Ulak

Ulak

Son dakika ulak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ulak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ulak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ulak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ulak gelişmeleri de dahil olmak üzere 134 ulak haberi bulunmuştur. Tüm ulak haberleri aşağıda listelenmiştir.
TEKNOFEST 2024’te iki yeni yarışma
TEKNOFEST 2024’te iki yeni yarışma Ulak Haberleşme yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Kablosuz Haberleşme ve Akıllı Wi-Fi Kapsama yarışmalarına başvurular devam ediyor.
23.02.2024 Yaşam
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı
Altyapıda milli baz İstasyonu ULAK dönemi! Bakan Uraloğlu son verileri açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için çalışmaların yoğunlaştırıldığını belirterek, “Evrensel hizmet projeleri ile kırsal bölgelerde yer alan 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme hizmeti sağladık. Buralarda kullandığımız mobil baz istasyonlarının yüzde 40'ı yerli ve milli baz istasyonumuz ULAK” dedi. Bakan Uraloğlu ayrıca, Antalya ve Trabzon Havalimanlarının da Kurban Bayramı’nda tüm zamanların rekorlarını kırdığını açıkladı.
2.07.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: 2 bin 575 kırsal yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurduk
Bakan Uraloğlu: 2 bin 575 kırsal yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurduk Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, kırsal bölgelerde haberleşme altyapısını yaygınlaştırmak için 2 bin 575 yerleşim yerine 4,5G mobil haberleşme istasyonu kurulduğunu duyurdu.
2.07.2023 Gündem
ULAK, Anka insansız hava aracına entegre edilerek 4,5 G hizmeti verildi
ULAK, Anka insansız hava aracına entegre edilerek 4,5 G hizmeti verildi Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), milli baz istasyonu ULAK, Anka insansız hava aracına (İHA) entegre edilerek ilk kez 4,5G hizmeti verildiğini açıkladı. 
26.03.2023 Bilim ve Teknoloji
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak
Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir: Anadolu'ya yayılacak Savunma Sanayi Başkanı Başkanı İsmail Demir, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Demir, Gökbey'in göreve hazırlandığının altını çizerek, Gökbey'in yerli motorla bu yıl teslim edileceğini açıkladı.
25.03.2023 Ekonomi
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı
Fuat Oktay'dan, '6 yaşındaki çocuğa istismar' davasıyla ilgili muhalefet ve kamuoyuna uyarı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin "Kardeşimizin bundan sonra da bir hayatı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Özellikle resimlerinin kamuoyu nezdinde paylaşılmaması içinde bulunduğu durumun yaralarını sarması açısından son derece önemlidir. Çocuğun ikincil örselenmesinin önüne geçmek için, yaşadığı travmanın atlatılabilmesi için; öncelikli olarak muhalefete bu mağduriyetlerin bir siyasi şov malzemesi olmadığını hatırlatırım" dedi.
13.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
Cemal Hünal'dan samimi itiraf: Çağan Irmak gülmekten sandalyeden düştü!
Cemal Hünal'dan samimi itiraf: Çağan Irmak gülmekten sandalyeden düştü! Oyuncu Cemal Hünal, 'Fatih Altaylı ile Bire Bir' programına konuk oldu. Başrolünü Melis Birkan ile paylaştığı, büyük gişe başarısı elde eden 'Issız Adam'da hayat verdiği 'Alper' karakteriyle şöhreti yakalayan Hünal, filmin yönetmeni Çağan Irmak ile ilgili çarpıcı bir itirafta bulundu.
22.09.2022 Magazin
Karaismailoğlu: Elektronik ihracatta lider ülkeler arasına girmek için yeni stratejiler üretiyoruz
Karaismailoğlu: Elektronik ihracatta lider ülkeler arasına girmek için yeni stratejiler üretiyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ülkemizi elektronik ihracatta lider ülkeler arasına taşımak için yeni stratejiler üretiyoruz. Böyle bir çağda teknolojik bağımsızlık, milli bağımsızlığımızın da teminatıdır" dedi.
5.01.2022 Ekonomi
ULAK orman yangınlarına müdahalede kendini gösterdi
ULAK orman yangınlarına müdahalede kendini gösterdi ULAK Haberleşme AŞ Proje Yönetim Müdürü Memiş Akkuş, AA muhabirine, haberleşme altyapısında yüksek teknoloji içeren ürünlerin Türkiye'de üretilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının çatı şirketi SSTEK iştiraki olarak 2017'de kurulan şirketin, yüzde 51 Aselsan, yüzde 25 Havelsan hissedarlığıyla faaliyetini sürdürdüğünü söyledi.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez...
Geleceğin askerleri görücüye çıkıyor! İlk kez... Bu yıl sahada kullanılmaya başlanması hedeflenen Askeri Taktik Operasyon Kiti-ATOK, IDEF 2021'de ilk kez sergilenecek. Türk savunma sanayisi, yenilikçi teknolojileri kullanarak güvenlik güçlerini, geleceğin operasyon ortamına hazırlıyor.
14.08.2021 Bilim ve Teknoloji
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek!
5G ağlarının toplam geliri 700 milyar doları geçecek! 5G ağları ile; sağlık, akıllı ulaşım, endüstriyel üretim ve IoT sektörlerinin toplam gelirinin dört yıl içerisinde 700 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor. 5G teknolojisini üreten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye, gelecekte 5G’de söz sahibi ülkelerden birisi olacak.
29.07.2021 Bilim ve Teknoloji
MHP lideri Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır
MHP lideri Devlet Bahçeli: Üniversite sınavları tamamen kaldırılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Evlatlarımızın hayatını iki günlük bir sınava mahkum etmenin de adil ve hakkaniyetli bir yanı bize göre yoktur. Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı; bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim ve öğretim modeliyle her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Demem odur ki üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır." dedi.
29.06.2021 Siyaset
Yerli ve milli 5G ürünler tanıtıldı
Yerli ve milli 5G ürünler tanıtıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, gerek ULAK baz istasyonu gerek GTENT çatısı altında ve tüm yerli ve milli ürünlerle beraber olunduğu sürece 5G'ye kavuşmanın an meselesi olduğunu belirterek, "İnşallah 5G'ye yerli ve milli imkanlarla geçen ilk ülkelerden olacağız." dedi.
23.06.2021 Bilim ve Teknoloji
'TOGG, pek çok rakibini geride bırakma iddiası taşıyor'
'TOGG, pek çok rakibini geride bırakma iddiası taşıyor' Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) doğuştan elektrikli araç teknolojilerine yönelerek pek çok rakibini geride bırakma iddiası taşıdığını bildirdi.
8.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek
Geleceğin teknolojileri yüksek hızlı 5G ile şekillenecek 5G teknolojisi özellikle nesnelerin interneti teknolojisinde makinelerin ihtiyaç duyacağı hızlı ve kesintisiz internet ihtiyacını karşılayacak.
2.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'de yatırımcılara altın fırsatlar! Hayata geçirildi, 910 milyar lira...
Türkiye'de yatırımcılara altın fırsatlar! Hayata geçirildi, 910 milyar lira... Sadece coğrafi açıdan değil, tarihsel, sosyal, kültürel ve ekonomik avantajlarıyla da yatırımcılara önemli fırsatlar sunan Türkiye, bölge ticaretini daha da hareketlendirecek, turizmi canlandıracak birçok ulaşım ve altyapı yatırımına kapı aralıyor.
1.02.2021 Ekonomi
Survivor Cemal Hünal kimdir ve kaç yaşında?
Survivor Cemal Hünal kimdir ve kaç yaşında? Survivor Cemal'in hayatı diskalifiye edilmesinin ardından gündeme geldi. Survivor 2021'in ünlüler takımında yer alan ve sağlık durumu nedeniyle Survivor'dan diskalifiye olan Cemal Hünal, Issız Adam filmi ile hafızalara kazınmıştı. Los Angeles'ta oyunculuk eğitimi alan ve 2007 yılında ekranlara gelen Asi diziyle oyunculuk kariyerinde çıkış yakalayan Hünal, en son Tozkoparan dizisinde Celal Hoca karakterine hayat vermişti. İşte, Survivor Cemal'in hayatı ve biyografisiyle ilgili ayrıntılı bilgiler.
22.01.2021 Gündem
Survivor Cemal Hünal kimdir? Survivor Cemal Hünal kaç yaşında ve nereli? (Survivor 2021)
Survivor Cemal Hünal kimdir? Survivor Cemal Hünal kaç yaşında ve nereli? (Survivor 2021) Issız Adam filmiyle tanınan oyuncu Cemal Hünal, Survivor 2021'in en çok merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Survivor 2021 Ünlüler Takımı'nda yer alan başarılı oyuncu, şampiyonluk için yarışacak. Peki, Survivor Cemal kimdir? Survivor Cemal Hünal kaç yaşında ve nereli? Survivor Cemal'in eşi kim? Survivor Cemal'in oynadığı diziler...
9.01.2021 Gündem
'Veri güvenliği sınır güvenliği kadar önemlidir'
'Veri güvenliği sınır güvenliği kadar önemlidir' Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Sahip olduğumuz verinin güvenliği bizim için sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve önceliklidir." dedi.
21.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay rahatsızlık geçirdi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay rahatsızlık geçirdi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Siber Güvenlik Zirvesi'nde yaptığı konuşmayı rahatsızlanarak yarım bıraktı. Fuat Oktay'ın sağlık durumu hakkında yapılan açıklamada, tansiyon düşüklüğü nedeniyle fenalaştığı, durumunun iyi olduğu bildirildi
21.12.2020 Gündem
Cemal Hünal kimdir? Survivor 2021’nin açıklanan ilk ünlüsü Cemal Hünal kaç yaşında, evli mi?
Cemal Hünal kimdir? Survivor 2021’nin açıklanan ilk ünlüsü Cemal Hünal kaç yaşında, evli mi? Acun Ilıcalı Survivor 2021'de yarışacak ilk ismi açıkladı. Ünlü televizyoncu, Cemal Hünal'ın Survivor'a gideceğini duyurdu. Cemal Hünal kimdir? Survivor 2021’nin açıklanan ilk ünlüsü Cemal Hünal kaç yaşında, evli mi?
4.12.2020 Gündem
Yerli 5G teknolojisi için ilk test başarıyla gerçekleştirildi
Yerli 5G teknolojisi için ilk test başarıyla gerçekleştirildi Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında geliştirilen "TR713-7Ghz Radyolink"in demosu, Bakan Varank'ın katılımıyla Ostim Teknopark'ta yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uçtan Uca Yerli ve Milli 5G Haberleşme Şebekesi Projesi kapsamında kritik bileşenlerin kamu-özel iş birliğiyle yerli ve milli olarak geliştirilmesinin hedeflendiğini belirterek, "5G şebekesiyle ilgili yerli ve milli üretimi teşvik edecek şekilde tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.
26.10.2020 Bilim ve Teknoloji
71 ilde yerli baz istasyonu ULAK'tan "Alo" deniliyor
71 ilde yerli baz istasyonu ULAK'tan "Alo" deniliyor ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Metin Balcı yaptığı açıklamada, "Eylül başı itibarıyla 71 ilimizde 1300 baz istasyonumuzla 3 operatörümüze de hizmet veriyor, 1,5 milyondan fazla vatandaşımızın yerli ve milli teknolojilerle iletişimini sağlıyoruz. Ekonomik ve teknolojik yönden güçlü olmak zorunda olduğumuz bu dönemde, yerli ve milli çözümlerin önünün açılması için gerekli gayreti, özveriyi herkes göstermeli" ifadelerini kullandı.
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
'Yerli, milli ürünlerle 5G'ye geçiş kritik derecede önemli'
'Yerli, milli ürünlerle 5G'ye geçiş kritik derecede önemli' BTK Başkanı Karagözoğlu, "Yerli, milli ürünlerle 5G'ye geçiş, milli güvenlik, ekonomik kalkınma ve dünya konjonktüründe ortaya çıkabilecek olumsuz gelişmeleri bertaraf etme açısından kritik derecede önemli." dedi.
23.07.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Ulak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ulak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.