Uaea

Uaea

Son dakika uaea haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uaea ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uaea haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uaea

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uaea gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 uaea haberi bulunmuştur. Tüm uaea haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen Birinci Nükleer Enerji Zirvesi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Fidan, “Gazze'deki katliam sürerken, İsrailli yetkililerin nükleer silahlarla ilgili söylemleri, sadece 'pervasız' denilerek geçiştirilemez” dedi.
21.03.2024 Gündem
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu...
Ukrayna-Rusya savaşında dünyayı şok eden gelişme! Nova Kakhovka barajı vuruldu... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaşta kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna’nın güneyinde, Herson yakınlarında bulunan Kakhovka Hidroelektrik Santrali’nde meydana gelen patlama sonucu baraj çöktü. Herson kentindeki Ukrayna vatandaşları olası su baskınlarına karşı uyarılırken, tehlike altındaki bölgelerde tahliye kararı verildi.
6.06.2023 Dünya
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi!
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi! Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremlerin ardından Akkuyu Nükleer A.Ş.'den güvenlik açıklaması yapıldı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremler Kilis, Adana ve Hatay’ın yanı sıra Mersin çevresinde de hissedildi. Depremle birlikte akıllara gelen sorulardan biri de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) fay hattına yakın mı, olası bir depremden etkilenir mi?
9.02.2023 Gündem
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm...
Heathrow Havalimanı'nda yaşanan dehşet İngiltere'yi ayağa kaldırdı! Londra'da nükleer alarm... Pakistan'dan İngiltere'ye gelen uçak Heathrow Havalimanı'nda polisi alarma geçirdi. Pakistan'dan havalanıp Umman üzerinden yola çıktığı tespit edilen uçağın içindekiler ülkeye tarihinin en büyük korkularından birini yaşattı.
11.01.2023 Dünya
UAEA Başkanı Grossi, Kiev ve Moskova’yı ziyaret edecek
UAEA Başkanı Grossi, Kiev ve Moskova’yı ziyaret edecek Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, bu hafta Rusya’nın başkenti Moskova’yı ve Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret edecek.
4.10.2022 Dünya
Türkiye, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi
Türkiye, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nın (UAEA) Yönetim Kurulu’na 2022-2024 döneminde görev almak üzere Türkiye’nin seçildiğini açıkladı.
29.09.2022 Gündem
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye "Rusya ile Ukrayna arasındaki mahkum takası" teşekkürü
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye "Rusya ile Ukrayna arasındaki mahkum takası" teşekkürü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Dün Ukrayna ile Rusya arasında 250'den fazla savaş esirinin takas edildiği haberini sevindirici bir gelişme olarak nitelendirerek, "Bu anlaşmanın sağlanmasındaki rolleri için Türkiye'ye teşekkür ederim" dedi.
22.09.2022 Dünya
UAEA'den Zaporijya açıklaması: Durum acilen normale dönmeli
UAEA'den Zaporijya açıklaması: Durum acilen normale dönmeli Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki durumun endişe verici olmaya devam ettiğini söyleyerek, santraldeki durum için "acilen normale dönmeli" dedi.
21.09.2022 Dünya
UAEA’dan Zaporijya Nükleer Santrali raporu: Derhal bir güvenlik bölgesi kurulmalı
UAEA’dan Zaporijya Nükleer Santrali raporu: Derhal bir güvenlik bölgesi kurulmalı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Ukrayna topraklarındaki Zaporijya Nükleer Santrali’ni ziyareti sonrası yayınladığı raporda, "Askeri faaliyetler nedeniyle yaşanabilecek bir nükleer olaydan kaçınmak için acilen ara tedbirler alınmalıdır. Sorun, derhal bir güvenlik bölgesi kurularak çözülebilir" ifadeleri kullanılarak, “Ukraynalı personel, sürekli yüksek stres ve baskı altında” denildi.
6.09.2022 Dünya
UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici
UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, "Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici" dedi.
2.09.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti, Zaporijya nükleer santralinde inceleme yapacak
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti, Zaporijya nükleer santralinde inceleme yapacak Rusya tarafından Zaporijya bölge sorumlusu olarak atanan Yevgeny Balitsky, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyetinin 1 gün boyunca Zaporijya Nükleer Santrali'nde incelemelerde bulunacağını açıkladı.
30.08.2022 Dünya
Zelenskiy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti ile görüştü
Zelenskiy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı heyeti ile görüştü Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Grossi ve beraberindeki heyetle Zaporijya Nükleer Santrali'nde yaşanan gelişmeleri ele aldı.
30.08.2022 Dünya
Dünyanın gözü korkuyla Zaporijya'da! Beyaz Saray önlem alınmasını istedi
Dünyanın gözü korkuyla Zaporijya'da! Beyaz Saray önlem alınmasını istedi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'ya Ukrayna topraklarında yer alan Zaporijya Nükleer Santrali’nin çevresinin askerden arındırılması için çağrıda bulundu.
29.08.2022 Dünya
Borrell: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durum endişe verici
Borrell: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durum endişe verici Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki durum son derece endişe verici" dedi.
26.08.2022 Dünya
ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli
ABD: Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vedant Patel, Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna topraklarında bulunan Zaporijya Nükleer Santrali’ne ilişkin yaptığı açıklamada, "Hiçbir ülke bir nükleer santrali aktif bir savaş alanına çevirmemeli. Rusya'nın santraldeki enerjiyi silahlandırmaya veya başka bir yere yönlendirmesine yönelik herhangi bir çabasına karşıyız" dedi.
25.08.2022 Dünya
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: Nükleer müzakerelerde çözülemeyen konularda ciddiyiz İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD'nin 2015 nükleer anlaşmasına ilişkin İran'a gönderdiği yanıtın değerlendirme sürecinde olduğunu belirterek, "ABD ile İran arasında henüz çözülemeyen ve nükleer tesislerimizin denetimine ilişkin kalan konular hakkında ciddiyiz. ABD'nin İran'a yanıt olarak gönderdiği metin üzerinde dikkatle çalışıyoruz" dedi.
25.08.2022 Dünya
Rusya, Zaporijya santrali yakınındaki Nikopol’ü vurdu
Rusya, Zaporijya santrali yakınındaki Nikopol’ü vurdu Rusya, Ukrayna’daki Zaporijya nükleer santraline çok yakın bir noktada bulunan Nikopol kentine bombardıman düzenledi.
22.08.2022 Dünya
Putin'den Zaporijya Nükleer Santrali uyarısı: Saldırılar büyük bir felakete yol açabilir
Putin'den Zaporijya Nükleer Santrali uyarısı: Saldırılar büyük bir felakete yol açabilir Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırılar büyük bir felakete yol açabilir" dedi.
19.08.2022 Dünya
G7 ve AB, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna’ya devretmesi istedi
G7 ve AB, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’ni Ukrayna’ya devretmesi istedi Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere ve ABD’den oluşan G7 ülkeleri Avrupa Birliği (AB) ile birlikte yayınladıkları ortak bildiride, Rusya’dan Zaporijya Nükleer Santrali’nin kontrolünü Ukrayna’ya devretmesi istedi.
10.08.2022 Dünya
BM'den kritik uyarı: Herhangi bir saldırı intihar olur
BM'den kritik uyarı: Herhangi bir saldırı intihar olur Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hiroşima felaketinin 77. yıldönümü için geldiği Japonya'da, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin saldırılara hedef olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nükleer santrale herhangi bir saldırı intihar olur. Umarım saldırılar biter ve aynı zamanda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) santrale erişebilir" dedi.
8.08.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan endişelendiren açıklama: Zaporijya Nükleer Santrali kontrolden çıktı
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'ndan endişelendiren açıklama: Zaporijya Nükleer Santrali kontrolden çıktı Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), Rus güçlerinin kontrolünde olan Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin "kontrolden çıktığını" açıkladı.
3.08.2022 Dünya
Türkiye'den fışkırıyor! Dolar yağacak! 20 bin tonluk keşif
Türkiye'den fışkırıyor! Dolar yağacak! 20 bin tonluk keşif Türkiye'ye dolar yağacak! Yerin altından fışkırıyor. Türkiye, Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin keşfedilmesiyle birlikte dünyada ikinci sıraya yükseldi. Toplamda 790 bin ton toryum rezervine ulaşan Türkiye, 100 yıl boyunca enerji ihtiyacını karşılayabilecek. Toryum rezervinde yüzde 20'lik paya sahip olan Türkiye dünya sıralamasında 2. sırada yer alırken, bu madenin en çok bulunduğu bölgeler ise Isparta ve Eskişehir olarak göze çarpıyor. Sadece Isparta'daki 20 bin ton üzerindeki toryum rezervi, Türkiye'nin 100 yıl boyunca enerji ihtiyacını karşılayabilme gücüne sahip. OECD Nükleer Enerji Ajansı (NEA) ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (IAEA) verilerine göre dünya toryum rezervlerinde ilk sırayı 846 bin tonla Hindistan alırken 790 bin tonla Türkiye ikinci, 606 bin tonla Brezilya üçüncü. Avustralya 521 bin, ABD 424 bin, Mısır'da 380 bin ton olarak sıralanıyor.
14.04.2022 Ekonomi
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti!
Rusya-Ukrayna savaşında yeni gelişmeler... Rusya yerle bir etti, saldırı bilançosu şoke etti! Rusya-Ukrayna savaşının 18'inci gününde bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Rus güçleri bugün Lviv kentini hedef aldı. Ülkenin batısında yer alan ve çatışmaların yoğun yaşandığı sivillerin akın ettiği kent Rus füzelerinin hedefi oldu. Ülkenin Sovyetler Birliği'nden ayrılmasının en güçlü destekçileri arasında yer alan Lviv'in yanı sıra Ukrayna'nın Uluslararası Barış ve Güvenlik Merkezi'ne de saldırı düzenlendi. Ukrayna tesise 8 füze gönderildiğini açıkladı. Saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti.
13.03.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Antalya’ya gelmek için yola çıktığını duyurdu. Grossi, “Ukrayna'nin nükleer tesislerinin emniyet ve güvenliğinin sağlanması konusundaki acil konuyu görüşmek üzere Antalya'ya gidiyorum” ifadelerini kullandı.
10.03.2022 Dünya
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi Türkiye’ye geliyor Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Antalya’ya gelmek için yola çıktığını duyurdu. Grossi, “Ukrayna'nin nükleer tesislerinin emniyet ve güvenliğinin sağlanması konusundaki acil konuyu görüşmek üzere Antalya'ya gidiyorum” ifadelerini kullandı.
10.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Uaea ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uaea haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.