Vegan

Vegan

Son dakika vegan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vegan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vegan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vegan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vegan gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 vegan haberi bulunmuştur. Tüm vegan haberleri aşağıda listelenmiştir.
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
‘Av’ için ağıt yaktı
‘Av’ için ağıt yaktı Tan Taşçı, av konusuna dikkat çekmek için ‘Urfa’nın Etrafı Dumanlı Dağlar’ı söyleyerek, ağıt yaktı ve hayranlarına seslendi.
4.11.2023 Magazin
Realme 11 Pro+ İncelemesi
Realme 11 Pro+ İncelemesi Yeni bir videodan herkese merhaba. Bugünkü konuğum gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle oldukça iddialı. Kimden mi bahsediyorum? realme 11 pro plus’dan tabi ki. Tasarım konusunda da oldukça ciddi bir yenilik ile karşımıza çıktı. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin bu akıllı cihazı yakından inceleyelim.
17.10.2023 Advertorial
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler Uzun süreli halsizlik şikayetinin altında B12 vitamin eksikliğinin olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, “B12 vitamini enerji düzeyini arttırır, sinir sistemi sağlığını destekler, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Vegan veya vejetaryenler, mide ülseri, kronik gastrit gibi sindirim sistemi sorunları olanlara, yaşlı bireylere B12 vitamin iğnesini doktor kontrolünde yaptırmasını öneriyoruz” dedi.
10.08.2023 Sağlık
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü
Vegan sosyal medya fenomeni açlıktan öldü Sağlıklı yaşam videoları ile sosyal medyada fenomen haline gelen 39 yaşındaki Zhanna Samsonova, açlıktan hayatını kaybetti.
1.08.2023 Magazin
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?
Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü? Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova 39 yaşında hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü sonrası Zhanna Samsonova kimdir, nereli kaç yaşında? Vegan Zhanna Samsonova neden öldü, vegan diyet nedeniyle mi öldü?
1.08.2023 Magazin
Seyir halindeki yolcu uçağında büyük panik! Acil çıkış kapısını açmaya çalışınca olanlar oldu...
Seyir halindeki yolcu uçağında büyük panik! Acil çıkış kapısını açmaya çalışınca olanlar oldu... ABD'de seyir halindeki yolcu uçağında yaşanan korku dolu anlar aksiyon filmlerini aratmadı. Los Angeles- Bouston seferini yapan uçağın acil çıkış kapısını açmaya çalışan ve daha sonra uçuş ekibine kırık bir kaşıkla saldıran adam yolcuların müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. ABD'nin konuştuğu olayın detayları bugün belli oldu...
8.03.2023 Dünya
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri!
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri! BİM 1 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM her hafta Salı ve Cuma günleri birbirinden farklı ürünleri indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuyor. Vatandaşlar Salı gününün gelmesiyle BİM’de bu Salı neler var? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Çikolata ve Bisküvi ürünlerinden Temizlik ve Hijyen ürünlerine, Dondurulmuş gıdalardan, Kahvaltılık grubuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı.
1.11.2022 Ekonomi
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu
İSMEK başvuruları için tarih belli oldu Mesleki eğitimler, el sanatları ve zanaat, güzel sanatlar ve kişisel gelişim olmak üzere 4 dalda, bin 300 eğitim veren İSMEK’te yeni dönem kayıtları başladı. 24 saatte yüz yüze 79 bin 999, uzaktan eğitimlere 37 bin 789 olmak üzere toplam 117 bin 788 kişi başvuruda bulundu. En çok başvuru yapılan eğitim programları ise belli oldu.
5.09.2022 Çalışma Hayatı
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor'
'Bitkisel süt’ üretimi başladı! 'Vejetaryenler ile veganlar tercih ediyor' Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Hayvansal süte alternatif olarak bitkisel esaslı süt ve dondurma üretimi projesi gerçekleştiriliyor. Proje hakkında konuşan, Doç. Dr. Neşe Yılmaz Tuncel, “Gıda endüstrisi süte benzeyen ama süt olamayan yeni ürünler üretiyor” dedi.
11.08.2022 Sağlık
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde
29 kuş türü ve 5 memeli, av listesinde Merkez Av Komisyonu'nun (MAK), 29 kuş türü ve 5 memeli yaban hayvanı türünün avlanmasına izin verdiği 2022-2023 av sezonu, 20 Ağustos'ta başlıyor. Koruma altındaki elmabaş patka ve üveyik kuşlarının olduğu kararı, 'çağ dışı ve insan türünün vahşiliği' olarak değerlendiren kuş gözlemcileri ve doğa savunucuları, avcılığın tamamen iptalini istedi.
11.08.2022 Yaşam
Canan Karatay bombaladı! Beyni çalıştırmıyor, kansızlar büyük yalan...
Canan Karatay bombaladı! Beyni çalıştırmıyor, kansızlar büyük yalan... Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, yeni kitabı ‘Karatay Sözü’nü okuyucusuyla buluşturdu. Karatay, "Biz 30 yaşında düz duvara tırmanırdık, şimdi 25-30 yaşında çocuklar menopoza giriyor, spermleri az. İnsan ömrü uzamıyor, aksine kısalıyor." ifadelerini kullandı. Vegan beslenmeyle ilgili konuşan Karatay, "büyük bir plan olduğunu düşünüyorum. İnsanları kontrol altına almanın başka bir metodu. Zürafalar en az bir ton ağırlığında. Yalnızca ağaç yaprağıyla beslenirler. Pandalar bambu yaprağı yer. Ama onların vücudu öyle programlanmıştır. O vücut yağ, protein ve vitamin üretir ancak insanlarda böyle bir mekanizma yok! Yalnızca tahıl ya da yaprak yiyerek yaşayamaz insanlar. Zaten yaşayamıyorlar, kısa ömürlüler, hastalıklılar, kansızlar, dirençleri kırık. Bu bir kandırmacadır. Vejetaryenlik bir felsefe, ona bir şey diyemem çünkü onlar hayvansal gıda yiyor. 1950’lerde “Veganlık beyni çalıştırır” sloganıyla başladı bu, halbuki tam tersi. Böyle büyük bir yalan olamaz!" dedi.
17.07.2022 Sağlık
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık...
Yeni yasak kararı! Çok sayıda ülkeyi kapsıyor, artık... Yeni yasak kararının detayları belli oldu. Almanya, Avusturya, Belçika gibi çok sayıda ülkeyi kapsıyor. Artık yapılamayacak. Kısıtlama getirildi. Avrupa Birliği pek çok ara renk (yeşil, turuncu, mor ve tonları) dövme boyalarının kullanımını insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Dövmeciler artık daha az ara renk boya üretileceğini belirtirken, siyah beyaz dövmelerin daha fazla yapılacağını söylüyor.
13.07.2022 Yaşam
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24 Mayıs BİM kataloğu 2022! Bu hafta (Salı) BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler! BİM aktüel ürünler kataloğunda yine birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarıyla raflardaki yerini aldı. 24 Mayıs BİM kataloğunda bu hafta atıştırmalık ürünlere geniş yer verildi. Peki, Bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğunda hangi ürünlerde indirim var? BİM 24 Mayıs 2022 kataloğu aktüel ürünler!
24.05.2022 Ekonomi
Danıştay'a 'Vegan menü' başvurusu
Danıştay'a 'Vegan menü' başvurusu Vegan Derneği Türkiye (TVD), üniversite yemekhanelerinde vegan menü düzenlemesi için Danıştay’a başvurdu. Dilekçede 'Sağlıklı beslenmenin kamusal bir hak olduğu, devletin bunu yerine getirme yükümlülüğü bulunduğu' vurgulandı.
15.05.2022 Yaşam
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda!
Gıda, tüm üretim ve tedarik ağı çözümleri bu fuarda! Artan dünya nüfusu, iklim krizi, savaşlar nedeniyle son yılların en önemli gündemi olan gıda, tüm üretim ve tedarik ağıyla çözüm arayışına girdi. Bu arayışa çözüm olmak hedefiyle İstanbul, 30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gıda sektörünün en önemli uluslararası organizasyonlarından olan YES FOOD EXPO & FORUM’a ev sahipliği yapacak.
13.05.2022 Ekonomi
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Kolesterol, diyabet, kanser ile savaşıyor! Bir porsiyon yetiyor, tam bir protein deposu! Vegan ve vejetaryenler...
Kolesterol, diyabet, kanser ile savaşıyor! Bir porsiyon yetiyor, tam bir protein deposu! Vegan ve vejetaryenler... Vegan ve vejetaryenler için vazgeçilmez bir seçenek! Sindirim sağlığı için birçok fayda sağlayan lif açısından zengin, kabızlık probleminin önüne geçiyor. Vücuttaki iştahı azaltan hormonların seviyelerini artırıyor, protein ve liften zengin içeriğiyle gün boyunca tüketilen kalori miktarını azaltıyor ve bu sayede kilo kaybına neden oluyor. Diyabetin önlenmesinde ve kontrolünde önemli bir faktör, kan şekeri kontrolüne yardımcı oluyor. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum gibi kalp sağlığını destekleyen mineraller içeriyor, toplam kolesterolü ve "kötü" LDL kolesterolü düşürüyor. Kanser önleyici etkileri olan bu besinin faydaları say say bitmiyor...
14.04.2022 Sağlık
Yeni KODİAQ 2022'de yollara çıkacak
Yeni KODİAQ 2022'de yollara çıkacak İlk tanıtılmasının ardından dört yıl geçen KAROQ modeli yenilendi.
3.12.2021 Otomobil
Türk dostu olarak biliniyordu! New York'ta seçimi Eric Adams kazandı
Türk dostu olarak biliniyordu! New York'ta seçimi Eric Adams kazandı New York Belediye Başkanlığı'na siyahi Eric Adams seçildi. Adams bu görev seçilen ikinci siyahi Amerikalı oldu.
3.11.2021 Dünya
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi...
Ketojenik diyete dikkat! Kalp krizi... Son yıllarda çok ve hızlı kilo vermek isteyen kişilerin başvurduğu ketojenik diyet için Kardiyolog Prof. Dr. Özlem Esen, uyarılarda bulundu. Özellikle kronik hastalıkları olan kişilerin bu tür diyetleri yapmaması gerektiğini belirten Esen, “Araştırmalarda, bu tür diyetlerin kalp krizi ve inme riskini de yüzde 40 artırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle karaciğer yağlanması olan, kalp damar hastalığı riski olan kişilerin uzun dönem bu diyetleri yapması tavsiye edilmemektedir” dedi.
14.09.2021 Sağlık
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak!
Müsilajdaki faydalı organizmalar kozmetikte kullanılacak! Son dönemlerde, Marmara Denizi’nde görülen ve deniz salyası olarak da bilinen müsilajdan kozmetik jel ve krem yapılması konusu gündeme geldi. Müsilajın yapısının incelenmesi için yapılan araştırmalar, içerisinde yüzde 60 oranında fayda sağlayan mikroalglerin florası ile kozmetik ürün elde edilebileceğini ortaya koyuyor. Elde edilen bulgular ise, deniz salyasından üretilen merhemin eldeki yara izi ve nasırda 3 gün içerisinde olumlu sonuç verdiğini gösteriyor. Bu kapsamda, Kimyager Levent Kahrıman, müsilajın farklı prosedürlerden geçtikten sonra kozmetik sektöründe hammadde olarak kullanılabileceğine dikkat çekti.
4.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Vegan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vegan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.