Ula

Ula

Son dakika ula haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ula ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ula haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ula

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ula gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 ula haberi bulunmuştur. Tüm ula haberleri aşağıda listelenmiştir.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Muğla yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Muğla aday listesi
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Muğla yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Muğla aday listesi Muğla yerel seçim sonuçları için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Hızlı ve güvenilir sonuçlar gazetevatan'da takip edilebilecek. Oy kullanma saatinin bitmesinin ardından belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye meclis üyelerine ait veriler açıklanmaya başlanacak. İl il, ilçe ilçe seçim sonuçlarını haberimizden takip edin. Muğla iline ait seçim sonuçları da bu ekrandan aktarılacak. 11 ilçenin olduğu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanan aday, partisi ve aldığı oy oranı haberimizde olacak. İşte Yüksek Seçim Kurulu Muğla aday listesi
24.03.2024 Gündem
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi
Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz İYİ Parti’den ayrıldı mı, neden istifa etti, Durmuş Yılmaz milletvekili mi? İşte biyografisi Durmuş Yılmaz istifa mı etti, Durmuş Yılmaz kimdir? Son zamanlarda gündeme gelen haberlerin ardından, eski Merkez Bankası Başkanı ve 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın istifa ettiği merak ediliyordu. Yılmaz, parti üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Durmuş Yılmaz milletvekili mi?
10.11.2023 Gündem
Bir aileyi parçalayan katliam gibi kaza! 5 kişinin can verdiği kazada sürücü tutuklandı
Bir aileyi parçalayan katliam gibi kaza! 5 kişinin can verdiği kazada sürücü tutuklandı Muğla'nın Ula ilçesinde 1'i çocuk 5 kişinin öldüğü kazada gözaltına alınan VİP minibüs sürücüsü Altan Özkan (26), tutuklandı.
30.10.2023 Yaşam
Muğla'da kavşakta kaza: 5 ölü, 1 yaralı
Muğla'da kavşakta kaza: 5 ölü, 1 yaralı Muğla'nın Ula ilçesinde tali yoldan kavşağa kontrolsüz çıktığı belirtilen otomobil ile VİP minibüsün çarpıştığı kazada, 1'i çocuk, 5 kişi öldü, 1 kişi ise ağır yaralandı.
28.10.2023 Yaşam
VIP araçlarla göçmen kaçakçılığı! 3 organizatör şüphelisi gözaltına alındı
VIP araçlarla göçmen kaçakçılığı! 3 organizatör şüphelisi gözaltına alındı VIP araçlarla göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör şüphelisi Muğla'da gözaltına alınırken, Suriye uyruklu 20 kaçak göçmen de yakalandı,. Şüphelilerin dikkat çekmemek için göçmenleri VIP araçlarla taşıdıkları ortaya çıktı.
24.08.2023 Gündem
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı!
'Havlunu da al' hareketi Türkiye'ye de sıçradı! Sahil ve plajların özel işletmelerde olması nedeniyle giriş ücreti alınması vatandaşı kızdırdı. 'Havlu hareketi' yapmaya başlayan tatilciler yürüyüş düzenlemeye başladı.
16.08.2023 Gündem
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir?
Cayrokopter nedir? Helikopter de değil uçak da: Cayrokopter nasıl çalışır ve ne için kullanılır, tarihi nedir? Muğla’da motor arızası nedeniyle tarlaya zorunlu iniş yapan cayrokopterin ağaçlara çarpması sonucu yaralanan sanatçı Mustafa Sandal’ın eşi Melis Sütşurup Sandal (34) ile Pilot Sinan Yılmaz (47) hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Söz konusu olay sonrası vatandaşlar cayrokopterin ne olduğunu araştırmaya başladı. Peki, Cayrokopter nedir?
16.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Kazada yaralanan eski Bakan Zeybekci, taburcu oldu
Kazada yaralanan eski Bakan Zeybekci, taburcu oldu Muğla'nın Ula ilçesinde kamyonetin şarampole devrildiği kazada hafif yaralanan eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci (62) ile yakını İbrahim Ünlü, tedavileri sonrası taburcu edildi.
13.06.2023 Gündem
Eski bakan Nihat Zeybekci trafik kazası geçirdi
Eski bakan Nihat Zeybekci trafik kazası geçirdi Ekonomi eski bakanlarından Nihat Zeybekci, Muğla’nın Ula ilçesinde trafik kazası geçirdi. Hurdaya dönen araçtan yaralı kurtulan Zeybekci ve arkadaşına ilk müdahaleyi yoldan geçen ebe yaptı.
12.06.2023 Gündem
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri...
Çevirgel duası nasıl okunur? Çevirgel duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Çevirgel duası yararları ve faziletleri... Çevirgel duası sıklıkla başvurulan dualardan biridir. Duanın amacı terk eden kadın ya da erkeği geriye döndürmektir. Özellikle Ramazan ayında bu duayı okuyanların duasının karşılık bulma ve ettiği duanın yerine gelme olasılığı daha yüksektir. Çevirgel Duası nedir? Çevirgel duası nasıl yapılır? Çevirgel duası okunuşu?
11.05.2023 Ramazan
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Saffat Suresi 182 âyettir. Sûre, adını ilk âyette geçen “es-Sâffât” kelimesinden alır. Sâffât, sıra sıra dizilenler, saf saf duranlar anlamına gelir. Sûrede başlıca, meleklerden, cinlerden, kıyamet ve ahiret olaylarından söz edilir. Ayrıca Saffat Suresi’nde Nûh, İbrahim, İsmail, İshak, Mûsâ, Hârun, İlyas, Lût ve Yûnus Peygamberlerin kıssalarına yer verilmektedir. Peki, Saffat Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Saffat Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran’da birçok sure bulunuyor. Surelerin her birinin okunması, surelerle dualar edilmesi oldukça önemlidir. Her surenin kendine ait fazileti bulunuyor. Hadisler aracılığı ile bildirilen faziletler ile beraber daha çok fazla sırlar, bilinmeyen faziletler bulunmaktadır. Surelerin esrarı, hikmeti tam olarak Allah tarafından bilinmektedir.
9.05.2023 Sureler
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al'a Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ala suresi, Mekke döneminde inmiştir. 19 âyettir. Sûre, adını birinci âyette yer alan ve AllahTeâlâ’yı niteleyen “el-A’lâ” kelimesinden almıştır. A’lâ, en yüce demektir. Sûrede Allah, vahiy ve Kur’an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır. Peki, Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Al'a Suresi okumanın yararları ve faziletleri
4.05.2023 Sureler
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı nimetler için dua edeceğimiz mübarek aylardan biri. Dua kapılarının açık olduğu 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında dualar ve sureler ile ilgili aramalar da arttı. Bunlardan biri de Duha Suresi. Duha Suresi Mekke’de nazil olan surelerden biridir. Duha Suresi 11 ayetten oluşur. Kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha Suresi önemli surelerden biridir. Tüm surelerin okunmasında fayda ve faziletler olduğu gibi Duha Suresinin de okunmasının birçok faydası ve fazileti bulunuyor. Tüm aylar arasında en özlenen ay olan Ramazan ayında yapılan her türlü hayırlı iş normalden daha fazla faziletli olmaktadır. Bu sebeple Duha Suresinin faziletleri Ramazan ayında Duha Suresinin okunmasıyla kat be kat artmaktadır. Peki, Ramazan'da Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
9.05.2023 Sureler
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Leyl Suresi 21 âyettir. Leyl kelime anlamı olarak gece anlamına gelir. Sûrede insanoğlunun iki zıt huyundan, cömertlik ve cimrilikten bahsedilir; imanla cömertlik ve imansızlıkla cimrilik arasındaki ilişkiye dikkat çekilir. Peki, Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Muğla'da 3.9 büyüklüğünde art arda iki deprem
Muğla'da 3.9 büyüklüğünde art arda iki deprem    Muğla'nın Ula ilçesinde art arda yaşanan 3.9 büyüklüğündeki depremler paniğe neden oldu. 
23.04.2023 Gündem
Muğla Ula'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Muğla Ula'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi Muğla'nın Ula ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
22.04.2023 Gündem
Hollywood yıldızlarından yeni hamle! Lüks malikanelerini satışa çıkardı
Hollywood yıldızlarından yeni hamle! Lüks malikanelerini satışa çıkardı Aralarında pop müziğin ünlü ismi Britney Spears ve ünlü ABD'li komedyen Jim Carrey'nin olduğu bir grup Hollywood yıldızının, Los Angeles'ta yürürlüğe girecek yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle milyon dolarlık malikanelerini satışa çıkardığı ortaya çıktı.
29.03.2023 Magazin
Muğla’da deniz sezonu açıldı! Sıcaklıklar normalin üzerinde
Muğla’da deniz sezonu açıldı! Sıcaklıklar normalin üzerinde Yıllık 3 milyon yabancı turisti ağırlayan Muğla’da havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak gitmesi nedeniyle deniz sezonu bu yıl Mart ayında açıldı.
26.03.2023 Gündem
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 6'lı masaya tepki: Karşımıza aday çıkaramadılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'daki toplu açılış töreninde, "Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevlerindeki teröristleri de 'Nasıl çıkarırız?' diye bunun gayreti içerisindesin. Boşuna uğraşma, o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Bu şimdiden vadediyor. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Demirtaş değil miydi? Çıkmış 'Onları çıkaracağım' diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet, kan emicilere bu ülkede yol vermez" dedi.
14.01.2023 Gündem
Muğla'da korkutan deprem!
Muğla'da korkutan deprem! Muğla'nın Ula ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
11.12.2022 Gündem
Muğla'da saat 07.22'de deprem! AFAD'dan açıklama yapıldı
Muğla'da saat 07.22'de deprem! AFAD'dan açıklama yapıldı Muğla'nın Ula ilçesi güne depremle uyandı. AFAD bölgede sabah saatlerinde 3.7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığını açıklayarak verileri de paylaştı.
29.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ula ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ula haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.