Üniversite Hastanesi

Üniversite Hastanesi

Son dakika üniversite hastanesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üniversite hastanesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üniversite hastanesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üniversite Hastanesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üniversite hastanesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.948 üniversite hastanesi haberi bulunmuştur. Tüm üniversite hastanesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı
Adana Şehir Hastanesi'nde 6 yılda 10 milyondan fazla hastaya hizmet verildi, 250 bin ameliyat yapıldı Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Volkan Harput, son 6 yılda 10 milyondan fazla kişiye hizmet verdiklerini, 250 binden fazla da ameliyat gerçekleştirdiklerini açıkladı.
13.02.2024 Adana
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi
Halil Falyalı davası: Savunma yapmaları için Söylemez kardeşlere son kez süre verildi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş'ın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davada, karar çıkmadı. Mahkeme, Söylemez kardeşlere ve avukatlara 'son kez' uyarısında bulunarak süre verdi.
22.12.2023 Gündem
Ev sahibi emekli öğretmen, kiracısı tarafından öldürüldü
Ev sahibi emekli öğretmen, kiracısı tarafından öldürüldü Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli öğretmen Sabit Ülker (68), eski kiracısı M.A.Ş. (40) tarafından çıkan tartışmada bıçaklanarak öldürüldü.
16.09.2023 Yaşam
Korkunç kaza! 2 otomobil kavşakta çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı
Korkunç kaza! 2 otomobil kavşakta çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı Tokat'ta iki otomobilin kavşakta çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
24.07.2023 Gündem
Hastaneden kaçırılan çocuğu gözyaşları kurtardı!
Hastaneden kaçırılan çocuğu gözyaşları kurtardı! Denizli’de 3 gün önce kontrol için gittiği hastaneden kaybolan 4 yaşındaki Emirhan, Uşak karayolunda bulundu. Kaçırıldığı ortaya çıkan çocuğu, çok ağlaması nedeniyle trafik kontrol noktasına yakın bir yerde araçtan indiren şüpheliler, kayıplara karıştı.
12.04.2023 Yaşam
Üniversite öğrencisi Hilal'i sırtından tabancayla vurarak öldüren direksiyon eğitmeni için istenen ceza belli oldu
Üniversite öğrencisi Hilal'i sırtından tabancayla vurarak öldüren direksiyon eğitmeni için istenen ceza belli oldu Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü (21) kaçırmaya çalışırken sırtından tabancayla öldüren direksiyon eğitmeni tutuklu Önder Lafçı (45) hakkında müebbet ve 17 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede, olayda yardım ettiği ileri sürülen diğer tutuklu sanık Muhammed Çatak'ın (39) 15 yıla kadar, Lafçı'yı yakalanmasını önlemek için kayırdığı öne sürülen Cumali C.'nin (36) ise 5 yıla kadar hapisleri talep edildi.
14.03.2023 Gündem
Bakan Koca'dan şebeke suyu uyarısı!
Bakan Koca'dan şebeke suyu uyarısı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te bakanlığın afet bölgesindeki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sularda halk sağlığını tehdit edecek bir durum tespit edilmediğini belirten Bakan Koca, "Gaziantep'te Nurdağı ve İslahiye haricinde şehir merkezindeki şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılabilir." dedi.
26.02.2023 Gündem
Bakan Koca'dan Kahramanmaraş için içme suyu uyarısı!
Bakan Koca'dan Kahramanmaraş için içme suyu uyarısı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ta açıklamalar da bulundu. Bakan Koca '"Valilik ve kaymakamlıklar açıklama yapana kadar şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım" dedi.
24.02.2023 Gündem
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
Baza kapağının altında kalan 7 yaşındaki Irmak öldü
Baza kapağının altında kalan 7 yaşındaki Irmak öldü Aydın'ın Çine ilçesinde oyun oynamak için kaldırdığı baza kapağının altında kalan Irmak Şahin (7), hayatını kaybetti.
7.11.2022 Yaşam
Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı
Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını, bugün saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı" dedi.
22.09.2022 Gündem
Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme! Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak?
Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme! Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak? Üniversite hastanesi çalışanlarına ek ödeme konusu gündeme geldi. Sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi konusunda Sağlık Bakanlığı'nın çalışmaları devam ederken, üniversite hastanelerinde Sağlık Bakanlığı hastanelerinde olduğu gibi döner sermaye dağıtımı yapılacağı duyuruldu. Üniversite hastanelerinde döner sermaye ek ödeme yapılacağını duyurulmasının ardından “Üniversite hastanelerinde döner sermaye ne kadar ödenecek, döner sermeye ek ödeme ne kadar olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
25.08.2022 Çalışan Hakları
Emniyet şeridindeki TIR’a otobüs ve kamyon çarptı: 2 ölü, 5 yaralı
Emniyet şeridindeki TIR’a otobüs ve kamyon çarptı: 2 ölü, 5 yaralı Afyonkarahisar’da, emniyet şeridinde park halindeki TIR’a, yolcu otobüsü ve kamyon çarptı. Kazada, TIR’ın lastiğini değiştirmeye çalışan 2 kişi hayatını kaybetti, otobüsteki 5 kişi de yaralandı.
6.08.2022 Yaşam
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
En az 10 takma adı var! Parmak izi ele verdi: Tecavüz, sahtekarlık...
En az 10 takma adı var! Parmak izi ele verdi: Tecavüz, sahtekarlık... İskoçya'da gittiği hastanede yarattığı taşkınlıktan dolayı mahkemeye çıkarıldı ama duruşmada bambaşka bir suçlamayla karşı karşıya kaldı! Parmak izinin her yerde aranan ve sahte ölüm belgesi çıkartmış Nicholas Rossi'ye ait olduğu söylenen Arthur Knight'ın davasındaki detaylar filmlere konu olacak cinsten.
10.07.2022 Dünya
Pres makinesine sıkışan işçi feci şekilde can verdi
Pres makinesine sıkışan işçi feci şekilde can verdi Düzce’de katı atık ayrıştırma, işletme ve enerji üretim tesisinde pres makinesine sıkışan Taner Polat (43), yaşamını yitirdi.
22.04.2022 Yaşam
İstanbullulara kritik uyarı! Bugün başlıyor! 'Dışarı çıkmayın'
İstanbullulara kritik uyarı! Bugün başlıyor! 'Dışarı çıkmayın' Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozları Türkiye'ye bugün itibarıyla giriş yapacak. Cuma günü de etkisini gösterecek çöl tozları için İstanbul'da da dikkatli olunması gerekiyor. "Dışarı çıkmayın, mecbursanız da ağzınızı ve burnunuzu kapatın" diyen uzmanlar, özellikle Türkiye'nin batısını etkisi altına alacak çöl tozlarına karşı önlemleri sıraladı.
31.03.2022 Yaşam
GSS ile ilgili kritik detay! Belli oldu, tüp bebek, cerrahi, psikiyatri, kemoterapi ve radyoterapi...
GSS ile ilgili kritik detay! Belli oldu, tüp bebek, cerrahi, psikiyatri, kemoterapi ve radyoterapi... Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilinmeyen detaylar ortaya çıktı! SGK duyurdu, toplumun yüzde 99’u GSS kapsamına girdi. Sağlık çalışanları, Memur, isteğe bağlı sigortalı olan, özel sektör çalışanı, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkesi ilgilendiriyor. Sevindiren gelişme, artık değişti. Tüp bebek tedavisi karşılanmaya başlandı. Son düzenlemeye göre; tedavi mekanizmalarının güçlendirilmesi ve sağlık hizmeti sunucuları tarafından sunulan sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sürdürebilmesi amacıyla 2021 yılı Haziran ayında başlatılan uygulama ile ayakta muayene ücretlerinde ödenen tutarlarda tüm branşlar için yüzde 15 oranında artış yapıldı. Laboratuvar işlemleri, radyolojik görüntüleme tetkikleri, nükleer tıp işlemleri, kan bileşenleri, cerrahi işlemler, psikiyatrik çalışmalar, kemoterapi, radyoterapi işlemlerinde içinde yer aldığı “Hizmet Başı İşlem Puan Listesi” içinde bulunan işlemin tamamının fiyatlarında yüzde 10 ila yüzde 20 oranında iyileştirmeler yapıldı.
16.03.2022 Uzmana Sor
Köpekten kaçarken otomobilin çarptığı Baran, hayati tehlikeyi atlattı
Köpekten kaçarken otomobilin çarptığı Baran, hayati tehlikeyi atlattı Sivas'ta sokak köpeğinden kaçmaya çalışırken otomobilin çarptığı Ulu Baran Kalemköy'ün (12) hastanedeki tedavisi devam ediyor. 4 saatlik ameliyat geçiren çocuğun hayati tehlikeyi atlattığı belirtilirken, olayın şokunu yaşadıklarını söyleyen babası Yusuf Kalemköy, "Oğlumuzun yaşamış olduğu bu kaza bizi çok yıprattı. Büyük bir operasyon geçirdi. Daha önce çevredeki köpeklerden şikayetler dile getirilmişti. Duyarlı olmamız lazım" dedi.
15.03.2022 Yaşam
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi...
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi... Japon bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, 2. doz korona virüs (Covid-19) aşısının ardından yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerde antikor seviyesinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
6.03.2022 Gündem
Yabancı hekimler eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor
Yabancı hekimler eğitim için Türkiye’yi tercih ediyor Türkiye’de son yıllarda sağlık alanında ciddi gelişmelerin yaşandığını kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Kalp sağlığı alanında yaptığımız özellikli tedaviler, dünyada meslektaşlarımız tarafından ilgiyle takip ediliyor ve bu konuda eğitim almak için ülkemizi tercih ediyorlar” dedi.
11.12.2021 Sağlık
Hacettepe Üniversitesi 45 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Hacettepe Üniversitesi 45 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Hacettepe Üniversitesi personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, üniversite hastanesi ve birimlerine hemşire, sağlık teknikeri, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarında 45 personel alınacak. Peki, Hacettepe Üniversitesi personel alımı balşvurusu nasıl yapılır? Hacettepe Üniversitesi personel alımı şartları!
12.11.2021 Personel Alımı
RSV uyarısı: Nisan ayına kadar devam edecek
RSV uyarısı: Nisan ayına kadar devam edecek Koronavirüse benzer belirtileriyle çocukları tehdit eden RSV’ye (Respiratuar Sinsisyal Virüs) karşı Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Sert, uyarılarda bulundu. Sert, “Ekim ayı gibi ciddi bir şekilde enfeksiyon yapmaya başlayan bu virüs nisan ayına kadar devam eder. Maske ve el temizliğinin bu hastalığın bulaştırıcılığını azalttığını söyleyebilirim” dedi.
28.10.2021 Sağlık
Çocuk lösemisinde 'gizli zehir' uyarısı
Çocuk lösemisinde 'gizli zehir' uyarısı Tarımdan tekstile pek çok alanda kullanılan kimyasallardan pestisitlerin çocuk sağlığını tehdit ettiğini açıklayan Prof. Dr. Murat Elli, "Uluslararası çalışmalarda pestisit çocukluk çağı lösemi ve lenfoma riskiyle, gebelik döneminde pestisit maruziyeti ise çocuk çağı beyin tümörleriyle ilişkilendirildi" dedi.
25.05.2021 Sağlık
Bademcik iltihabı dediler taş çıktı
Bademcik iltihabı dediler taş çıktı İstanbul'da yaşayan Nurten Üzel, 10 yıl boyunca yutkunma zorluğu ve boğaz şişliği şikayetiyle hastane hastane gezdi. Her muayenede Üzel'e bademcik iltihabı yaşadığı ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Yaşlı kadın tüm ısrarlara rağmen bademciklerini aldırmadı. Yıllar sonra Üzel'in tükürük bezinde tam 1.5 santimetrelik taş tespit edildi. Şaşkınlığını gizleyemeyen Üzel, "Çıkarılan taşı gördüm, baya büyük, şimdiye kadar orada nasıl tutmuşum, yemek yemişim inanamıyorum" dedi.
22.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Üniversite Hastanesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üniversite hastanesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.