Türk Şirketleri

Türk Şirketleri

Son dakika Türk şirketleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk şirketleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk şirketleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Şirketleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk şirketleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.223 türk şirketleri haberi bulunmuştur. Tüm türk şirketleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor
Akkuyu NGS'ye yaptırım önlemi! Tedarik zincirleri yönlendiriliyor Akkuyu NGS’de yarısı Türk, yaklaşık 400 şirketin çalıştığını belirten Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Anastasia Zotaeva, Rusya’ya uygulanan yaptırımların bu şirketleri etkileme olasılığına karşı tedarik zincirlerini başka ülkelere yönlendirmeye hazır olduklarını söyledi.
27.03.2024 Ekonomi
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor
Türk İHA ve SİHA'ları dünya gündeminde! ABD'de manşet, Türkiye rekor kırıyor Özellikle silahlı insansız hava aracı satışlarının Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini Orta Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar birçok bölgede geliştirdiğini yazan Amerikan CNBC, büyüyen savunma sanayiinin kırdığı rekorları sayfasına taşıdı. Bayraktar TB2'nin Rusya-Ukrayna savaşında oynadığı rolü öne çıkaran CNBC, Erdoğan'ın 20 yıllık yatırımının meyvesini verdiğini vurguladı.
30.03.2023 Dünya
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira
Bakan Soylu: Terörün maliyeti 3 trilyon 722 milyar lira İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1984-2019 tarihleri arası cari fiyatlarla, terörün hesaplanabilir toplam maliyeti yaklaşık 3 trilyon 722 milyar lira olarak hesaplanmıştır. PKK'dan kaynaklı hesaplanabilir yaklaşık maliyeti ise 3 trilyon 423 milyar liradır" dedi.
23.01.2023 Yaşam
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık
Türk girişimciler, Vegas’a çıkarma yaptı! Bakan Varank: Büyük ivme yakaladık Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2023, geniş katılımlı Türk girişimlerin inovatif ürünlerine ev sahipliği yaptı. ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen fuar, Türk girşimcilerin gövde gösterisine sahne oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle fuara katılan 52 teknoloji tabanlı girişim, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların büyük ilgisini gördü.
10.01.2023 Ekonomi
Karbon Saydamlık Projesinde Türk şirketleri başarısını devam ettiriyor
Karbon Saydamlık Projesinde Türk şirketleri başarısını devam ettiriyor İklim değişikliğiyle mücadele alanında sürdürdüğü çalışmalar ve tüm operasyonel faaliyetleriyle önemli çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda Türk Şirketleri notunu yükseltmeye devam ediyor.
14.12.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Pahalılığı adım adım çözüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Pahalılığı adım adım çözüyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Davet edildiği halde TOGG'un fabrika açılışına gelmeyip 10 bin kilometre öteye hamburger yemeye giden kendi ülkesindeki teknolojilerden habersiz vizontele muhalefetini de kendi cahilliğiyle baş başa bırakıyorum. Gel be gel, bir şeyler görürsün. Bir şeyler kaparsın. Her zaman bu fırsatı bulamazsın. Hamburger burada çok ama TOGG yok" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Yüz binlerce Rus vatandaşı için tek çıkış yolu Türkiye! Günde 120 uçak geliyor...
Yüz binlerce Rus vatandaşı için tek çıkış yolu Türkiye! Günde 120 uçak geliyor... Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan kriz yüzünden Batı’nın hava sahalarını Rus yolcu uçaklarını kapatması nedeniyle Türkiye neredeyse Rus yolcuların tek çıkış yolu oldu. Rusya’dan günde yaklaşık 120 uçak gelip gidiyor. Moskova’nın Vnukova havalimanında öyle bir yoğunluk yaşanıyor ki bazen Türkiye uçakları birkaç dakika arayla havalanıyor.
11.08.2022 Dünya
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması
Türkiye ve Rusya iş dünyası buluşması Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Kommersant tarafından düzenlenecek 'Türkiye ve Rusya Yeni İşbirliği Ufukları 22' organizasyonu kapsamında Rus ve Türk iş insanlarıyla Antalya'da bir araya gelecek. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Şahin, “Rusya ile ticaret yapmak isteyen, bilgi almak, tanışmak isteyen tüm yatırımcılarımızı ve iş insanlarımızı 27 Temmuz'da odamızda yapılacak toplantıya davet ediyoruz" dedi.
20.07.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Anlaşma sağlandı, 5 milyar dolarlık hedef
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Anlaşma sağlandı, 5 milyar dolarlık hedef Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kolombiya Devlet Başkanı Duque ile ikili görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. "Türk ve Kolombiyalı iş insanları arasındaki temasın artırılmasını destekliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmaktır" ifadelerini kullandı.
20.05.2022 Siyaset
Fuat Oktay: Romanya-Türkiye ticaret hedefimiz 15 milyar dolar
Fuat Oktay: Romanya-Türkiye ticaret hedefimiz 15 milyar dolar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Romanya-Türkiye arasında yapılan İş Formu’na katıldı. Burada açıklama yapan Oktay, "1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren transit taşımaların serbestleştirilmesi ve 3. ülke geçiş belgesi kotasının taşımacılarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde artırılması konularında mutabık kaldık. Sizlere duyduğumuz güvene dayanarak 2025 yılı Türkiye-Romanya ticaret hacmi hedefini 15 milyar dolar olarak güncelliyoruz" dedi.
31.03.2022 Ekonomi
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor!  Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve...
10.000 TL maaşla eleman bulunamıyor! Ücretler ikiye katlandı, İstanbul ve... Maaşlarda yüzde 100 artış yapıldı. Ortalama 10 bin lira ile işe başlamak mümkün. İstanbul'da çalışacak işçi bulmakta zorluk çekiliyor. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcuen çok aranan elemanlar arasında yer alıyor. Pek çok kişi pandemi sürecinde işini kaybetti ve yeniden iş arama sürecine girdi. Bazı sektörlerde ise yüksek maaş ödemesi yapılmasına rağmen eleman bulmakta zorluk çekiliyor. Onlardan biri mücevher sektörü. Türk mücevherciler, İtalya'daki Vicenzaoro fuarında gövde gösterisi yaptı. Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Kamar, "Fuarlarda öne çıkıyoruz. İhracatta patlama var. 11 milyar doları yakaladık" dedi. Kamar ayrıca sektördeki eleman sıkıntısına dikkat çekerek, “Elemanlar gruplar halinde transfer oluyor. Maaşları iki katına çıktı. Cilacı, mumcu, kalıpçı, monturcu, hepsine ihtiyaç var. Maaşlarda yüzde 100 artış var. 6 bin üretici ve 35 bin perakendecinin faaliyet gösterdiği sektörde 300 bin kişi çalışıyor. Çalışan açığını kapatmak için de üretimi İstanbul dışına kaydırmak lazım." diye konuştu.
23.03.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz'u kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Şansölyesi Scholz'u kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Olaf Scholz'u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.
14.03.2022 Siyaset
Binlerce şirketin yeni yatırım üssü Türkiye mi oluyor? ABD harekete geçti
Binlerce şirketin yeni yatırım üssü Türkiye mi oluyor? ABD harekete geçti Rusya - Ukrayna savaşının ardından büyük şirketlerin ticaret rotalarında alternatif güzergah arayışları da başladı. Özellikle de Rusya’dan çıkış yapan ABD şirketlerinin Türkiye’ye yönelebileceği belirtiliyor. Tam da böyle bir ortamda bir de ABD’den Türkiye’ye iş dünyasından ziyaretler de gerçekleşecek. İşte son dakika haberinin detayları...
13.03.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili "Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.
22.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında yeni ticaret hedefini açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dakar’da Senegal-Türkiye İş Forumu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Senegal'le ticaret hedefini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanıyla 400 milyon ticaret hacmi hedefine ulaştık. Şimdi hedefimiz, 1 milyar dolar. Ortak gayretlerimizle bu rakama da kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
21.02.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile normalleşme şartını açıkladı...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan ile normalleşme şartını açıkladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Fuzuli'de ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'la normalleşme şartını açıklarken Aliyev de elçilerin açıklamalarına karışı Türkiye'nin yanında durdu ve "Dünya çapında Türkiye-Azerbaycan kardeşliği işbirliği önemlidir. Hiç kimse Türkiye'nin öz iradesine dikte edemez. Türk halkının çıkarlarını gururunu koruyan lider buradadır. Hiç kimse Türkiye'nin öz iradesine dikte edemez" diye konuştu.
26.10.2021 Gündem
Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı! Fuzuli'de tarihi gün... Birlikte hizmete açtılar
Karabağ'ın dünyaya açılan kapısı! Fuzuli'de tarihi gün... Birlikte hizmete açtılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı Açılış Töreni'ne katılmak üzere Azerbaycan’a geldi. Erdoğan, Fuzuli Havalimanı'na inen ilk lider oldu.
26.10.2021 Siyaset
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım...
Fransa'dan Türkiye adımı: 450 Fransız şirketten 750 milyon avroluk yatırım... Türkiye’ye yerleşmiş 450 Fransız şirketi olduğunu ve bu şirketlerin 2014-2019 yılları arasında 5 milyar avro yatırımları bulunduğunu belirten Fransa Dış Ticaret ve Yatırım Bakanı Riester, ''Önümüzdeki yıllarda 750 milyon avroluk bir yatırım perspektifi söz konusu. Fransız şirketlerinin Türkiye’deki etkisi gerçekten büyük" dedi.
29.09.2021 Ekonomi
Türkiye ile Taliban hükümeti arasında kritik görüşme!
Türkiye ile Taliban hükümeti arasında kritik görüşme! Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Cihad Erginay, Taliban geçici hükümetinin "Başbakan Yardımcısı Vekili" Abdusselam Hanefi ve "Enerji ve Su Bakan Vekili" Abdullatif Mansur ile ayrı ayrı görüştü.
24.09.2021 Gündem
Bakan Muş, temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı
Bakan Muş, temmuz ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Son 12 aylık ihracatımız 201,5 milyar dolara yükselerek yeni bir Cumhuriyet rekoruna imza atmıştır. İlk defa 200 milyar doları geçmiş bulunuyoruz." dedi.
2.08.2021 Ekonomi
Mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcandı
Mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcandı Küresel uygulama harcamaları 2021 yılının ilk yarısında yüzde 24 artarak 65 milyar dolara yaklaşırken sadece mobil oyunlara 44,7 milyar dolar harcama yapıldığı belirlendi.
30.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Azerbaycan'daki 3 maden yatağını Türk şirketleri işletecek
Azerbaycan'daki 3 maden yatağını Türk şirketleri işletecek Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkedeki 3 maden yatağının Türk şirketlerince işletilmesi yönünde karar aldı.
29.05.2021 Ekonomi
Türkiye'den Kazakistan'a yapılan yatırımlar geçen yıl rekor kırdı
Türkiye'den Kazakistan'a yapılan yatırımlar geçen yıl rekor kırdı Türk firmaları tarafından Kazakistan'a geçen yıl koronavirüs salgınına rağmen 362 milyon 400 bin dolar tutarında yatırım yapıldı.
30.04.2021 Dünya
Türk yazılımcılar geliştiriyor! En çok indirilenler listesine girdiler
Türk yazılımcılar geliştiriyor! En çok indirilenler listesine girdiler Ege Üniversitesi Teknoparkında faaliyet gösteren mobil oyun yazılım şirketi kurucusu Mert Can Kurum, mart ayında ABD'de en çok indirilen 10 oyundan 6'sının Türk şirketleri tarafından geliştirildiğini söyledi.
25.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Borsa İstanbul'da rekor kar!
Borsa İstanbul'da rekor kar! Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "2020, Borsa İstanbul tarihinde başarılı bir yıl oldu. Tüm piyasalarda en yüksek işlem hacimlerimize, en yüksek endeks değerlerimize ulaştık." dedi.
18.02.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Şirketleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk şirketleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.