Veresiye

Veresiye

Son dakika veresiye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan veresiye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını veresiye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Veresiye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan veresiye gelişmeleri de dahil olmak üzere 158 veresiye haberi bulunmuştur. Tüm veresiye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı! Osmanlı’da ramazan ayında zenginlerin esnafı dolaşarak, ‘zimem defteri’ denilen borç defterinin bir kısmını ya da tamamını satın alması geleneğini yaşatarak, bayram öncesi, mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçlarını ödeyen Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin eski muhtarı İsmail Yetim, Trabzon’daki fındık bahçesinin geliri ile arife günü 15 kişinin, 14 bin 250 liralık bakkal borcunu ödediğini söyledi.
10.04.2024 Gündem
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri...
En çok kullanılan atasözleri ve anlamları! A'dan Z'ye en çok bilinen, kısa ve uzun atasözleri... Atasözleri yüzyıllar geçse de sıklıkla duyduğumuz ve hayatta karşılaştığımız birçok durum için bir tane bulabileceğimiz özlü ama çok şey anlatan sözlerdir. Mutlaka bir yargı içerir ve daima önerme formundadır. Deyimlerden en çok bu yanıyla ayrılır. Mecazlı sözcük öbeği olarak bilinen atasözleri gelenek ve görenekleri yansıtmasıyla da bilinir. Toplumun inançlarını, duygularını ve kültür yapısını pek çok bakımdan yansıtan atasözleri uzun deneyimlere dayanan kısa sözlerdir. Türkçe'de en çok kullanılan kısa ve uzun atasözleri örnekleri hakkında bilgi almak için hazırladığımız "En çok kullanılan atasözleri ve anlamları" haberimizi ziyaret edebilirsiniz.
24.01.2023 Eğitim
Veresiye defterindeki borcun hepsini ödemek isteyen hayırsever çift, ilginç bir cevapla karşılaştı!
Veresiye defterindeki borcun hepsini ödemek isteyen hayırsever çift, ilginç bir cevapla karşılaştı! Edirne’de hayırsever çift, bir fırına giderek sahibine veresiye defteri olup olmadığını sordu. Vatandaşların fırına olan ekmek borçlarını ödemek için veresiye defterini satın almak isteyen çift, ilginç bir yanıtla karşılaştı...
31.10.2022 Yaşam
Ekmeğe zam yapmayıp indirime gittiler! Ucuz ekmek formülünü buldular...
Ekmeğe zam yapmayıp indirime gittiler! Ucuz ekmek formülünü buldular... Ekmek fiyatlarına gelen zamlardan sonra Bursa’da harekete geçildi. 3 yıldır 400 gram ekmeği 1 TL’den satan Kestel Belediyesi, önümüzdeki 2 yılda ekmeğe zam yapmamak için kendi buğdayını ekecek. Bin 300 dönümlük alanda çalışmalara başladıklarını belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, hem dar gelirli vatandaşların hem de boş ve atıl arazilerin değerlendirilmesi ile çiftçilerin kazanacağını söyledi.
17.06.2022 Ekonomi
Kazı Kazan'la 2 milyon TL kazandı! Büfe sahibine motosiklet hediye edip, borçları ödedi
Kazı Kazan'la 2 milyon TL kazandı! Büfe sahibine motosiklet hediye edip, borçları ödedi Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde Kazı Kazan'dan 2 milyon TL kazanan kişi, kupon aldığı büfenin veresiye defterini kapattı, ardından da büfe sahibi Fatih Bayram’a motosiklet hediye etti. Talihlinin 2 milyon TL'lik ikramiyeyi önce 2 bin TL olarak yorumladığını anlatan Bayram, "Bana uzattığı zaman, kendisine biletin 2 milyon TL olduğunu söyledim. Sevindi, 'Canım yeğenim' diyerek bana sarıldı" dedi.
20.04.2022 Yaşam
Tereyağı diye kapı kapı dolaşıp sattığı şey patates püresi çıktı
Tereyağı diye kapı kapı dolaşıp sattığı şey patates püresi çıktı Kocaeli'nin Derince ilçesinde kapılarına gelen yaşlı kadından tereyağı alan ev sahipleri, aldıkları ürünün patates püresi ve margarin karışımı çıkması üzerine büyük şok yaşadı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen mahalle halkı, polise giderek şikayetçi oldu.
17.04.2022 Gündem
Zekat ne zaman verilir? Zekat birden fazla kişiye verilebilir mi? Zekat nasıl hesaplanır?
Zekat ne zaman verilir? Zekat birden fazla kişiye verilebilir mi? Zekat nasıl hesaplanır? Zekât, İslam'ın beş şartından biridir ve zorunlu bir ibadettir. Zekat kelimesinin sözlük anlamı “temizlemek”tir. Müslümanlar arasında zekat yoluyla sadaka vermekle ve böylece fakirlerin sıkıntılarını hafifletmek amaçlanır. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişinin de zekat ile ilgili soruları arttı. Özellikle zekat hesaplamasının nasıl yapılacağı ve kimlere verilebileceği araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Zekat ne zaman verilir? Zekat neye göre verilir? Zekat kimlere verilir? Kimler zekat vermekle yükümlüdür? Zekat birden fazla kişiye verilebilir mi? Zekat nasıl hesaplanır? İşte zekat ile ilgili merak edilenler…
15.04.2022 Ramazan
Vatandaşların borcunu ödemişti! Gizemli kişi şimdi de faturalar için harekete geçti...
Vatandaşların borcunu ödemişti! Gizemli kişi şimdi de faturalar için harekete geçti... Denizli’de bir hayırsever iş insanı geçtiğimiz aylarda bakkallarda bulunan veresiye defterlerindeki borçları silerken, bu Ramazan ayında ise elektrik faturalarını ödeyemeyen ailelerin faturalarını ödeyerek yardım etti.
13.04.2022 Gündem
Bakkalların camına bu yazıyı yazdılar! Gizemli kişi 200 bin lira ödeyip...
Bakkalların camına bu yazıyı yazdılar! Gizemli kişi 200 bin lira ödeyip... Ordu’nun Ünye ilçesinde gizemli bir hayırsever 7 bakkalı gezerek vatandaşların yaklaşık 200 bin liralık veresiye borcunu ödedi.
9.04.2022 Yaşam
Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Akaryakıt fiyatları ne olacak? Akaryakıt düzenlemesi geliyor!
Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Akaryakıt fiyatları ne olacak? Akaryakıt düzenlemesi geliyor! EPDK duyurdu! Akaryakıt fiyatlarına yeni düzenleme geliyor! Akaryakıt istasyonlarını kapsıyor! Komisyoncular aradan çıkarılacak. Bayi, sistemdeki zararını benzin fiyatına yansıtmayacak. Peki, Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Akaryakıt fiyatları ne olacak? İşte akaryakıt düzenlemesinin detayları…
5.03.2022 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor
Akaryakıt ile ilgili flaş gelişme! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor Akaryakıt ile ilgili son dakika gelişmesi! Benzin fiyatı, motorin fiyatı ve LPG fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başlıyor. Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. EPDK'dan flaş açıklama geldi. Kâr marjları artan maliyetlere rağmen aynı kalan akaryakıt istasyonlarıyla ilgili düzenleme geliyor. Taşıt Tanıma Sistemi’ndeki (TTS) komisyoncular aradan çıkacak. Böylece bayi sistemdeki zararını benzin fiyatına yansıtmayacak.
5.03.2022 Ekonomi
Kamyonet 70 metrelik uçuruma yuvarlandı: 2 can kaybı var!
Kamyonet 70 metrelik uçuruma yuvarlandı: 2 can kaybı var! Artvin'in Hopa ilçesinde, kontrolden çıkarak 70 metrelik uçuruma yuvarlanan kamyonetin sürücüsü Volkan Kara (43) ile yanındaki Yakup Adalı (58) hayatını kaybetti.
8.02.2022 Yaşam
Borsa günü yükselişle tamamladı!
Borsa günü yükselişle tamamladı! Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi günü yüzde 0,48’lik yükselişle tamamladı.
8.02.2022 Ekonomi
Mersin'de 2 gündür haber alınamayan kişi her yerde aranıyor!
Mersin'de 2 gündür haber alınamayan kişi her yerde aranıyor! Mersin'de yaşayan ve 2 gündür haber alınamayan, konuşma engelli Halil Tunç için arama çalışması başlatıldı.
8.02.2022 Yaşam
Abu Dabi Veliaht Prensi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu!
Abu Dabi Veliaht Prensi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geçmiş olsun telefonu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
8.02.2022 Siyaset
Çorum’da gizli hayırsever yeniden ortaya çıktı! 38 bin 900 TL’lik veresiye...
Çorum’da gizli hayırsever yeniden ortaya çıktı! 38 bin 900 TL’lik veresiye... Çorum'un Sungurlu ilçesinde her yıl belli aralıklarda ortaya çıkan gizemli hayırsever yeniden ortaya çıktı. Bu sefer 5 mahalle bakkalına borcu olan 54 vatandaşın 38 bin 900 liralık bakkal borcunu ödedi.
8.02.2022 Yaşam
Kredi kartı, nakit para, veresiye! Pandemide yüzde 20 arttı
Kredi kartı, nakit para, veresiye! Pandemide yüzde 20 arttı Kredi kartı ya da nakit para olmadığında veresiye imkanı sunan, eve servis de yapan bakkallar, pandemide yeniden yıldız oldu. İstanbul'da pandemi döneminde bakkal sayısının yüzde 20 arttığını bildiren İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Başkanı İsmail Keskin, İstanbul'da hali hazırda 20 binin üzerinde bakkal olduğunu söyledi. Keskin, bakkal sayısındaki artışı bakkalcılığın risksiz olarak görülmesine bağladı.
10.10.2021 Ekonomi
Cinsel ilişki için veresiye defteri tutmuşlar!
Cinsel ilişki için veresiye defteri tutmuşlar! Polisin fuhuş yapıldığına dair ihbar üzerine bir masaj salonuna düzenlediği operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, fuhuş yapan kadınlarla birlikte olan erkeklerin isimlerinin ve borçlarının yazılı olduğu veresiye defteri ele geçirildi.
14.09.2021 Yaşam
Veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların borçlarını sildirdi
Veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların borçlarını sildirdi Karabük'te bir kişi, mahalledeki vatandaşların bakkallara olan borcunu ödedi.
6.05.2021 Yaşam
'Market uygulamalarında bakkallara öncelik verilsin'
'Market uygulamalarında bakkallara öncelik verilsin' Zincir marketlerden sonra eve teslim market uygulamaları da mahalle bakkalına büyük bir darbe vurdu. Artık herkesin bakkaliye ürünü sattığını belirten bakkal esnafı, “Kar zinciri de satıyorlar ekmek de. Onların ürünü aldığı fiyata biz satamıyoruz bile. Oysa bakkallar mahallenin en önemli esnafıdır” diyor. Sektör temsilcileri de market uygulamalarında mahalle bakkallarına öncelik verilecek bir sistem oluşturulmasını talep ediyor.
3.12.2020 Ekonomi
Kahveci astı, müşterileri şaşkınlıkla okudu!
Kahveci astı, müşterileri şaşkınlıkla okudu! Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde veresiye borçlarını toplayamayan kahvehane işletmecisi, borç yapmak isteyen duyarsız müşteriye duvara astığı yazıyla, ‘Veresiye Covid-19’a yakalanıp ölmüştür’ mesajını verdi. Kahvehaneye gelen vatandaşlar, yazıyı şaşkınlıkla okudu.
4.06.2020 Yaşam
Sokağa çıkma yasağında bakkallar açık olacak mı?
Sokağa çıkma yasağında bakkallar açık olacak mı? Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken "Sokağa çıkma yasağında bakkallara özel bir izin çıkarsa insanlar ekmeğine, gazetesine, sütüne ya da diğer ihtiyaçlarına rahatlıkla ulaşır. Kaos yığılma olmaz" dedi.
16.04.2020 Gündem
Avcılar'da dehşet anları! Kılıç, satır ve bıçaklarla...
Avcılar'da dehşet anları! Kılıç, satır ve bıçaklarla... Avcılar'da, Suriye uyruklu kişilerin işlettikleri öğrenilen restorandan sürekli yemek alarak 30 bin lira borçlandıkları, kendilerinden para istenince de restoranı kılıç, satır ve bıçakla basarak kasadaki 5 bin lirayı gasp ettikleri iddia edilen yine Suriye uyruklu olan 4 kişi tutuklandı. Restorana baskın anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
3.02.2020 Gündem
'Robin Hood' bu kez deprem bölgesinde ortaya çıktı
'Robin Hood' bu kez deprem bölgesinde ortaya çıktı İstanbul'un çeşitli semtlerinde dar gelirli ailelere para dağıtan hayırsever iş insanı, bu kez 6.8 büyüklüğündeki depremin vurduğu Elazığ’da ortaya çıktı. ‘Robin Hood’ olarak anılan iş insanı, kent merkezi ve köylerde evleri hasar gören depremzedelere zarf içinde para yardımında bulunup, bakkal borçlarını kapattı.
29.01.2020 Yaşam
'Robin Hood', o sese kayıtsız kalmadı
'Robin Hood', o sese kayıtsız kalmadı İstanbul'un dar gelirli semtlerinde içinde 1000 lira bulunan zarflar dağıtan ve 'Robin Hood' olarak adlandırılan hayırsever, Üskadar Kuleli'de dağıttığı zarflardan alan Vecihe Algül'ün "Nişan düğün yapacağım. 3 milyar, 5 milyar da verse iyi olurdu" sözlerine sessiz kalmadı. Kimliği bilinmeyen hayırsever, Algül'e 5 tane tam altının kırmızı kurdeleye takılı olduğu 5'i bir yerde kolye ve bin dolar ile çikolata gönderdi. Büyük mutluluk yaşayan Vecihe Algül'ün hediyeleri aldığı anlar ise bir mahalleli tarafından cep telefonuyla görüntülendi.
25.12.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Veresiye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki veresiye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.