Vajina

Vajina

Son dakika vajina haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vajina ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vajina haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vajina

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vajina gelişmeleri de dahil olmak üzere 281 vajina haberi bulunmuştur. Tüm vajina haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sistemik ya da lokal bir etki oluşturmak amaçlı vücut deliklerine uygulanan, erimek ve çözünmek suretiyle değerlendirilen ilaç fitil olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bunun bir sağlık ürünü olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca taşıyıcı bir dozaj formu üzerinden de ele alındığını ifade etmek gerekir. Bu kapsamda mantar enfeksiyonu, vajinal kuruluk ya da doğum kontrolü gibi pek çok amaç altında değerlendirildiğini söylemek mümkün. Rahatsızlığa bağlı olarak hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kullanılan bir ilaç türü olarak ön plana çıkar.
13.07.2023 Sağlık
Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kadınların genel olarak regl günlerini daha güvenli ve rahat geçirmelerini sağlayan hijyenik ürünler tampon olarak bilinmektedir. Aynı zamanda vajinal tampon olarak bilinir. Menstrüel dönem içerisinde vücuttan atılacak olan kanın, henüz dışarı çıkmadan emilmesine olanak veren bir ürün çeşididir. Böylece çok daha sağlıklı ve güvenli şekilde, aynı zamanda rahatsız olmadan günü geçirme şansı elde edilir.
22.06.2023 Sağlık
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu?
Erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu doğru mu? Kadın ve erkek cinselliği genelde birbirinden farklı deneyimlenir. Peki erkeklerin cinsel dürtülerinin daha yoğun olduğu ve kadınlardan daha fazla seks düşündükleri doğru mu? Araştırmalar bu soruya yanıt veriyor.
18.04.2023 Sağlık
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı Genç kadının hayatı kabusa döndü. Ergenlik döneminde regl görmeyince hastaneye gitti, doktorlar 'sağlıklısın dedi. Sonra evlenen genç kadın sadece 8 ay evli kalabildi. Eşinin "Sen kadın değilsin; erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın" diyerek boşanma davası açtı, gerçek hastanede ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
3.02.2023 Yaşam
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı
Aslıhan Sinem Çiçek davasında son dakika gelişmesi! Dikkat çeken rapor ortaya çıktı Türkiye’nin günlerce konuştuğu olay İzmir'de yaşandı. İş görüşmesine giden Aslıhan Sinem Çiçek'ten saatlerce haber alınamadı. Bir gün sonra ise hastanede olduğu öğrenildi. Genç kız burada hayatını kaybederken, ölümüyle ilgili tutuklanan Burak Kaya şüpheli olarak tutuklandı. Davada flaş bir gelişme yaşanırken, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun raporu da ortaya çıktı. İşte Sinem’in ölüm nedeni...
17.12.2022 Yaşam
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim'
HPV aşısı ile kanserden korunmak mümkün! 'Aşılanıp kanser olan hasta görmedim' Her yıl üç yüz binden fazla kadın rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor. Rahim ağzı kanserinden, HPV aşısı ile kurtulmak mümkün. 9-15 yaş arasında yapılan aşı ile kız çocuklarının ileriki yaşlardan HPV virüsü kaynaklı kanserlere yakalanmasının önüne geçilebilirken, aşılama 45 yaşına kadar uygulanabiliyor. HPV aşısı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, aşının hayat kurtardığına dikkat çekerek, "HPV aşısının kesinlikle ulusal aşı programına girmesi gerekir. HPV’ye bağlı gelişen kanserler, aşı ile engellenebilir. Yüzlerce rahim ağzı kanseri ameliyatı yaptım, içlerinde bir tane bile aşılanmış hasta yoktu. Aşılanıp serviks kanseri olmuş hasta görmedim.” diye konuştu.
4.10.2022 Sağlık
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir?
Cinsel sağlığı korumak için neler yapılabilir? Kadın Sağlığı & Doğum, Estetik Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. Burcu Kardaş Arslan, cinsel sağlığın korunmasının yanı sıra birçok problemin tedavisinde uygulanan labioplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
13.08.2022 Sağlık
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü?
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü? Ebola virüsüne benzeyen, şu an aşısı bulunmayan ve yüzde 88 ölüm oranına sahip olan 'Marbug virüsü' Gana'da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Peki, Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marburg virüsünün aşısı ve tedavisi var mı, belirtileri ve ölüm oranı ne, Marburg virüsünden kaç kişi öldü?
13.07.2022 Sağlık
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi?
Vajinismus nedir? Tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus probleminin türlerini, nedenlerini ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Vajinismus, kadının cinsel ilişkiye girmek istemesine rağmen kendi iradesi dışında vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması nedeniyle cinsel birleşmenin gerçekleşememesi durumudur. Kadının vajina çevresindeki kaslarının kasılması vajinayı daha dar ve daha sıkı hale getirir. Bu kas spazmları istemli değildir ve vajinismuslu kadınlar genellikle vajinal ilişki, tampon yerleştirme ve jinekolojik muayene gibi her türlü vajinal girişimde sorun yaşarlar. Cinsel birleşme mümkün olmaz veya mümkün olduğunda genellikle oldukça acı vericidir.
28.06.2022 Sağlık
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi?
Kadınlarda idrar kesesi sarkması (sistosel) tedavi edilebilir mi? Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, sistosel olarak da adlandırılan idrar kesesi sarkması probleminin nedenlerini, belirtilerini ve tedavi yöntemlerini sizler için anlattı.

Sistosel olarak da bilinen ön vajinal prolapsus (idrar kesesi sarkması), mesanenin pelvisteki normal konumundan aşağı düşmesi ve vajina duvarını itmesidir. Mesane, rahim ve bağırsaklar dahil olmak üzere pelvis organları tipik olarak pelvik tabanın kasları ve bağ dokuları tarafından yerinde tutulur. Ön sarkma, pelvik taban zayıfladığında veya pelvik tabana çok fazla baskı yapıldığında meydana gelir. Bu zamanla, vajinal doğum sırasında veya kronik kabızlık, şiddetli öksürük veya ağır kaldırma ile olabilir. Ön prolapsus tedavi edilebilir. Hafif veya orta derecede bir prolapsus için cerrahi olmayan tedavi genellikle etkilidir. Daha ciddi vakalarda vajina ve diğer pelvik organları uygun pozisyonlarında tutmak için ameliyat gerekebilir.
28.06.2022 Sağlık
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar
Vajinismus probleminde doğru bilinen yanlışlar Jinekoloji, Doğum ve Cinsel Sağlık Uzmanı Op. Dr. Dilek Uslu, vajinismus problemi ile ilgili doğru bilinen yanlışları sizler için anlatıyor.
27.06.2022 Sağlık
Kourtney Kardashian hamile kalmak için her yolu deniyor!
Kourtney Kardashian hamile kalmak için her yolu deniyor! Geçtiğimiz ay evlenen veTravis Barker ile çocuk yapmaya çalışan Kourtney Kardashian hamile kalmak için ne önerilse yapıyor. Vajina buharı yaptırdığını açıklayan ünlü isim her sabah bıldırcın yumurtası yediğini söyledi.
12.06.2022 Magazin
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar ABD'nin Utah eyaletinde Dr. David H. Broadbent'e 80 kadın istismar şikayetiyle dava açtı. Broadbent'in muyaene sırasında kadınlara istismarda bulundu ve uygunsuz sözler söylediği ifade edildi. İşte ülkeyi ayağa kaldıran istismar olayında flaş detaylar...
7.06.2022 Yaşam
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor?
Genital problemlerin tedavisinde hangi uygulamalar tercih ediliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Burçak Tok, genital problemlerin tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
26.04.2022 Sağlık
Genital estetik farkındalığı arttı
Genital estetik farkındalığı arttı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Kerime Nazlı Salihoğlu kadının güzelliğini bir bütün olarak gördüğünü ve bu nedenle her geçen gün genital estetik farkındalığının arttığını söyledi.
19.04.2022 Sağlık
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi?
Vajinal mantar enfeksiyonu tedavi edilebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, vajinal mantar enfeksiyonu nedir, tedavisi nasıldır sizler için anlattı.
12.04.2022 Sağlık
Ünlü doktoru öldürmüştü! Uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı: 'Hedef gözetmeden ateş ettim'
Ünlü doktoru öldürmüştü! Uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı: 'Hedef gözetmeden ateş ettim' Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, ameliyatlarıyla ünlü kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Dr. Naim Ünsal'ı (63) tabancayla vurarak öldüren uzman çavuş Musa Aktaş'ın (28) ifadesinde, "Kendimi korumak amacıyla hedef gözetmeden ateş ettim" dediği ortaya çıktı.
11.04.2022 Gündem
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün!
Erken teşhisle rahim ağzı kanserinin tedavisi mümkün! Bilinen vakaların neredeyse tamamına yakını HPV virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan rahim ağzı kanseri, çoğu kanser türünde olduğu gibi erken teşhis edilirse başarılı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Peki, Rahim ağzı kanseri belirtileri ne? Rahim ağzı kanserinin tedavisi nasıl yapılıyor? HPV virüsü nedir, nasıl bulaşır? HPV aşısı ne zaman yapılmalı? Doç. Dr. Derman Başaran, rahim ağzı kanserini anlattı.
7.03.2022 Sağlık
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor
Suda doğum ile gebenin stresi azalıyor Karadeniz Bölgesi’nin kalbi niteliğinde hizmet veren Liv Hospital Samsun, dünyada son yıllarda yaygınlaşan suda doğum hizmetini misafirlerine sunmaya başladı.
7.03.2022 Sağlık
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun!
Her 10 kadından 1'i cinsel sorunlar yaşıyor! İşte kadınlarda görülen 4 jinekolojik sorun! Kadınların sık yaşadığı problemler arasında, pelvik ağrılar, vajinal akındı, adet düzensizliği ve cinsel sorunlar başta geliyor. Türkiye'de her 10 kadından 1'i ise cinsel ilişkiye girememe, orgazm olamama sorunu yaşıyor. Ancak kadınların pek çoğu tarafından ihmal edilen bu sorunlar, yıllar geçtikçe içinden daha da çıkılamaz bir probleme dönüşebilir. Kaç yaşında olursanız olun hem cinsel hayatı etkileyen hem de genel sağlık durumunu etkileyen jinekolojik problemler için mutlaka uzman desteği almak önemli. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer kadınlarda sık görülen jinekolojik sorunları ve tedavi yöntemlerini anlattı.
22.01.2022 Sağlık
Doğum sonrasında en sık başvurulan genital operasyonlar nelerdir?
Doğum sonrasında en sık başvurulan genital operasyonlar nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Barış Korkmaz, doğum sonrası uygulanan genital operasyonları sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor!
10 kadından 1’inde görülüyor! Kısırlığa neden oluyor! Her 10 kadından 1’inin mücadele ettiği pelvik ağrılarının tedavi edilmediği takdirde infertiliteye kadar varabilen sonuçları olabileceğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, ağrıların erken tanı konulmadığında kronikleşebildiğini ve merkezi sinir sistemini etkileyebileceğini söyledi.
13.12.2021 Sağlık
Özgüven kaybına neden oluyor, cinsel hayatı olumsuz etkiliyor!
Özgüven kaybına neden oluyor, cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Vajinada meydana gelen deformasyonlar pek çok kadının en büyük problemlerinden biri. Vajina deformasyonları başta özgüven kaybına neden oluyor ve cinsel hayatı da olumsuz etkiliyor. Vajinal gençleştirme uygulamalarından biri olan Labioplasti ile vajinada meydana gelen sarkma, kararma gibi sorunlar ortadan kaldırılabiliyor. Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer, vajinada meydana gelen sorunları anlattı ve Labioplasti hakkında bilgi verdi.
7.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Vajina ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vajina haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.