Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Son dakika Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye cumhuriyet merkez bankası gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.953 türkiye cumhuriyet merkez bankası haberi bulunmuştur. Tüm türkiye cumhuriyet merkez bankası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında toplandı. Toplantıda alınan faiz kararı açıklandı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi
Merkez Bankası konut fiyatları artış oranını açıkladı! Azalış gösterdi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Şubat ayı konut fiyatları artış oranını açıkladı.
24.04.2024 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Açıklama geldi! Yüzde 58 arttı Ev sahibi olmayı planlayanlara kötü haber! Konut Fiyat Endeksi (KFE), 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,2 oranında artarak 1216,0 seviyesinde gerçekleşti.
24.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2024? TCMB Merkez Bankası faiz kararı Nisan 2024 Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için araştırmalar hızlandı. Dolar, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları gözlerini Merkez Bankasına çevirdi. TCMB faiz kararı öncesinde, ekonomistler nisan ayı faiz beklentilerini de açıkladı. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
24.04.2024 Ekonomi
Tüketici güveni yükselişte
Tüketici güveni yükselişte Tüketici güven endeksi, mart ayında 79.4 iken nisan ayında 80.5 oldu.
23.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı (2024 Nisan PPK) ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı hangi gün açıklanacak? Merkez Bankası (TCMB) nisan ayı faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcılar, TCMB'nin nisan ayı için vereceği politika faizi kararını bekliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı toplantısı ne zaman? 2024 Nisan ayının Merkez Bankası faiz kararı toplantısı hangi gün, kaç gün kaldı?
23.04.2024 Ekonomi
TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı
TÜİK: Tüketici güven endeksi nisanda arttı Tüekiye İstatistik Kurumu (TÜİK), tüketici güven endeksinin nisan ayında yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 olduğunu açıkladı.
22.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.
21.04.2024 Dünya
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.
21.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı
Merkez Bankası duyurdu! İki ülke ile işbirliği anlaşması imzalandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, Kazakistan ve Brezilya Merkez Bankaları Başkanları ile iş birliği mutabakatları imzaladı.
20.04.2024 Ekonomi
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam
Yıl sonu dolar kuru tahmini geriledi! İşte yeni rakam Piyasa katılımcıları anketinde cari yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 40,53 TL iken, bu anket döneminde 40,01 TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi Merkez Bankası toplam rezervleri 5 Nisan ile biten haftada 3 milyar 745 milyon milyon dolar arttı.
18.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar...
Merkez Bankası'nın rezervleri yükseldi! İşte rakamlar... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervleri 123 milyar 126 milyon 50 bin dolardan 126 milyar 871 milyon dolara yükseldi.
18.04.2024 Ekonomi
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi?
Temmuzda asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrete en son yüzde kaç zam geldi? Asgari ücrete ara zam gelecek mi, asgari ücrete temmuzda zam var mı? Asgari ücret çalışanları temmuzda maaşlarına ara zam gelip gelemeyeceğine yönelik açıklamaları dikkatle takip ediyor. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusu, gündem oldu.
14.04.2024 Çalışma Hayatı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı
Döviz dönüşümlü KKM'de tarih uzatıldı Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete’de yayımlandı.
7.04.2024 Ekonomi
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti
Kredi kartı kullananlar dikkat! Azami faiz oranı değişti Merkez Bankası (MB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişikliğe gitti. Resmi Gazete’de yayımlanan MB Tebliğine göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı 3,66’dan 4,25’e yükseldi.
6.04.2024 Ekonomi
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu
Yeni banknotlar tedavüle girdi! Merkez Bankası duyurdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni banknotların bugünden itibaren tedavüle verildiğini açıkladı.
5.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası rezervleri açıklandı
Merkez Bankası rezervleri açıklandı Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 29 Mart haftasında bir önceki haftaya göre 718 milyon dolar azalışla 123 milyar 126 milyon dolara geriledi.
4.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz" dedi.
2.04.2024 Ekonomi
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor Bankada parası olan, para transferi yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar arası para transferlerinde yeni dönem başlıyor. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecektir.
2.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar
Merkez Bankası'ndan reeskont ve avans faiz oranları hakkında yeni karar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti
Merkez Bankası'ndan yeni faiz kararı! 1 Nisan itibariyle resmen değişti Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.
1.04.2024 Ekonomi
Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu?
Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50'ye yükseltti. TCMB'nin açıkladığı verilere göre 3 aylık vadede faiz 55.66'ya yükseldi. Önümüzdeki dönemde mevduat faizlerinin daha da yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Peki, Mevduat faizleri artacak mı? Banka mevduat faizleri ne kadar oldu?
25.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye cumhuriyet merkez bankası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.