Türkiye Ekonomisi

Türkiye Ekonomisi

Son dakika Türkiye ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.648 türkiye ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm türkiye ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağızMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Açılan kilidin kapatılmasıyla mücavir bölgelerde hiçbir terör örgütü nefes dahi alamayacaktır. Sürekli operasyon stratejisi Allah'ın izniyle başarıyla ulaşacak terörün ve bölücülüğün kökü kazınacaktır" dedi.
23.07.2024Gündem
IMF, Türkiye tahminini güncelledi
IMF, Türkiye tahminini güncellediUluslararası Para Fonu, küresel ekonomi için 2024 yılı büyüme tahminini değiştirmezken Türkiye için beklentilerini yükseltti.
16.07.2024Ekonomi
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
28.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı yoluna kararlılıkla devam edecek
MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı yoluna kararlılıkla devam edecekPartisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı için net mesajlar verdi. Bahçeli'nin gündeminde 1 Temmuz'da görülecek Sinan Ateş davası da vardı.
25.06.2024Gündem
Fitch'den yeni Türkiye tahmini
Fitch'den yeni Türkiye tahminiUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 2024 yılı için Türkiye'nin büyüme tahminlerini yükseltme kararı aldı.
18.06.2024Ekonomi
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yok
MHP lideri Bahçeli: Erdoğan herkesle görüşür, sakınca yokMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Suriye'nin kuzeyindeki seçimlere tepki gösteren Bahçeli, "Asıl hedef Türkiye'miz, yakın hedef son yurdumuzdur. Milli güvenliğimiz tehdit ve tehlikelerle sınanmakta. Türkiye'nin haklı tepkisi sözde seçimleri erteletmiştir. Gündemden tamamen çıkarılmalıdır. ABD gibi dost düşman başına." dedi. Bahçeli, öte yandan "Sayın cumhurbaşkanımız doğal olarak herkesle görüşebilir, dinleyebilir, bizce mahsuru yoktur." ifadelerini kullandı.
11.06.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonda düşüş göreceğiz, tek haneye inecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde TİM 31. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Sizlere müjdeli haber vermek istiyorum. İhracatçılar için döviz bozdurma zorunluluğunu yüzde 40'tan yüzde 30'a indirdik. Bu düzenleme Pazartesi gününden itibaren geçerli olacak" dedi.
8.06.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacak
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Tek haneye girmesi biraz zaman alacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyonun tek haneye girmesi biraz zaman alacak” dedi.
5.06.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin beklentisinin farkındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizin beklentisinin farkındayızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'daki İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin başta değişim ve yenilenme talebi olmak üzere sandık sonuçlarıyla bize ulaştırdığı beklentilerinin tamamının farkındayız. Mesajların gereğini vakti saati geldiğinde muhakkak yapacağız. Bu süreçte ince eleyip sık dokuyor, gerçekten çok titiz davranıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bizi ziyaret etti. Arayı uzatmadan bayramdan önce biz de kendisine iade-i ziyarette bulunacağız" dedi.
1.06.2024Gündem
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandı
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandıTürkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek büyüme rakamını açıkladı. İlk çeyrekte ekonomi yüzde 5.7 büyüdü. Büyüme beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş oldu. Böylece Türkiye ekonomisi büyümede G20 ve OECD ülkeleri arasında 1'inci sıraya yerleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli katkı sağlayacak" dedi.
31.05.2024Ekonomi
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini korudu
OYAK’ın nema oranı altını, dövizi, borsayı geçti: Yüzde 77,1 Zor yılda hedeflere ulaştı, üyelerinin birikimlerini koruduÜyelerinin birikimlerini verimlilik, sürdürülebilirlik ve sorumlu yatırım ilkeleri doğrultusunda yöneten OYAK, açıkladığı yüzde 77,1 nema oranı ile sürdürülebilir getiri sağladı. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 470 binden fazla üyesine sağladığı değeri geliştirme ve güçlendirme sorumluluğuyla çalışan OYAK’ın, 2023’ün istisnai piyasa koşullarında planlanan ve bütçelenen tüm stratejik, operasyonel ve ticari hedeflere ulaştığını kaydetti.
26.05.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek"
Bakan Şimşek'ten döviz kuru mesajı! "Lehimize dönecek"Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek'
Bakan Şimşek'ten önemli açıklamalar! 'Reel kur oranları lehimize dönecek'Arap Bankacılık Zirvesi’nde açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ile Arap dünyasının birçok alanda işbirlikleri ve ortaklıklar geliştirebileceğini söyledi. Bakan Şimşek, “Türkiye henüz küresel dezenflasyon rüzgarına kapılmadı. Cari açıktaki düşüş rezerv birikiminin temeli olacak. Portföy tercihleri TL’nin lehine olacak. Reel kur oranları bizim lehimize dönecek ve dezenflasyonu daha da güçlendirecek” dedi.
23.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hamas'ın ateşkes kararı sonrası ilk açıklama: Aynı adımı İsrail de atmalıCumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.
6.05.2024Gündem
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldiÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024Ekonomi
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağız
Bakan Işıkhan'dan flaş açıklama: Emeklilere özel indirimler sağlayacağızÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli programlara katılmak üzere Kırşehir'e geldi. AK Parti İl Başkanlığı Binası'nda açıklamalarda bulunan Bakan Işıkhan, hayata geçirilecek emeklilere özel indirim ve kampanyaları peş peşe sıraladı. İşte detaylar...
25.03.2024Ekonomi
Emekli maaşları yeniden artacak! Dikkat çeken oran verildi
Emekli maaşları yeniden artacak! Dikkat çeken oran verildiEmekli maaşlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı Ocak-Haziran dönemi için yüzde 49,25 olarak belirlendi. En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. 6 aylık enflasyon rakamı sonrası emekli maaşları Temmuz ayında yeniden artacak. Şimdiden yüzde 11,53 zam cepte. Bütçe disiplini el verdikçe Türkiye ekonomisi deprem felaketinin etkilerinden sıyrıldıkça emekliye ek zam uygulaması sürecek. Kim ne kadar alacak?
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandı
Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları açıklandıTürkiye ekonomisi, 2023 yılında beklentilerin üzerinde yüzde 4,5 büyüdü. 2023 yılının dördüncü çeyreğinde ise yüzde 4 büyüme gerçekleşti.
29.02.2024Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecekEkonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Manisa iş dünyası ile bir araya geldiHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024Ekonomi
ABD'li dev bankadan Türk Lirası ve dolar için flaş tahmin! Rapor açıklandı, değer kazanacak...
ABD'li dev bankadan Türk Lirası ve dolar için flaş tahmin! Rapor açıklandı, değer kazanacak...  Türkiye ekonomisine olan güven ve uzun süredir yaratılan istikrar ortamı Türk Lirası için öngörüleri de pozitif ayrıştırıyor. ABD'li dev banka Wells Fargo, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanacağını tahmin etti. 2024'ün ilk çeyreğinde 31 liraya yükseleceğini öngören Wells Fargo, 2025 yılında doların 28.50 liraya kadar gerileyebileceğini öne sürdü.
23.01.2024Ekonomi
Yatırımcıya çok kritik banka uyarısı geldi! Gram başına 50 lira fark ediyor
Yatırımcıya çok kritik banka uyarısı geldi! Gram başına 50 lira fark ediyorTürkiye'nin finans piyasalarında gram altın, hem yatırımcılar hem de ekonomik göstergeler açısından önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Son dönemdeki ekonomik dalgalanmalar ve kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye ekonomisi hakkındaki değerlendirmeleri, gram altın yatırımlarının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk önemli açıklamalarda bulunarak yatırımcıyı uyardı.
19.01.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.