Türkakım

Türkakım

Son dakika TürkAkım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TürkAkım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TürkAkım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkakım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkakım gelişmeleri de dahil olmak üzere 137 türkakım haberi bulunmuştur. Tüm türkakım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı
Akdeniz'de dengeleri değiştirecek boru hattı! Türkiye-İsrail enerjide anlaştı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesine ilişkin “İsrail’le enerji sondaj çalışmasını başlatacağız” açıklaması, Akdeniz’de dengeleri değiştirecek önemli bir adım olarak yankılandı. Uzmanlar Doğu Akdeniz gazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasının bölgeyi nasıl etkileyeceğini anlattı.
23.09.2023 Ekonomi
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı Rusya Savunma Bakanlığı Telegram üzerinden yaptığı açıklama ile Ukrayna'nın TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisine saldırdığını duyurdu.
24.05.2023 Dünya
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde
Bakan Dönmez: Modüler reaktörler gündemimizde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Konvansiyonel nükleer santrallerin yanı sıra 'SMR' adıyla bilinen küçük ve orta ölçekli modüler reaktörler de artık gündemimizde. İnşallah inşası süren ve planladığımız nükleer santrallerimizin yanı sıra SMR’ları da enerji portföyümüze ekleyeceğiz" dedi.
19.01.2023 Ekonomi
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek
Doğal gaz için dev yatırım! Günlük 28 milyon metreküp gaz verecek Doğal gaz ticaret merkezi olma hedefiyle altyapı çalışmalarına hız veren Türkiye, 3'üncü FSRU terminalini Saros Körfezi'nde devreye almak için gün sayıyor. Saros'un devreye alınmasıyla Türkiye'nin günlük gazlaştırma kapasitesinin 150 milyon metreküp seviyesini geçeceği hesaplanıyor.
19.01.2023 Ekonomi
Gazprom Başkanı Miller: Türkiye'de, doğal gaz dağıtım merkezi projesinin pratik uygulamasına başladık
Gazprom Başkanı Miller: Türkiye'de, doğal gaz dağıtım merkezi projesinin pratik uygulamasına başladık Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türkiye'de kurulması planlanan doğal gaz dağıtım projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu karar, iki ülke liderleri düzeyinde alındı ve biz bu projenin pratik uygulamasına başladık" dedi.
28.12.2022 Dünya
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması!
Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması! Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den doğal gaz açıklaması geldi. Bakan Dönmez, "Saros Körfezi FSRU'yu inşallah Ocak 2023'te devreye alacağız diyerek Umman'da LNG alımı ile ilgili müzakerelerin olumlu gittiğini ifade etti.
13.12.2022 Ekonomi
Gazprom: Türkiye ile TürkAkım müzakerelerine başlıyoruz
Gazprom: Türkiye ile TürkAkım müzakerelerine başlıyoruz Rusya'nın ulusal enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla TürkAkım üzerinden gaz hacimlerinin artırılması üzerine Önümüzdeki hafta görüşmelere başlıyoruz açıklaması yaptı.
13.10.2022 Dünya
Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması!
Putin'den Ukrayna'ya saldırı açıklaması! Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının Kırım Köprüsü'ne saldırı da dahil olmak üzere 'terörist' eylemine yanıt olarak yapıldığını söyledi. Öte yandan Putin, "Ukrayna güçleri, Türk Akım doğal gaz boru hattını havaya uçurmayı denedi" dedi.
10.10.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik zirve! Anlaşma sağlandı, Rus gazı hamlesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasında kritik zirve! Anlaşma sağlandı, Rus gazı hamlesi Özbekistan’ın Semerkant kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmesi sona erdi. Rusya Devlet Başkanı Putin, "Tahıl anlaşmasının imzalanması çabaları için Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum" dedi. Öte yandan Putin, "Rusya'dan Türkiye'ye gaz arzının dörtte birinin ödemesi ruble üzerinden gerçekleşecek" dedi.
16.09.2022 Siyaset
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı
Dünyanın gözü Soçi'deydi! Övgü dolu sözler: Türkiye etkisini kanıtladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya'nın Soçi kentindeki görüşmesi dünyanın birinci gündem maddesiydi. Putin'in Erdoğan'a teşekkürünün manşetten verildiği haberlerde, Ankara'nın tahıl sevkiyatı anlaşmasındaki hayati önemi vurgulandı.
6.08.2022 Dünya
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama! Bakan Dönmez duyurdu
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama! Bakan Dönmez duyurdu Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rusya-Ukrayna krizinin Türkiye’ye etkilerine yönelik doğalgazda bir problem beklemediğini söyledi. Dönmez, krizin enerji fiyatlarına yansımasına yönelik olarak ise tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’ye de yansımalarının olabileceğini ancak birkaç günlük oynamaların etkilemeyeceğini söyledi.
24.02.2022 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük...
Elektrik ve doğal gaz faturasıyla ilgili flaş açıklama! Yüzde 50 daha düşük... Elektrik ve doğal gaz faturalarıyla ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 50 daha düşük fiyata sunuluyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu. Küresel enerji piyasalarındaki anormal yükselişlerin vatandaşlara yansıtılmadığını belirten Oktay, doğal gazı alım maliyetinin yaklaşık yüzde 43'ü, elektriği ise üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 50'si daha düşük fiyata sunulduğunu bildirdi.
20.10.2021 Ekonomi
Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz ticaret anlaşması
Türkiye ile Azerbaycan arasında doğal gaz ticaret anlaşması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kış yaklaşırken artması muhtemel doğal gaz talebinin karşılanması için sürdürülen görüşmelerin olumlu ilerlediğini belirterek "Bu kapsamda, Azerbaycan ile 2024 sonuna kadar geçerli olacak ve Bakü-Tiflis-Erzurum Hattı’ndan gelecek 11 milyar metreküplük ilave doğal gaz ticaret anlaşması yapılmıştır." dedi.
15.10.2021 Ekonomi
Rusya dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PKK/YPG ve F-35 tepkisi
Rusya dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PKK/YPG ve F-35 tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi'de Rus mevkidaşı Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası İdlib'de geri adım atılmayacağını, mutabakatın sürdüğünü belirtti. Erdoğan Afganistan, Karabağ ve ABD konularında da önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "PKK/YPG, ABD'de Beyaz Saray'da ağırlandı. Burada da bunlara ilgi, maalesef ileri derecede. Malum Amerikalı McGurk denilen bir adam var. Bu adam terör örgütlerinin adeta sevk ve idaresini yapıyor" açıklamasını yapan Erdoğan, ABD ile F-35 sorununa ilişkin, "Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler" dedi.
30.09.2021 Siyaset
Soçi'de tarihi zirve! Erdoğan: Attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil
Soçi'de tarihi zirve! Erdoğan: Attığımız adımlardan geri dönmemiz mümkün değil Dünyanın beklediği tarihi zirve Soçi'de gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider toplantı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı.' dedi.
29.09.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı! 'Neredeydik, nereye geldik?'
Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı! 'Neredeydik, nereye geldik?' Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'nin geldiği noktayı paylaştı. 19 yılda 9 milyon kişiye iş bulduklarını ifade eden Erdoğan, ekonomide yıllık büyümeyi ortalama yüzde 1'in altından yüzde 5,1'e getirdiklerini belirtti.
24.08.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den Afganistan görüşmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den Afganistan görüşmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus mevkidaşı Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Afganistan'daki son gelişmeler ele alındı.
21.08.2021 Siyaset
Ertuğrul Gazi Gemisi ne için kullanılacak? Ertuğrul Gazi Gemisi özellikleri ne?
Ertuğrul Gazi Gemisi ne için kullanılacak? Ertuğrul Gazi Gemisi özellikleri ne? Türkiye'nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi Ertuğrul Gazi faaliyete geçti. Hatay'da düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Pek çok kişi de Ertuğrul Gazi Gemisi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, Ertuğrul Gazi Gemisi ne için kullanılacak? Ertuğrul Gazi Gemisi özellikleri ne? Ertuğrul Gazi Gemisi doğal gaz arayacak mı? İşte Ertuğrul Gazi Gemisi ile ilgili merak edilenler...
25.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 manifestosunu açıkladı! Vatandaşlara flaş döviz ve altın çağrısı... AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde 2023 manifestosunu açıkladı. Erdoğan," Evlerinde döviz ve altın tutan vatandaşlarıma buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bu vatandaşlarımdan, milli servetimiz olan evlerindeki döviz ve altını, çeşitli finans araçlarına yatırarak, ekonomiye ve üretime kazandırmalarını istiyorum. Son birkaç gündür piyasalarda yaşanan dalgalanmalar, Türkiye ekonomisinin temellerini gerçek dinamiklerini, taşıdığı potansiyeli ve yarınını yansıtmıyor." dedi. Erdoğan yeni anayasa vurgusu da yaparak, "Türkiye’nin yeni ve sivil bir Anayasa’yı tartışması, gelişen ve değişen dünya şartlarının kaçınılmaz bir gereğidir." dedi. Erdoğan, 7. Olağan Büyük Kongre'de 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığına yeniden seçildi.
24.03.2021 Siyaset
Doğal gazda yeni dönem! Yürürlüğe girdi
Doğal gazda yeni dönem! Yürürlüğe girdi Türkiye'de doğal gaz ticaretinin daha rekabetçi koşullarda yapılmasına ve Karadeniz gazının ileri tarihli kontratlarla satılmasına imkan sağlayacak Vadeli Doğal Gaz Piyasası 1 Ekim'de devreye giriyor.
12.03.2021 Ekonomi
Doğal gazda flaş indirim detayı! Pazarlık başlıyor
Doğal gazda flaş indirim detayı! Pazarlık başlıyor Doğal gazda flaş indirim detayı! Pazarlıklar başlayacak. 2021 doğal gaz ve elektrikte kritik bir yıl olacak. Türkiye, bu yıl başta Rusya olmak üzere sona erecek doğal gaz alım kontratları için fiyat pazarlığı yapacak. Türkiye’nin indirim için en büyük kozu, Karadeniz’de bulduğu doğal gaz olacak.
26.02.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş rakam! 2.2 kat arttı
Doğal gaz ile ilgili flaş rakam! 2.2 kat arttı Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım'ın devreye alınmasından bu yana boru hattından taşınan gazın miktarının 2,2 kat arttığını belirtti.
9.01.2021 Ekonomi
TürkAkım üzerinden doğal gaz sevkiyatı 2,2 kat arttı
TürkAkım üzerinden doğal gaz sevkiyatı 2,2 kat arttı Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım'ın devreye alınmasından bu yana boru hattından taşınan gazın miktarının 2,2 kat arttığını belirtti.
8.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Türkakım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkakım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.