Vergi Muafiyeti

Vergi Muafiyeti

Son dakika vergi muafiyeti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vergi muafiyeti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vergi muafiyeti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vergi Muafiyeti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vergi muafiyeti gelişmeleri de dahil olmak üzere 527 vergi muafiyeti haberi bulunmuştur. Tüm vergi muafiyeti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi?
Evi olan EYT'liye vergi yok! Emeklinin vergi muafiyeti için başvuru şart mı? Çalışan emekli için geçerli mi? 2 milyona yakın kişi EYT ile emeklilik hakkına geçtiğimiz yıl kavuşmuştu. Bu yıl 400 bin kişi daha bu hakkı kazanacak. EYT'nin emlak vergisinden muaf tutulmasının yolu açıldı. Fırsattan yararlanmak için bazı şartlar gerekiyor. Emekliye vergi kolaylığı için başvuru yapılması şart mı? İşte detaylar...
14.02.2024 Çalışma Hayatı
Serbest Bölge Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'deki Serbest Bölgeler Nerededir?
Serbest Bölge Nedir, Ne İşe Yarar? Türkiye'deki Serbest Bölgeler Nerededir? Genel olarak gümrük bölgelerinin olduğu noktalarda yer alan serbest bölge, bu tanımlama üzerinden ele alınmaktadır. Daha çok gümrük hattının dışında kalan bölge olarak ele alınır ve tabir edilir. Bu alan serbest bölge olarak anlatılır ve gümrük işlemlerinin yapıldığı bölgenin dışarısında kalır. Ancak aynı zamanda bu bölgenin siyasi açıdan da bir bölgede yer aldığını ifade etmek mümkündür. Sonuçta her ülkenin bir ülke sınır çizgisi var ve bunlar da aynı zamanda siyasi bölgeleri tanımlamaktadır.
20.12.2023 Eğitim
Vizesiz Yunan Adaları hangileri, hangi Yunan adaları vizesiz oldu? Yunanistan vize muafiyeti ne zaman başlıyor?
Vizesiz Yunan Adaları hangileri, hangi Yunan adaları vizesiz oldu? Yunanistan vize muafiyeti ne zaman başlıyor? Yunan Adalarına vize muafiyeti başladı mı, vize muafiyeti olan Yunan adaları hangileri? Atina ziyaretinde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Miçotakis'in açıklamaları arasında yer alan Yunan adalarına 7 gün vize muafiyeti verileceğine yönelik mesaj seyahatseverler tarafından merak konusu oldu. Peki, 7 günlük vize muafiyeti hangi Yunan adaları için verilecek, Yunan Adaları vize muafiyeti ne zaman başlayacak? Vize muafiyeti nedir, ne demek? Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti başladı mı?
8.12.2023 Gündem
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı
Emekliye vergi muafiyeti müjdesi! Kritik tarih detayı açıklandı Emekli milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Yaklaşık 14 milyon vatandaşı ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitinin kasım ayı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Bu yıl emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinden yararlanıp emekli olan EYT'liler Ocak 2024 itibariyle emlak vergisinden muaf olacak. İster nisanda isterse aralıkta emekliliğe hak kazanılmış olsun muafiyet aylık bağlanan tarihi izleyen yıldan itibaren geçerli olacak.
16.11.2023 Emekli
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli otomobilimiz Togg, artık ülkemizin yollarında. İnşallah kısa süre içinde uluslararası pazarda da yerini alacak. Milli otomobilimizi, 177 bin gibi rekor seviyede bir siparişle çok şükür milletimiz de sahiplendi" dedi.
26.08.2023 Ekonomi
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi?
AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilecek mi, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi? Vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Açıköğretim (AÖF) üniversite öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi, vergisiz telefon Açıköğretim için geçerli mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri olan üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak düzenlemenin akıbeti merak ediliyor. Vergisiz telefonun ne zaman başlayacağı merak edilirken, aynı zamanda AÖF öğrencisi vergisiz telefon alabilir mi? sorusunun da yanıtını araştırıyor. Peki, Açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilir mi?
19.08.2023 Eğitim
Ev, dükkan, arsa satışında yeni dönem! Vergi muafiyeti ortadan kalktı
Ev, dükkan, arsa satışında yeni dönem! Vergi muafiyeti ortadan kalktı Ev, dükkân ve arsa satışında yeni dönem başladı. Şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl aktiflerinde tutup sonra satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden istisnaydı. Bu istisna ortadan kalkmış oldu. Şirketler kazançlarının tamamı üzerinden Kurumlar Vergisi (KV) ödeyecekler. İşte detaylar...
18.07.2023 Ekonomi
Gençlere vergisiz telefon ve bedava internet yolda: Bu vaatler hayata geçirilecek
Gençlere vergisiz telefon ve bedava internet yolda: Bu vaatler hayata geçirilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti MKYK toplantısında yerel seçim hazırlıklarının başlatılması talimatını verirken gençlerle ilgili de “Cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili Mehmet Bey (Mehmet Şimşek) çalışıyor. Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız” dedi.
21.06.2023 Ekonomi
Asgari ücret zammında rekor kırılacak! Milyonlarca kişinin maaşına dev zam geliyor
Asgari ücret zammında rekor kırılacak! Milyonlarca kişinin maaşına dev zam geliyor Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Asgari ücrete rekor zam geliyor. Asgari ücret ne kadar olacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını giderek artırdı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 13 Haziran Salı günü yapacak. Komisyon milyonlarca çalışanın gelirini artıracak asgari ücret zammı için uzlaşma arayacak. Öte yandan Ocak döneminde 455 dolarla döviz bazlı rekor kıran asgari ücret için 500 dolar bandı kritik bir eşik olacak. Temmuzda asgari ücretin dolar bazlı yeni rekorunu kırması bekleniyor. Brüt, net asgari ücret kaç TL olacak? Hangi rakamları değiştirecek? Vergi muafiyeti nasıl kullanılacak? İşte asgari ücret 2023 temmuz zammı ile ilgili son dakika tüm detaylar...
12.06.2023 Çalışma Hayatı
Vergisiz bilgisayar fiyatları 2023! Bilgisayar fiyatları vergisiz ne kadar, kaç TL? Öğrenciye vergisiz bilgisayar ne zaman verilecek?
Vergisiz bilgisayar fiyatları 2023! Bilgisayar fiyatları vergisiz ne kadar, kaç TL? Öğrenciye vergisiz bilgisayar ne zaman verilecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini kamuoyuyla paylaştı. Erdoğan’ın yükseköğrenimdeki gençlere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayarlara vergi muafiyeti sağlanacağının müjdesini vermesinin ardından birçok öğrenci “Vergisiz bilgisayar fiyatları” için araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Bilgisayar fiyatları vergisiz ne kadar, kaç TL? Öğrenciye vergisiz bilgisayar ne zaman verilecek?
1.06.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki kiralık evlerde yeni dönem! 'Binlerce kişi var'
Deprem bölgesindeki kiralık evlerde yeni dönem! 'Binlerce kişi var' Kahramanmaraş’ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ’da binalarda bulunan kiralık yazısının yerini 'kiralık değildir' yazısı aldı.
29.05.2023 Yaşam
Yüzde 50 indirim geliyor! Erdoğan müjdeyi vermişti, cep telefonu ve bilgisayarda indirim, İşte vergi muafiyeti tablosu
Yüzde 50 indirim geliyor! Erdoğan müjdeyi vermişti, cep telefonu ve bilgisayarda indirim, İşte vergi muafiyeti tablosu Yüzde 50 indirim geliyor. Gençleri sevindirecek gelişme. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Türkiye Yüzyılı İçin Atılacak Doğru Adımlar' temasıyla gençlere müjdeleri sıralamıştı. Erdoğan, bilgisayar ve cep telefonu için vergi muafiyeti uygulamasının geleceğinin yanında gençlere ücretsiz internet verileceğini duyurmuştu. Seçimi Erdoğan'ın kazanmasının ardından gençlere verilen müjdeler tekrar aranmaya başladı. 10 GB ücretsiz internet için hangi şartları taşımak gerekiyor? Cep telefonu ve bilgisayar vergi muafiyeti için detaylar neler? Fiyatlara ne kadar indirim olacak? İşte rakamlarla hesaplama tabloları...
29.05.2023 Ekonomi
Yeşim Akbaş'ın ölümü ile ilgili yeni gelişme! Gizemli mesaj ortaya çıktı
Yeşim Akbaş'ın ölümü ile ilgili yeni gelişme! Gizemli mesaj ortaya çıktı Manisa'nın Demirci ilçesindeki polis lojmanında başından tabanca ile vurulmuş halde bulunan ve hastanede yaşamını yitiren güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş'ın (26) telefonunda, birlikte olduğu ve olay sonrası tutuklanan komiser yardımcısı Doğancan Yıldız'ın (32) intihar iddiasıyla çelişen bir mesaj bulundu. Akbaş'ın, ölümünden yaklaşık 40 dakika önce gönderdiği son mesajda işletmesindeki lazer epilasyon cihazı için servis yetkilisine 'Bekliyorum sizi Gürkan Bey' diye yazdığı ortaya çıktı.
25.05.2023 Yaşam
EYT'liler vergiden muaf mı? Emlak vergisinden kimler muaf, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda ve ne zaman EYT’liden emlak vergisi alınmayacak?
EYT'liler vergiden muaf mı? Emlak vergisinden kimler muaf, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda ve ne zaman EYT’liden emlak vergisi alınmayacak? Emekli aylığına hak kazanan EYT'liler emlak vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanmadığını sorguluyor. Emekli olup sürekli ikâmet edilen tek bir yazlık için vergi verilmiyor. Bu yıl emekli olan EYT'liler, aylıklarının bağlanmasının ardından emeklilerin yararlandığı emlak vergisi muafiyetinin kendileri için de geçerli olup olmadığını merak ediliyor. Peki, EYT'liler vergiden muaf mı, EYT vergi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır, hangi şartlarda EYT’liden emlak vergisi alınmayacak? EYT’lilere vergi muafiyeti ne zaman başlıyor?
25.05.2023 Ekonomi
EYT'lilere bir müjde daha! Ödeme yapmayacaklar
EYT'lilere bir müjde daha! Ödeme yapmayacaklar Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler için iyi haber geldi. Onlar da ev hanımı, şehit yakını, işsiz, gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden yararlanmaya başlayacak. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene ait vergi oranı sıfır olarak uygulanacak
25.05.2023 Çalışma Hayatı
Vergisiz iphone fiyatları 2023! Öğrenciye vergisiz iphone ne zaman satışa çıkacak, vergisiz iphone 14 pro max fiyatı ne kadar, kaç TL? İphone 11, 12, 13, 14 Pro vergisiz Türkiye fiyatı!
Vergisiz iphone fiyatları 2023! Öğrenciye vergisiz iphone ne zaman satışa çıkacak, vergisiz iphone 14 pro max fiyatı ne kadar, kaç TL? İphone 11, 12, 13, 14 Pro vergisiz Türkiye fiyatı! Vergisiz Iphone fiyatları, bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti verileceğinin açıklanası üzerine arttı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" ifadeleri ardından iPhone 11, 12, 13, 14 Pro, Pro Max vergisiz ne kadar, vergisiz iphone ne zaman geliri, şartları nelerdir? Iphone vergisiz nasıl alınır? Sorularına yanıt aranıyor. İşte Vergisiz iPhone fiyatları…
2.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bakan Kurum: Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık
Bakan Kurum: Ülkemizi kadına şiddet ayıbından kurtarmak için her alanda çalıştık Üsküdar’da düzenlenen programlarla ilk defa oy kullanacak gençler ve kadınlarla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Gençler ülkemiz, İstanbul’umuz, geleceğimiz için çok güzel hayaller kuruyorlar. İnşallah o hayalleri gerçeğe sizler dönüştüreceksiniz. Biz buna yürekten inanıyoruz. Bütün mücadelemiz siz gençler içindir. 21 yılda hem çalışma hayatında hem de aile hayatında her zaman kadınlara destek olduk. İstihdamda kadın sayısını 6 milyondan 10 buçuk milyona çıkardık. Ülkemizi kadına şiddet noktasında bu ayıptan kurtarmak için eğitimden istihdama kadar her alanda birlikte çalıştık. Ev hanımlarımıza emeklilik hakkı getiriyoruz. Emekli olmak isteyen kardeşlerimizin primlerinin üçte birini devletimiz karşılıyor” dedi. 
27.04.2023 Gündem
Ticari araçlarda ÖTV indirimi geldi mi? ÖTV muafiyeti hangi araçlarda geçerli olacak, ne zaman yapılacak, Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne kadar?
Ticari araçlarda ÖTV indirimi geldi mi? ÖTV muafiyeti hangi araçlarda geçerli olacak, ne zaman yapılacak, Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne kadar? Esnafa ÖTV muafiyeti konusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından araştırılıyor. Evde imal ettiği ürünleri internetten satan esnafların vergi muafiyeti 700 bin liraya çıkarken, esnaflar bazı ticari araç gruplarında vergi muafiyetinden yararlanacak. Peki, esnaf ÖTV muafiyeti kimleri kapsıyor, Ticari araçlarda ÖTV muafiyeti ne zaman başlıyor?
24.04.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: Esnaf ÖTV ödemeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeleri peş peşe açıkladı: Esnaf ÖTV ödemeyecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesine yerli otomobil Togg ile geldi. Erdoğan, Gemlik'te vatandaşlara seslendi. Esnafa peş peşe müjdeler veren Erdoğan, "Esnafımız şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, çekici işletmeciliği ve aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek" dedi.
24.04.2023 Gündem
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, "İstanbul'da 200 bin konutu, yerinde, gönüllü, hızlı dönüştüreceğiz. Bu sayede trafik sorununu çözeceğiz" dedi.
23.04.2023 Gündem
Vergisiz İphone fiyatları 2023! İphone 11, 12, 13, 14 vergisiz fiyatı ne kadar 2023, İphone vergi oranı yüz kaç? İphone vergi indirimi ne zaman?
Vergisiz İphone fiyatları 2023! İphone 11, 12, 13, 14 vergisiz fiyatı ne kadar 2023, İphone vergi oranı yüz kaç? İphone vergi indirimi ne zaman? iPhone vergisiz fiyatı ile birlikte aranıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cep telefonu ve bilgisayar alınımında vergi muafiyeti sağlanacağını açıklamasının ardından “Vergisiz İphone 11, 12, 13, 14 fiyatı ne kadar?” sorularına yanıt arıyor. Üniversitede okuyan öğrenciler bir defaya mahsus olmak üzere KDV ve ÖTV olmadan cep telefonu ve bilgisayar alabilecek. İşte vergisiz iphone fiyat listesi ve iphone vergi oranı...
13.04.2023 Ekonomi
Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, üniversite öğrencilerine vergi indirimi şartları nelerdir, vergisiz telefon nasıl, nereden alınır? Telefon vergi muafiyeti (indirimi)
Öğrencilere vergisiz telefon ne zaman verilecek, üniversite öğrencilerine vergi indirimi şartları nelerdir, vergisiz telefon nasıl, nereden alınır? Telefon vergi muafiyeti (indirimi) Öğrencilere vergi indirimi şartları nelerdir, öğrencilere telefon vergi indirimi nasıl yapılır, vergi muafiyeti ne zaman? Sorularının yanıtı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından merakla sorgulanıyor. Beyannamede, asgari ücretli ve emeklilere önümüzdeki dönemde enflasyon üstü zam yapılacağı belirtilirken, yükseköğretimde okuyan öğrencilere cep telefonuna ve bilgisayar alımında bir defaya mahsus vergi muafiyetinin getirildiği aktarıldı. Peki, öğrencilere vergi muafiyeti ne zaman gelecek, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon şartları nelerdi, telefon vergi indirimi nasıl olacak? İşte üniversite öğrencilerine telefon vergi indirimi hakkında merak edilenler…
12.04.2023 Ekonomi
Vergisiz telefon fiyatları (Samsung, İphone) ne kadar, bilgisayar vergi muafiyeti ne kadar, kaç TL? Telefon bilgisayar vergi hesaplama ve bilgisayar vergi oranı...
Vergisiz telefon fiyatları (Samsung, İphone) ne kadar, bilgisayar vergi muafiyeti ne kadar, kaç TL? Telefon bilgisayar vergi hesaplama ve bilgisayar vergi oranı... Vergisiz cep telefonu, bilgisayar fiyatları için yapılan aramalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı seçim beyannamesini sonrası araştırılıyor. Erdoğan’ın seçim vaatlerinden biri de üniversite öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti oldu. Peki, Vergisiz telefon fiyatları ne kadar, bilgisayar vergisiz kaç TL? İşte telefon bilgisayar vergi hesaplama ile bilgisayar telefon vergi oranı...
12.04.2023 Ekonomi
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler
AK Parti’nin seçim beyannamesi açıklandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan art arda müjdeler Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda müjdeleri sıraladı. Özellikle aileleri ve gençleri kalkındıracak özel paketler hazırlandı. Enflasyonun azaltılması ve milli gelirin artması için de yeni programlar uygulanacak.
12.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vergi Muafiyeti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vergi muafiyeti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.