Unrwa

Unrwa

Son dakika UNRWA haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan UNRWA ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını UNRWA haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Unrwa

haberleri sayfasında son dakika yaşanan unrwa gelişmeleri de dahil olmak üzere 103 unrwa haberi bulunmuştur. Tüm unrwa haberleri aşağıda listelenmiştir.
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekillleri, bugün kabul edilen bir kararla İsrail'e Gazze'ye mevcut tüm geçişler üzerinden yardım ulaştırılmasına derhal izin vermesi ve bunu kolaylaştırması için çağrı yaptı.
14.03.2024 Dünya
Ramazan ayının başlamasıyla dünya lierlerinden tebrik mesajları yağdı
Ramazan ayının başlamasıyla dünya lierlerinden tebrik mesajları yağdı İslam aleminin bugün Ramazan ayının ilk gününe başlamasıyla dünya liderleri ve uluslararası örgütler tebrik mesajları paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden Müslümanlara iyi dileklerini sunduğunu belirterek, bu dönemde Gazze’deki Müslümanlar için en az 6 haftalık acil ve kalıcı bir ateşkes için çalıştıklarının altını çizdi.
11.03.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Hamas'tan İsrail ile esir takasına ilişkin anlaşmaya “olumlu” yanıt geldi
Hamas'tan İsrail ile esir takasına ilişkin anlaşmaya “olumlu” yanıt geldi Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Hamas’ın İsrail ile yeni esir takası anlaşmasına dair sunulan teklife yanıt verdiğini belirterek, “Hamas'ın teklif hakkında bazı yorumları oldu ancak genel olarak olumlu olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
6.02.2024 Dünya
Gazze ablukada! 7 Ekim’den bu yana bir ilk yaşandı
Gazze ablukada! 7 Ekim’den bu yana bir ilk yaşandı İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana ilk kez yakıt girişine izin verildi.
15.11.2023 Dünya
BM'den flaş Gazze açıklaması: Hiçbir yer güvenli değil
BM'den flaş Gazze açıklaması: Hiçbir yer güvenli değil Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’ndeki UNRWA tesislerine düzenlenen saldırılarda 66 kişinin hayatını kaybettiğini, 540 kişinin yaralandığını belirterek, “Gazze’de hiçbir yer güvenli değil” açıklamasını yaptı.
7.11.2023 Dünya
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Netanyahu'dan flaş açıklama: Gazze'nin içine ilerliyoruz
Netanyahu'dan flaş açıklama: Gazze'nin içine ilerliyoruz İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyine konuşlandırdığı obüsleri sınır noktalarına yaklaştırdı. Netanyahu'dan "Gazze'nin içine ilerliyoruz, kimse bizi durduramaz" açıklaması geldi.
2.11.2023 Dünya
Gazze ablukada! Netanyahu'dan kara harekatı sinyali
Gazze ablukada! Netanyahu'dan kara harekatı sinyali Gazze'de sivil halka yönelik İsrail katliamı devam ederken bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu 'Kara operasyonu yapılacak ancak zamanlaması ortak karar olacak' açıklamasında bulundu.
25.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Soykırıma varan katliamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Soykırıma varan katliamlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim BM Günü ve BM Teşkilatı'nın kuruluşunun 78. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
24.10.2023 Gündem
Erdoğan'dan BM'ye Gazze mesajı: Uluslararası toplum iyi sınav vermiyor
Erdoğan'dan BM'ye Gazze mesajı: Uluslararası toplum iyi sınav vermiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin sivillere yönelik hukuk ve sınır tanımaz saldırıları karşısında maalesef uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor." dedi.
24.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Filistin'i görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasındaki şiddeti tırmanan çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele alındı.
24.10.2023 Gündem
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
Dışişleri'nden, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına tepki
Dışişleri'nden, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü'nün, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına tepki gösterdi.
26.05.2021 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'İsrail'in sivilleri hedef almadığı iddiasına' tepki
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'İsrail'in sivilleri hedef almadığı iddiasına' tepki Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü'nün, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef almadığı iddiasına tepki gösterdi.
26.05.2021 Gündem
Türkiye'den İsrail'in saldırılarına sessiz kalan BMGK'ya tepki
Türkiye'den İsrail'in saldırılarına sessiz kalan BMGK'ya tepki Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, İsrail'in Filistin'e saldırıları karşısında BM Güvenlik Konseyinin sessiz kalmasının "kabul edilemez" olduğunu belirterek, "Televizyonda canlı yayımlanan böylesine bir insan kıyımı karşısında Konseyin şu anki eylemsizliğini ne haklı çıkabilir?" diye sordu.
16.05.2021 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze çağrısı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze çağrısı Dışişleri Bakanlığı, Gazze'de can kayıplarının artması ve AA ekibinin yaralanmasının İsrail'in orantısız saldırılarını ortaya koyduğunu bildirdi.
14.05.2021 Siyaset
ABD'den flaş Filistin hamlesi! Yeniden başlayacak
ABD'den flaş Filistin hamlesi! Yeniden başlayacak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, eski Başkan Donald Trump döneminde askıya alınan Filistin yardımlarını yeniden başlatmayı planladıklarını duyurdu.
7.04.2021 Dünya
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor İsrail ordusu, Gazze'de bazı noktaların vurulduğunu duyurdu.
18.08.2020 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki!  Barış değil, ilhak planıdır
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! Barış değil, ilhak planıdır Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde barış planının "ilhak planı ve satış belgesi" olduğunu belirterek, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) içinde Filistin ile ilgili kararları destekler görünüp bunun aksine hareket edenleri ilkeli davranmaya davet etti.
3.02.2020 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi. Çavuşoğlu, " Her şey bitti, teslim süreci bekliyor. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Sonuçları ne olursa olsun bundan vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.
14.06.2019 Dünya
BM duyurdu: 10 Filistinli öldü
BM duyurdu: 10 Filistinli öldü Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’nin Halep kentinde bulunan El-Nayrab Filistin mülteci kampının Salı günü bombalanması sonucu kampta kalan 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.
16.05.2019 Dünya
ABD'nin yardımları durdurma kararı yüzlerce Filistinliyi işsiz bırakıyor
ABD'nin yardımları durdurma kararı yüzlerce Filistinliyi işsiz bırakıyor Washington yönetiminin başta BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) olmak üzere Filistin'deki sivil toplum kuruluşlarına yaptığı tüm yardımları kesmesiyle yüzlerce Filistinli işini kaybetti.
7.02.2019 Dünya
WFP Batı Şeria ve Gazze'deki yardımlarında kesintiye gidecek
WFP Batı Şeria ve Gazze'deki yardımlarında kesintiye gidecek Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), 1 Ocak 2019'dan itibaren Batı Şeria'da 27 bin Filistinlinin gıda yardımını tamamen kesecek.
19.12.2018 Dünya
Filistin'e 350 milyon dolarlık yardım çağrısı
Filistin'e 350 milyon dolarlık yardım çağrısı Birleşmiş Milletler, "ciddi şekilde insani yardıma muhtaç olan" Filistinliler için 350 milyon dolarlık yeni bir yardım fonu kampanyası başlattı. ABD, Eylül ayında Filistinlilere BM üzerinden yapılan yardımı kestiğini açıklamıştı.
17.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Unrwa ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki unrwa haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.