Gazete Vatan Logo

Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi…

Yeni avukatlık asgari ücret tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Baro başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ni eylül ayında açıklayacakları" sözünü verdiklerini hatırlattı. Bakan Tunç, "Çalışmalarımızı tamamladık, yeni tarifeyi onayladık. Yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderilen 2023-2024 Avukatlık Asgari Ücreti Tarifesi avukatlarımız için hayırlı uğurlu olsun." ifadesini kullandı.

Vekalet ücreti || Yeni avukatlık asgari ücret tarifesine göre vekalet ücreti ne kadar? Vekalet ücreti tarifesi…

Avukatlık asgari ücret tarifesi, Resmi Gazete'nin yeni sayısında yayımlandı. Bu danışmanlığın, bir saati aşmasıyla birlikte sonrasındaki her saat için bin 300 lira ödenecek. Çağrı üzerine gidilen yerde bir saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 lira oldu.

SÖZLÜ DANIŞMA ÜCRETİ 2 BİN 300 TL

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre; kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 TL olarak belirlendi. Dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında olacak. Avukatlara büroda sözlü danışma ücreti ilk 1 saat için 2 bin 300 TL, sonraki her 1 saat için bin 300 TL, çağrı üzerine gidilen yerde 1 saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 TL oldu.

BELGELERİN HAZIRLANMASI İÇİN 19 BİN TL ÖDENECEK

Söz konusu tebliğe göre kira sözleşmesi, tüzük, yönetmelik, miras sözleşmesi vasiyetname gibi benzeri belgelerin hazırlanması için avukatlara 19 bin lira ücret ödenecek.

Tarifeye göre, avukatla büroda sözlü danışma ücret bir saate 2 bin 300 lira, sonrasındaki her saat için 1300 lira olarak belirlendi. Çağrı üzerine gidilen yerde bir saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 lira oldu.

Haberin Devamı

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 lira olacak. Dava ücretleri de 8 bin lira ile 67 bin 700 lira arasında değişiyor. 

Avukatlık asgari ücret tarifesinin tamamı şu şekilde:



VEKALET ÜCRETİ

Cmk kapsamında görevlendirilen müdafii ve vekile de vekalet ücreti hükmedilmesi düzenlendi.

Küfür, hakaret davalarında "karşı vekalet ücreti" 17.900 TL oldu. AAÜT uyarınca artık CMK görevlendirmelerinde vekalet ücretine hükmedilecek ancak bu ücretten görev karşılığı verilen ücret mahsup edilerek ödenecek. CMK için vekalet ücreti düzenlemesi getirildi. Cmk görevlerinde beraat vekalet ücreti verilecek. Ağır Cezalarda beraat vekalet ücreti 29.800 TL oldu