Türk Savunma Sanayi

Türk Savunma Sanayi

Son dakika Türk savunma sanayi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk savunma sanayi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk savunma sanayi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Savunma Sanayi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk savunma sanayi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.875 türk savunma sanayi haberi bulunmuştur. Tüm türk savunma sanayi haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Bayraktar Akıncı, ASELFLIR-500 ile vurdu
Bayraktar Akıncı, ASELFLIR-500 ile vurdu Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA (Taarruzi İnsansız Hava Aracı), ASELFLIR-500 ile ilk atış testinde deniz üstünde seyreden hareketli hedefi başarıyla imha etti.
22.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’na gönderdiği video mesajda, "Savunma sanayiinde mührünü vuracak 850 farklı projeyi titizlikle hayata geçiriyoruz. Geçen yıl 4 milyar 400 milyon dolar ihracat rakamına ulaştık. Bu yılın ilk 6 ayında 2 milyar 378 milyon dolarlık rekor ihracat seviyesini yakaladık. 2023 yılında hedefimiz 6 milyar dolardır. İnşallah yıl sonu ihracat hedefimizi tutturacağımıza, hatta bu rakamın da üstüne çıkacağımıza inanıyorum. Geçen hafta yaptığımız Körfez ülkeleri ziyaretimizde savunma sanayi ürünlerinde tarihimizin en yüksek tutarlı ihracat sözleşmelerine imza attık" dedi.  
25.07.2023 Gündem
Türkiye, 18 savunma sanayi firması ile uluslararası fuara katılacak
Türkiye, 18 savunma sanayi firması ile uluslararası fuara katılacak Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Langkawi Uluslararası Denizcilik ve Hava-Uzay Fuarı'nda (LIMA), Türkiye'den 18 savunma sanayi firmasının yer alacağını duyurdu.
21.05.2023 Gündem
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim
Türkiye'nin 'Kemankeş' füzesi geliyor! Uzay yolculuğunda büyük devrim Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edildi. Bayraktar TB3 ve Kızıl Elma’nın da yer aldığı gemide açıklamalarda bulunan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar DİHA’nın da uçuşlarının devam ettiğini, ürün olma aşamasında olduğunu belirterek, “Türkiye’nin artık çok geniş bir mühimmat ailesi var. Hafif seyir füzesi Kemankeş dediğimiz sistemi TEKNOFEST’te tanıtacağız. İnşallah ülkemizin uzay yolculuğuna destek olmak için de yola çıktık" dedi.
10.04.2023 Ekonomi
Türk silahları Almanya fuarının gözdesi oldu
Türk silahları Almanya fuarının gözdesi oldu CANiK, Almanya’da sektörün önde gelen temsilcileri ve ziyaretçilere inovatif ürünlerini ve eğitim faaliyetlerini 30 kişilik profesyonel ekibi ile tanıttı. Nürnberg kentinde düzenlenen Enforce Tac ve IWA fuarları ile CANiK, Türkiye’nin ihracatına katkı sunacak yeni iş birlikleri için de ön anlaşmalar gerçekleştirdi. Global marka gücünü sürdürmeye devam eden CANiK, Almanya’daki fuarlarda başarısını bir kez daha tescilledi.
6.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Kimse müsamaha beklemesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "DEAŞ'la mücadele kisvesi altında bölücü örgütün Suriye uzantısına silaha boğanlar bize ders veremez. İnsanlık düşmanlarından döktükleri her damla kanın hesabını soruyoruz, soracağız. Kimse bizden teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin" ifadelerini kullandı.
25.11.2022 Siyaset
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ADEX 2022 fuarına katılan ASELSAN, fuardaki standında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ağırladı.
8.09.2022 Dünya
Türkiye ile ABD arasında F16 pazarlığı! Detayları belli oldu
Türkiye ile ABD arasında F16 pazarlığı! Detayları belli oldu Türkiye'nin hava kuvvetlerini güçlendirmek için ABD ile yürüttüğü F16 pazarlığının perde arkasının detayları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye, sürecin hızlandırılması için "Pazarlığı Pentagon ile yapalım, kongre hızla sonuçlandırsın" önerisi götürdü.
13.08.2022 Gündem
Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek?
Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek? Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük planlı tatbikatlarından EFES-2022'de yerli ve milli imkanlarla üretilen Türk savunma sanayi sistemleri sergileniyor. Peki, Efes tatbikatı nedir, Efes tatbikatı 2022 hangi ülkeler katıldı? Efes 2022 tatbikatı nerede, ne zaman bitecek?
8.06.2022 Gündem
Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne?
Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne? Makim Makina Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş. (Makim Makina) halka arz ediliyor. Makim Makina, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) onay aldı. Talep toplama tarihleri de belli oldu. Peki, Makim Makina halka arz ne zaman? Makim Makina hisse fiyatı ne? Makim Makina halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? Makim Makine hisse kodu ne? İşte Makim Makine talep toplama tarihi!
6.06.2022 Ekonomi
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde...
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılındaki çalışmalardan ve 2022 yılında hayata geçirilecek kritik projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türk SİHA’ları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Demir, “Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı.” diye konuştu. Demir HÜRJET'in hangardan çıkacağını ve yer testlerinin başlayacağını, aynı zamanda yeni insansız deniz araçlarının geleceğini de belirtti. İşte 2022 hedefleri...
31.01.2022 Gündem
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. İnşallah yeni hayırlı haberler de alacağız. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz" dedi.
14.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'vurucu güç olarak yerini alacak' dedi ve tarihi resmen açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'vurucu güç olarak yerini alacak' dedi ve tarihi resmen açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Milli Muharip Uçağımızı 2023 yılında hangardan çıkarıp, bütün dünyaya göstereceğiz. 2025'te ilk uçuşunu gerçekleştireceğimiz uçağımız testlerinin ardından 2029'da TSK'da vurucu güç olarak yerini alacaktır." ifadelerini kullandı.
6.01.2022 Siyaset
Türk savunma sanayisinde CANİK’e ihracat ödülü
Türk savunma sanayisinde CANİK’e ihracat ödülü CANİK markasıyla, dünyanın önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS), ihracat şampiyonları arasında yer aldığını duyurdu. CANİK markası, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği tarafından, Türk savunma sanayisinde ‘Namlulu Silahlar’ kategorisinde ihracat şampiyonu ilan edildi.
7.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar: TSK dünyada az sayıda ordunun edinebileceği yüksek teknolojiye sahip
Bakan Akar: TSK dünyada az sayıda ordunun edinebileceği yüksek teknolojiye sahip Türkiye'nin en büyük sanayi kümesi SAHA İstanbul'un düzenlediği SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "TSK artık dünyada çok az sayıda ordunun edinebileceği  yüksek teknolojili avantajlara kavuşmuştur.  Savunma Sanayi kuruluşumuzun sahip olduğu nitelikli insan kaynağı ve oluşturduğu ekosistem ille geldiğimiz seviye gerçekten gurur vericidir" dedi. 
11.11.2021 Siyaset
Türk savunma sanayisi geleceğin silahlarını çalışıyor
Türk savunma sanayisi geleceğin silahlarını çalışıyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Geleceğin muharebe ortamında hangi yeteneklere ihtiyaç duyacağımız ve bu yetenekleri muharebe sahasında oyun değiştirici olacak hangi silah sistemleriyle elde edeceğimizi bugünden tasarlıyoruz." dedi.
4.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var
Bakan Akar müjdeyi verdi! Sırada milli muharip uçağı var Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir" dedi. Bakan Akar, "Rahatlıkla söyleyebiliriz ki, artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayi, elde ettiği birikimle İHA, SİHA ve TİHA'lardan sonra Milli Muharip Uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de yakın gelecekte üretecektir." ifadelerini kullandı.
29.08.2021 Gündem
Türk savunma sanayisi ürünleri dünyanın dört bir yanında!
Türk savunma sanayisi ürünleri dünyanın dört bir yanında! Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Okyay, 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF 2021), yerli ve milli imkanlarla geliştirilen son teknoloji ürünlerin dünyaya sunulmasında önemli rol üstlendiğini belirterek, "Türkiye, savunma sanayisinde gelişmekte olan ülkeler eşiğini geçerek gelişmiş ülke konumuna yükselmiştir. Bugün sektörümüzün ürettiği ürünler, dünyanın dört bir yanında, sahada ve uygulamada başarıyla çalışıyor." dedi. Okyay, AA muhabirine, IDEF 2021'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
22.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç
Türk savunma sanayisinden 2 yeni zırhlı araç Katmerciler, IDEF 2021'de zırhlı araçlar Eren 4x4 ve Hızır II'yi ilk kez sergileyecek.
11.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'nin insansız deniz aracı sürüsü göreve hazırlanıyor
Türkiye'nin insansız deniz aracı sürüsü göreve hazırlanıyor Türk savunma sanayisi bünyesinde yürütülen insansız araç çözümleri, deniz alanındaki çalışmalarla zenginleşiyor.
9.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye’den ‘savunma’ hamlesi! Dünyanın gözü onlarda!
Türkiye’den ‘savunma’ hamlesi! Dünyanın gözü onlarda! Türk savunma sanayisi dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Yerli ve milli olarak geliştirilen zırhlı muharebe araçları; kalite, yüksek performans ve maliyet avantajıyla ihracatta yeni başarılara imza atmaya başladı. Ejder Yalçın, Yörük, Ilgaz II, Ejder Kunter ve Ejder TOMA’lara farklı ülkelerden talep yağıyor.
8.08.2021 Ekonomi
Bangladeş'in top mermilerinde Türk imzası
Bangladeş'in top mermilerinde Türk imzası Türk savunma sanayisi firmalarının ürün ve hizmetleriyle silahlı kuvvetlerini güçlendiren Bangladeş, mühimmat alanındaki ihtiyaçları için aradığı çözümü de Türkiye'de buldu.
24.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye gerçeği ortaya çıkardı! Arkasından o ülke çıktı
Türkiye gerçeği ortaya çıkardı! Arkasından o ülke çıktı Terör örgütü PKK’nın önceki gece Diyarbakır’daki 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’na iki maket uçakla yaptığı saldırı girişimi, Mehmetçiğin dikkati sayesinde önlendi. Etkisiz hale getirilen maket uçaklar ve PKK’nın daha önce kullandığı dronları hayalet hale getiren beyin kartlarının, Kanada’dan alındığı tahmin ediliyor.
20.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Savunma Sanayi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk savunma sanayi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.