Gazete Vatan Logo

Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Kadınların genel olarak regl günlerini daha güvenli ve rahat geçirmelerini sağlayan hijyenik ürünler tampon olarak bilinmektedir. Aynı zamanda vajinal tampon olarak bilinir. Menstrüel dönem içerisinde vücuttan atılacak olan kanın, henüz dışarı çıkmadan emilmesine olanak veren bir ürün çeşididir. Böylece çok daha sağlıklı ve güvenli şekilde, aynı zamanda rahatsız olmadan günü geçirme şansı elde edilir.

Tampon Nasıl Kullanılır? Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Sonuç olarak kan henüz dışarı çıkmaya fırsat bulamadan vajinanın iç kısmında emilme durumu yaratır. Bu da daha hijyenik ve aynı zamanda temiz, sağlıklı bir sürecin geçmesine olanak verir. Tabi bu ürün pet ürününden sonra alternatif bir ürün olmalıdır. Elbette bunu kullanırken gerekli aşamalara dikkat ederek uygulamak sağlık açısından büyük öneme sahiptir.

Tampon Nasıl Kullanılır?

Kadınların regl dönemlerinde kullandıkları ürün tampon olarak öne çıkmaktadır. Hijyenik bir ürün olması ile beraber özellikle bu dönemde dışarı çıkacak olan kanın içeride emilmesine fırsat verir. Bu ürünü kullanırken öncelikle baş ve orta parmak ile ucundan tutmak gerekir. Daha sonra rahat bir pozisyona gelinmelidir. Bu pozisyon halindeyken yerleştirmek yeterlidir.

Parmak uçlarıyla birlikte ürün vücuda değene kadar vajina içerisinde itilmelidir. Değiştirme aşaması adına tamponun iplik kısmını dışarıda kalmasına özen gösterilmelidir. Bu sayede çok daha kolay bir şekilde değiştirme imkanı elde edilebilir. Kolay bir kullanımı olması ile beraber mutlaka bu aşamalara uyum sağlayarak gerçekleştirmek önemlidir.

Haberin Devamı

Tampon Kullanırken Yapılması Gerekenler

Tampon kullanırken yapılması gereken birtakım hususlar mevcuttur. Özellikle bu hususlara dikkat etmek suretiyle sürecin çok daha rahat, sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleşmesine olanak verilebilir.

- En önemli kısım tamponu vajina bölgesinde 4 ila 8 saatten fazla tutmamaktır.

- Daha ideal olan tampon yerine gerekli olmadığı durumlarda ped kullanmaktır.

- Kullanıldığında ise genel olarak en fazla 6 saat kadar bölgede tutmak gerekir.

- Vajina tamponlar yalnızca adet kanaması dönemlerinde kullanılmalıdır.

Genel çerçevede yukarıda verilen kriterler ele alınmak suretiyle tampon kullanılabilir. Özellikle de acil durumlarda değerlendirilmesi gereken alternatif bir yöntemdir.

Tamponu Kimler Kullanır?

Tamponu aslına bakılırsa her kadın kullanabilir. Ancak elbette bakire olan kişilerde tampon kullanmanın dikkat edilmesi gerektiği düşünülebilir. Aslında bu durumda da kullanabilir ancak yine de önerilmez. Her ne kadar kızlık zarı çok hassas olmasa bile, tampon kullanımı esnasında zarar görebileceği bilinmektedir. Bunun dışında Regl döneminde yaşanabilecek kanamalar için belirli günlerde kullanılabilir.

Haberin Devamı

Tampon Ne Zaman Kullanılır?

Vajina tampon olarak da bilinen tampon ürünleri, genelde kanama söz konusu olduğu zaman kullanılmaktadır. Yani yalnızca adet kanamaları döneminde kullanılması gerekir. Çünkü genel akıntılar söz konusu olduğunda pet yerine tampon kullanmak risk faktörü oluşturur.

Zira gelen akıntılar tampon ile birlikte içeride kalarak birtakım enfeksiyon problemleri meydana getirebilir. Bu sebepten dolayı öncelik olarak regl döneminde pet kullanılmalıdır. Anlık ihtiyaç duyduğu zamanlarda alternatif olarak tampon kullanımı gerçekleşmelidir.