Gazete Vatan Logo

66 Plaka Neresi? 66 Hangi Şehrin Plakası? 66 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de 81 il bulunmaktadır. Bu illerden bazılarının plakaları insanlara daha aşina gelirken bazı şehirler için ise arama motorlarından yardım alınarak, araştırma yapılma ihtiyacı duyulabiliyor. Bu kodlardan biri olan 66 plaka kodu da sıkça merak edilmektedir. Alfabetik sıralama şeklinde belirlenen plaka kodları listesinde 66 plaka kodu Yozgat iline denk gelmektedir.

66 Plaka Neresi? 66 Hangi Şehrin Plakası? 66 Hangi İlin Plaka Kodu?

66 Plaka Neresi?

Devletin legal kurumları tarafından tüm araçların kayıt edilerek tanınması amacı taşıyan taşıt plakaları, araçların olmazsa olmaz parçalarıdır. Arabaların üzerinde bulunan plakaların başında yazan rakamlar, o plakanın hangi şehre ait olduğunu belirtir. Plaka kodları en başta, araç alım-satım işlemleri adına oldukça önemli olmaktadır.

Kişiler de, satın almak istediği araçların, plakalarının hangi şehre ait olduğunu buradan anlayabilmektedir. 66 plaka kodunun nereye ait olduğu sorusunun cevabı ise Yozgat olarak verilmektedir. Osmanlı Devleti zamanının son dönemlerinde Ankara iline bağlı bir sancak olarak geçen Yozgat, cumhuriyetin ilan edilmesinin ardından il olma statüsü kazanmıştır.

Bununla birlikte Yozgat şehrinin 66 plaka kodunu aldığı tarih 1962 senesidir. Bu tarihte yürürlüğe giren bir yönetmelik ile ülkemizdeki her ile plakalarda kullanılmak üzere vilayet kodları verilmiştir. Alfabetik sıra ile ilerleyen listede Yozgat şehrine de 66 il kodu denk gelmiştir.

66 Hangi Şehrin Plakası? 

Haberin Devamı

66 plakası, Yozgat için kullanılmaktadır. Türkiye'de trafikte 66 kodu ile seyir halinde bir araç görüldüğünde Yozgat'a şehrine ait bir plaka olduğunu bilmek gerekir. Ortalama 5000 yıllık bir tarihi geçmişe sahip Yozgat şehri, İç Anadolu Bölgesi'ne aittir. Ancak Çekerek, Kadışehri ve Aydıncık ilçeleri Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır.

66 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de bulunan 81 ilin her birinin bir plaka kodu bulunmaktadır. Bu kodlar il isimlerinin alfabede geliş sırasına göre belirlenmiştir. 66 plaka kodunun ise hangi ile ait olduğu konusunda pek çok vatandaş merak içerisindedir.

66 plaka kodu Yozgat iline ait olmaktadır. Yozgat iline kayıtlı olan tüm motorlu taşıtların plakasında yer alan plaka kodu 66 olarak karşımıza çıkar. Yozgat ilinin tüm ilçelerinde de bu kod geçerlidir. Çünkü plaka kodları şehirlerin bütün ilçelerinde de aynı şekilde kullanılmaktadır.