunurken Ukrayna ise 25. sırada yer alıyor. Moskova Yönetimi'nin Ukrayna'yı işgale karar verdiği, işgalin birkaç gün içinde başlayabileceği iddia edilirken Washington Yönetimi ve Birleşik Krallık'tan vatandaşlarına "Ukrayna'yı terk edin" çağrısı geldi. Peki, Rusya neden Ukrayna’ya saldırıyor, Ukrayna’yı neden işgal etmek istiyor? Rusya Ukrayna krizi neden çıktı?
26.02.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan son dakika Ukrayna talimatı! Askerler harekete geçiyor
ABD Başkanı Biden'dan son dakika Ukrayna talimatı! Askerler harekete geçiyor ABD Başkanı Joe Biden'dan son dakika açıklama geldi. Biden yaptığı açıklamada, "Putin Batı'yı bölemedi" dedi. Biden, ABD'nin Avrupa'daki kapasitesini artırmak ve NATO'ya destek olmak için Avrupa'ya ek asker gönderme emri verdi.
25.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna gerilimde son dakika gelişmesi! ABD resmen açıkladı, binlerce asker tetikte...
Rusya-Ukrayna gerilimde son dakika gelişmesi! ABD resmen açıkladı, binlerce asker tetikte... ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan, Rusya’nın güvenlik garantisi tekliflerine Washington yönetiminin yanıtını içeren mektubu Rusya Dışişleri Bakanlığına teslim etti. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, mektupta Rusya'ya Ukrayna'nın kendi müttefiklerini kendi seçebileceğini açıkça belirtirken, Washington Yönetimi'nin Moskova'nın bu yöndeki talebini geri çevirdiği ortaya çıktı. Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Rusya'nın endişelerini dinlemeye ve diplomasiyle çözmeye hazırız. NATO yazılı güvenlik tekliflerini Rusya'ya iletti" dedi.
26.01.2022 Dünya
Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! ABD şokta...
Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! ABD şokta... Havana Sendromu bir ülkeye daha sıçradı! Wall Street Journal’dan kritik iddia. Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ziyaret öncesi büyük şok yaşadı. ABD'nin Bogota Büyükelçiliği’nde çalışan bazı kişilerde bu gizemli hastalığa rastlandığı ortaya çıktı.
13.10.2021 Dünya
Blinken'dan Taliban'a çağrı: Charter uçuşlara izin ver
Blinken'dan Taliban'a çağrı: Charter uçuşlara izin ver ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Taliban'a Afganistan'dan tahliyeler için charter uçuşlara izin vermesi çağrısı yaptı.
8.09.2021 Dünya
Afganistan’da Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi! ABD bombardımana başladı
Afganistan’da Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi! ABD bombardımana başladı Son dakika haberi... ABD’nin Afganistan’dan çekilme kararının ardından Taliban’ın ilk kez bir vilayet merkezini ele geçirdiği daha sonra ise Mareşal Raşid Dostum’un kalesi sayılan Şibirgan’da kontrolü sağladığı iddia edildi. Washington yönetimi Taliban’a karşı bombardıman uçaklarını yollarken, yerleşim birimlerine saldırılar sonrası, ülkeden kaçışların arttığı öğrenildi.
8.08.2021 Dünya
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz
ABD'den İran açıklaması: Yaptırımları kaldırmaya hazır oluruz Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İran'ın 2015'teki nükleer anlaşma dahilinde nükleer programına dönmesi durumunda bu ülkeye yönelik yaptırımları kaldırmaya hazır olduklarını söyledi.
7.05.2021 Dünya
Ürdün Kralı 2. Abdullah resmen açıkladı: Fitne sona ermiştir
Ürdün Kralı 2. Abdullah resmen açıkladı: Fitne sona ermiştir Ürdün Kralı 2. Abdullah, "dış güçlerle ülkenin güvenliğini hedef alan birtakım faaliyetlere karıştığı" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan eski Veliaht Prens Hamza bin Hüseyin'in ailesi ile birlikte sarayında bulunduğunu ve son günlerde yaşanan "fitnenin son bulduğunu" söyledi. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Kral Abdullah'ı arayarak desteğini ifade etti.
7.04.2021 Dünya
ABD Biontech/Pfizer'dan 100 milyon doz aşı daha alıyor
ABD Biontech/Pfizer'dan 100 milyon doz aşı daha alıyor ABD hükümeti, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması Biontech'in geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısından ilave 100 milyon doz satın almak üzere anlaştı.
23.12.2020 Dünya
ABD'nin yaptırım kararına Türkiye'den karşı hamle!
ABD'nin yaptırım kararına Türkiye'den karşı hamle! ABD, Rusya'dan S-400 sistemlerinin alımı nedeniyle Türkiye'ye bazı yaptırımlar uygulama kararı aldı. Bu gelişmenin ardından Dışişleri Bakanlığı, Washington Yönetimi'ne çok sert tepki gösterdi. Peki ABD'nin yaptırım kararı neleri etkileyecek, Türkiye nasıl bir yol izleyecek?
15.12.2020 Ekonomi
Çinli araştırmacılar ABD'yi terk ediyor
Çinli araştırmacılar ABD'yi terk ediyor ABD üniversitelerinde ve araştırma kurumlarında görevli yaklaşık 1000 Çinli araştırmacının, teknoloji hırsızlığı konusundaki dava ve soruşturmaların yarattığı baskı sebebiyle ülkeyi terk ettiği belirtildi.
4.12.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD'de seçim sonuçlanmadan bomba iddia: Jeffrey görevi bırakıyor
ABD'de seçim sonuçlanmadan bomba iddia: Jeffrey görevi bırakıyor ABD'deki tarihi seçimler sonuçlanmadan bomba iddia geldi. İngiltere merkezli Şarku'l Avsat (Ortadoğu) gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin görevinden ayrılacağını yazdı.
7.11.2020 Dünya
İran uydusu ortalığı karıştırdı!
İran uydusu ortalığı karıştırdı! İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, ülkesinin uzaya uydu göndermesinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararına aykırı olduğuna ilişkin ABD ve Avrupa ülkelerinden yöneltilen suçlamaları reddetti.
25.04.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD'den İran'a bir yaptırım daha!
ABD'den İran'a bir yaptırım daha! ABD yönetimi, İran Atom Enerjisi Kurumu ile Başkanı Ali Ekber Salihi'yi yaptırım listesine aldı.
30.01.2020 Dünya
ABD'den Hafter'e çağrı! Hemen başlasın...
ABD'den Hafter'e çağrı! Hemen başlasın... Washington yönetimi, Akdeniz kıyısındaki limanları kapatan savaş ağası General Halife Hafter'den petrol ihracatının 'derhal' başlatılmasını istedi.
21.01.2020 Dünya
Şoke eden açıklama: İntikam tamamlanmadı!
Şoke eden açıklama: İntikam tamamlanmadı! İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şikarçi, Irak'taki ABD üssüne düzenledikleri saldırıyı "intikamın tamamı" olarak görmediklerini söyledi.
8.01.2020 Dünya
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor?
Süleymani’den sonra yeniden kurulacağı duyurulan Mehdi Ordusu nedir? Kaç kişiden oluşuyor? Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr tarafından yayımlanan duyuruya göre, ABD karşıtı "Mehdi Ordusu"nun yeniden aktif edildiği ediliyor. Yeniden kurulduğu duyurulan Mehdi Ordusu kimdir, örgütsel yapısı nasıldır? Mehdi ordusu kaç kişiden oluşuyor?
4.01.2020 Gündem
ABD'den bombardıman uçağıyla gözdağı
ABD'den bombardıman uçağıyla gözdağı Kore Yarımadası ve Japonya yakınlarında ABD silahlı kuvvetlerine ait bir B-52 stratejik bombardıman uçağı ile Global Hawk insansız hava aracının tespit edildiği bildirildi.
11.12.2019 Dünya
Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk!
Bolivya'da 11 yıl sonra bir ilk! Bolivya'da ordunun ve muhalefetin baskısıyla Devlet Başkanı Evo Morales'in istifa etmesinin ardından göreve gelen geçici hükümet, 11 yıl sonra ABD'ye büyükelçi atadı.
27.11.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Washington Yönetimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki washington yönetimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.