Vasiyetname

Vasiyetname

Son dakika vasiyetname haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vasiyetname ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vasiyetname haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vasiyetname

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vasiyetname gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 vasiyetname haberi bulunmuştur. Tüm vasiyetname haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
İlhan İrem mirasını eşi Hansu İrem’e bırakmıştı! Tüm malvarlığına tedbir...
İlhan İrem mirasını eşi Hansu İrem’e bırakmıştı! Tüm malvarlığına tedbir... Ünlü sanatçı İlhan İrem geçen yıl vefat etmişti. Mahkeme huzurunda açıklanan vasiyetnamede sanatçının tüm mirasını eşi Hansu İrem’e bıraktığı ortaya çıktı.
27.09.2023 Magazin
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi…
Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi… Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Baro başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında açıklayacakları" sözünü verdiklerini hatırlattı. Bakan Tunç, "Çalışmalarımızı tamamladık, yeni tarifeyi onayladık. Yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilen 2023-2024 Avukatlık Asgari Ücreti Tarifesi avukatlarımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.
21.09.2023 Ekonomi
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri
Ömer Seyfettin Eserleri Nelerdir? Ömer Seyfettin Eserleri'nin Özellikleri Ömer Seyfettin Türk Edebiyatının en büyük isimlerinden birisidir. Eserlerinin yanı sıra hayatı da pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Hikayeleri ile bilinen Ömer Seyfettin aslında hikayeci olmadan önce bir şair olmaktadır. Şiirleri dergi sayfalarında kalıp bir araya toplanmadığı için özellikleri de pek bilinmemektedir. Şiiri bırakarak hikayeye devam etmesi edebiyatımız için de büyük bir kazanç olmuştur. 
1.09.2023 Eğitim
Fatma Girik davasında flaş gelişme: Ameliyatta bile yanında değildi
Fatma Girik davasında flaş gelişme: Ameliyatta bile yanında değildi Fatma Girik'in vefatının ardından vasiyetiyle ilgili gelişmeler yaşandı. Günay Girik, usta oyuncu Fatma Girik’in mirasını yeğeni Fatma Ahu Turanlı’ya bırakmasının ardından ‘vasiyet iptali’ davası açtı. Girik, ablasının akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti. Tanık olarak dinlenen Seyhan Erdağ, sanatçının akıl sağlığının yerinde olduğunu belirtti ve ekledi: “Günay Bey ameliyatta bile yanında değildi.”
2.06.2023 Magazin
İlhan İrem'in tüm mirası eşine kaldı, kardeşi itiraz etti
İlhan İrem'in tüm mirası eşine kaldı, kardeşi itiraz etti 8 ay önce hayata veda eden İlhan İrem’in ailesi İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne vasiyetnamesinin yerine getirilmesi için dava açtı.
31.03.2023 Magazin
Noterlik ücretleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyuruldu, 2 katına çıktı
Noterlik ücretleri ile ilgili flaş gelişme! Resmen duyuruldu, 2 katına çıktı Resmi Gazete'de yayımlanan tarifeye göre, noterlik işlemlerinden alınan ücretler artırıldı. Noterler taşınmaz sözleşmelerinde, satışa konu taşınmazın satış değerinin binde 1'i oranında ücret alacaklar. İşte yeni noter tarifesi...
8.03.2023 Ekonomi
Cüneyt Arkın'ın vasiyetinde miras kavgası!
Cüneyt Arkın'ın vasiyetinde miras kavgası! Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da 84 yaşında vefat etmişti. Cüneyt Arkın'ın 14 Nisan 2009 tarihinde kendi el yazısı ile kaleme aldığı vasiyetname, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde aileye açıklandı. Arkın'ın ilk evliliğini yaptığı Güler Mocan'dan dünyaya gelen kızı Filiz Cüreklibatır ise vasiyetnameye itiraz etti.
13.01.2023 Magazin
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı!
Babasını kaybeden Tuğba Özay'ın tarifsiz acısı! Şarkıcı ve eski manken Tuğba Özay’ın şair babası İlhan Özay, geçtiğimiz hafta vefat etti. Ünlü isim, 1 Ocak'ta Şakirin Camisi’nde gerçekleşen cenazede babasının tabutu başında gözyaşı dökerken çekilen fotoğrafını paylaştı. Özay, babasının 'Vasiyetname' adlı şiiriyle İlhan Özay'ı andı.
7.01.2023 Magazin
Mahkeme 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin yayınlanmamasına karar verdi
Mahkeme 'Garip Bülbül Neşet Ertaş' filminin yayınlanmamasına karar verdi Türk halk ozanı Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatan Garip Bülbül Neşet Ertaş filminin 'Kişilik haklarını ihlal ettiği' gerekçesiyle ailesinin yapımcı Mustafa Uslu'ya açtığı davada mahkeme, 23 Aralık'ta vizyona girecek olan filmin ve fragmanının yayınlanmamasına karar verdi.  Ertaş ailesi kararı alkışlayarak kutlarken yapımcı Uslu, "Babalarının filmini yasakladılar onu alkışlıyorlar" dedi.
16.12.2022 Gündem
Miras beklerken 1 milyon 600 bin lira borç çıktı, vasiyetnamenin iptali için dava açtı
Miras beklerken 1 milyon 600 bin lira borç çıktı, vasiyetnamenin iptali için dava açtı İzmir'de, iş insanı Turgay Nişancı'ya karşı annesiyle birlikte 40'ı aşan hukuk mücadelesi verip, babalık davasını kazanan Recep Nişancı (55), onlarca milyonluk miras beklettiği sırada 1 milyon 600 bin TL'lik borç tebligatı ile karşılaştı. Şaşkınlık yaşayan Nişancı, borcun ardından daha önce açtığı vasiyetname iptali davası için yeniden dilekçe verdi. Yasal varis olan ancak mirastan hiçbir pay alamayan Nişancı, "Bu borcun yapılmasında hiçbir katkım olmadığı gibi hakkım olan mirası da alamadım. Çünkü babamın diğer çocukları bana hakkım olanı vermemek için ellerinden geleni yapıyor" dedi.
24.11.2022 Yaşam
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu
Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu Avukat ücretleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Yeni avukatlık ücretleri resmen açıklandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından onaylanan avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Avukatlara hukuki yardımlar, davalar, yürütülecek işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanan tarifede en düşük asgari ücret 700 lirayken, en yüksek ücret ise 57 bin 600 lira oldu.
3.09.2022 Çalışma Hayatı
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi!
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi! Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife’nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak, çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı. Peki, Avukatlık ücreti ne kadar oldu? İşte davaya göre avukatlık ücretleri!
3.09.2022 Ekonomi
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar...
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar... Miras bu durumda devlete geçebilir. Detaylarıyla miras ve mirasçıya ilişkin tüm merak edilenler açıklandı. Miras hukuku çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Miras anayasal bir hak. Gerçek kişiler öldüklerinde özel mülkiyetlerinde bulunan haklar ve malvarlıkları akrabalarına geçiyor. Yasal mirasçılık için kan bağını esas alınıyor. Bazı ulaşılamama gibi durumlarda kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz olabiliyor. Bazı durumlarda ise mirasçı hem anne hem de baba tarafından iki pay miras alabiliyor. Peki yasal mirasçılar kimlerdir? Evlilik dışı çocukların ve evlatlığın mirasçılığı nasıldır? Boşanma davası açılan eşler birbirine mirasçı olabilir mi? Mirasçılık belgesi nasıl alınır? Vasiyetname iptal edilebilir mi? İşte miras hukuku ile ilgili dikkat çeken bilgiler...
20.07.2022 Ekonomi
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı
İpotekle ev karşılığı huzurevi! Tapu'dan açıklama yapıldı Sahip olunan eve karşılık huzurevlerinde ölene kadar bakılmak için ipotek hakkının kullanılabileceği bildirildi.
15.07.2022 Ekonomi
Fatma Girik’in varislerinin avukatından ’vasiyet’ açıklaması: Akıl sağlığı yerindeydi
Fatma Girik’in varislerinin avukatından ’vasiyet’ açıklaması: Akıl sağlığı yerindeydi Merhum sanatçı Fatma Girik, mirasını yeğeni Ahu Turanlı ve kardeşi Müesser Girik’e bırakmıştı. Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, ablasının vasiyetnameyi hazırladığı dönemde akıl sağlığı ile ilgili şüpheler olduğunu ve vasiyetnameyi yeğeni Fatma Ahu Turanlı’nın baskısı ile hazırladığını savunarak vasiyetnamenin iptali için dava açtı. Fatma Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı ve kardeşi Müesser Girik’in avukatları ise Günay Girik’in iddialarının asılsız olduğunu belirterek açıklama yaptı.
7.07.2022 Gündem
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır?
Veraset ilamı nedir, ne işe yarar? Veraset ilamı nasıl alınır? Veraset ilamı, bir diğer aldı ile mirasçılık belgesi içinde isimleri yazılı olan kişilerin mirasçılığına karine oluşturan, terekede olan hak ve mallar üzerinde bir tasarrufta bulunabilmeleri için mirasçılıklarını ispat etmeye yarayan belgeye denir. Mirasçıların miras ile ilgili işlemleri için ihtiyaç duydukları mirasçılık belgesi ile ilgili olan hükümler, Türk Medeni Kanunu’nun 598. maddesinde yer alır.
18.05.2022 Yaşam
Fatma Girik'in vasiyetnamesi ortaya çıktı! Tüm mal varlığını...
Fatma Girik'in vasiyetnamesi ortaya çıktı! Tüm mal varlığını... Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik, Covıd-19’a bağlı viral zatürre nedeniyle dün sabah 7’de hayatını kaybetti. Fatma Girik’in vasiyetnamesini hazırladığı ortaya çıktı.
25.01.2022 Magazin
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran...
Zam geldi! 4 bin 100 lira oldu! Bugüne kadarki en yüksek oran... Avukatlık asgari ücret tarifesi belirlendi. Avukatlara sözlü danışmanlıkta ilk bir saate kadar 675, takip eden her saat için 405 lira ödenecek. Kira sözleşmesi ve benzeri belgelerin hazırlanmasında ücret 1350, tüzük, yönetmelik, vasiyetname hazırlanmasında 4 bin 100 lira olacak. Sulh hukuk mahkemelerindeki davalar için 2 bin 175, sulh ceza ve infaz hakimliklerindeki davalar için 2 bin lira, ağır ceza mahkemelerindeki davalar için 10 bin 250 lira avukatlık ücreti alınacak.
20.11.2021 Ekonomi
Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında yeni gelişme!
Seyfi Dursunoğlu'nun miras davasında yeni gelişme! İki yeğeni tarafından ‘vasiyetnamenin iptali’ davası açılmıştı. Mahkeme, davanın üçüncü duruşmasında tanık Garabet Baltaoğlu’nun akli dengesinin yerinde olup olmadığının araştırılmasını istedi.
30.06.2021 Magazin
Gayrimenkul zengini Tatlıcı ailesinde miras kavgası! Eşine bırakmış
Gayrimenkul zengini Tatlıcı ailesinde miras kavgası! Eşine bırakmış Gayrimenkul zengini Tatlıcı ailesinin mirasından pay almak için geçtiğimiz yıllarda başvuru yapan Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını istedi.
6.05.2021 Gündem
e-Devlet ile ilgili yeni karar! Artık yapılabiliyor
e-Devlet ile ilgili yeni karar! Artık yapılabiliyor Milyonları çok yakından ilgilendiren karar! e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Ücretsiz olarak isteyen herkes yararlanacak. Açıklama bugün yapıldı. Yeni karar tüm vatandaşlara duyuruldu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün adres beyanına ilişkin yeni hizmetlerinin e-Devlet Kapısı'nda açıldığını belirterek, çeşitli sebeplerle evinden uzakta bulunan yetişkin vatandaşların artık adres beyanlarını e-Devlet Kapısı üzerinden yapabileceklerini söyledi.
18.03.2021 Gündem
Maaşın 24 katı para ödülü verilecek! Binlerce kişiyi ilgilendiriyor…
Maaşın 24 katı para ödülü verilecek! Binlerce kişiyi ilgilendiriyor… Binlerce memuru ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Maaşlarının 24 katına kadar ödül verilecek. Jandarma Genel Komutanlığı personelinden ülkenin güvenlik ve esenliği, devletin çıkarları ve kişilerin can, ırz ve mallarını korumada yüksek hizmetleri görülenler, fiilen aldığı aylık tutarının 2 katından 5 katına kadar, olağanüstü durumlarda yaşamını ortaya koyarak, büyük yararlılıklar gösterenler ise 6 katından 24 katına kadar parayla ödüllendirilecek.
16.03.2021 Çalışma Hayatı
2021 yılı Noterlik Ücret Tarifesi belli oldu!
2021 yılı Noterlik Ücret Tarifesi belli oldu! 2021 yılı Noterlik Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yeni tarife ile Harçlar Kanunu'na göre noterler 2021 yılında yaptıkları işlemlerden yüzde 30'u oranında noter ücreti tahsil edecekler. Peki, 2021 Noter işlem ücretleri ne kadar oldu? 2021 yılı noterlik ücret tarifesi...
11.03.2021 Gündem
'Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyeti geçerlidir!'
'Seyfi Dursunoğlu'nun vasiyeti geçerlidir!' Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyeti ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Dursunoğlu'nun vasiyetinin geçerli olduğu belirtildi.
4.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Vasiyetname ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vasiyetname haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.