Türob

Türob

Son dakika türob haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türob ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türob haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türob

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türob gelişmeleri de dahil olmak üzere 208 türob haberi bulunmuştur. Tüm türob haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı
İstihdama Endonezya çözümü! Muhtarlıklara iş ilanları asıldı Türkiye’de 1 milyon 200 bin kişinin çalıştığı turizm sektöründe, istihdam sorunu yaşayan otelciler çareyi Endonezya’dan ve Türki Cumhuriyetler’den gelen çalışanlarda buldu. Daha maliyetli olmasına rağmen bu yolu seçmek zorunda kaldıklarını belirten sektör temsilcileri, “İşsizlik bürosuna, belediyenin istihdam bürolarına başvuruda bulunuyoruz hatta muhtarlıklara bile kâğıt asıyoruz. Ancak yine de çalışacak kimseyi bulamıyoruz” dedi.
22.06.2023 Ekonomi
Bakan Ersoy: Türkiye, dünya turizm alanında açık ara en etkili tanıtım yapan ülke oldu
Bakan Ersoy: Türkiye, dünya turizm alanında açık ara en etkili tanıtım yapan ülke oldu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye olarak son üç yıldır TGA ile dünyada turizm alanında açık ara en yoğun ve en etkili tanıtım yapan ülke oldu. Yoğun tanıtım kampanyaları sayesinde ziyaretçi sayısında sene başında duyurulan 42 milyon hedefini 47 milyona, 35 milyar dolar gelir hedefini ise 37 milyar dolara yükselttik." dedi.
29.09.2022 Ekonomi
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor
Türkiye için sevindiren gelişme! Yeni rekor geliyor Türkiye için sevindiren gelişme. Turizmde yeni rekor geliyor. Dünyadaki pandemi ve savaş ortamı koşullarına rağmen Türkiye turizmde yeni bir rekora odaklandı. Bu açıdan ağustos rezervasyon akışı da bu rekorun önemli destekleyicisi olacak. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, ağustosta yerli ve yabancı turistin ilgisinin devam edeceğinin görüldüğüne dikkat çekerken, “Birebir rezevarsyonlar bunu gösteriyor. Rusya’nın kapalı olması diğer pazarlara olan pazarlama çalışmalarında iyi oluğumuzu gösterdi. Kaybolanın yeri dolmaz ama dünya şartlarına rağmen bu rakamlara oldukça iyi diyebiliriz” şeklinde konuştu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Tatili bedavaya getiriyorlar! Tazminat oyunu ile ceplerine ekstra para ekleyerek gidiyorlar
Tatili bedavaya getiriyorlar! Tazminat oyunu ile ceplerine ekstra para ekleyerek gidiyorlar Fethiye ve Marmaris çevresindeki oteller başta kötü niyetli İngiliz turistler olmak üzere organize oyunlarla boğuşuyor. Bazıları, kaza süsü verilmiş hareketlerle otelde ya son gün şikâyetçi oluyor veya şikayetini ülkesine gidince yapıyor. Sadece Marmaris'te bir sezonda otellerin 1-1,5 milyon poundu bu yolla kesintiye uğruyor..
14.07.2022 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nı önümüzdeki aylarda hizmete alacağız
Bakan Karaismailoğlu: Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nı önümüzdeki aylarda hizmete alacağız Ulaştrıma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Geleneksel Öğle Yemeği Programı'nda konuştu. Karaismailoğlu, "Yenikapı Kruvaziyer Limanı için önemli çalışmalarımız var. ÇED ve planlama süreçlerinde son aşamaya geldik. İnşallah Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nı önümüzdeki aylarda hizmete alacağız." dedi.
30.05.2022 Siyaset
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu
Turizm ve Mice Sektörü Sürdürülebilirlik için İstanbul’da buluştu Türkiye’de MICE sektörünün gelişimine öncülük eden ACE of MICE Exhibition by Turkish Airlines, 20 ülkeden gelen turizm profesyonelinin katılımıyla bugün kapılarını açtı. Bu yılki teması “Sürdürülebilir Gelecek” olarak ve sağlıklı bir gezegenin ancak çevreye saygılı olmakla mümkün olduğunu vurgulayan fuar, üç gün boyunca sürecek B2B toplantılar, birbirinden ilginç oturumlar ve network etkinlikleriyle Türkiye’nin adını bu alanda duyurmayı hedefliyor.
26.05.2022 Ekonomi
Turistler İstanbul'a akın etti! Yüzde 90'a yaklaştı
Turistler İstanbul'a akın etti! Yüzde 90'a yaklaştı İstanbul, 2022’nin ilk 3 ayında 2.9 milyon turist ağırlamayı başardı. En son 2019’un aynı döneminde 3 milyon turist ağırladıklarını ifade eden İstanbul’daki turizmciler, “İstanbul otellerinde doluluk oranı yüzde 80-90’a yaklaştı. Bu yükselişte gurbetçilerin 20’li yaşlardaki torunları ile Avrupa’da yaşayan Arapların büyük payı oldu. Altın, takı, gelinlik, çeyizlik eşya almak için İstanbul’a giden yerli turistler de otelleri doldurdu” diye konuştu.
7.05.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: Michelin Rehberi'nden aldığı destekle İstanbul marka değerini sağlamlaştıracak
Bakan Ersoy: Michelin Rehberi'nden aldığı destekle İstanbul marka değerini sağlamlaştıracak Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi'nin mercek altına aldığı 38. Destinasyon İstanbul oldu. Michelin Rehberi'nin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Yeme-içme sektörümüz, Michelin Rehberi'nden aldığı bu destekle şüphesiz global gastronomi turizmi hareketliliğinden hak ettiği payı alacak ve İstanbul marka değerini sağlamlaştırarak, dünya gastrocity'leri arasında önemini artıracaktır" dedi.
21.04.2022 Siyaset
Bayram tatili ile ilgili flaş açıklama! 15 - 25 Temmuz arası...
Bayram tatili ile ilgili flaş açıklama! 15 - 25 Temmuz arası... Bayram tatili ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Birçok çalışan tatil yapmak için uzun bayram tatilini bekliyordu. Tarih vererek duyurdular. Bu ay çalışanlar bayrama ve resmi tatile izinlerini ekleyip 11 gün tatil yapabilecek. Turizmciler 15 - 25 Temmuz arası konaklama tesislerinde yer kalmadığını söyledi.
1.07.2021 Ekonomi
Milyonlara indirim müjdesi! 1 Haziran'a kadar uzatıldı
Milyonlara indirim müjdesi! 1 Haziran'a kadar uzatıldı Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında vaka sayılarında görülen artış yeni tedbirlerin alınmasını zorunlu kıldı. Alınan önlemler nedeni ile birçok işyeri geçici olarak kapatıldı ya da çalışma saatleri değiştirildi. Pandeminden en fazla etkilenen esnaf ise devlet tarafından sağlanan desteklerin artırılmasını talep ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa çeşitli destekler yapılacağını duyurmuştu. Dün yapılan Kabine Toplantısı sonrasında destek ödemelerinin detaylarını açıklayan Erdoğan, yıl sonuna kadar geçerli olan KDV indirimlerinin haziran ayına kadar uzatıldığını duyurdu. KDV indiriminin uzatılmasının yanı sıra hibe ve kira desteği yeme - içme sektöründe memnuniyetle karşılandı.
15.12.2020 Ekonomi
TÜROB'tan KDV indirimi açıklaması
TÜROB'tan KDV indirimi açıklaması Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, konaklama sektöründe KDV'nin yıl sonuna kadar yüzde 1'e indirilmesine ilişkin, "Sağlanan destekler çok yararlı olacak ancak 2021'de de devam etmesi sektör için büyük önem arz ediyor." dedi.
1.08.2020 Ekonomi
Haziranda otel doluluğu yüzde 21,2 oldu
Haziranda otel doluluğu yüzde 21,2 oldu Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Türkiye'nin Haziran 2020 otel doluluğunun geçen yılın aynı ayına göre yüzde 68,4 azalarak yüzde 21,2’ye gerilediğini açıkladı.
24.07.2020 Ekonomi
Oteller gizli misafir uygulamasıyla denetlenecek
Oteller gizli misafir uygulamasıyla denetlenecek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde hazırlanan ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ ile Türkiye dünyaya ‘güvenli konaklama ve yeme - içme’ mesajı veriyor. Program ‘yolcu sağlığı ve güvenliği’, ‘çalışan sağlığı ve güvenliği’, ‘tesislerde alınan önlemler’ ve ‘ulaşım araçlarında alınan önlemler’ olmak üzere 4 ana başlıkla hiçbir boşluk bırakmıyor.
8.06.2020 Gündem
Dünyada ilk olacak! Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı
Dünyada ilk olacak! Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan, dünyada da ilk örneklerden biri olan ’Sağlıklı Turizm Belgelendirme Programı’ çerçevesinde belge verecek Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) onaylı akreditasyon kurumları ile belgenin alım koşulları belli oldu.
21.05.2020 Ekonomi
Her şey dahil sistemi devam edecek
Her şey dahil sistemi devam edecek Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, turizm ve konaklama sektörünün mevcut durumu ve beklentilerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Eresin, "Türkiye, ‘Her şey Dahil’ tatil konseptini, eski sunulan hizmetlerde herhangi bir kısıtlama yapmadan uygulamaya devam edecektir." dedi.
16.05.2020 Gündem
Corona virüs sonrası otellerde 'açık büfeler' tarih olabilir
Corona virüs sonrası otellerde 'açık büfeler' tarih olabilir Turizm dünyasının temsilcileri, corona virüs salgını sonrası sektörde köklü değişiklikler yaşanacağı, turistlerin artık çok kalabalık ortamları ve açık büfeleri tercih etmeyeceği görüşünde.
15.04.2020 Ekonomi
Nevruz coşkusu virüse takıldı! 200 bin turist...
Nevruz coşkusu virüse takıldı! 200 bin turist... İran’da 21 Mart - 1 Nisan arası Nevruz Bayramı olarak kutlanıyor. Bu dönemde 200 bin İranlı turist tatil için Türkiye’nin yolunu tutuyor. Bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle sınırın kapanması başta Van, İstanbul ve Antalya olmak üzere turizmcileri kara kara düşündürüyor.
25.02.2020 Ekonomi
Türkiye'nin yükselişi devam ediyor! 41 milyonu aştı
Türkiye'nin yükselişi devam ediyor! 41 milyonu aştı Türkiye’nin turizmdeki yükselişi devam ediyor. 2018’de toparlanma sürecine giren, 2019’da da atağa kalkan turizm sektörü ocak-eylül döneminde yeni bir rekora imza attı. İlk 9 ayda Türkiye’ye gelen turist sayısı 41 milyonu aşarken, turizm geliri de aynı dönemde 26 milyar doları geçti.
1.11.2019 Ekonomi
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi...
İş dünyası bankalara çağrıda bulundu: Merkez’in faiz indirimi... Merkez Bankası’nın son indirimiyle gösterge faiz yüzde 14’e geriledi. Ama konut, taşıt, ihtiyaç ve ticari kredi faizleriyle gösterge arasında makas açık.
30.10.2019 Ekonomi
ABD'den Türkiye güncellemesi sevindirdi: 1 milyonu aşacak
ABD'den Türkiye güncellemesi sevindirdi: 1 milyonu aşacak ABD, Türkiye’ye seyahat tavsiyesini güncellemesi turizmcileri mutlu etti. Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısını yumuşatmasının, ABD ile turizm ilişkilerine olumlu yansımasını beklediklerini söyledi. Eresin, 2-3 yıl içinde ABD pazarında 1 milyon kişiye ulaşılmasının mümkün olduğunu belirtti.
7.09.2019 Ekonomi
İş adamı Murat Dedeman son yolculuğuna uğurlandı
İş adamı Murat Dedeman son yolculuğuna uğurlandı Geçirdiği rahatsızlık sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.
27.07.2019 Ekonomi
Murat Dedeman kimdir ve nerelidir?
Murat Dedeman kimdir ve nerelidir? Murat Dedeman 68 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından kariyeri ile araştırılan isim oldu. Dedeman Otellerinde önemli pozisyonlarda görev alan Murat Dedeman, holdingin yönetim kurulu başkanlığı görevinde bulunmuştur. İşte, Murat Dedeman hakkında merak edilen bazı bilgiler...
26.07.2019 Ekonomi
Ünlü iş adamı Murat Dedeman hayatını kaybetti
Ünlü iş adamı Murat Dedeman hayatını kaybetti Dedeman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dedeman 67 yaşında hayatını kaybetti. Dedeman, geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası kaptığı enfeksiyon nedeniyle yoğun bakımda tutuluyordu.
26.07.2019 Gündem
BDKK'nın kart düzenlemesi turizme olumlu yansıyacak
BDKK'nın kart düzenlemesi turizme olumlu yansıyacak Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartı taksit sınırlarında ve asgari ödeme oranlarında yaptığı yeni düzenlemeye ilişkin, "Bu kararın tüketici açısından olumlu olacağını, dolayısıyla turizm sektörüne de olumlu yansıyacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.
13.06.2019 Gündem
O ülkeden gelenlerin sayısı 1,5 milyonu geçecek! Yeni rekor yolda...
O ülkeden gelenlerin sayısı 1,5 milyonu geçecek! Yeni rekor yolda... Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜROB ve THY iş birliğiyle turizm pazarlarında seçenekleri genişletmek amacıyla Ukrayna’da gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleri meyvelerini vermeye başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türk Hava Yolları'nın (THY) Ukrayna’daki tanıtım etkinliklerinin etkisiyle Ukrayna’dan gelen turist sayısının bu yıl 1,5 milyonu aşarak yeni bir rekor kırması bekleniyor.
8.06.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türob ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türob haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.