Gazete Vatan Logo

Karbon Saydamlık Projesinde Türk şirketleri başarısını devam ettiriyor

İklim değişikliğiyle mücadele alanında sürdürdüğü çalışmalar ve tüm operasyonel faaliyetleriyle önemli çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda Türk Şirketleri notunu yükseltmeye devam ediyor.

Karbon Saydamlık Projesinde Türk şirketleri başarısını devam ettiriyor

Turkcell iklim değişikliğiyle mücadelede notunu A-‘ye yükseltti. Türkiye’nin teknoloji şirketi Turkcell, iklim değişikliğiyle mücadele alanında sürdürdüğü çalışmalar ve tüm operasyonel faaliyetleriyle dünyanın en önemli çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) İklim Değişikliği Programı’nda “A-” notuyla derecelendirildi.

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “Sürdürülebilirlikte Pozitif İz vizyonumuzla çevreye, topluma ve işimize olumlu izler bırakmak için çalışıyoruz. İklim değişikliğiyle mücadele de bu kapsamda önemli odak alanlarımızdan biri.Özellikle son üç yıldır iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik yaptığımız çalışmalar meyvesini veriyor. Turkcell olarak liderliğimizi her alanda yaşatmak istiyoruz. Gelecek yıllardaki hedefimiz, notumuzu daha da geliştirmek ve yalnızca sektörümüzle sınırlı kalmayıp bir üst seviyeye çıkarak Türkiye’nin İklim Lideri olmaktır” dedi.

Garanti BBVA Bir kez daha CDP İklim Değişikliği Programı A Listesi’nde

Haberin Devamı

Garanti BBVA, iklim krizi ve kapsayıcı büyümeyi önceliklendirdiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla dünyanın en önemli raporlama platformlarından biri olan CDP’nin İklim Değişikliği Programı’nda 2022 sonuçlarına göre bir kez daha global seviyede A Listesi’nde yer aldı. 2009 yılından bu yana CDP İklim Değişikliği Programı’na, 2015 yılından beri de CDP Su Programı’na şeffaf ve topluma açık raporlama yapan Garanti BBVA, CDP Türkiye’nin de ana destekçisi olmayı sürdürüyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu, “Garanti BBVA olarak, iklim kriziyle mücadele, düşük karbonlu ekonomiye geçiş ve kapsayıcı büyüme konusundaki öncü çalışmalarımızla 16 yılı aşkın süredir sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilirliği cinsiyet eşitliğinden enerji verimliliğine, finansal okuryazarlığın artmasından döngüsel ekonomiye kadar tüm yönleriyle ele alıyor, iş yapış şekillerimize entegre ediyoruz. Kendi faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel etkilerimizi en aza indirecek uygulamaları hayata geçiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Migros CDP notuyla üst sıralardaki yerini korudu

Migros, Karbon salımını ve su tüketimini azaltma çalışmaları ile küresel değerlendirme kuruluşu CDP (Karbon Saydamlık Projesi) tarafından aldığı A- notu ile üst sıralardaki yerini korudu. Migros, bu yıl ilk kez yayınlanan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde de perakende sektörünün tek temsilcisi oldu.

Migros Ticaret A.Ş. İcra Başkanı Özgür Tort, “Migros İyi Gelecek Planımız çerçevesinde sürdürülebilirlik stratejilerimiz, tüm karar ve aksiyonlarımızı şekillendiriyor. Bu alandaki çalışmalarımızın ulusal ve uluslararası platformlarda liderler statüsünde tescillenmesinden mutluluk duyuyoruz. Daha iyi bir gelecek için çevresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjiden faydalanıyoruz” dedi.