Vergi Usul Kanunu

Vergi Usul Kanunu

Son dakika vergi usul kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi usul kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi usul kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Usul Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi usul kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 700 vergi usul kanunu haberi bulunmuştur. Tüm vergi usul kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Gayrimenkul alım satımı yapan şirket, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden verdiği reklamlarla Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladığı belirtildi.
21.03.2024 Gündem
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim"
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim" Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Adana’da evini ve arabasını satıp şirkete yatırım yapan mağdurlar, biran önce şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi.
21.03.2024 Adana
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek
Adana’da patates ve soğana sıkı denetim! Çalışmalar devam edecek Adana’da patates ve soğanda fahiş fiyat oluşmaması ve tüketicinin mağdur olmaması için Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevlileri halde üçlü denetim yaptı.
16.02.2024 Adana
Dilan Polat mahkeme kararı ne zaman, Dilan Polat mahkemeye ne zaman çıkacak? Dilan Polat çıktı mı, serbest bırakıldı mı, Dilan Polat dava sonucu ne oldu?
Dilan Polat mahkeme kararı ne zaman, Dilan Polat mahkemeye ne zaman çıkacak? Dilan Polat çıktı mı, serbest bırakıldı mı, Dilan Polat dava sonucu ne oldu? Dilan Polat ve eşi Engin Polat kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalardan tutuklanmıştı. Dilan Polat'ın arkadaşı Sevim Alan 4 Kasım'dan bu yana cezaevinde olan Polat ailesinin mahkeme tarihini paylaştı. Peki, Dilan Polat mahkemeye ne zaman çıkacak? Dilan Polat mahkemeye çıktı mı?
25.01.2024 Gündem
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Ekonomi
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Polat çifti soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi daha dosyaya dahil edildi
Polat çifti soruşturmasında yeni gelişme! 2 kişi daha dosyaya dahil edildi Polat çifti soruşturmasında yasadışı bahis suçlamasında ceza alan Veysel Şahin ve Derkan Başer şüpheli olarak soruşturmaya dahil edildi.
15.12.2023 Gündem
Öz çiftinin 3 şirketine kayyum atandı
Öz çiftinin 3 şirketine kayyum atandı Özlem ve Tayyar Öz çiftine ait 3 şirkete kayyum atandı.
4.12.2023 Gündem
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli
Yurt dışından telefon getiren herkes için geçerli Yurt dışından telefon getiren herkesi yakından ilgilendiriyor. 2023 için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlenirken, yurt dışından getirilen telefonların Türkiye’de kullanıma açılması için ödenecek IMEI kayıt harcı da zamlanacak.
28.11.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı
Dilan-Engin Polat çiftiyle ilgili flaş gelişme! Şirketlerine kayyum atandı Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'ya ait şirketlere mahkeme kararı doğrultusunda kayyum atandı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından şirketlere Halil İbrahim Akyıldız, Mehmet Nihat Arcagök, Bülent Girgin, İcat Sayda, Gülşen Altınay, Münevver Gökgün Akkaya, Elif Düzen Özomay, Ahmet Miraç Akmen'nin atanmalarına karar verildi.
15.11.2023 Gündem
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık
Engin Polat'ın yeni ifadesi ortaya çıktı! Babası ve kardeşine 25 milyon lira harçlık İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan Engin Polat'ın ifadesinin detayları ortaya çıktı. Engin Polat'ın ifadesinde eşi Dilan Polat'ın şirketlerin reklam yüzü olduğunu mali işlerle kendisinin ilgilendiğini belirterek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Şirketlerimin faaliyetleri tamamen yasal, mevzuata uygundur" dedi. Engin Polat'ın babasının hesabına 18, kardeşinin hesabına ise 7 milyon liralık transferlerin sorulması üzerine harçlık olarak gönderdiğini söylemesi dikkat çekti.
8.11.2023 Gündem
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama
Engin ve Dilan Polat'ın ifadelerinin detayları ortaya çıktı! Dikkat çeken suçlama Engin Polat ve Dilan Polat'ın hakimlikteki ifadeleri ortaya çıktı. Dilan Polat ifadesinde, "Biz aileyiz örgüt diye bir şey olamaz. Eşimin ailesi kendi ailem olmadığı için benim ailem gibi oldu. Vergi konularını bildiğim kadarıyla mali müşavir ve muhasebecilerimiz hallediyor. Benim sahte fatura, naylon fatura gibi şeylerle bir ilgim yoktur. Fatura kesmeyi bile bilmem işimizin ticari boyutu ile eşim ilgileniyor" derken, Engin Polat ise, "Aldığımız faturalarda sıkıntılı olanlar çıkabilir. Geçmişte de çıkmıştı. Biz aldığımız her faturanın malzemesini teslim almışızdır. Kimseye sahte fatura vermedik. Tüm satışlarımız faturalıdır" dedi.
5.11.2023 Gündem
Mali suç örgütlerine 56 ilde 'Kafes' operasyonu! Onlarca gözaltı var
Mali suç örgütlerine 56 ilde 'Kafes' operasyonu! Onlarca gözaltı var İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonları kapsamında 56 ilde mali suç örgütleri üyelerine karşı eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 150 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
17.10.2023 Gündem
Polat çiftine suç örgütü suçlaması! Deliller ele geçirildi
Polat çiftine suç örgütü suçlaması! Deliller ele geçirildi Dilan-Engin Polat çifti ve aileleri hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun soruşturma yaptığı ortaya çıktı.
16.10.2023 Gündem
Dilan Polat ve Engin Polat'a  4 ayrı suçtan soruşturma açıldı, tüm mal varlıklarına el konuldu! Yeni detaylar ortaya çıktı
Dilan Polat ve Engin Polat'a 4 ayrı suçtan soruşturma açıldı, tüm mal varlıklarına el konuldu! Yeni detaylar ortaya çıktı Yayınladığı sosyal medya içerikleri ve 'Vergi kaçırma' iddialarıyla tanınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkındaki soruşturmada dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.
15.10.2023 Gündem
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: 4 Ağustos'a kadar uzatıldı
Gelir İdaresi Başkanlığı açıkladı: 4 Ağustos'a kadar uzatıldı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi borcu yapılandırma ile MTV ikinci taksit ödeme süresinin 4 Ağustos Cuma günü sonuna kadar uzatıldığını açıkladı.
31.07.2023 Ekonomi
THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e 7 ay 15 gün hapis cezası
THODEX'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e 7 ay 15 gün hapis cezası THODEX'İN kurucusu Faruk Fatih Özer ile ilgili dikkat çeken karar verildi. THODEX'İN kurucusu Faruk Fatih Özer'in Vergi Denetim Kurulu'na istenen belgeleri vermediği gerekçesiyle yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme verilen cezanın ertelenmesine karar verirken Faruk Fatih Özer, "Suç tarihinde şirket yetkilisi ben değildim kayyum atanmıştı bu nedenle istesem de defterleri ibraz edemezdim" dedi.
16.07.2023 Gündem
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu
Faturalarda yeni dönem! Sona eriyor, tarih belli oldu 2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-fatura'ya geçişinde son tarih 1 Temmuz oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ilgili kanunu gereği brüt satış hasılatı tutarına göre e-fatura ve e-arşiv fatura sistemine geçecek işletmeler için başlangıç tarihi 1 Temmuz 2023, aynı firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024 olarak belirlendi.
11.06.2023 Ekonomi
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi!
7440 sayılı kanun uzadı mı? Matrah artırımı 2023 uzatıldı mı, yapılandırma başvuru süresi sona erdi mi? Matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi! 7440 sayılı kanun başvuru süresi uzatıldı mı, matrah artırımı 2023 son başvuru tarihi ne zaman? Vergi affı borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında; trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırılmamış adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları 12, 18, 24, 36 veya 48 eşit taksitte ödenebilecek.
26.05.2023 Ekonomi
147 milyon liralık vurgun! Aralarında özel hastane sahipleri ve doktorlar da var
147 milyon liralık vurgun! Aralarında özel hastane sahipleri ve doktorlar da var İzmir merkezli 4 ilde, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Nitelikli dolandırıcılık' gibi suçlardan kamuyu 147 milyon TL zarara uğrattıkları iddia edilen, aralarında hastane sahibi ve 9 doktorun da yer aldığı şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.
14.04.2023 Gündem
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti
Vergi borcunu ödeyene indirim! AYM o düzenlemeyi iptal etti AYM, Vergi Usul Kanunu’na geçici madde ile eklenen, vergi suçlarında ceza indiriminden faydalanılabilmesi için vergi ve diğer borçların ödenmesi ve vergi mahkemesinde dava açılmaması, açılmışsa feragat edilmesine ilişkin düzenlemeyi iptal etti.
24.03.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Usul Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi usul kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.