Türkiye Bankalar Birliği

Türkiye Bankalar Birliği

Son dakika türkiye bankalar birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türkiye bankalar birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türkiye bankalar birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Bankalar Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye bankalar birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.006 türkiye bankalar birliği haberi bulunmuştur. Tüm türkiye bankalar birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz
TCMB Başkanı Karahan: Sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğilimini belirgin ve kalıcı bir şekilde düşürecek sıkı parasal koşulları sürdüreceğiz" dedi.
2.04.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartı kullanana şifre uyarısı! Sakın kullanmayın
Banka ve kredi kartı kullanana şifre uyarısı! Sakın kullanmayın Türkiye Bankalar Birliği, finansal güvenlik için uyarılarda bulundu: Kaynağından emin olmadığınız linklere tıklamayın. Hesaplarınızı kimseye kullandırmayın. Banka şifrenizi alışveriş sitelerinde kullanmayın.
25.03.2024 Ekonomi
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar
Yeni avukatlar mesleklerine ilk adımı törenle attılar Adana Barosu’nda staj dönemlerini başarıyla tamamlayan avukatlara düzenlenen törenle ruhsatnameleri takdim edildi.
19.02.2024 Adana
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan bankacılarla görüştü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yöneticileriyle bir araya geldi. Görüşmede, Türk lirası mevduatların payını artırmaya yönelik düzenlemeler, makroihtiyati çerçevede sadeleşme ve miktarsal sıkılaşma adımlarıyla birlikte dezenflasyon süreci kapsamında para politikası görünümü toplantının konuları arasında yer aldığı öğrenildi.
12.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar, enflasyon ve faiz tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dolar için 40 liraya yükseleceğini tahmin ettiğini belirten Çakar, enflasyonun da yüzde 40 seviyelerinde gerçekleşeceğini söyledi. Çakar, Merkez Bankası'nın faizi son kez artırıp son çeyrekte de düşürmeye başlayabileceğini ifade etti.
24.01.2024 Ekonomi
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de
Yeni 'Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi' Resmi Gazete'de Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
21.09.2023 Çalışma Hayatı
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj
TCMB Başkanı Erkan'dan OVP sonrası önemli mesaj Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, OVP açıklanması üzerine TBB yönetim kurulu ile bir araya geldi. Erkan bankacılık sektörünün varlık ve yükümlülüklerinde Türk Lirası cinsi kalemlerin ağırlıklarının artırılmasına yönelik uygulamalardaki kararlılıklarını vurguladı.
11.09.2023 Ekonomi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Bankalar Birliği toplantısında özel bankalara seslendi. Bakan Şimşek, "Bu dönem artık geride kalmalı" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı!
Sosyal medyadan gelen linke tıkladı, hayatının şokunu yaşadı! Son zamanlarda dolandırıcılık haberlerinin artmasıyla birçok kişi büyük mağduriyet yaşadı. Tekirdağ'da sosyal medya hesabı Facebook'tan gelen bir linke tıklayan şahıs, açılan siteye bilgilerini girince 34 bin TL parasını kaptırdı.
26.07.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Erkan, "Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli" dedi. TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.
23.06.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama
Bakan Şimşek bankacılarla görüştü! İşte ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bankalar Birliği ile toplantısının çıkışında yaptığı açıklamada, "Refah artışını sağlayacak modelle yolumuza devam edeceğiz" dedi.
16.06.2023 Ekonomi
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak
5 pilot il seçildi: 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) iş birliğinde, çocukların adalete eşit erişiminin sağlanması için pilot seçilen Adana, Aydın, Batman, Erzurum ve Trabzon'da 'Çocuk Hakları Merkezi' kurulacak.
9.06.2023 Gündem
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor
İcra borcu olanlara iki önemli uyarı! Tuzağa düşmeyin, suç sayılıyor Hukuk bürolarının icralık vatandaşlara, borcu tahsil etmek amaçlı baskı kurması ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. Vatandaşlara bir de dolandırıcıların tuzak kurduğunu dile getiren Avukat Selen Karataş, borçluları iki önemli konuda uyardı.
15.04.2023 Gündem
Feci kaza! Ticari araç çarptı, 3 karayolu personeli hayatını kaybetti
Feci kaza! Ticari araç çarptı, 3 karayolu personeli hayatını kaybetti Diyarbakır Elazığ karayolunda çalışma yapan 3 karayolu personeli, seyir halindeki ticari bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti, 1 personel ise yaralandı.
12.04.2023 Yaşam
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak
Almanya'dan depremzedeler için kolay vize: Tüm masrafları davet eden kişi karşılayacak  Türkiye'de meydana gelen depremlerin ardından Alman hükümeti tarafından depremzedeler için sunulacak olan kolaylaştırılmış vize uygulaması kapsamında depremzede akrabalarını yanlarına almak isteyen kişilerin, ülkeye gelen yakınlarının tüm masraflarını karşılayacağını belirtildi. 
1.03.2023 Ekonomi
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme
Kredi kartı borcu olanlara 6 ay erteleme Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından bankalardan resmi bir açıklama yapılarak kredi borçlarının 6 ay ertelendiği açıklandı
11.02.2023 Ekonomi
Deprem bölgesindeki kişilerin borcu erteleniyor
Deprem bölgesindeki kişilerin borcu erteleniyor Türkiye Bankalar Birliği, depremin bölge ekonomisinde yol açtığı olumsuz etkilere maruz kalan, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin, talepleri halinde, bankalara olan vadesi gelmiş veya 6 ay içinde vadesi gelecek borçlarının vadesinin bugünden itibaren 6 ay sonraya kadar ötelenmesine karar verdi.
6.02.2023 Ekonomi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğünde deprem; 5 bölge sallandı, çok sayıda il etkilendi Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921'e yükseldi.
7.02.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Bankalar Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye bankalar birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.