Türkiyede İlk

Türkiyede İlk

Son dakika Türkiyede ilk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiyede ilk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiyede ilk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiyede İlk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiyede ilk gelişmeleri de dahil olmak üzere 246 türkiyede ilk haberi bulunmuştur. Tüm türkiyede ilk haberleri aşağıda listelenmiştir.
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu
30 yıl önce hobi olarak başlayıp coğrafi işaret belgesi aldı! Yıllık getirisi 100 milyon lira oldu 30 yıl önce hobi olarak başlayan üretim büyük bir gelir kaynağına dönüştü. Türkiye’nin ‘coğrafi işaret belgeli’ ilk kivisi olan Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl, geçen yıllara göre ciddi oranda rekolte kaybı olan kivide 5 bin tonun üzerinde hasat beklenirken, Ordu iline de 100 milyon TL ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor.
13.11.2023 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek
Türkiye'de bir ilk! Oto hırsızlarının korkulu rüyası olacak: 10 dakikada çalıntı araç belirlenecek Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından Türkiye’de ilk olduğu belirtilen 'Araç İnceleme Atölyesi' kuruldu. Aracın çalıntı olup olmadığını 10 dakikada tespit ettiklerini belirten Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Şenol Mavi, “Burası oto hırsızlık farelerinin korkulu rüyası olacak” dedi.
4.10.2023 Gündem
Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi! Sağlık Bakanı Koca detayları paylaştı...
Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi! Sağlık Bakanı Koca detayları paylaştı... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye'de bugüne kadar en yaşlı kişiye yapılan akciğer naklinin detaylarını aktardı.
9.06.2023 Gündem
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş!
Türkiye'de ilk kez görüldü, gözlemciler akın etti! Toz taşınımı ile sürüklenmiş! Hatay'da Milleyha Sulak Alanı’nın bulunduğu Samandağ'da çöl kulaklı toygarı kuşu görüntülendi. Türkiye'de ilk kez Hatay'da gözlemlenen kuş, 496. kuş türü olarak kayıtlara girdi. Kuş gözlemcisi Emin Yoğurtcuoğlu ve Soner Bekir tarafından Milleyha Sulak Alanı'nda görüntülenen çöl kulaklı toygarı, Milleyha’nın 296'nci kuş türü olarak kayıtlara geçti. Kuşun görüldüğünü haber alan kuş gözlemcileri alana akın etti.
25.04.2022 Gündem
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi
GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde yerlilik hamlesi Türk Telekom, 5G'deki stratejik çalışmalarında birlikte yol alacağı yerli şirketleri GSMA Mobil Dünya Kongresi öncesinde duyurdu. Millî sorumluluk anlayışıyla yerli teknolojilerle iş birliği yapan Türk Telekom, Akıllı Tarım alanında 5G uygulamaları geliştirmek üzere Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin teknoloji iştiraki TARNET ile önemli bir iş birliğine imza attı.
26.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez...
Türkiye resmen başardı! Dünyada az sayıda ülke yapıyor, ilk kez... Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. (STM) denizaltıların torpido kovan kısmını ilk kez Türkiyede üreterek, Gölcük Tersane Komutanlığına teslim etti. STM İş Geliştirme Müdürü Edip Deniz, "Türkiye'de tamamen STM'nin koordinasyonu ve mühendisliğinde yerlileştirildi. Bunu yapabilen dünyada çok az sayıda ülke var ve bu projede de önemli bir kritik eşiği geçtik. O yüzden gururlu bir şekilde geçen hafta teslimatı yaptık" dedi.
23.09.2021 Ekonomi
MEB harekete geçti! Türkiye'de ilk kez yapıldı, Öğretmen ve öğrenciler...
MEB harekete geçti! Türkiye'de ilk kez yapıldı, Öğretmen ve öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Türkiye'de ilk kez yapıldı. Resmen açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca, Türkiye'de mesleki eğitimde ilk olan biyomedikal cihaz kalibrasyon merkezi Hatay Şehit Serkan Talan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özerin canlı bağlantı ile katılım gösterdiği programda okul öğrencileri ve öğretmenler tarafından kentteki 112 acil ambulansta bulunan cihazın kalibrasyonu yapıldı ve ilk test başarıyla geçti.
2.07.2021 Gündem
Koronavirüs sonrası damar tıkanıklığı riski
Koronavirüs sonrası damar tıkanıklığı riski Uzman hekimler, koronavirüs sonrası görülen önemli sağlık sorunları ve tedavi yöntemlerini konuştu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Servet Kayhan, Koronavirüs sonrası damar tıkanıklıkları en ciddi problem olarak karşımıza çıkmakta. Hastaneden çıkan bazı hastalarda birkaç ay sonra ani bir kalp kriziyle ölüm vakaları gözlemlenebiliyor dedi.
30.04.2021 Sağlık
Türkiye için hayati uyarı! Koronavirüsün Brezilya varyantı Türkiye'de ilk kez tespit edildi
Türkiye için hayati uyarı! Koronavirüsün Brezilya varyantı Türkiye'de ilk kez tespit edildi TÜRKİYE'de İngiltere varyantı tespit edilen Kovid hastalarının ardından, İstanbul Tıp Fakültesinde bir hastada Brezilya mutasyonunun teşhis edilmesi, filyasyon uygulamalarında da değişime yol açacak. İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, artık pozitif teşhis alan tüm hastaların evde ya da hastanede farketmeksizin, tek kişi olarak izolasyonda kalması gerektiğini söyledi.
9.02.2021 Gündem
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci ünitesi 2023'te devreye alınacak!
Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci ünitesi 2023'te devreye alınacak! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin ikinci ünitesinin temelinin atıldığını açıklayarak, "Akkuyu NGS'de hedefimiz birinci üniteyi 2023'te, Cumhuriyetimizin 100. yılında devreye almak." dedi.
26.06.2020 Ekonomi
Rize'de 4 mahalle karantinaya alınıyor
Rize'de 4 mahalle karantinaya alınıyor TÜRKİYE'de ilk karantinaya alınan Rize'nin Kendirli beldesi ve 4 köy karantina kapsamından çıkartılırken, Kalkandere ilçesinde 4 mahallenin de 15 Nisan'dan itibaren karantina altına alınacağı bildirildi.
13.04.2020 Corona Virüsü
Gelmeyin uyarılarına rağmen Bodruma 25 günde 125 bin araç giriş yaptı
Gelmeyin uyarılarına rağmen Bodruma 25 günde 125 bin araç giriş yaptı Muğla'nın dünyaca ünlü turistlik ilçesi Bodrum'un girişinde durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcuların, corona virüs tedbirleri kapsamında ateşleri ölçüldü. Kontrol sırasında, yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Emniyet kaynakları Türkiyede ilk corona virüs vakasının görüldüğü 10 Marttan beri, 25 günde, ilçeye 125 bin aracın giriş yaptığını açıkladı.
3.04.2020 Gündem
Ordu'da koronavirüse karşı 'dezenfeksiyon tüneli'
Ordu'da koronavirüse karşı 'dezenfeksiyon tüneli' Ordu'da belediye tarafından corona virüsten korunmak için 'Aircor 52' adı verilen dezenfeksiyon tüneli oluşturuldu.
26.03.2020 Gündem
Talha Ahmet Erdem'den altın madalya! Türkiye için bir ilk
Talha Ahmet Erdem'den altın madalya! Türkiye için bir ilk Down Sendromlular Dünya Judo Şampiyonası'nda Talha Ahmet Erdem altın madalya kazanarak, bu alanda Türkiye'ye ilk dünya şampiyonluğunu getirdi.
10.11.2021 Diğer Sporlar
Türkiye'nin ilk milli ilacı, dünyanın yarasını saracak
Türkiye'nin ilk milli ilacı, dünyanın yarasını saracak Kanamayı saniyeler içinde durdurmasıyla tıp dünyasında çığır açan, Türkiye'nin ilk milli ilaç molekülü 'ankaferd' etken maddesinin, şimdi de yara ile yanık iyileşmesini hızlandırdığı ve bazı kanser tümörlerini gerileterek, yayılmasını durdurduğu bilimsel olarak kanıtlandı.
1.11.2019 Gündem
Türkiye'deki ilk 'İlk Yardım Eğitim Merkezi' kuruldu!
Türkiye'deki ilk 'İlk Yardım Eğitim Merkezi' kuruldu! Edirne Valiliği, ilk yardım eğitimi almış kişilerin sayısının artırılması amacıyla Türkiye'de bir ilke imza atarak 112 Acil Çağrı Merkezi bünyesinde 'İlk Yardım Eğitim Merkezi'ni kurdu. Edirne Valisi Ekrem Canalp, ilk yardımın önemine dikkat çekerek, "Kurumlarla beraber eş güdüm içerisinde çalışıldığı zaman önümüzdeki on yıllar boyunca burada on binlerce Edirneli ilk yardım eğitimini almış olacak" dedi.
22.10.2019 Gündem
Türkiye'de ilk! 10 milyon TL'lik gelir bekleniyor
Türkiye'de ilk! 10 milyon TL'lik gelir bekleniyor Türkiye’de ilk kez kitlesel olarak üretilen Avrupa Yayın Balığı yavrusu (Silurus glanis) aralarında Aydın’ın da bulunduğu 7 ilde 7 kaynağa bırakılacak. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde yer alan Kemer Barajı’na da bırakılacak olan 20 bin yayın balığı yavrusunun bulunduğu bölgeye 10 milyon TL'lik bir gelir getirmesi öngörülüyor.
2.10.2019 Ekonomi
Porto Montenegro Golf Turnuvası, Kemer Country Golf Club'ta gerçekleştirdi
Porto Montenegro Golf Turnuvası, Kemer Country Golf Club'ta gerçekleştirdi Güneydoğu Avrupa'nın Karadağ ilçesindeki konumu ile yüzlerce yıldır denizcilere ev sahipliği yapan Porto Montenegro, Türkiyede ilk kez düzenlediği Golf Turnuvasını, Kemer Country Golf Club'ta gerçekleştirdi
10.11.2021 Diğer Sporlar
Aracını satıp bu işe girdi!
Aracını satıp bu işe girdi! Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde veteriner teknisyeni olan evli ve 2 çocuk babası Güner Özer (32), projeleri görev yaptığı birliklerde kabul edilmeyince, aracını 30 bin liraya satarak Mahmudiye Çifteler Han Süt Üreticileri Birliğini kurdu. Dört yılda günlük süt üretimini 50 ton kadar çıkaran Özer, çoğunluğu kadın olan bin 500 kadar süt üreticisine de gelir kapısı sağladı.
21.04.2019 Yaşam
Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşüne başlandı
Türkiye'nin ilk yerden beslemeli tramvay hattının test sürüşüne başlandı Türkiye'nin ilk yerden enerji beslemeli Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının test sürüşleri başladı.Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Bu hattımızın özelliği Türkiye'de ilk defa enerji beslemesi havadan değil, yerden beslemeli bir hat. Yani bu hattımızda tarihi alanlardan geçerken görüntü kirliliği oluşturmama adına hiçbir direk yok.İlk defa Türkiye'de böyle bir hat var" dedi.
19.03.2019 Gündem
Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'nin temeli atıldı
Türkiye'nin ilk 'Akıllı ve Güvenli Şehri'nin temeli atıldı Esenler Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın iş birliğiyle Türkiye'nin ilk Akıllı ve Güvenli Şehri'nin temeli atıldı.
15.03.2019 Gündem
Türkiye'de bir ilk! Bugün ve yarın denenecek
Türkiye'de bir ilk! Bugün ve yarın denenecek Türkiye'de ilk kez Kocaeli'de uygulanacak proje kapsamında, telsiz aracılığıyla ildeki 10 bölge aktarıcısına monte edilen yazılımla camilerden ikaz ve anons yapılacak
12.03.2019 Gündem
Türkiye'nin ilk kuduz antiserumu! İşte Financial Times'a konu olan o laboratuvar
Türkiye'nin ilk kuduz antiserumu! İşte Financial Times'a konu olan o laboratuvar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2019 sonunda Türkiye’nin ilk kuduz antiserumunun üretileceğini belirterek, “Bu sayede Türkiye'nin yaptığı on milyonlarca dolarlık ithalatın önüne geçmiş olacağız" dedi.
6.03.2019 Gündem
Dünya'nın en sağlıklı 5'inci şehri: Bursa
Dünya'nın en sağlıklı 5'inci şehri: Bursa Dünya genelinde sağlıklı şehirleri değerlendiren, bağımsız araştırma kuruluşu Numbeo'nun 'en sağlıklı şehirler' listesine Bursa 5'inci sıradan girdi. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, "2023 hedefleri doğrultusunda Bursa'yı sağlıkta en iddialı şehir haline getirmiş olacağız" dedi.
26.02.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türkiyede İlk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiyede ilk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.