Uluslararası Enerji Ajansı

Uluslararası Enerji Ajansı

Son dakika Uluslararası Enerji Ajansı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Uluslararası Enerji Ajansı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Uluslararası Enerji Ajansı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uluslararası Enerji Ajansı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uluslararası enerji ajansı gelişmeleri de dahil olmak üzere 690 uluslararası enerji ajansı haberi bulunmuştur. Tüm uluslararası enerji ajansı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz
Bakan Şimşek: Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjide oldukça büyük bir potansiyelimiz var. Bu potansiyelimizi en iyi şekilde kullanarak enerjide dışa bağımlılığımızı azaltıyor ve arz güvenliğimizi güçlendiriyoruz" dedi.
26.12.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi
Bakan Bayraktar'dan 100 bin varillik petrol müjdesi 'Dünyada Değişen Enerji Jeopolitiği, İklim Krizi & Türkiye' temalı konferansta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Gabar'da 2022 yılında keşfini yaptığımız sahalarda petrol üretmeye başladık. Bugün itibari ile 30 bin varil üzerinde bir petrol üretimimiz var. 100 bin varillik petrol üretimine 2024 yılı sonunda ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama
Bakan Şimşek'ten Fransa ziyaretine ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından Fransa ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.10.2023 Ekonomi
Dünya genelinde elektrikli otomobil satışlarında rekor kırılacak!
Dünya genelinde elektrikli otomobil satışlarında rekor kırılacak! Çarpıcı raporu Uluslararası Enerji Ajansı açıkladı. Ajans elektrikli otomobil satışları geçen yıl yüzde 55 artarak 10 milyonu aştığını ve Çin'in başı çektiğini açıkladı. Kuruluşun hesaplamalarına göre bu yıl dünya genelinde elektrikli otomobil satışı rekor seviyelere ulaşacak.
26.04.2023 Ekonomi
Nihai doğalgaz fiyatı nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?
Nihai doğalgaz fiyatı nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek? Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bu indirimi sonrasında nihai doğalgaz fiyatlarında yüzde 12,13 düzeyinde bir indirim olacak. Söz konusu indirimin ardından nihai doğalgaz fiyatı hakkında arama yapılmaya başlandı. Peki, nihai doğalgaz indirimi nedir, EPDK nihai doğalgaz fiyatı indirimi ne demek?
29.12.2022 Ekonomi
En fazla petrol rezervine sahip ülkeler açıklandı! Listeye Türkiye damga vurdu: O illerimizden petrol fışkırdı...
En fazla petrol rezervine sahip ülkeler açıklandı! Listeye Türkiye damga vurdu: O illerimizden petrol fışkırdı... Dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkeleri açıklandı. Verilere göre; 2021 yılı başında ise toplam üretilebilir petrol rezervi 1 trilyon 779 milyar varile yükseldi. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ülkeleri tek tek sıraladığı listede Türkiye de yer alıyor. Dünyada petrol rezerv yarışı devam ederken, Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre ise TPAO’ya üç ilde arama ruhsatı verildi. Peki Türkiye’de hangi illerde petrol var? En çok petrol rezervine sahip ülkeler hangileri? İşte detaylar...
24.08.2022 Ekonomi
En fazla petrol rezervine sahip ülkeler açıklandı! Listeye Türkiye damga vurdu
En fazla petrol rezervine sahip ülkeler açıklandı! Listeye Türkiye damga vurdu En fazla petrol rezervine sahip ülkeler açıklandı. 2021 yılı başında ise toplam üretilebilir petrol rezervi 1 trilyon 779 milyar varile yükseldi. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ülkeleri tek tek sıraladığı listede Türkiye de yer alıyor. İşte dünyanın en çok petrol rezervine sahip ülkeleri...
18.08.2022 Ekonomi
Avrupa'da enerji krizi! Kara kış geliyor kömür ve nükleerde U dönüşü...
Avrupa'da enerji krizi! Kara kış geliyor kömür ve nükleerde U dönüşü... Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sonrasında gelen kuraklık Avrupa’yı büyük bir enerji darboğazıyla karşı karşıya bıraktı. Rusya’nın yaptırımlara karşılık doğalgaz vanasını kısmasıyla zor bir kışa hazırlanan Avrupa’da kömür santralları ve nükleer enerji yeniden gözde olmaya başladı.
12.08.2022 Dünya
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Brent petrol 100 doların altında işlem görüyor
Petrol fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Brent petrol 100 doların altında işlem görüyor Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 95,97 dolardan işlem görüyor. Brent petrolün varil fiyatı 2 Ağustos tarihinden beri 100 doların altında seyrediyor.
8.08.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Avrupa harekete geçti, yüzde 15 azaltın
Doğal gaz ile ilgili flaş karar! Avrupa harekete geçti, yüzde 15 azaltın Doğal gaz ile ilgili flaş karar. Avrupa resmen harekete geçti. Avrupa Komisyonu, Rusya gazının tamamen kesilmesine karşı hazırladıkları 'acil durumu' planı kapsamında üye ülkelerden gaz kullanımını yüzde 15 azaltmalarını istedi. Üye ülkeler yeterli ilerleme gösteremezse ya da durum kötüleşirse AB 'acil durum' ilan edecek. Teklif açıklanması ile beraber tartışmaları da beraberinde getirdi.
20.07.2022 Dünya
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim ve zam peş peşe geldi! Benzin, motorin, LPG...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İndirim ve zam peş peşe geldi! Benzin, motorin, LPG... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. İndirim ve zam haberleri arka arkaya geldi. Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili petrol fiyatlarında son dakika hareketliliği yaşanıyor. Geçen hafta motorin litre fiyatı için üst üste indirim ve zam haberleri gelmişti. Petrol fiyatları ABD enflasyon verisi sonrası 100 doların altına gerilerken, benzin fiyatına da indirim yapıldı. Otogaz fiyatları ise 30 kuruş yükseldi. Peki 14 Temmuz Perşembe güncel motorin, benzin ve otogaz fiyatları ne oldu? İşte son dakika haberinin detayları...
14.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni açıklama! Milyonlarca vatandaşa kötü haber
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili yeni açıklama! Milyonlarca vatandaşa kötü haber Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Doğal gaz fiyatlarına büyük zam geliyor. Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili kış gelmeden kötü haber geldi. Enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çeken İTO Başkanı Şekib Avdagiç, fiyatı 1300 dolarlara çıkan doğal gaz fiyatların 3000 dolara çıkacağını ifade ederek, Türkiye'nin enerji tasarrufuna yoğunlaşması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı 'Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi'ne değinen Avdagiç, bu paketin büyük imkanlar sunduğunu belirtti. Şekib Avdagiç, “Konutlarda Isı Yalıtım Kredi Paketi”nin çok mühim olduğuna inanıyoruz. Paket büyük imkanlar sunuyor. 60 ay vadeli yüzde 0,99 faiz oranıyla kredi kullanımı fırsatı getiriyor. Doğalgazda yüzde 99 dışa bağımlı olan Türkiye’de gazın 3’te 1’i konutlarda tüketiliyor. Dolayısıyla yüzde 35 tasarruf oldukça yüksek bir değeri ifade ediyor” diye konuştu.
8.07.2022 Ekonomi
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...'
Macron, Biden'a kötü haberi verirken kameralara yakalandı! Sözleri açıkça duyuldu: 'Bana iki şey söyledi...' ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un petrol krizi ile ilgili yaptığı konuşma kameralara yakalandı. Biden'ın ulusal güvenlik danışmanı Jake Sullivan liderleri gazeteciler konusunda uyarsa da Macron'un sözleri duyuldu.
28.06.2022 Dünya
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler Dünyanın gözü kulağı Almanya'da başlayan G7 zirvesinde. Liderlerin Ukrayna savaşı dahil pek çok küresel konuyu masaya yatıracağı zirveye Putin şakası damgasını vurdu. İşte liderlerin Putin'i ti'ye aldığı o anlar...
27.06.2022 Dünya
Yerli jeneratör üretiminde seri üretime geçiliyor! Bakan Dönmez duyurdu
Yerli jeneratör üretiminde seri üretime geçiliyor! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçiyoruz. İlk yerli türbinimizi ve seri üretimden çıkaracağımız ilk yerli jeneratörümüzü Sakarya Nehri üzerinde bulunan Hasan Polatkan Hidroelektrik Santralimizde kullanacağız" dedi.
25.05.2022 Ekonomi
Elektrikle ilgili flaş açıklama! Faturalara yansıyor, bakan açıkladı: Mutfakta ve...
Elektrikle ilgili flaş açıklama! Faturalara yansıyor, bakan açıkladı: Mutfakta ve... Elektrikle ilgili son dakika açıklaması geldi. Faturalara etki ediyor. Bakan Dönmez çağrıda bulundu. Mutfakta elektrik yerine doğal gazlı ocak kullanım uyarısı geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MÜSİAD Uluslararası Enerji Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Özellikle son dönemde yeni yapılan binalarımızda mutfakta kullanılan ocaklar elektrikle çalışıyor. Elektrik bizim için ikincil bir kaynak. Yani başka bir kaynak tarafından üretilmesi gerekiyor. Buradan inşaat sektörüne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yeni yapılarda mutfaklarda pişirme yöntemlerini elektrikle değil doğal gazla pişirmeye uygun bir şekilde inşa etmemiz kaynaklarımızı daha verimli ve etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Eğer burada bir mesafe kat edemezsek bununla ilgili bir düzenleme de yapabiliriz" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
20.05.2022 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, resmen devreye girdi, aralık ayına kadar...
Akaryakıt ile ilgili flaş karar! EPDK duyurdu, resmen devreye girdi, aralık ayına kadar... Akaryakıt stoklarıyla ilgili son dakika kararı. EPDK duyurdu. Resmen devreye girdi. 31 Aralık 2022'ye kadar devam edecek. EPDK, rafinerici ve akaryakıt dağıtıcılarına ait zorunlu petrol stoklarının belli bir kısmının daha piyasaya verilmesini kararlaştırdı. İşte son dakika haberinin detayları...
15.04.2022 Ekonomi
Benzin ve motorine büyük indirim! Tarih belli oldu, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi
Benzin ve motorine büyük indirim! Tarih belli oldu, akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Benzin ve motorin fiyatlarına büyük indirim bekleniyor. Tarih belli oldu. Araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor. Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tarihi rakamları gören brent petrolün varil fiyatında son birkaç gündür ciddi düşüşler yaşandı. Uluslararası Enerji Ajansı'nın 120 milyon varil petrolü piyasaya süreceğini açıklamasının ardından 134 dolar seviyelerini gören varil fiyatı 100 dolar seviyelerine kadar düştü. Söz konusu kararın ardından Türkiye'de, 11 Nisan Pazartesi'yi 12 Nisan Salı'ya bağlayan gece akaryakıt fiyatlarında yaklaşık 1.5 TL indirim olacağı öne sürüldü. İşte son dakika haberinin detayları...
8.04.2022 Ekonomi
Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Fiyatlar arttı, piyasaları etkileyen açıklama...
Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme! Fiyatlar arttı, piyasaları etkileyen açıklama... Petrol fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Fiyatlar arttı. Piyasaları etkileyen açıklama geldi. Petrol fiyatları, IEA'nın Rus petrolüne ilişkin açıklamalarıyla yüzde 8’e yakın artarak 106 dolar/varile yaklaştı.
17.03.2022 Ekonomi
Akaryakıt ile ilgili son dakika kararı! EPDK resmen duyurdu
Akaryakıt ile ilgili son dakika kararı! EPDK resmen duyurdu EPDK yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Akaryakıt dağıtıcıları ile ilgili kararın detayları belli oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamada, "Akaryakıt dağıtıcılarının zorunlu petrol stokunun, 14-31 Mart arasında %7, 1-12 Nisan arasında %6`sına denk gelen miktarının piyasa faaliyetlerine konu edilebilmesine karar verildi" denildi.
14.03.2022 Ekonomi
Avrupa'da doğal gaza rekor zam! Doğal gaz fiyatları yüzde 160 arttı
Avrupa'da doğal gaza rekor zam! Doğal gaz fiyatları yüzde 160 arttı Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin doğalgaz arzında kesintiye yol açacağı endişesi Avrupa'da doğalgaz fiyatlarını rekor seviyeye taşıdı. Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğalgaz ticaret noktası TTF'de işlem gören nisan vadeli kontratların cuma günü megavatsaat başına 192.5 euro olan fiyatı, dün yüzde 80'e yakın yükselerek 345 euroya çıkarak tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Geçen hafta yüzde 25'e yakın artışla 118 doların üzerini test eden Brent petrolün varil fiyatı, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Avrupalı müttefikleriyle Rusya'dan petrol ithalatını durdurmayı görüştüklerini açıklamasının ardından dün yüzde 10'dan fazla artarak son 13.5 yılın en yüksek seviyesi olan 130 doları geçti.
8.03.2022 Ekonomi
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme!  Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı. Rusya'yı 'nükleer terörizm' ile suçlayan Zelenski, 'Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti' dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD'den "Çatışma bize gelirse biz hazırız" açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.
4.03.2022 Dünya
Akaryakıtta kriz! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında rekor artış!
Akaryakıtta kriz! Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında rekor artış! Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Benzin, motorin ve LPG ile ilgili flaş gelişme. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın hükümetin akaryakıt fiyatlarıyla ilgili harekete geçtiğini duyurarak, “Mevcut iktidar, akaryakıt fiyatlarındaki artışların bir sarmala dönüşmemesi ve tüketici yararına kontrol altına alınması için çalışmalara başlamıştır” ifadelerini kullandı. Öte yandan Rusya ve Ukrayna arasında artan gerilim petrol fiyatlarına zirve getirdi. Petrol fiyatları 2014 sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) 2022 yılında petrol talebinin artacağı öngörüsünde bulunurken uzmanlardan da petrol fiyatlarına ilişkin yeni tahminler geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 2022 yılı için 107 dolar tahmininde bulunarak Türkiye’de akaryakıt ve ulaşım fiyatlarına yıl boyunca zam yapılabileceğinin işaretini verdi. İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler....
15.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Uluslararası Enerji Ajansı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uluslararası enerji ajansı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.