Vilayet

Vilayet

Son dakika vilayet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vilayet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vilayet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vilayet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vilayet gelişmeleri de dahil olmak üzere 471 vilayet haberi bulunmuştur. Tüm vilayet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar?
Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu (Mehmet Kemal Yazıcıoğlu) kimdir, Tokat Belediye başkanı hangi partiden, kim oldu, nereli, kaç yaşında, ne iş yapar? "Efsane Vali" merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat seçimlerinde önde gidiyor. Milliyetçi Hareket Partisi'nden seçime giren Yazıcıoğlu resmi olmayan rakamlara göre oyların yüzde 52'sini alan Yazıcıoğlu'nun seçim zaferi, kentte büyük bir coşkunun yaşanmasına neden oldu. Peki, Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir? Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu nereli, ne iş yapıyor, kaç yaşında?
1.04.2024 Gündem
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye başkanı seçildi
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu belediye başkanı seçildi Tokat'ta aday olan ve resmi olmayan sonuçlara göre belediye başkanı seçilen efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu konuştu: "Tokat, Türkiye'ye örnek olacak"
1.04.2024 Gündem
Yılın son MGK'sından Gazze vurgusu çıktı! 7 maddelik bildiri
Yılın son MGK'sından Gazze vurgusu çıktı! 7 maddelik bildiri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı sonrası 7 maddelik MGK bildirisi yayımlandı. Bildiride 'İsrail Gazze’de işlediği ve tarihe kara bir leke olarak geçen insanlık dışı suçların neticeleri ile er ya da geç yüzleşmek zorunda kalacak' ifadeleri yer aldı.
29.11.2023 Gündem
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Vestfalya Antlaşması Özeti Ve Önemi... Vestfalya Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Avrupa tarihinde imzalanmış olan bir önemli antlaşmalardan biri de Vestfalya antlaşmasıdır. Avrupa tarihi kaynaklarında oldukça çok tartışılan Vestfalya antlaşması dini hükümler içeren bir anlaşma olması ile dikkat çekmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu?
72 Plaka Neresi? 72 Hangi Şehrin Plakası? 72 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de toplam 81 il bulunmaktadır. Bu illerin ise kendisine ait, bir nevi kimlik numarası niteliğinde trafik kodları vardır. Bu kodlara ise plaka kodu adı verilir. Plaka kodu sayısı, toplam şehir sayısına eşittir. Yani toplamda 81 ile 81 adet plaka kodu belirlenmiştir. Bu listede yer alan 72 plaka kodu ise Batman şehrine aittir. Batman ili Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan önemli bir ilimizdir.
29.08.2023 Yaşam
67 Plaka Neresi? 67 Hangi Şehrin Plakası? 67 Hangi İlin Plaka Kodu?
67 Plaka Neresi? 67 Hangi Şehrin Plakası? 67 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de plaka kodları il isimlerinin alfabetik sıralanması ile oluşturulmuş kodlardır. Fakat ülkemizdeki bazı şehirler bu sistem kurulduktan çok daha sonra şehir olma hakkı elde ettiği için alfabetik sıralamanın dışında kalabilmektedir. Bu durum o ilin vilayet olma hakkı kazandığı tarih ile ilişkilidir. Bu sistem ilk kurulduğunda 67 plaka kodun Zonguldak ili için belirlenmiştir. 
29.08.2023 Yaşam
66 Plaka Neresi? 66 Hangi Şehrin Plakası? 66 Hangi İlin Plaka Kodu?
66 Plaka Neresi? 66 Hangi Şehrin Plakası? 66 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 81 il bulunmaktadır. Bu illerden bazılarının plakaları insanlara daha aşina gelirken bazı şehirler için ise arama motorlarından yardım alınarak, araştırma yapılma ihtiyacı duyulabiliyor. Bu kodlardan biri olan 66 plaka kodu da sıkça merak edilmektedir. Alfabetik sıralama şeklinde belirlenen plaka kodları listesinde 66 plaka kodu Yozgat iline denk gelmektedir.
29.08.2023 Yaşam
56 Plaka Neresi? 56 Hangi Şehrin Plakası? 56 Hangi İlin Plaka Kodu?
56 Plaka Neresi? 56 Hangi Şehrin Plakası? 56 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye’de bulunan 81 ilin her birinin özel bir plaka kodu vardır. Bu kodlar belirli bir ili temsil etmektedir. Araç plakalarındaki ilk 2 hane ile kodlar tanımlanmaktadır. Plaka kodları arasında yer alan 56 numaralı plaka Siirt şehrine tanımlı olmaktadır. Toplamda 7 ilçesi olan Siirt, KGM kayıtlarına bakıldığında ortalama uzunluğu 394 kilometre olmakta ve 21 il yolu bulunmaktadır. 
28.08.2023 Yaşam
38 Plaka Neresi? 38 Hangi Şehrin Plakası? 38 Hangi İlin Plaka Kodu?
38 Plaka Neresi? 38 Hangi Şehrin Plakası? 38 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizde her ile ait bir plaka kodu vardır. Trafikte yer alan araçlardaki bu plakalar üzerinden aracın kayıtlı olduğu ili bulmak mümkündür. Bu kapsamda araştırılan plaka kodlarından biri de 38 olarak karşımıza çıkıyor. 38 kodu Kayseri iline ait plaka kodudur. Araçların ön ve arka kısımlarında sabitlenen ve rakamlar ile harflerden meydana gelen bu plakalar, taşıtlarının tescil belgesidir.
25.08.2023 Yaşam
30 Plaka Neresi? 30 Hangi Şehrin Plakası? 30 Hangi İlin Plaka Kodu?
30 Plaka Neresi? 30 Hangi Şehrin Plakası? 30 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizde bulunan her il için belirlenmiş olan özel bir plaka kodu bulunmaktadır. Karayollarında taşıtların trafikte denetlenebilmesi için plakalar kullanılmaktadır. Araçların sahip oldukları plakalar sayesinde araçların resmi kurumlar tarafından kayıt altına alınması mümkün olmaktadır. Ülkemizde plaka kodları alfabetik bir düzene sahiptir. 30 plaka kodu ise Hakkari iline ve ilçelerine ait olarak bilinmektedir. 
24.08.2023 Yaşam
28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu?
28 Plaka Neresi? 28 Hangi Şehrin Plakası? 28 Hangi İlin Plaka Kodu? Plaka bilgileri gerekli olduğu durumlarda trafikte kullanıcı hakkında bazı bilgilerin edinilmesi adına gerekli olan metal bir tabeladır. Bu tabela Türkiye'de her ile bir sayı tekabül edecek şekilde alfabetik olarak belirlenmiştir. Bu doğrultuda 28 sayısına denk gelen ilimiz Karadeniz Bölgesinde yer alan Giresun ili olarak karşımıza çıkar.
22.08.2023 Yaşam
25 Plaka Neresi? 25 Hangi Şehrin Plakası? 25 Hangi İlin Plaka Kodu?
25 Plaka Neresi? 25 Hangi Şehrin Plakası? 25 Hangi İlin Plaka Kodu? Tarihte ilk olarak Fransa’da uygulanan taşıt kayıt plakaları daha sonra karayolu ulaşımın artması ile birlikte önce Belçika ardından da İngiltere üzerinden tüm dünyaya yayılmış bir sistemdir. Türkiye'de de kullanılmakta olan bu plaka sistemi, araçları belirli bölgeler ile ilişkilendirme konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Ülkemizde 81 ile ait ayrı ayrı plaka kodları bulunmakta ve bunlardan bir tanesi olan 25 plaka kodu ise Erzurum'a ait olmaktadır.
22.08.2023 Yaşam
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı: Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyonla mücadele mesajı: Fırsatçılara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt'ta toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Emekli maaşlarına zam oranını refah payı ile yüzde 25'e çıkarıyoruz. Emeklileri enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz" ifadelerini kullandı.
8.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse onu yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse onu yaparız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde Hemşehri Dernekleri Buluşması'ndan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Biz batının bütün ülkeleriyle de görüşürüz, ABD ile de Rusya ile de Çin ile de görüşürüz, bu görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olarak yaptık. Hiçbirini dışlamadık. 'Batı ne istiyorsa onu yapacağız' dediler. 'Batı ne istiyorsa yapacağız' dediler. Bay bay Kemal, Batı ne isterse değil Türkiye ne isterse biz onu yaparız" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete Selçuk Bayraktar tepkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Toplu Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Ülkenin başında yerli milli kararlı bir yönetim olmasaydı bu saydıklarımı çoktan yaptırmışlardı. Bu CHP'liler, İP, terör örgütü, HDP, Kandil, TCG Anadolu'dan rahatsız. Bu terör örgütüne bizler gereken dersi verdik mi? Biliyorlar ki eğer Cumhur ittifakı iş başında olursa teröristlere aman almak yok. 14 Mayıs bunların siyasi mevta haline gelmesi olacaktır" dedi. Erdoğan, Gençlik Buluşmaları Eskişehir İftarı Programı’nda konuştu. Erdoğan burada, "Yatıyorlar kalkıyorlar Selçuk aşağı Selçuk yukarı. Neymiş? Damatmış. Bunların babası bankalardan kuruş kredi almadan çalıştı. Çocukları da böyle devam ediyor." diye konuştu.
18.04.2023 Gündem
Erdoğan Eskişehir mitingi ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’e ne zaman gelecek?
Erdoğan Eskişehir mitingi ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’e ne zaman gelecek? AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Nisan Salı günü Eskişehir’e geleceğini açıkladı. Peki, Erdoğan Eskişehir mitingi ne zaman, Cumhurbaşkanı Erdoğan Eskişehir’e ne zaman gelecek?
18.04.2023 Gündem
İstanbul depreme ne kadar hazır?  'Sefer görev emri' çağrısı
İstanbul depreme ne kadar hazır? 'Sefer görev emri' çağrısı KİPTAŞ eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, 1999 öncesi yapılan yapıların yüzde 65’nin yenilendiğini belirtti. Sefer görev emri için çağrıda bulunan Yıldırım, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşüm başvurularının beş kat arttığını dile getirdi.
5.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi:  İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye Rifkin tepkisi: İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda Vezirköprü Devlet Hastanesi, Asarcık-Kavak Yolu, 19 Mayıs Üniversitesi Ballıca Kampüsü ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz milletimize karşı daima hasbi olduk. İthal danışmanlarla yürümedik biz bu yollarda. Siz varsınız yeter. Nedir o ithal danışmanlar falan. Geç o işleri geç. Gözümüzde kalbimiz de hep millete baktı. Türkiye'yi bölgesinde ve dünyada dikkatle takip edilen sözüne kulak verilen ülke haline getirdik" dedi.
10.12.2022 Siyaset
Tayland'da saldırı: En az 31 ölü!
Tayland'da saldırı: En az 31 ölü! Tayland'ın kuzeydoğusundaki vilayette düzenlenen silahlı saldırıda, aralarında çocukların da olduğu 31 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.
6.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik zirveye işaret etti: Bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanı'nda Sakarya Acil Durum Hastanesi, büyükşehir yatırımları ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de köprülerimizde araçlar gidip geliyor. Hani ekonomide her şey çökmüştü, batmıştı. Yollar tıklım tıklım dolu. Bu ekonomik canlılığı gösteriyor." dedi. Erdoğan ayrıca, "Rusya ve Ukrayna arasında savaş var. Tarım tahıl koridorundan tahılı Karadeniz'den dünyaya dağıtan hangi ülke? Esir takasını Türkiye yaptı. Takası yapıp ülkelerine gönderdik. Ve şu anda Rusya, Ukrayna, BM Genel Sekreteri ve dünya bizleri konuşuyor." ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Haziran sonu itibarıyla 19 milyonu yakalamış olacağız
Bakan Ersoy: Haziran sonu itibarıyla 19 milyonu yakalamış olacağız Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl beklenilen turist sayısıyla ilgili "Bu yıl hedefimiz minimum yüzde 40 büyüme. İlk 6 aylık gerçekleşmeler ve ileriye dönük rezervasyonlar da gayet sevindirici durumda. Haziran ayı sonu itibarıyla tahminen 19 milyon rakamını Türkiye olarak yakalamış olacağız" dedi.
17.06.2022 Siyaset
81 ilde siren sesleri yankılandı! Vatandaş büyük panik yaşadı! Sebebi ortaya çıktı
81 ilde siren sesleri yankılandı! Vatandaş büyük panik yaşadı! Sebebi ortaya çıktı Türkiye'de 81 ilde aynı anda duyulan siren sesleri vatandaşlarda tedirginlik yaratırken, sosyal medya hesaplarında konunun detayları araştırılıyor. Rusya-Ukrayna arasında yaşanan savaşın ardından sürekli gündeme gelen siren sesleri, ülkemizde de 81 ilde aynı anda duyulunca merak konusu oldu. Siren seslerinin sebebinin 81 ilde aynı anda yapılan tatbikat olduğu ortaya çıktı. Bakan Soylu tatbikat sonrası yaptığı açıklamada "Bu yıl içerisinde çeşitli temalarda olmak üzere 54 bin tatbikat gerçekleştireceğiz. Yıl sonuna doğru büyük Türkiye tatbikatı yapacağız. Türkiye'de 81 vilayet ve tüm ilçelerde gerçekleştirilen bu tatbikat nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi.
4.03.2022 Gündem
Türkiye Atatürk'e yönelik çirkin saldırıyı konuşuyor! Onur Anıtı'nın bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı
Türkiye Atatürk'e yönelik çirkin saldırıyı konuşuyor! Onur Anıtı'nın bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı Samsun’daki Onur Anıtı’na yönelik çirkin saldırıya tepkiler her geçen gün artıyor. Milli Mücadele’yi başlatmak için Bandırma Vapuru ile İstanbul'dan ayrılan Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığı noktaya dikilen ‘Onur Anıtı’nın bilinmeyen hikayesi ortaya çıktı. Yıkılmaya çalışılan anıtın yapım öyküsü dinleyenleri şaşırtıyor...
5.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vilayet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vilayet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.