Vergi Ödemeleri

Vergi Ödemeleri

Son dakika Vergi ödemeleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Vergi ödemeleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Vergi ödemeleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Ödemeleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi ödemeleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.065 vergi ödemeleri haberi bulunmuştur. Tüm vergi ödemeleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Türkiye Kart' geliyor! Para transferi, ulaşım ve alışverişte büyük kolaylık sağlayacak
'Türkiye Kart' geliyor! Para transferi, ulaşım ve alışverişte büyük kolaylık sağlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Kart pilot uygulamasının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Türkiye Kart vatandaşlara ulaşım, para transferi ve alış veriş kapsamında büyük kolaylıklar sağlayacak. İşte detaylar...
10.09.2023 Gündem
SGK borç yapılandırmada karar alındı! Vergi borcu ödemesi uzatıldı mı? Vergi yapılandırma son günü ne zaman?
SGK borç yapılandırmada karar alındı! Vergi borcu ödemesi uzatıldı mı? Vergi yapılandırma son günü ne zaman? Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan borç yapılandırma ile ilgili son açıklama geldi. SGK tarafından son ödeme tarihi 31 Temmuz olan borç yapılandırma, cari dönem prim borçlarının ödeme süresi uzatıldı mı sorusu gündemdeki yerini aldı. Sigortalıları ve işverenleri yakından ilgilendiren karar sonrası internette, "Borç yapılandırma süresi uzatıldı mı? Vergi ödememeleri son günü ne zaman? soruları araştırılmaya başlandı.
31.07.2023 Ekonomi
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak
Borcu olanlar dikkat! Son gün 31 Mayıs, ödemeyenlere gecikme faizi uygulanacak 2023 yılı emlak ve çevre temizlik vergisi 1'inci taksit ödemeleri için verilen süre 31 Mayıs Çarşamba günü sona eriyor. 2'nci taksit ödemeleri ise 30 Kasım tarihine kadar yapılabilecek. Borcunu ödemeyenler için gecikme durumunda yüzde 2,5 oranında faiz uygulanacak.
29.05.2023 Ekonomi
Kartla yapılan kamu-vergi ödemeleri katlandı
Kartla yapılan kamu-vergi ödemeleri katlandı Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni de içeren kartlarla yapılan kamu-vergi ödemeleri, geçen yılın yaklaşık 2 katına ulaşarak 19,3 milyar TL tutarında gerçekleşti.
1.03.2023 Ekonomi
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor
Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yüzde 61,5 oranında artıyor Emlak vergisi 2. taksit ödemesi, 30 Kasım 2022 Çarşamba gününe kadar gerçekleştirilebilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyen mükellef geciken taksit için her ay 6183 Sayılı Kanun hükmüne göre tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalıyor. Resmi Gazetede yayınlanan Yeniden Değerleme Oranı’nın (YDO) %122,93 olarak açıklanması 2023’te emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarını da önemli oranda artıracak. Sektör temsilcisi Arzu Turan YDO’nun gayrimenkulle ilgili ödemelere yansımasını örneklerle anlattı.
25.11.2022 Ekonomi
Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, 20 mayısa kadar...
Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı! Resmen değişti, 20 mayısa kadar... Vergi ödemeleriyle ilgili son dakika kararı. Resmi açıklama yapıldı. Son ödeme tarihi değişti. Yılın ilk çeyreğine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri, 20 Mayıs'a uzatıldı.
13.05.2022 Ekonomi
Kripto paralar çakıldı, son 24 saat içinde resmen eridi! Bitcoin, Ethereum, Avalanche, Cardano, Terra...
Kripto paralar çakıldı, son 24 saat içinde resmen eridi! Bitcoin, Ethereum, Avalanche, Cardano, Terra... Kripto para piyasasında sert hareket! Uzun süre yükseliş trendinde olan Bitcoin adeta çöküş sürecine girdi. Kripto paraların atası Bitcoin'in düşüşü durdurulamıyor. Son 24 saat içinde yüzde 4 değer kaybetti. Rusya-Ukrayna savaşında tansiyonun yükselmesi dünya piyasalarını zor durumda bırakmaya ve enflasyonu arttırmaya devam ederken, yatırımcıların altın gibi güvenli limanlara yönelmesi kripto paraları negatif etkiliyor. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte detaylar...
19.04.2022 Ekonomi
Milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor! 306 TL fazla ödeniyor! Hiçbir kesinti yok, başvuran alıyor...
Milyonlarca kadın çalışanı kapsıyor! 306 TL fazla ödeniyor! Hiçbir kesinti yok, başvuran alıyor... Çalışan milyonlarca kişiyi kapsıyor. Asgari ücretle çalışanlar 306 TL daha fazla maaş alıyor. Hiçbir kesinti yapılmıyor ve başvuran ödenekten yararlanıyor. Kadınların çalışma hayatının kesintiye uğramaması için, yarım çalışma uygulaması bulunuyor. Doğum yapanlar ya da evlat edinenler için geçerli olan bu uygulamadan işçi statüsündekiler faydalanabiliyor. Doğum sonrasında analık izninin bitiminden itibaren faydalanılabilen yarım çalışma ödeneğinde maaş avantajı da bulunuyor. Çünkü günlük miktar asgari ücretin brüt tutarı kadar oluyor. Bu da 4.253 TL değil, 4.629 TL olarak maaşlara yansıyor. Ödeneği almak için şartların uygun olması dahilinde başvuruda bulunulması gerekiyor. Ödenekten üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinen kadın veya erkek işçiler de yararlanabiliyor. Yarım çalışma ödeneği ile ilgili tüm detaylar...
26.03.2022 Çalışan Hakları
Emlak vergisi ne zaman ödenir, ödeme tarihleri? 2022 emlak vergisi ne kadar?
Emlak vergisi ne zaman ödenir, ödeme tarihleri? 2022 emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi ne zaman ödenir, 2022 emlak vergisi ne kadar? Ev, arsa ve araziye sahip olan vatandaşlar vergi ödemeleri ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Yılda iki taksit olarak ödenen emlak vergisi ne zaman ödenir, nasıl ödenir? Emlak vergisi ne kadar?
25.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
Vergi ödemeleri uzatıldı mı? Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman?
Vergi ödemeleri uzatıldı mı? Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati açıkladı. Süre uzatıldı! Olumsuz hava koşullarından dolayı KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verme ve ödeme süreleri uzatıldı. Peki, Vergi ve beyannamelerde son ödeme günü ne zaman? KDV, damga vergisi, muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verme ve son ödeme günü…
26.01.2022 Ekonomi
Yüz binlere güzel haber! Parayı geri alma hakkı
Yüz binlere güzel haber! Parayı geri alma hakkı Yüz binlerce çiftçiye güzel haber! Son dönemde tarım sektörü girdilerinde yaşanan yüksek fiyat artışlarının maliyetlere de yansıdığını söyleyen yeminli mali müşavir İlyas Emre Yayla, “Yapılan son düzenleme ile Gelir Vergisi Kanuna mükerrer 20/C maddesi eklenmiş ve kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destekleme ödemelerinin gelir vergisinden istisna olacağı belirtilmiştir. Buna göre; artık destek ödemeleri vergiden istisna olduğu için gelir vergisi mükellefleri tarafından bu gelirler beyan edilmeyeceği gibi pek tabii ki bu kişilere kamu kurum kuruluşlarından yapılacak olan ödemelerde yüzde 4’lük vergi stopajı yapılmayacaktır, Buna göre; bundan sonra gelir vergisi mükellefi çiftçilere yapılacak ödemelerden herhangi bir vergi stopajı yapılmayacağı gibi şimdiye kadar yapılan vergi ödemeleri de çiftçilere faizi ile iade edilecektir” dedi.
25.11.2021 Ekonomi
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor
Yüz binleri kapsıyor! Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor Hisse senetleriyle ilgili flaş açıklama! Devlet vergi iadesi ödüyor. ABD'nin hisse senetleriyle ilgili vergi kararı sonrası gözler Türkiye'ye çevrildi. Türkiye'de elinde hisse senedi olanlar gelir vergisi ödüyor mu? İşte konuyla ilgili detaylar.
16.11.2021 Ekonomi
Bankalar kesinti yapacak! Flaş karar! Yeni dönem
Bankalar kesinti yapacak! Flaş karar! Yeni dönem Bankalarla ilgili flaş karar! Çok sayıda vatandaşı kapsıyor. Yeni yasa teklifine göre nasıl vadeli mevduat hesapları üzerinden elde edilen faiz gelirleri için bankalar otomatik vergilendirme yapıyorsa, sosyal medya üzerinden elde edilen gelirler için de bankalar otomatik vergi kesintisi yapıp bu kesintiyi vergi dairesine ödeyecek. Yıllık geliri 650 bin lirayı aşanlar için de beyanname verme zorunluluğu geliyor.
5.10.2021 Ekonomi
1000 liraya yükseltiliyor! Devlet ödeyecek
1000 liraya yükseltiliyor! Devlet ödeyecek Yüz binlerce gence güzel haber! Aylık 1000 liraya yükseltiliyor. Onu da devlet ödeyecek. Stajyer öğrencilere müjde. Meslek liseleri ara eleman yetiştirmesi için teşvik ediliyor. Mevcut durumda meslek liselerinde okuyan öğrencilere işyeri stajlarında 767 TL aylık destek ödemesi yapılıyor. Bu rakamın üçte birini işveren ödüyor. Yeni düzenlemeyle işverenin ödediği destek miktarını devlet karşılayacak. Rakamın da 1000 TL'ye çıkarılması bekleniyor.
17.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afet bölgesi hakkında flaş açıklama...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afet bölgesi hakkında flaş açıklama... Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rize, Artvin ve Düzce illerimizde meydana gelen sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.
26.07.2021 Siyaset
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor
AB dijital vergi teklifi hazırlıklarını askıya alıyor Avrupa Birliği (AB), daha geniş kapsamlı minimum küresel vergi anlaşmasına odaklanmak için dijital vergi teklifi çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.
12.07.2021 Ekonomi
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var
130 ülke arasında dev ekonomi anlaşması! Aralarında Türkiye de var Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde en az yüzde 15 vergilendirilmesi konusunda 130 ülkenin anlaşmaya vardığını bildirdi.
1.07.2021 Dünya
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde...
Kredi kartı kullananlar dikkat! Arttı, yüzde... Kredi kartı kullanan herkesi kapsıyor. Yüzde 72 arttı. BKM tarafından yapılan açıklamada son rakamlar duyuruldu. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile nisan ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72 artarak 117 milyar TL oldu.
18.05.2021 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili flaş değişiklik! 350 TL...
Kredi kartı ile ilgili flaş değişiklik! 350 TL... Kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Pandemiyle birlikte kartlar ve mobil cihazlar üzerinden hiçbir temas gerektirmeden ödeme yapmaya imkan sunan temassız ödemelere ilgi giderek artmıştı. Bunun üzerine 18 Mart 2020’de temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 120 TL’den 250 TL’ye yükseltilmişti. Dün bankalararası Kart Merkezi (BKM), temassız ödeme limitinin 250 TL’den 350 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.
7.05.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartlarıyla ilgili flaş açıklama! İki katına çıktı...
Banka ve kredi kartlarıyla ilgili flaş açıklama! İki katına çıktı... Banka kartı ve kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Açıklama geldi. Yüzde 100 arttı. Kredi kartı ve banka kartları ile ilgili veriler duyuruldu. Kredi kartı adedinde geçen yıla göre yüzde 10’luk, banka kartı adedinde yüzde 6’lık, ön ödemeli kart adedinde ise yüzde 39’luk artış yaşandı. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı yüzde 48 arttı. Kartlarla yapılan ödemelerde en fazla artış kamu/vergi ödemeleri sektöründe görüldü. İnternetten kartlı ödeme tutarı ise geçen yıla göre yüzde 100 arttı.
23.04.2021 Ekonomi
Kira gelirleriyle ilgili flaş gelişme! Ev sahipleri...
Kira gelirleriyle ilgili flaş gelişme! Ev sahipleri... Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Geçen yıl elde edilen kira gelirlerinin mart sonuna kadar beyan edilmesi gerekiyor. Beyanname vermek için en az ne kadar kira geliri elde etmek gerekiyor? İşyeri kiralarında stopaj geçen yıl düşmüştü, ödeyeceğim vergimi etkiliyor mu? Hisseli olarak mülk sahibiyim, beyan sınırı değişiyor mu? Götürü gider ve gerçek giderin farkı ne? Çocuklarımın özel okul faturalarını vergiden düşebilir miyim? Sigorta poliçelerini vergi hesabında indirim olarak gösterebilir miyim? Beyannameyi internetten nasıl göndereceğim? Ve diğer ayrıntılar...
2.03.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama!
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Banka ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Duyuru geldi. Kredi kartı, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile ilgili veriler açıklandı. Kartla ödeme tutarı ocak ayında 103 milyar TL oldu; bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artış görüldü. Kartlarla yapılan her 5 TL vergi ödemesinin 3 TL'si internetten gerçekleşti. Kamu-vergi ödemeleri sektöründeki kartlı ödeme tutarı ise yüzde 22 arttı. Toplam kart sayısı ise 260,8 milyon adede ulaştı. En fazla kartlı ödeme artışı elektronik eşya sektöründe görüldü
17.02.2021 Ekonomi
KDV sistemi, kamu borçları, teşvik ödemeleri... Her şey değişiyor! Devlet düğmeye bastı
KDV sistemi, kamu borçları, teşvik ödemeleri... Her şey değişiyor! Devlet düğmeye bastı Hükümet düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. KDV sistemi, kamu borçları ve teşvik ödemeleri gibi bur çok alanda reform yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı, ticaret odaları kampa girdi! İşte yeni reform paketiyle ilgili tüm ayrıntılar...
12.02.2021 Ekonomi
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama!
Banka ve kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Banka ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor. Duyuru geldi. Kredi kartı ve banka kartları ile ilgili veriler açıklandı. Kredi kartı sayısı 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 8, banka kartı ve ön ödemeli kart sayısı ise yüzde 13 arttı. Her 5 kartlı ödemeden 2'si banka kartlarıyla yapıldı. Temassız ödemeler bir önceki yıla göre 2,5 kat arttı. En fazla kartlı ödeme artışı elektronik eşya ve market-gıda sektöründe görüldü.
1.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Ödemeleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi ödemeleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.