Gazete Vatan Logo

ABD Başkanı Biden'dan son dakika Ukrayna talimatı! Askerler harekete geçiyor

ABD Başkanı Joe Biden'dan son dakika açıklama geldi. Biden yaptığı açıklamada, "Putin Batı'yı bölemedi" dedi. Biden, ABD'nin Avrupa'daki kapasitesini artırmak ve NATO'ya destek olmak için Avrupa'ya ek asker gönderme emri verdi.

ABD Başkanı Biden'dan son dakika Ukrayna talimatı! Askerler harekete geçiyor

ABD Başkanı Biden, Avrupa'ya ilave asker gönderme kararı aldığını açıkladı. ABD'nin kararına Rusya'dan jet yanıt gelirken, "geri dönülemez bir noktaya" yaklaştığı yorumu yapıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali dünyanın bir numaralı gündem maddesi halinde olmayı sürdürüyor. İşgalin ikinci günü biterken Avrupa Birliği ve İngiltere'yi takiben ABD de üst düzey yaptırım kararı açıkladı.

Washington Yönetimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u yaptırım listesine ekledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, bugün düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, "ABD Avrupalı müttefiklerimizin kararıyla aynı doğrultuda Putin, Lavrov ve Rus ulusal güvenlik ekibinin diğer üyelerine yaptırım uygulayacak" dedi.

ABD'nin Putin ve Lavrov'a uygulayacağı yaptırımlara seyahat yasağı da dahil olacak.

BİDEN: PUTİN AMACINA ULAŞAMADI

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Amerika'nın Avrupa'daki kapasitesini artırmak ve NATO'ya destek olmak için Avrupa'ya ek asker gönderme emri verdi.

ABD lideri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'yı bölme amacında başarılı olamadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Joe Biden, "NATO'nun değerlerimizi paylaşan ve bir gün İttifak'a katılmak isteyen Avrupa Devletleri için açık kapı politikasını sürdüreceğiniz belirtti.

BİR YAPTIRIM KARARI DA KANADA'DAN

Rusya lideri Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov'a yaptırım uygulayan ülkeler arasına Kanada'da katıldı. Başbakan Justin Trudeau, Ukrayna işgali nedeniyle Putin ve Lavron'un yaptırım listesine alındığını açıkladı. Trudeau, ayrıca Rusya'nın SWIFT sisteminden çıkarılmasına da destek verdiğini ifade etti.

RUSYA'DAN JET YANIT

ABD'nin bu kararına Rusya'dan yanıt gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı, Batı ile ilişkilerin "geri dönülemez bir noktaya" yaklaştığı yorumunda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Putin ve Lavrov'a yaptırım uygulanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Batı'yla ilişkilerin geri dönülemez noktaya yaklaştığını belirtti. Rus televizyonunda yaptığı açıklamada Zaharova, yaptırımların "Batı'nın dış politikadaki zayıflığına bir örnek ve gösterge" olduğunu söyledi.

Haberin Devamı