Gazete Vatan Logo
Magazin Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?

Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?

Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova 39 yaşında hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü sonrası Zhanna Samsonova kimdir, nereli kaç yaşında? Vegan Zhanna Samsonova neden öldü, vegan diyet nedeniyle mi öldü?

Vegan Zhanna Samsonova kimdir? Instagram fenomeni Zhanna Samsonova öldü mü, Samsonova vegan diyet nedeniyle mi öldü?

‘Zhanna D’Art olarak da tanınan ve milyonlarca takipçisi bulunan Samsonova Güneydoğu Asya turu sırasında rahatsızlanıp hastaneyle kaldırılmıştı. Peki, Vegan Zhanna Samsonova neden öldü, Instagram fenomeni Zhanna Samsonova kimdir, nereli?

VEGAN ZHANNA SAMSONOVA NEDEN ÖLDÜ?

Yakınları, Samsonova’nın sadece egzotik meyve diyetiyle beslendiği için ‘açlıktan’ öldüğünü öne sürdü.

New York Post‘un haberine göre bir arkadaşı basına verdiği demeçte, Samsonova’nın Sri Lanka gezisindeyken bitkin göründüğünü, tedavi görmesi için evine gönderildiğini ancak kendisinin tekrar geldiğini söyledi:

“Üst katında oturuyordum ve he sabah cansız bedenini bulmaktan korkuyordum. Tedavi olmaya ikna ettim ama başaramadı.”

Annesi de Samsonova’nın ölümünü ‘kolera benzeri bir enfeksiyon’la ilişkilendirse de otopsi raporu henüz açıklanmadı.

ÇİĞ VEGAN DİYET UYGULUYORDU

Pişirilmeyen otlarla yapılan yemeklere ağırlık verdiği belirtilen Samsonova’nın son dört yıldır ‘tamamen çiğ vegan bir diyet’ uyguladığı öne sürüldü. Bir arkadaşına göre Samsonova yedi yıldır yalnızca jackfruit ve durian meyveleriyle besleniyordu.

Haberin Devamı

ZHANNA SAMSONOVA KİMDİR?

Zhanna Samsonova adlı 39 yaşındaki vegan etki sahibi, yıllarca tamamen çiğ vegan bir diyetle geçindikten sonra açlıktan öldüğü bildirildi. New York Post'a göre, Rus vatandaşı sosyal medya hesaplarında sık sık çiğ gıdaların tanıtımını yaptı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Zhanna D'Art'ı internet üzerinden ziyaret eden kadının, Güneydoğu Asya'da yaptığı bir tur sırasında nihayet tıbbi tedavi gördükten sonra 21 Temmuz'da öldüğü bildirildi.